Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Λαβύρινθος....

Για μια ακόμα φορά οι υποσχέσεις αποδείχτηκαν φρούδες οι υποσχέσεις που πήρε ο πρόεδρος της ομάδας κος Μποτσιβάλης.
Νέα αναβολή της ΕΠΟ.
Καζάνι που βράζουν οι φίλαθλοι αναγγέλλουν κινητοποιήσεις.


Το Δ.Σ της ΕΠΟ ουσιαστικά έθεσε το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου στις καλένδες αφού η Ομοσπονδία αποφάσισε το ζήτημα της κατάταξης των τριών ομάδων να τεθεί σε ευρεία σύσκεψη στην οποία θα μετέχουν οι Λίγκες ,η ΕΠΟ και ο κος Ιωαννίδης.


Τα κολλήματα που οδήγησαν στην νέα αναβολή είναι νομικά αλλά και ζητήματα χρηματικής ανταπόδοσης.Έτσι η Football League ζητάει αυξημένη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ καθώς και να ανέβουν πέντε ομάδες την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα εκείνες της Σούπερ Λίγκας να φτάσουν τις 18 γεγονός που επίσης για να το δεχθεί η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας πιθανολογείται ότι θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα.


O Πιλάβιος μπορεί να εισηγήθηκε θετικά για την αποκατάσταση των ομάδων .η νομική εισήγηση ωστόσο του κου Κουρίδη «έμπλεξε» τα πράγματα αφού ειπώθηκε πως πρέπει να συμφωνήσουν στην τοποθέτηση του Ολυμπιακού Βόλου και των υπόλοιπων ομάδων όλες οι ΠΑΕ ή ΤΑΠ που συμμετέχουν στις τρεις εθνικές κατηγορίες.


Η νέα αναβολή οδηγεί σε τεράστια προβλήματα αφού «πάει στράφι» ο υποτυπώδης προγραμματισμός που κατάφερε μέχρι τώρα να κάνει η ΠΑΕ.Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας οι παίκτες οι οποίοι αναμένουν «στο ακουστικό τους» θα περιμένουν μέχρι αύριο Πέμπτη και έπειτα θα ψάξουν αλλού την τύχη τους.
Το λάθος της διοίκησης που άφησε η υπόθεση του Ολυμπιακού να ενοποιηθεί με αυτή του Ηρακλή μας δίνει πλέον την δυνατότητα να εξαρτόμαστε από τις ορέξεις του "Ξανθού" να λύσει τον γόρδιο δεσμό.Να σημειωθεί μάλιστα πως αύριο είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση του υφυπουργού για το Λονδίνο και πλέον η μοναδική λύση είναι το πρωί της Πέμπτης να γίνει η προαναφερόμενη σύσκεψη.


Όλα αυτά δείχνουν πως προς το παρών τουλάχιστον η υπόθεση της κατάταξης του Ολυμπιακού βαίνει αρνητικά εκτός αν γίνει η παρέμβαση της «τελευταίας στιγμής» από το Υπουργείο και το θέμα λυθεί ακριβώς έτσι όπως και προκλήθηκε: Πολιτικά.


Εν τω μεταξύ όλες αυτές οι εξελίξεις προκάλεσαν την οργή των φιλάθλων που έστω και αργά δείχνουν να «ξυπνούν» και πάλι.Πολλοί είναι αυτοί που εναντιώνονται στον χειρισμό της διοίκησης να αποσύρει όλες τις αγωγές κατά της ΕΠΟ.
Οι σύνδεσμοι φιλάθλων δείχνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις και πάλι.


H ανακοίνωση των Austrian Boys έχει ως εξής:

Όλο αυτό το διάστημα κάναμε υπομονή. Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου επέλεξε να περιμένει τις εξελίξεις πριν προβεί σε νέες δράσεις.

Παρασκηνιακά, τους τελευταίους μήνες μαθαίναμε για τις διαβουλεύσεις που γινόντουσαν προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το θέμα που ταλανίζει το σύλλογο μας εδώ και ένα χρόνο και ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε πολιτικούς παράγοντες και τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, τον Πρόεδρος της ΕΠΟ και αρκετούς άλλους παράγοντες, να εκφράζουν δημόσια την άποψη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αδικήθηκε και πρέπει να αποκατασταθεί αυτή αδικία.

Φυσικά για εμάς, δικαιοσύνη και αποκατάσταση της αδικίας θα ήταν, η ομάδα μας να αγωνιστεί στην Super League, να λάβει κάποια εκατομμύρια αποζημιώσεων και να τιμωρηθούν όσοι διέπραξαν αυτό το έγκλημα. Επειδή όμως σε αυτό το έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου συμμετείχαν όλοι τους (Κράτος – ΕΠΟ – Super League– Δικαστικοί Λειτουργοί – Δημοσιογραφικό Κατεστημένο), άλλοι εκβιαζόμενοι από τον ανύπαρκτο πλέον Γερουλάνο και άλλοι λόγω απωθημένων, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απίθανο να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη στην Ελλάδα.Παρόλα αυτά, επειδή ο Ολυμπιακός Βόλου δεν εκπροσωπεί απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, άλλα είναι σύμβολο για όλη την πόλη και τους χιλιάδες οπαδούς του, πρέπει πάσα θυσία να κρατηθεί ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια του και με περηφάνια και πάθος να πάρει πίσω όλα όσα του στέρησαν με άτιμο τρόπο.

Για μας λοιπόν ήταν αδιανόητο να μην αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Βόλου και την επόμενη περίοδο. Όπως αδιανόητο είναι, να μην έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το αυτονόητο, το ελάχιστο δηλαδή που θα μπορούσε να γίνει προκειμένου να υπάρξει απλά μια αίσθηση ικανοποίησης στο κόσμο (και όχι δικαιοσύνης φυσικά ..), που θα ήταν η ομάδα να αγωνιστεί στην αμέσως επόμενη κατηγορία από αυτή που κανονικά ανήκει (Super League).Δηλαδή, έστω να αγωνιστεί στη Β εθνική (ή Football League όπως θέλουν να την ονομάζουν τώρα).

Από ότι όμως διαπιστώσαμε σήμερα, κάποιοι μέσα στο Δ.Σ της ΕΠΟ δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί τι έχει συμβεί. Κάποιοι από την Πολιτεία, η οποία ευθύνεται κυρίως για το έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου, εκτός από δηλώσεις δεν τολμούν να πάρουν το θέμα πάνω τους και κάποιοι που εκπροσωπούν συμφέροντα άλλων ομάδων συνεχίζουν το πόλεμο εναντίον μας.Ε λοιπόν ως εδώ !! Η υπομονή εξαντλήθηκε.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή κατάσταση. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την αλητεία ορισμένων εναντίον της ομάδα μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την απάθεια όσων εχουν πλέον εξουσία, απέναντι σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα απέναντι σε μια ομάδα, σε μια πόλη, σε χιλιάδες κόσμο.

Αν σε ελάχιστες ημέρες δεν οριστικοποιηθεί ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί του χρόνου τουλάχιστον στηFootball League, ο κόσμος αναλαμβάνει εκ νέου δράση.

Και αυτή τη φορά καλά θα κάνουν κάποιοι να κρυφτούνε. Στις προηγούμενες δράσεις και κινητοποιήσεις ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου απέδειξε ότι και δύναμη έχει ..αλλά και ωριμότητα και υπομονή. Η υπομονή όμως αυτή πλέον εξαντλήθηκε και έχει δώσει τη θέση της, στην οργή. Το ποτάμι της οργής τους κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου θα τους πνίξει …και αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν πολλοί εντός και εκτός Μαγνησίας! Αν ορισμένοι εξέλαβαν την στάση μας το τελευταίο διάστημα ως σημάδι κόπωσης, θα καταλάβουν σύντομα ότι κάνουν τεράστιο λάθος …

Απλά .. για ότι συμβεί από εδώ και πέρα αν άμεσα δεν δοθεί λύση στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, μην πείτε ότι φταίει ο κόσμος!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...