Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Το απόγεμα του Λεωνίδα

Τρεις μήνες ακριβώς περάσαν από τον τραυματισμό του 28χρονου φορ στο φιλικό με τον ΠΑΟ.
Ο Λεωνίδας Καμπάνταης είδε τότε την καριέρα του να κινδυνεύει με πρόωρο τέλος.Παρ'αυτα έσφιξε τα δόντια,πήρε δύσκολες αποφάσεις με ρίσκο,δούλεψε με ζήλο που λίγοι δείχνουν.

Σήμερα,90 μέρες μετά,ο Λεωνίδας πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ με τα ερυθρόλευκα!Η μέρα που γιορτάζει ο Βόλος θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην μνήμη του ως η μέρα της μεγάλης επιστροφής του!

Άγχωσε αλλά τα κατάφερε στο τέλος ο Ολυμπιακός νικώντας 2-0 τον Διαγόρα σήμερα στο ΕΑΚ.Ο Ολυμπιακός «ξόδεψε» ένα ημίχρονο και πάλι αλλά στο β μέρος κατόρθωσε με τους Πλιάγκα και Καμπάνταη να δημιουργήσει τα ρήγματα στην άμυνα των δωδεκανήσιων και να πάρει την νίκη.Πρώτο γκολ για τον Λεωνίδα Καμπάνταη σε επίσημο αγώνα με τα χρώματα του Ολυμπιακού.Ο 28χρονος επιθετικός πραγματοποίησε συνολικά πολύ καλή εμφάνιση. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Κολίτσι στο τέρμα και τους Κοτίτσα,Κακαρά,Σωτήρχο,Μπουλούτ,Αλβάρεζ,Αρβανίτη,Ψυχογιό,Μόνχε,Ροτζέριο και Χανιώτη παραταγμένοι σε σχήμα 4-2-3-1.Ο Διαγόρας κατέβηκε με σαφής αμυντικούς προσανατολισμούς και με σκοπό να μην παίξουν ποδόσφαιρο για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν.Συνεπικουρούμενοι από έναν εκνευριστικό ρέφερι ονόματι Δροσίνο,οι παίκτες της ροδίτικης ομάδας κατόρθωσαν το 45λεπτο του πρώτου ημιχρόνου να το μετατρέψουν σε 22λεπτο καθαρού παιχνιδιού! Οι 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο έργο θεατές στο α ημίχρονο.Ο Ολυμπιακός πίεζε μεν αλλά δεν δημιούργησε κάποια αξιομνημόνευτη κλασσική ευκαιρία έστω και σε αυτό το χρονικό διάστημα.Πολύ νωρίς ο ΣάκηςΤσιώλης πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο  αλλάζοντας και το σχήμα της ομάδας.Ο Αμπράμοβιτς πέρασε στην θέση του Σωτήρχου μπροστά,ενώ ταυτόχρονα ο Μπουλούτ γύρισε για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή.Η μοναδική καλή φάση του α μέρους πάντως ήταν το δοκάρι του Ροτζέριο μόλις στο 3'.Στο 5' την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Διαγόρα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Χανιώτης και στο 7' ο Σπάρταλης με σουτ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας του Κολίτσι.  

Στο 17' συρτό σουτ του Ροτζέριο η μπάλα πέρασε άουτ και ένα λεπτό αργότερα μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Διαγόρα και μετα από διαμαρτυρίες για πέναλτι των Βολιωτών, η μπάλα κατέληξε στον Ψυχογιό που σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Διαγόρα .Στο 44' ο Μόνχε έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο και στις καθυστερήσεις το σουτ του Τριανταφύλλου πέρασε άουτ. 
Ο εφιάλτης των προηγούμενων αποτελεσμάτων άρχισε να πλανάται πάνω από το ΕΑΚ μέχρι το 70'.Με την είσοδο του Πλιάγκα ,αλλά και του Καμπάνταη στην θέση του Χανιώτη,η ομάδα έγινε πιο κινητική.Τότε ο πρώτος με ένα μπάσιμο από τα δεξιά και δυνατό αριστερό σουτ έκανε το 1-0.Ο Καμπάνταης με θαυμάσια προσωπική του ενέργεια μετά από δύο λεπτά έδειξε ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει στο β' γύρο στην ομάδα μας κάνοντας το 2-0.Ο επιθετικός του Ολυμπιακού κοντρόλαρε πολύ όμορφα μπαλιά του Μόνχε στον άξονα,γύρισε όμορφα αδειάζοντας δύο αμυντικούς του Διαγόρα και πλάσαρε όμορφα τον Βελλίδη.

Έπειτα ο Ολυμπιακός χωρίς άγχος κοντρόλαρε εύκολα το παιχνίδι και θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο σκορ αν οι πλάγιος διαιτητής δεν έκοβε λανθασμένα τον Πλιάγκα που έβγαινε μόνος του με τον Βελλίδη,και αν ο Αμπράμοβιτς πλάσαρε σωστά όταν στο 89' βρέθηκε μόνος του με το τέρμα.Ο Διαγόρας απείλησε μία φορά τον Ολυμπιακό στο 93' όταν το σουτ του  το μπλόκαρε εύκολα ο Κολίτσι.

Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσι, Κοτίτσας, Κακαράς, Αρβανίτης, Σωτήρχος (33' Αμπραμοβιτς), Μπουλούτ, Αλβάρεζ, Ψυχογιός (46΄Πλιάγκας), Μόνχε, Ροτζέριο, Χανιώτης (63' Καπάνταης)

Διαγόρας: Βελλίδης, Δήμου, Μπριλάκης, Μπακομήτρος, Σπάρταλης, Τσιάτσιος, Κορακάκης, Χρήστου, Ρούσεφ, Τριανταφύλλου (68΄Ουέλιγκτον), Μιλόσκοβιτς


Ο Σάκης Τσιώλης στάθηκε στις δηλώσεις του σε τρία σημεία.Στην εμφάνιση του Πλιάγκα,στην επιστροφή του Καμπάνταη αλλά και στην υποστήριξη του κόσμου που όρθιος παρότρυνε την ομάδα για πολύ ώρα στο β' μέρος :
« Πέρα από το άγχος και τη νευρικότητα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στο σημερινό παιχνίδι, έχοντας δύο ήττες στα δύο τελευταία παιχνίδια στο γήπεδό μας, παίξαμε με μια πειθαρχημένη ομάδα, η οποία αγωνίστηκε με πάθος. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το άγχος που είχαμε και να μας κάνει τη ζημιά. Κλειδί για τη νίκη ήταν το γκολ του Πλιάγκα, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Πέρα από τους βαθμούς που πήραμε, θα σταθώ στην επιστροφή του Καμπάνταη, ενός ποδοσφαιριστή που έλειπε από την ομάδα και ο οποίος έχει το εύκολο γκολ. Το απέδειξε σήμερα με το γκολ που σημείωσε. Επίσης, οι εκδηλώσεις του κόσμου στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησαν σημαντικά να κερδίσουμε το ματς. Μετά την ισοπαλία στην Κρήτη με τον ΟΦΗ συνεχίσαμε με νίκη επί του Διαγόρα και πλέον θα πάμε στον Εύοσμο για το παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, επιδιώκοντας να πάρουμε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνουμε μέσα στο στόχο μας »

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής Διαγόρα): «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και πιστεύω ότι του χρόνου δίκαια θα βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Έχει έναν πολύ καλό προπονητή, εξαιρετικό κόσμο και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Εμείς από τη πλευρά μας είχαμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Παρόλα αυτά οι παίκτες μου πάλεψαν και δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος από αδράνεια στην άμυνα δεχθήκαμε το πρώτο γκολ και κάτω από την πίεση του κόσμου δεχθήκαμε και δεύτερο τέρμα πολύ γρήγορα, με τον αντίπαλο να έχει ένα πολύ καλό δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε απόλυτα δίκαια το παιχνίδι»



  • Ο Αχιλλέας Μπέος και πάλι βρήκε την ευκαιρία να γκρινιάξει για την συμπαράσταση του κόσμου στο α' ημίχρονο και δήλωσε : «11 αγωνιστικές μείνανε να παίξουμε στον Βόλο.Ας τις πάρει ο κόσμος.Η συμπαράσταση του κόσμου στο β μέρος ήταν αυτή που έπρεπε.Στο α ημίχρονο αν τους έριχνες σε λάκκο με φίδια ούτε αυτά δεν θα τους έτρωγαν.Εμείς θέλουμε τον κόσμο του β ημιχρόνου.Αν συμπαραστέκεται έτσι στην ομάδα θα τερματίσουμε πρώτοι»
  • Λιγότερος ο κόσμος από κάθε άλλο παιχνίδι έως τώρα, δεν ξεπέρασε τις 4.000.
  • Κίτρινες: Αλβάρεζ, Ροτζέριο, Καπάνταης- Τριανταφύλλου, Χρήστου, Βελλίδης, Ρούσεφ



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...