Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Ισπανός προπονητής στον Ολυμπιακό!

 

Τον Ισπανό προπονητή Μανού Καγέχια (ή επισήμως Εμμανουέλ Καχέγια Ρενέδο) ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Βόλου.

 


 Πρόκειται για έναν 46χρονο Ισπανό κόουτς με βιογραφικό αντάξιο της ομάδας που θα αναλάβει.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ισπανό προπονητή Εμανουέλ Καγέχα Ρενέδο.
Πρόκειται για προπονητή με πλούσιο βιογραφικό, έχοντας δουλέψει σε αρκετές ομάδες της Ισπανίας, αλλά και σε Καμερούν και Ομάν. Γεννήθηκε το 1975, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, με πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία. Μιλά τρεις γλώσσες, Ισπανικά, Αγγλικά και Πορτογαλικά.
Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα Νέων της Νόγια την περίοδο 2001-02, ανέλαβε στη συνέχεια την πρώτη ομάδα και κάθισε στον πάγκο της μέχρι το 2006. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η επίσης ισπανική Σαντόνα, επέστρεψε στη Νόγια, για να εργαστεί το 2010 στο Καμερούν και συγκεκριμένα στην Ντουάλα, ομάδα Α’ κατηγορίας.
Ακολούθησε η θητεία του στην ισπανική Λογκρονιές, στην Πορτουγαλέτε, στην Μπαλμασέντα, στην Ουνιόν Μπαλομπεντίκα, ενώ την περίοδο 2015-16 εργάστηκε στην Αλ Νασέρ, ομάδα Α’ κατηγορίας του Ομάν.
Επέστρεψε στην Ισπανία και στην Καστεγιόν (Secunda Division) την περίοδο 2016-17, ενώ την επόμενη χρονιά ήταν προπονητής στην ισπανική Σοκουεγιάμος. Τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκε στη Β’ κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, στην Τολέδο και στην Λαρέδο, έχοντας ως ποδοσφαιριστή τον Όσκαρ Σιαφά.
Η Ελλάδα είναι, πλέον, ο νέος προπονητικός του προορισμός και έρχεται στη χώρα μας με στόχο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου με τις γνώσεις του και την εμπειρία που διαθέτει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού αναθέτει τα ηνία της ομάδας σ’ έναν φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος μέσα από τη δουλειά θα εξελίξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Ολυμπιακός, έτσι ώστε αυτή η ομάδα να μην έχει μόνο παρόν, αλλά και μέλλον.
Έχει φρέσκες ιδέες για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και προέρχεται από μια προηγμένη σχολή ποδοσφαίρου, όπως είναι η ισπανική.
Ο Εμανουέλ Ρενέδο θα βρίσκεται την Παρασκευή στην Ελλάδα, μαζί με τον Τζον Μάζα Άλβαρεζ, ο οποίος θα είναι ο assistant coach και αναλυτής της ομάδας. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί την περσινή αγωνιστική περίοδο στην Λαρέδο.
Στο προπονητικό τιμ παραμένει ο Γιάννης Λάλας, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Μούρας.»

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...