Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Άξιζε κάτι παραπάνω από το Χ!


Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την Νίκη στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Τσιάρα αλλά άξιζε κάτι παραπάνω από τον ένα βαθμό.


Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ πολύ νωρίς από ολέθριο λάθος του Γιδόπουλου που παραχώρησε πέναλτι στον Μπαταγίνι.
Από εκεί και πέρα σε ένα εξαιρετικά νευρικό αγώνα με λίγες φάσεις ,είχε να αντιμετωπίσει έναν εχθρικό διαιτητή ,τον Λάμπρου από την Εύβοια που ,ούτε λίγο ούτε πολύ ,έδωσε 40 φάουλ εις βάρος της ομάδας μας ,πολλά από αυτά ανύπαρκτα και πάνω από όλα γύρω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Η ομάδα μας είχε και ατυχίες αφού έχασε τον Μπουτζίκο πολύ νωρίς ,μόλις στο 38'.
Το παιχνίδι όπως αναφέρθηκε ήταν μετριότατο με πολλές διακοπές ,λίγο καθαρό χρόνο παιχνιδιού , τραυματισμούς και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Αν κάποιος περίμενε να δει φαντασμαγορικό ποδόσφαιρο στο συγκεκριμένο ματς προφανώς είχε διαλέξει λάθος ματς.








Ο Βόκολος παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Γιδόπουλο Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Φαζός, με τον Τσιάρα. Αμυντικοί μέσος ήταν ο Κόλα με τον Ράντι ενώ  στα χάφ ήταν ο Κουτσιανικούλης  στα δεξιά με τον Κέρη  στο κέντρο και τον Σκοπελίτη στα αριστερά.Φορ μόνος του ο Τσίτας.



Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι πολύ στραβά.Σε ένα γύρισμα της μπάλας προς τον Γιδόπουλο ,αυτός έχασε την μπάλα και αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Μπαταγίνι.
Μόλις στο 7' η ομάδα μας έμεινε πίσω στο σκορ με την ψυχολογία στο ναδίρ , την νευρικότητα στα ύψη και την ομάδα μας να έχει χάσει το κέντρο και να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά.
Όχι πως η Νίκη ήταν καλύτερη.Της αρκούσαν τα φαλτσοσφυρίγματα του Λάμπρού για να κλείνει τον Ολυμπιακό πίσω και να γίνεται απειλητική ,αλλά και πάλι δεν έκανε ευκαιρία παρά μόνο στο 44'.

Ο Ολυμπιακός στο β΄μέρος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και η ομάδα που είχε σχεδόν όλες τις τελικές προσπάθειες.

Στο 47' και το 77' ο Κέρι ήταν ο μοιραίος παίκτης αφού έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.Η προώθηση του Τσιάρα και του Ράντι έδωσαν αποτελέσματα η ομάδα μας πίεσε αφόρητα για να έρθει η δικαίωση κατά το ήμισυ με την σέντρα του Ράντι και την κεφαλιά του Τσιάρα στο 93'

Ολυμπιακός Βόλου (Λεωνίδας Βόκολος): Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος (40’ λ.τρ. Μπουτζίκος), Φαζός, Τσιάρας, Κόλα (46’ Ρόκας), Σκοπελίτης (75’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Κέρη, Ράντι.

Νίκη : Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (63’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Μπαλάφας, Ντομίνγκεζ, Γκαρσία (84’ Βοσνιάδης), Κρουθ, Ροχάνο, Μπαταγίνι (70’ Μπιτσάκος).

Κάρτες:   Κίτρινες: 7’ Γιδόπουλος, 18’ Κόλα, 37’ Μπουτζίκος, 58’ Ρόκας, 64’ Τσίτας , Κουτσιανικούλης, 89' Κουτσιανικούλης 91’ Φαζός – 1’ Σ. Κυριακίδης, 30’ Ροχάνο, 68’ Τσιμπούκας, 74’ Κάρδαρης, 81’ Κρουθ 81' Ροχάνο

Ο «κόραξ» του αγώνα
Για τον Λάμπρου τα είπαμε...Εχθρικός για τον Ολυμπιακό.

Μας άρεσε....

Ο Ράντι ήταν από τους κορυφαίος αλλά και ο Τσιάρας με την εκτέλεσή του στο 93΄αξίζει και αυτός τον τίτλο του MVP
Δεν μας άρεσε...
Ο Γιδόπουλος υπέπεσε σε παρόμοιο λάθος με τον Ξενοδόχοφ και άλλαξε την μορφή του παιχνιδιού βάζοντας την ομάδα μας να κυνηγάει από πολύ νωρίς.



Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Βόκολος: «Είναι πολύ άσχημο και λυπηρό, παιδιά της ίδιας γειτονιάς, παιδιά του σχολείου, νέα παιδιά να σκοτώνονται για μία ομάδα. Να χτυπιούνται για να αλληλοχτυπιούνται. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Ο καθένας από το μέρος του και από το μερίδιο που μπορεί να επηρεάσει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Είναι ωραίο να υπάρχει η ευγενής αντιπαλότητα μεταξύ δύο ομάδων, αλλά όταν ξεφεύγει από τα όρια νομίζω ότι είναι λυπηρό και είναι πάρα πολύ άσχημο. Ήταν ένα ντέρμπι με όλα τα στοιχεία του.Υπήρχαν διαστήματα που η Νίκη έλεγχε το παιχνίδι χωρίς να κάνει φάσεις.Ευτυχήσαμε να ισοφαρίσουμε στην τελευταία φάση.Όταν χωρίς κανένα λόγο στα πρώτα λεπτά δέχεσαι ένα γκολ είναι ένας παράγοντας όχι καλός που μας δίνει νευρικότητα.Όσο πέρναγε η ώρα τα παιδιά το πίστευαν.Οι παίκτες είχαν πάθος και διάθεση και καταφέραμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε.

Με απασχολεί γιατί η ομάδα έχει αγωνιστικές μεταπτώσεις και δεν έχουμε διάρκεια.'Είναι κάτι που πρέπει να λύσουμε για τα επόμενα πέντε παιχνίδια.»

Βεργέτης: «Σήμερα είχαμε ένα ντέρμπι, το ντέρμπι της πόλης και πριν αναφερθώ στα αγωνιστικά θα ήθελα να πω το εξής: Υπάρχει σε υπερθετικό βαθμό μια αντιπαλότητα μεταξύ δύο σωματείων. Στην κερκίδα νέα παιδιά με λύσσα να χτυπιούνται. Παιδιά που ζουν στην ίδια πόλη. Παιδιά που ζουν στην ίδια πόλη, σε μια όμορφη πόλη. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο Βόλος. Ο καθένας έχει δικαίωμα να υποστηρίζει την ομάδα που θέλει 100%, αλλά δεν έχει γίνει τίποτε να ηρεμήσει λίγο αυτή η αντιπαλότητα. Ίσα ίσα βλέπω από γενιά σε γενιά όλο και αυξάνεται. Απλά το θέτω σαν προβληματισμό για όλους τους ανθρώπους που ζουν εδώ, οι πατεράδες να μιλήσουν στα παιδιά τους, οι δάσκαλοι στο σχολείο… Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει καλύτερο. Αυτή η εικόνα δεν μου αρέσει καθόλου.
Ευτυχήσαμε στην πρώτη φάση να προηγηθούμε με το πέναλτι.Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι με πολλά φάουλ ,καθόλου ρυθμό και λίγες ευκαιρίες.Κάπου στο β΄μέρος δείξαμε να πιάνουμε ρυθμό και από εκεί όλα στραβά.Τραυματισμός και αναγκαστική αλλαγή , κόκκινη κάρτα στον Ροχάνο μας υποχρέωσε να γυρίσουμε πίσω να διατηρήσουμε να κεκτημένα.Δυστυχώς δεχτήκαμε το γκολ στο τελευταίο λεπτό.»

Κρουθ: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε.Είναι σημαντικό να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα.Στο πρώτο μέρος είχαμε τον έλεγχο αλλά στο δεύτερο υπήρχε ένα νευρικό ,πολεμικό παιχνίδι.Παλέψαμε να πάρουμε τους τρεις πόντους αλλά δεν μας βγήκε.»

Τσιάρας: «Μας επηρέασε πολύ το γκολ που δεχτήκαμε.Είμαστε πολύ άτυχοι αφού δεχόμαστε πολλά γκολ από προσωπικά λάθη.Παίζανε δύο ομάδες από τις καλύτερες της κατηγορίας.Υπάρχει πίστη και θέληση μέχρι το τελευταίο λεπτό.Αυτό βοηθάει και η έδρα αφού ο κόσμος μας παρότρυνε αν και χάναμε ακόμα και στο τελευταίο λεπτό.»



Μικρά&πικάντικα
  • Τραγικά τα λάθη της αστυνομίας που οδήγησαν σε θλιβερά επεισόδια.Αντί των 20 προσκεκλημένων της Νίκης στην κερκίδα των φιλοξενούμενων βρέθηκαν 70 με 80 οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Νέας Ιωνίας.Αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού ήταν πολλά επεισόδια ιδίως στο τέλος του παιχνιδιού.,Μάλιστα σύμφωνε με πληροφορίες μας ένας οπαδός του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σοβαρά καθώς έπεσε από την κερκίδα.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...