Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας Νικιώτης για τον Ολυμπιακό

Σύμφωνα με το νομικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Θανάση Χαρμάνη, η προχθεσινή απόφαση της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού είναι ξεκάθαρα μία απόφαση πολιτική. Όπως ο ίδιος μάλιστα δήλωσε σε όλους τους τόνους, η ομάδα δέχεται έναν σφορδό πόλεμο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Έναν πόλεμο…, μία μάχη καταφανώς άνιση, μία μάχη που έχει σαφείς προεκτάσεις, αφού έρχεται να ενισχύσει την κατάντια του επαγγλεματικού ποδοσφαίρου, που το αθηνοκεντρικό αθλητικό κατεστημένο πασχίζει και μάλιστα με την κυβερνητική βούλα, να διαιωνίσει, υπέρ των μεγάλων συμφερόντων που όλοι γνωρίζουμε και οι πολιτικοί μας ξεδιάντροπα παραδέχονται.

Το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς. Και για να ακριβολογούμε, το θέμα είναι τί πρέπει να κάνουν οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο και ειδικότερα αυτοί που ανήκουν στο Πανελλήνιο "Σοσιαλιστικό" Κίνημα, ένα Κίνημα που ξέφτισε κάτω από την μπότα του Τροϊκανού κατακτητή, ξεσκίζοντας κυριολεκτικά τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ως γνήσιος Νικιώτης που είμαι (και δεν το κρύβω, αφού αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό), τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλη μας εκμεταλλεύονται γνώριμες πολιτικές καρικατούρες, αποκομίζοντας ξεκάθαρα πολιτικά οφέλη.

Για τον Ολυμπιακό Βόλου μάλιστα δεν θυμάμαι μόνο πολιτική εκμετάλλευση, αλλά και οικονομική. Ακόμη βουίζουν τα λόγια του Αχιλλέα Μπέου στο μυαλό του νεαρού δημοσιογράφου, τότε, όταν αναλάμβανε τις τύχες της ομάδας. Μου είχε μείνει ο τσαμπουκάς ενός ανθρώπου, που ζητούσε ξεκάθαρες απαντήσεις από πολιτικά πρόσωπα, για έναν σκασμό λεφτά που θα έπρεπε να υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ και δεν υπήρχαν.

Κι όμως… πάει, πέρασε…!!! Κανείς δεν ασχολήθηκε ξανά με όλα αυτά. Ο Αχιλλέας, όποιος κι αν είναι αυτός, ανέλαβε την ομάδα, την έφτασε εκεί που την έφτασε, με τις γνωστές συνέπειες και κάποια στιγμή, ο Αχιλλέας, «χάθηκε». «Χάθηκε» στον βωμό της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και προς τούτο, όχι, δεν γουστάρω να έχω άποψη. Ή μάλλον έχω, απλώς βαρέθηκα να απολογούμαι για τις απόψεις μου στα πολιτικά τομάρια της περιοχής.

Ο Αχιλλέας «χάθηκε», το ΠΑΣΟΚ όμως είναι εδώ και είναι εδώ «ενωμένο, δυνατό». Βρίσκεται στην εξουσία και τα στελέχη του απολαμβάνουν τα αγαθά της. Στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, όμως, βρίσκονται και εκείνες οι πολιτικές καρικατούρες που κάποτε εκμεταλλεύονταν πότε πολιτικά και πότε οικονομικά τον Ολυμπιακό Βόλου. Ναι ρε, αλήθεια σας λέω. Δε ντρέπονται. Αντίθετα, απολαμβάνουν την εξουσία.

Και ήρθε η ώρα. Γιατί όλα τα όμορφα κάποια στιγμή τελειώνουν. Και ήρθε επιτέλους η ώρα να απολογηθούν για τις δράσεις τους των τελευταίων ετών. Και έφτασε αυτή η ώρα, επειδή το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου (λέμε τώρα). Και για να παίξουμε με τους δικούς τους όρους, ζητούμε άμεσα να γίνει ουσιαστική κάθαρση. Δεν θέλουν να προχωρήσουν στην κάθαρση των υπόλοιπων ομάδων; Δεν πειράζει. Δεν μπορούν όμως να μας απογορεύσουν την απόλυτη κάθαρση στους κόλπους του Ολυμπιακού Βόλου.

Κάθαρση κύριοι του ΠΑΣΟΚ κι εσείς του τοπικού "Σοσιαλιστικού" Κινήματος δεν θέλετε;

Θα σας θυμίσουμε λοιπόν την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με πρόεδρο τον Αχιλλέα Μπέο, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2008. Θυμάστε την τότε ανακοίνωση της ΠΑΕ; Αν όχι, σας την παραθέτουμε:

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παράνομης πώλησης της περιουσίας του Ολυμπιακού Βόλου.

Πληροφοριακά, τα 100 εκατομμύρια δραχμές που εισπράχθηκαν παράνομα από τον κ. Θανάση Παπαγιάννη, ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία του Ολυμπιακού Βόλου. Πρόεδρος ο αιρετός αντιδήμαρχος Ιωάννης Στάμος, διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Παπαγιάννης, αντιπρόεδρος Γιώργος Σινέλης.

Κύριε Γιάννη Στάμο, Αντιδήμαρχε Δήμου Βόλου, αν έχετε παραστατικά και αποδείξεις ότι αυτά είναι συκοφαντίες, προσκομίστε τα και ο Ολυμπιακός Βόλου με τον πρόεδρό του θα σας ζητήσουν δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά, αν έχετε φιλότιμο, παραιτηθείτε.
(Μη βγείτε πάλι και κάνετε δηλώσεις για επιβήτορες. Για την ταμπακιέρα να μας πείτε...)."

Εν κατακλείδι, με αφορμή όλα τα παραπάνω, τί έχετε να δηλώσετε και εσείς κυρία Αντιπρόεδρε της Βουλής και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση;

Όχι κυρία Αντιπρόεδρε, δεν απευθυνόμαστε στον κ. Καρτάλη, αφενός γιατί ακόμα τρέχει για να συμμαζέψει το πολιτικό του γραφείο, από την επίθεση που τελευταίως δέχθηκε και αφετέρου γιατί δεν γνωρίζει, ως καινούργιος που εσείς λέτε ότι είναι στην περιοχή, όσους εκμεταλλεύτηκαν τις τοπικές μας ομάδες.

Απευθυνόμαστε ή για να ακριβολογώ, απευθύνομαι σε εσάς κυρία Αντιπρόεδρε, γιατί εσείς προεκλογικά εμφανιστήκατε ως εγγυήτρια του ΠΑΣΟΚ, ως προς την σχέση του με τους Μαγνησιώτες; Προσέξτε, χρησιμοποιώ μονάχα δικές σας δηλώσεις. Και οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου, δεν πρέπει να ξεχνάτε, είναι Μαγνησιώτες κυρία Αντιπρόεδρε.

Διαβάστε αγαπητοί μας χρήστες, ο Αχιλλέας Μπέος, μπορεί να βρίσκεται σήμερα στο Ναύπλιο, ωστόσο υπήρξε μπεσαλής, διαβάστε, «ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ», είχε γράψει.

Λοιπόν κυρία Αντιπρόεδρε της Βουλής, λοιπόν κυρία εγγυήτρια του τοπικού ΠΑΣΟΚ, λοιπόν κυρία Βουλευτή, λοιπόν κυρία Ροδούλα Ζήση;

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΘΕΣΕ ΤΩΡΑ την παραίτησή σου στην διάθεση του πρωθυπουργού ή... ψάξε, βρες και πες μας επιτέλους..., που είναι τα 100 εκατομμύρια δραχμές, για το οποία έκανε λόγο ο Αχιλλέας Μπέος...!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...