Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Να τους βάλει η ΕΠΟ στην Σούπερ Λίγκα....

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, ο αντιπρόεδρος της Football League και της Καλλονής, Στέλιος Σφακιανάκης εμφανίστηκε σίγουρος πως το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής θα καθυστερήσει λόγω ασφαλιστικών μέτρων.

Ο κος Σφακιανάκης είπε αναλυτικά :

«Δεν υπάρχει απόφαση. Υπάρχει μια εκτίμηση. Υπήρχε αρνητική διάθεση για τις τρεις ομάδες, όχι τόσο γιατί δεν είναι δίκαιη η αποκατάσταση τους αλλά γιατί εστάλη αυτή η επιστολή του κ. Πιλάβιου στην Football League και όχι στην Σουπερ Λίγκα. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν γιατί δεν πάνε στην Σουπερ Λίγκα, δηλαδή εκεί από όπου εξέπεσαν. Ο δεύτερος προβληματισμός είναι με πιο νομικό έρισμα μπορούν να μπουν στην Football League. Το τρίτο ερώτημα, που είναι και δικό μου, είναι αφού πήραν αδειοδότηση και ζητάει η ΕΠΟ να επανέλθουν τότε με ποιοι σκεπτικό όσες δεν έχουν αδειοδότηση θα αποφασίσει η ΕΠΟ να παίξουν στην Σούπερ Λίγκα; Υπάρχει μια διάθεση ότι για αυτές που δεν θα αδειοδοτηθούν, θα υπάρξουν παρεμβάσεις είτε από την πολιτεία με την μορφή της ΕΕΑ είτε από τα θεσμοθετημένα όργανα, την ΕΠΟ δηλαδή, για να βοηθηθούν αυτές οι ομάδες. Σε τέτοια περίπτωση, υπάρχουν ομάδες που ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα. Να στραφούν δηλαδή κατά ΕΠΟ, ΕΕΑ, θα εγείρουν αξιώσεις για την ζημιά που θα υποστούν ενώ υπάρχουν ομάδες που σκέφτονται αποχώρηση.

Δεν μπορεί η ΕΠΟ να λέει ότι αδειοδοτήθηκαν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής και άρα πρέπει να επανέλθουν, και δίκαια βέβαια, αλλά παράλληλα όσες δεν έχουν αδειοδοτηθεί από την Σούπερ Λίγκα να παίζουν. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό και για να αποφύγουμε την οριστική απόφαση προκρίναμε αυτό που λέμε στην επιστολή προς την ΕΠΟ. Να επιλυθεί το θέμα της Σούπερ Λίγκα, Αν και διάβασα μια δήλωση του κ. Μωραλη που μιλάει για 16 ομάδες. Το βλέπω δύσκολο. Όλο αυτό είναι στις παρυφές της νομιμότητας» είπε αρχικά.

Για να συνεχίσει: «Αν ήταν απολύτως νόμιμο θα έπαιρνε απόφαση και η ΕΠΟ. Αλλά γι’ αυτό ακριβώς δεν έχει πάρει απόφαση αλλά μας κάνουν μια προτροπή, μια πρόταση. Για μένα βέβαια τα Δ.Σ. παίρνουν αποφάσεις. Η αρχή του κειμένου αναφέρει να πάνε οι τρεις ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Υπάρχει όμως, διαφορετική αντιμετώπιση ανάμεσα σε Ηρακλή και Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου. Ακόμα και η ίδια επιστολή διαφοροποιεί τις δύο ομάδες και στο τέλος λέει ότι με το ίδιο σκεπτικό μπορείτε να επιληφθείτε και την υπόθεση Ηρακλή. Εγώ προσωπικά είπα εξωθεσμικά κατ’ ίδιαν σε αυτές τις ομάδες ότι με αυτή την πρόταση που κάνει η ΕΠΟ σας υποβιβάζει. Ενώ πρέπει να τους βάλει στην Σούπερ Λίγκα, μας λέει να τους βάλουμε στην Football League. Τους βάζει πάλι μια ποινή υποβιβασμού. Έκανα έκκληση στο Δ.Σ. και είπα: «Βρείτε μου το νομικό έρισμα να πατήσουμε πάνω». Και μου είπαν: «Ε, τώρα σε αυτό κολλάς με τόσα που έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο;».

Εγώ στενοχωριέμαι γιατί δεν παίρνει θέση η ΕΠΟ, πετάει την καυτή πατάτα στην Football League. O νομικός σύμβουλος μας είπε ότι δεν βλέπει νομικό έρισμα και πως οι ομάδες πρέπει να απευθυνθούν στην σουπερ λίγκα. Χωρίς νομική κάλυψη δεν μπορούμε να τους πάρουμε εκτός και αν αποδεχθούν τον υποβιβασμό τους, υπάρχει ομοφωνία και αυξηθούν και οι ομάδες. Είναι πολύ δύσκολο. Φοβάμαι πως θα καθυστερήσει και άλλο το πρωτάθλημά μας γιατί μπορεί να ζητήσουν κάποιοι ασφαλιστικά μέτρα
».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...