Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

Ο Ολυμπιακός Β. γιόρτασε την άνοδο

Σε εκδήλωση στο στάδιο ο Δήμος Βόλου βράβευσε χθες τους «ερυθρόλευκους» για την επιτυχία.


Η ατμόσφαιρα γιορτινή στο ΕΑΚ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αυτή τη φορά πήγε στο στάδιο όχι με το άγχος, αν θα κερδίσει η ομάδα, αλλά για να χαρεί και να γιορτάσει την άνοδο των «ερυθρολεύκων» στη Β’ Εθνική κατηγορία. Ύστερα από μια δύσκολη χρονιά, από την πίεση του πρωταθλητισμού, παίκτες και φίλαθλοι του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την επιτυχία της ομάδας, ενώ ο Δήμος Βόλου βράβευσε τους συντελεστές της ανόδου και όλοι ευχήθηκαν του χρόνου τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός να γιορτάζει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η εκδήλωση άρχισε με φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ομάδα που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική κατηγορία τις περιόδους 1988-1990. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είδε και πάλι τους Μαρασίδη, Τσουκαλά, Γάτο, Βαϊνά, Πανόπουλο, Τάχο, Σταματίου, Μάνδαλο, Σκούτα, Πολύζο, Καραμίχαλο, να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και παρά τα παραπανίσια κιλά, έδειξαν πως το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο Βασίλης Σκούτας παρά τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη θαυμάστηκε για τις γρήγορες ενέργειές του, ο Αντώνης Μάνδαλος συνεχίζει να βγάζει σέντρες «ξυράφι» με το αριστερό του πόδι, ο Ηρακλής Μαρασίδης απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου όταν απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Μασάντο, ενώ ο Κώστας Σταματίου, ο προπονητής του Ολυμπιακού, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, με τον Παναγιώτη Γλύκο να νικά το δάσκαλο. Και βέβαια όλοι θαύμασαν την τεχνική του Χρήστου Πολύζου, ο οποίος άντεξε περισσότερο απ’ όλους, καθώς αγωνίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με την ομάδα των βασικών. Μάλιστα σημείωσε ένα έξοχο γκολ για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.

Στο πρώτο μέρος το σκορ ήταν 3-0, με τέρματα που σημείωσαν οι Μπουντούρης, Βεργώνης και Σαρρής, ενώ για τον Ολυμπιακό αγωνίστηκαν οι Γλύκος, Φλώρος, Πέτρου, Ακπαρίδης, Σαρρής, Πακάλτσης, Βεργώνης, Αγγελόπουλος, Γεωργιάδης, Μασάντο και Μπουντούρης.
Στο β’ μέρος την θέση των παλαιμάχων πήραν οι Κοντοβάς, Ακριτίδης, Αντωνίου, Καρατζάς, Κόκκας, Παρίσης, Καψιώτης, Ντέρτσας, Μητράκας, Γιακάκογλου και Διαμάντης, ενώ τερματοφύλακας από τους βασικούς ήταν ο Γεώργογλου. Το σκορ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν 2-1 υπέρ των βασικών, με τον Αλέξη Γιακάκογλου να σκοράρει δύο φορές. Το γκολ των ηττημένων σημείωσε ο Πολύζος, όπως προαναφέραμε.
Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο κ. Γιάννης Κουζάκης, με βοηθούς τον κ. Αντώνη Δαλούκα και την κ. Ελένη Χουλιάρα.

Ακολούθησε προβολή βίντεο από την εκστρατεία των Βολιώτων φιλάθλων στο Περιστέρι για τον αγώνα μπαράζ με τη Ρόδο, όπου ο Ολυμπιακός με τη μεγάλη νίκη που σημείωσε με 2-1 πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Β’ Εθνική.

Συγκίνηση στους φιλάθλους προκάλεσε η προβολή βίντεο με την ιστορία του συλλόγου από την ίδρυσή του μέχρι την σημερινή εποχή.

Στη συνέχεια τα φώτα από τους προβολείς του σταδίου χαμήλωσαν, ο ύμνος του Ολυμπιακού άρχισε να παίζει από τα μεγάφωνα, με τους θριαμβευτές της ανόδου να κάνουν την εμφάνισή τους από τα αποδυτήρια για να γνωρίσουν την αποθέωση από τους 1500 περίπου φιλάθλους που έδωσαν χθες το «παρών» στη φιέστα.

Ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, απένειμε μετάλλια στους ποδοσφαιριστές, στο προπονητικό τιμ και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Θεόφιλο Βασιλειάδη, για την επιτυχία τους και κύπελλο στην ομάδα για την άνοδο. Σε σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού ο κ. Βούλγαρης τόνισε: «Σήμερα ο δήμος Βόλου τιμά τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία, γιατί ύστερα από ένα σκληρό αγώνα που έδωσαν όλη την χρονιά, κατάφεραν να ανεβάσουν τον Ολυμπιακό στη Β’ Εθνική. Έδωσαν χαρά σε όλους τους Βολιώτες φιλάθλους, οι οποίοι όλη την χρονιά συμπαραστάθηκαν την ομάδα.
Ωστόσο, δεν σταματούμε εδώ. Η ομάδα έχει τη δυναμική να συνεχίσει και να φτάσει ακόμη ψηλότερα. Η προσπάθεια θα γίνει μεγαλύτερη απ’ όλους και ο δήμος Βόλου είναι ο εγγυητής αυτής της προσπάθειας».

Τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Βόλου, κ. Αλέκο Βούλγαρη, απένειμε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω του αρχηγού, Άκη Πέτρου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Δήμου και την στήριξη που είχε η ομάδα από την δημοτική αρχή.

Η νύχτα στη συνέχεια έγινε μέρα από τα βεγγαλικά που άναψαν στον ουρανό του σταδίου για να γιορταστεί η άνοδος, ο κόσμος δεν σταμάτησε να χειροκροτά τους θριαμβευτές και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του χρόνου να τους χαρίσουν μία ακόμη επιτυχία, μεγαλύτερη από την φετινή, την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...