Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Έδιωξαν τον Ολυμπιακό από τον Βόλο!

Δημοσίευμα σχετικά με την κατάντια του Δήμου Βόλου αναφορικά με τις παραχωρήσεις των γηπέδων έκανε το "Φως των Σπόρ".


Στο δημοσίευμα μιλάει ο ταμίας της ΠΑΕ Δημήτρης Πέγιος καθώς και ο Βαγγέλης Σιώτος ,παλιός πρόεδρος των Austrian Boys.

Το δημοσίευμα δημοσιεύθηκε τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του "Φωτός των Σπορ."


Φανταστείτε τον Ολυμπιακό Πειραιώς να αδυνατεί να βρει έδρα στον Πειραιά να παίξει και να δηλώνει έδρα για το Κύπελλο το γήπεδο του... Παναθηναϊκού!
Είναι τρελό αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος αναγκάστηκε ~όπως λένε οι άνθρωποί του-λόγω της πολεμικής με τον Αχιλλέα Μπέο που είναι ο δήμαρχος του Βόλου, να παίξει με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο στη... Λάρισα, στο «Αλκαζάρ»!
Βόλος και Λάρισα έχουν μεγάλη αντιπαλότητα-όχι μόνο ποδοσφαιρική-πολλά χρόνια, έχουν γίνει επεισόδια σε ματς ομάδων του Βόλου με τη Λάρισα, αλλά είδαμε τον Ολυμπιακό Βόλου, την πιο δημοφιλή ομάδα της πόλης, να παίζει ως γηπεδούχος με τον Πανιώνιο στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας και να χάνει 0-3.
Διαβάστε γιατί έφτασαν σε αυτό το έσχατο σημείο, διαβάστε τι μου είπαν όχι μόνο οι «Austrian Boys», αλλά και ο οικονομικός διευθυντής, ο ταμίας της ομάδας Δημήτρης Πέγιος.
Κύριε Πέγιο, πώς εξηγείται αυτό που έκανε η ομάδα σας, να πάει να παίξει στο «Αλκαζάρ» με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο;
«Εξηγείται από τον πόλεμο που υπάρχει τα 2 τελευταία χρόνια με τη δημοτική αρχή του Βόλου. Ο δήμαρχος Μπέος βοηθά μόνο μία ομάδα, την ΠΥΔΝΑ! Έτσι τη λέμε εμείς αυτήν την ομάδα που παίζει φέτος στη Σούπερ Λίγκα με το όνομα «Βόλος». Αυτήν την ομάδα την έφερε ο δήμαρχος Βόλου από την Κατερίνη, είναι ξενόφερτη, και αυτή η ομάδα απολαμβάνει τα γήπεδα της πόλης!»
Δηλαδή;
«Το ΕΑΚ, την ιστορική έδρα του Ολυμπιακού Βόλου, το έχει κάνει προπονητήριο για την Κ17 και την Κ15 της ΠΥΔΝΑΣ. Για το δε Πανθεσσαλικό έκανε συμφωνία με τα Τουριστικά Ακίνητα και με πολιτική παρέμβαση το πήρε για την ομάδα που υποστηρίζει, την ΠΥΔΝΑ. Σε ένα βράδυ μέσα έγινε αυτό, γι’ αυτό λέω για πολιτική παρέμβαση. Ούτε μας ειδοποίησε η εταιρεία με την οποία είχαμε σύμβαση και παίζαμε εκεί, μας έκαναν έξωση με υπάλληλους του δήμου και έβγαλαν έξω, εκτός από τον Ολυμπιακό Βόλου, και το άλλο ιστορικό σωματείο της πόλης, τη Νίκη Βόλου.»
Και η Νίκη Βόλου έχει κόσμο.
«Και η Νίκη έχει κόσμο, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τον περισσότερο κόσμο. Αντίθετα, αυτή η ξενόφερτη και νεόφερτη ομάδα, που λέγεται «Βόλος», αν και παίζει Σούπερ Λίγκα κόβει 615 εισιτήρια μέσον όρο! Σας μιλώ για πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου γέμισαν τις εξέδρες οι ΠΑΟΚτζήδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, όταν βγήκαμε στην Ευρώπη, είχε 17.000 κόσμο στο Πανθεσσαλικό.»
Υπάρχει και τρίτο γήπεδο στον Βόλο, η Νεάπολη.
«Κι εκεί πατάει το πόδι της η ΠΥΔΝΑ! Κάνει 2 προπονήσεις τη βδομάδα για να μη χαλάσει το χόρτο στο Πανθεσσαλικό. Γι’ αυτό το γήπεδο, που είναι το μόνο διαθέσιμο για εμάς πλέον, μας έβαλε όρους ο δήμος για να υπογράψουμε σύμβαση. Ο πιο τραγικός όρος ήταν να πληρώσουμε προκαταβολή με εγγυητική τραπέζης 30.000 ευρώ για τυχόν ζημιές που μπορεί να γίνουν και μας το δίνει για ένα ματς τη βδομάδα. Δεν είχαμε άλλη λύση και υπογράψαμε τους όρους που ήθελε ο δήμος.»
Και γιατί πήγατε στο «Αλκαζάρ» της Λάρισας για το Κύπελλο και παίξατε με τον Πανιώνιο;
«Διότι η σύμβαση με τον δήμο λέει ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το γήπεδο της Νεάπολης μόνο για ένα ματς τη βδομάδα! Δεν μας επιτρέπεται δηλαδή να παίξουμε και Κύπελλο και πρωτάθλημα, όταν έχουμε ματς αυτήν τη βδομάδα! Δεν υπέγραψε ο Μπέος το παραχωρητήριο και αναγκαστήκαμε να πάμε στην κοντινή Λάρισα. Όλα τα προνόμια τα ποδοσφαιρικά τα απολαμβάνει η ΠΥΔΝΑ με τους 600 φιλάθλους, οι οποίοι είναι φίλοι του δημάρχου.»
Σας έκανε πρόταση για συγχώνευση;
«Το έχει πει επανειλημμένως δημόσια ότι το όνειρό του είναι να υπάρχει μία ομάδα στην πόλη και να γίνουν ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου μόνο ερασιτεχνικά σωματεία ως φυτώρια. Δεν γίνονται αυτά! Θέλει να απαξιώσει λοιπόν τα δύο αυτά ιστορικά και δημοφιλή σωματεία.»
Πού κάνετε προπονήσεις τις άλλες μέρες της βδομάδας;
«Δέκα χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο! Στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου, όπου φτιάξαμε το γήπεδο με δικά μας έξοδα, σε έκταση που μας παραχώρησε ο Δήμος Φερών, υποχρεωθήκαμε δηλαδή σε άλλο δήμο έξω από την πόλη μας! Και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.»
Ο τίτλος που μου έρχεται στο μυαλό είναι «ξένοι στην ίδια πόλη».
«Αυτό να βάλετε! Αυτό νιώθω, αυτό νιώθουμε όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου. Ξένοι στην ίδια μας την πόλη. Είμαστε απογοητευμένοι.»

«Austrian Boys» Ολυμπιακού Βόλου


«Σαν να πηγαίνει ο Άρης να παίζει γηπεδούχος στην Τούμπα»!
Αν θέλει ο δήμαρχος να απαντήσει σε όλα αυτά, ευχαρίστως να δημοσιεύσω την άποψή του. Όπως έχω δημοσιεύσει δύο φορές συνεντεύξεις του προέδρου της ομάδας του Βόλου. Ο Μπέος όμως, όταν στον παρελθόν τον είχα πάρει τηλέφωνο, δεν το σήκωνε-είχα στείλει και μήνυμα.
Πάμε τώρα να δούμε τι λένε οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι «Austrian Boys», για το θέμα. Μας μιλά ο εκπρόσωπός τους, Βαγγέλης Σιώρος.
Μας ενδιαφέρει η πόλη του Βόλου. Έχουμε δει και στο σάιτ ότι όταν έχουμε θέμα για τον Ολυμπιακό Βόλου το διαβάζει ο κόσμος πολύ. Είναι ποδοσφαιρική πόλη και ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Τα δύο μπαράζ εκεί στη δεκαετία του ’80, που έδωσαν πρωταθλήματα-θρίλερ στον Ολυμπιακό, το όνομα και τα χρώματα της ομάδας-έχει πολλούς Ολυμπιακούς η πόλη.
Πώς είναι να παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου ως γηπεδούχος στο... «Αλκαζάρ»;
«Σαν να πηγαίνει ο Άρης να παίζει γηπεδούχος στην Τούμπα! Γελάνε οι πορτιέρηδες στο «Αλκαζάρ» και οι υπάλληλοι εκεί, καθώς και οι αστυνομικοί που ήταν στο γήπεδο. Εκεί μας έφτασε ο δήμαρχος του Βόλου. Προκαλεί πρόβλημα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στη Νίκη Βόλου. Το όνειρό του είναι να μείνει μία ομάδα στην πόλη και οι δύο ιστορικές ομάδες που έχουν κόσμο να εξαφανιστούν και να γίνουν Ακαδημίες. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Το ήθελε και η χούντα στην επταετία, αλλά δεν το κατάφερε, θα το καταφέρει ο Μπέος; Όχι δα. Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα του, παίζει με 600 άτομα στη Σούπερ Λίγκα.»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...