Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Περί διαφημίσεων ο λόγος...

Κάποιοι αναγνώστες μας ανέφεραν προσβολή του υπολογιστή τους από κάποιοι ιό που διακινήται μέσω των διαφημίσεων συγκεκριμένης εταιρίας.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε προσβολή από trojian ο οποίος δημιουργεί τον TrojanProxy.Agent.NIB trojan, TrojanProxy.Agent.NIL trojan, RootKiK.FW trojan, και ο οποίος στα τελικά του στάδια παίρνει τον έλεγχο του υπολογιστή, μία από τις μορφές του οποίου δεν σε αφήνει να μπεις στο λειτουργικό σύστημα, (συγκεκριμένα στα windows), αν δεν πληρώσεις το υποτιθέμενο πρόστιμο των 100€, το οποίο πρόστιμο φαίνεται παραπλανητικά να ζητάει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Είναι αυτονόητο: ΔΕΝ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ!

Τερματίζουμε τα Windows. Με συνδυαστικό πάτημα στα πλήκτρα: Alt+Ctrl+Del, επιχειρούμε να τερματίσουμε τη λειτουργία του υπολογιστή. Αν δεν λειτουργήσει η προαναφερόμενη μέθοδος, τότε κλείνουμε τον υπολογιστή με παρατεταμένο πάτημα (περίπου για 10 δεύτερα) του κουμπιού λειτουργίας (power on/off).

Έπειτα μέσω της οθόνης ασφαλούς λειτουργίας κάνουμε επαναφορά του συστήματος σε ώρα πριν εμφανιστεί η δυσλειτουργία του υπολογιστή σας.

Το VolosFans απέσυρε άμεσα τις διαφημίσεις της εταιρίας που φέρεται να προσέβαλε τους αναφερόμενους υπολογιστές και τις αντικατέστησε με άλλης εταιρίας.


Παρακαλούμε για κάθε συμβάν να μας ενημερώσετε άμεσα στο volosfans@gmail.com αναφέροντας την ip του υπολογιστή που προσβλήθηκε, την ημερομηνία και ώρα της προσβολής,την διαφήμιση που βλέπατε την ώρα της προσβολής.


Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...