Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Άσε μας ρε Στάμο!

Νέους τριγμούς προκαλούν από χθες στην Ομάδα Πλειοψηφίας οι εργασίες που γίνονται από εργολάβο για τη δημιουργία αίθουσας μπουτίκ σε χώρο του Εθνικού Σταδίου στην οποία θα πωλούνται αναμνηστικά και αθλητικά είδη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου σε χώρο που είναι παραπλεύρως της εισόδου της Θύρας 3 και κάτω από το χώρο των κερκίδων.

Από νωρίς χθες το πρωί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Στάμος δεν έκρυβε τη δυσφορία του για το γεγονός, καθώς οι συγκεκριμένες εργασίες δεν έχουν, όπως υπογράμμισε, το πράσινο φως της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στον οποίο ανήκει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο. Την απουσία οποιαδήποτε μελέτης για τις εργασίες και του απαραίτητου Τεχνικού Δελτίου επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Λάζαρος Κολαξής.

 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσφάτως ορισθείς με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Απόστολος Φοινικόπουλος δήλωνε πλήρη άγνοια για το ζήτημα και παρέπεμπε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΑΚ, που για πρώτη φορά υπό τη δική του προεδρία θα ασχολούνταν και με ζητήματα που έχουν να κάνουν με εργασίες που πρέπει να γίνουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Βόλου. Μία συνεδρίαση που συνεχιζόταν και μετά τις 11 το βράδυ.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι μέλη της διοίκησης του ΕΑΚ που ρωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν ότι από τον περασμένο Ιούλιο και με την παρουσία του συνόλου των συμβούλων του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ληφθεί απόφαση η οποία εγκρίνει μία σειρά από εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Στάδιο, όπως είναι η επέκταση των αποδυτηρίων, η κατασκευή αίθουσας VIP, η επέκταση των WC, η πιθανή επέκταση του κυλικείου, επέκταση των αποδυτηρίων κ.α. Πουθενά ωστόσο στην απόφαση δεν γίνεται αναφορά για τις εργασίες της μπουτίκ. Οι ίδιες εργασίες κρίνονται απαραίτητες και από το μηχανικό της ΕΠΑΕ κ. Γενεράλη που επισκέφθηκε τον περασμένο Αύγουστο και που εκτός των παραπάνω εργασιών σημείωνε ότι είναι απαραίτητη και η δημιουργία νέας εισόδου - εξόδου των φιλαθλων από τη Θύρα 8 από την πλευρά του «κλειστού».

Ο διευθυντής του ΕΑΚ Κ. Κίνης που ρωτήθηκε για τις εργασίες που γίνονται από τον εργολάβο από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνεί με ο,τιδήποτε είναι καλό για το ΕΑΚ», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι… κάποιοι στο Δήμο γνωρίζουν για τις εργασίες…

Αργά το βράδυ που ξαναρωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Στάμος, αν τη δυσφορία του για τις εργασίες στο Εθνικό Στάδιο την εξέφρασε και στον ίδιο το Δήμαρχο Βόλου, απάντησε αρνητικά. Σημείωσε ωστόσο ότι οι εργασίες γίνονται χωρίς τεχνικό δελτίο, ενώ έχουν να κάνουν και με το τεράστιο ζήτημα που εγείρεται ότι εκχωρείται χώρος του Εθνικού Σταδίου στην ΠΑΕ χωρίς προηγούμενο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Είναι άγνωστο αν αυτή η ιστορία θα έχει προεκτάσεις τις επόμενες μέρες, αφού όπως όλα δείχνουν, το θέμα του ΕΑΚ θέτει για μία ακόμη φορά σε δοκιμασία τη συνοχή της Ομάδας Πλειοψηφίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...