Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Έπρεπε να κερδίσει πολλούς...!

Ο Ολυμπιακός σήμερα έπαιξε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την κατάκτηση των θέσεων ανόδου ,αλλά δεν είχε μόνο τα Τρίκαλα αντίπαλο!
Τέλος ο Σούλης μετά την λήξη του αγώνα!!


Κυριότερος αντίπαλός του ήταν ένα ανεκδιήγητο διαιτητικό τρίο που ,όπως και στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα!

Ο Ολυμπιακός πλέον μάλλον αναθεωρεί στόχους.Το να διεκδικήσει τις δύο πρώτες θέσεις μάλλον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο.
Ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι να κοιτάξει να πλασσαριστεί στην πρώτη πεντάδα και να ελπίσει σε κάποια...νέα αναδιάρθρωση την επόμενη χρονιά!







Ο Σούλης παρέταξε τον Ολυμπιακό αρκετά επιθετικά.
Τερματοφύλακας ήταν ο Ξενοδόχοφ. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Φαζό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μητρόπουλος και Τσιάρας, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη δεξιά, τον Κέρη στο κέντρο και τον Πόζογλου αριστερά. Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Τσίτας.
Η ομάδα μας έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο τέταρτο και προηγήθηκε με πανέμορφο γκολ του Κέρη που προέκυψε από σέντρα του Πόζογλου.
Απέναντί της είχε  βέβαια μια καλοδουλεμένη ομάδα του Αμανετίδη που στο επόμενο τέταρτο πήρε τα ηνία του αγώνα με την βοήθεια του Ζαμπαλά που "έστηνε" με συνεχόμενα φάουλ την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.
Και πάλι όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν την τεράστια κλασσική ευκαιρία με τον Κουτσιανικούλη στο 41' που ξεμαρκαρίστηκε με πανέμορφη τρίπλα και έστειλε μόνος του την μπάλα άουτ.


Η φάση του αγώνα προέκυψε αμέσως μετά! Ο Πόζογλου έφυγε μπροστά σε βοηθό και ρέφερι πολύ γρήγορα και δύο μέτρα πίσω από τους δύο αμυντικούς των Τρικάλων που τον κάλυπταν σε θέση τετ α τετ απέναντι από τον Ζαρόπουλο.Ο βοηθός σήκωσε προς έκπληξη όλων την σημαία ενώ ο ρέφερι ο οποίος μπορούσε να πάρει την φάση επάνω του όντας στο ένα μέτρο και στην ίδια ευθεία, πρόθυμα έδωσε το οφ σάιτ.Η συγκεκριμένη φάση ,φως φανάρι , έδωσε το μήνυμα πως οι διαιτητές δεν ήταν ανίκανοι αλλά σε εντεταλμένη υπηρεσία.Θεωρούμε ανθρωπίνος αδύνατο να μην μπόρεσαν βοηθός και ρέφερι να δούνε στο ένα μέτρο και στην ίδια ευθεία πως ο Πόζγλου ερχόταν πολύ πίσω από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων.
Στην επόμενη φάση η σφαγή ολοκληρώθηκε.Ο Ζαμπαλάε είδε χέρι στην διεκδίκηση της μπάλας από τον Βοσνακίδη ,μία φάση που στο ριπλέι είναι αμφισβητούμενη ,ενώ όλα δείχνουν πως προηγήθηκε και φάουλ.
Τα Τρίκαλα κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-1 με την κερκίδα να βράζει , τον πάγκο μας να βράζει και ο εκνευρισμός να μεταφέρεται στους παίκτες μας.

...Κάτι που στην αρχή του β΄μέρους το πληρώσαμε ακριβά με το τραγικό λάθος του Φαζού που σημείωσε αυτογκολ στο 52'.
Ο Ολυμπιακός παρά την τεράστια ψυχρολουσία δεν τα παράτησε και είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Ζαρόπουλο να πραγματοποιεί τρεις φανταστικές αποκρούσεις.
Στο 75' ο Φαζός πήρε το αίμα του πίσω και με κοντινή προβολή μετά από μπαλιά του Κέρη ισοφάρισε.Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε ροντέο με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει αλλά ταυτόχρονα να κινδυνεύει στην άμυνα αφού έπαιζε με τρεις αμυντικούς.

Τελικά το παιχνίδι έληξε με μία μάλλον οδυνηρή ισοπαλία που μας θέτει ,εκτός απροόπτου , εκτός τροχιάς ανόδου.




ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (67’ Ναβαλόν), Φαζός, Τσιάρας, Μητρόπουλος (58’ Ράντι), Κουτσιανικούλης (79’ Σκοπελίτης), Πόζογλου, Κέρη, Τσίτας.

Τρίκαλα: Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου (79’ Λώττας), Τεγούσης, Γρηγορόπουλος (71’ Γιαννίτσης), Τσίπρας, Σταματής (87’ Άλεξιτς).



Κάρτες:   Κίτρινες: 6’ Τσιάρας, 46’ Βοσνακίδης.

Ο «κόραξ» του αγώνα
Για το διαιτητικό τρίο τα γράψαμε.Ο τίτλος τα λέει όλα!

Μας άρεσε....
Ο Κέρη σημείωσε ένα γκολ και έδωσε ασίστ στο δεύτερο!
Δεν μας άρεσε...
Η ομάδα πλήρωσε τα αμυντικά λάθη και στα δύο γκολ του αντιπάλου


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Παπαδόπουλος: «Συμφωνώ σε όλα όσα είπε ο κ. Αμανατίδης, σ’ ένα μόνο δεν συμφωνώ. Στο ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου, βάσει ευκαιριών. Απέναντι σε μία ομάδα, που έχω πει ότι δίκαια είναι στην κορυφή. Παίζει και καλό ποδόσφαιρο, έχει ένα καλό προπονητή και καλούς ποδοσφαιριστές. Όταν μία ομάδα είναι πρώτη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, πρέπει να της δείχνεις σεβασμό. Το πέναλτι ήταν. Εμείς δεν διαμαρτυρόμαστε για το πέναλτι, αλλά για όλο το παιχνίδι. Άμα δει κάποιον στο ματς θα καταλάβει. Αν δεν σηκωνόταν λανθασμένα η σημαία του βοηθού καταλογίζοντας οφσάιντ τον Πόζογλου που έφευγε μόνος του κι αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν για το 2-0, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το παιχνίδι ήταν φανταστικό, ήταν πάρα πολύ καλό. Δυστυχώς, δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με ένα πέναλτι. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε η φάση με το αυτογκόλ και στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Όμως, δεν συμβαίνει συχνά, όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες, να δείχνεις χαρακτήρα. Εμείς όμως δείξαμε χαρακτήρα. Ρισκάραμε, ισοφαρίσαμε και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κι άλλο ένα γκολ και να πάρουμε τη νίκη. Δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές και από τον κόσμο. Αυτό που με στενοχωρεί είναι, ότι σε πολλά παιχνίδια που δεν πήραμε τη νίκη, χάσαμε τους βαθμούς στις λεπτομέρειες. Εμείς σήμερα πετύχαμε τέσσερα γκολ και ήρθαμε 2-2. Κοιτάζουμε μπροστά, το πρωτάθλημα έχει 10 παιχνίδια ακόμη. Θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε στο τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων και για το καλό της παιχνίδι. Δεν μπορούσε να παίξει σήμερα πάρα πολύ καλά, γιατί εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Μην ξεχνάμε ότι τα Τρίκαλα έκαναν και πολύ μεγάλη προσπάθεια την περασμένη Τετάρτη στο κύπελλο με τη Λαμία και θα μπορούσαν να είχαν προκριθεί»


Αμανατίδης: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας, γιατί σήμερα είχαμε πολύ δύσκολο έργο. Παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες μεσοεπιθετικά, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, με παίκτες προσωπικότητες. Μία πολύ καλή ομάδα, σε καλό γήπεδο, με κόσμο που εδώ πραγματικά οι Κυριακές είναι δύσκολες. Χωρίς να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι, προσπαθήσαμε πάρα πολύ και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Έβλεπα και στην αντίπαλη ομάδα και στη δική μας, η απόδοση να αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα που πήγαζαν από το σκορ. Μείναμε πίσω, αντιδράσαμε, βάλαμε ένα γκολ, συνεχίσαμε και είχαμε κάποια δόση τύχης στο δεύτερο γκολ που πετύχαμε. Στη συνέχεια δεχθήκαμε πίεση, ισοφαριστήκαμε και στο τέλος έγινε ένα παιχνίδι ρουλέτα. Τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός βγήκαμε μπροστά και νομίζω ότι πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Για μας αυτό το αποτέλεσμα είναι θετικό, γιατί φεύγει από το πρόγραμμά μας μία ομάδα δύσκολη, που δεν ξέρω αν άλλη ομάδα θα μπορέσει να έρθει στο Βόλο και να κερδίσει. Μ’ αυτή την έννοια, έχοντας παίξει στα τα τρία ματς του δευτέρου γύρου και με τον Ιωνικό, ομάδες που έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες με μας, πλησιάζουμε πιο κοντά στο στόχο. Όμως, πρέπει να δώσω ένα μήνυμα στην ομάδα. Είναι πολλά τα 10 παιχνίδια που μένουν. Γι’ αυτό πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Ειδικά σ’ αυτό το πρωτάθλημα, όπου μία ομάδα μπορεί να κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες ή αντίθετα να κάνει τρεις συνεχόμενες ήττες και να έρθουν τα πάνω-κάτω. Πραγματικά, οι φίλαθλοι χάρηκαν και γκολ και την αλλαγή συναισθημάτων και νομίζω ότι έγινε ένα παιχνίδι αντάξιο της ποιότητας των παικτών. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν ότι είχαν»



Μικρά&πικάντικα
  • Η διοίκηση του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι παραίτησε (;) τον Σούλη.
  • Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: 
Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία υπέβαλε μετά τον ισόπαλο αγώνα με τα Τρίκαλα ο Σούλης Παπαδόπουλος την οποία και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έκανε δεκτή.

Σε δήλωση του για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου ο Σούλης Παπαδόπουλος σημείωσε πως: «Είναι τιμή για εμένα που για ακόμα μία φορά κάθισα στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου. Όταν παρέλαβα την ομάδα ήταν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ουσιαστικά ήταν στις τελευταίες θέσεις και έπρεπε πάση θυσία να σωθεί. Από τότε μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο έχει σωθεί αλλά βρίσκεται συνεχώς κοντά βαθμολογικά στην πρώτη τετράδα. Από την αρχή ο στόχος ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου να διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο και νομίζω πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλεψα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Φεύγω αφήνοντας την ομάδα σε μια θέση στην οποία σίγουρα δεν κινδυνεύει ωστόσο νομίζω πως πλέον οι στόχοι έχουν αλλάξει και για αυτό αποφάσισα να αποχωρήσω.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου, τους παίκτες και κυρίως σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο που πραγματικά τον έχω μέσα στην καρδιά μου και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για εκείνους. Στο επανιδείν!».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ευχαριστεί τον Σούλη Παπαδόπουλο για την προσφορά του στην ομάδα μας. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας σε μια δύσκολη στιγμή, βοηθώντας τον Ολυμπιακό Βόλου να αναρριχηθεί στην βαθμολογία. Η πόρτα της ομάδας μας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον.

  • Τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο παιχνίδι είδαμε στις κερκίδες της Νεάπολης σήμερα.
  • Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν χειροκρότησε Αμανατίδη και τους παλιούς παίκτες του Ολυμπιακού.Ο λόγος σαφής αφού η κερκίδα ήταν εκνευρισμένη από τα πρώτα λεπτά βλέποντας πως η διαιτησία πήγαινε το παιχνίδι στο διπλό!









    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...