Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Προκρίθηκε με Ρόκα!


Ο Ολυμπιακός αν και μέτριος ,κέρδισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με γκολ του Στάθη Ρόκα και προκρίθηκε στην πέμτπη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας


Σε ένα παιχνίδι που έγινε στο ουδέτερο Αλκαζάρ , ο Ολυμπιακός ήταν πιο αποτελεσματικός από τον Απόλλωνα και κέρδισε δίκαια σε ένα κακό παιχνίδι που έγινε σε έναν κάκκιστο αγωνιστικό χώρο.



Ο Γράφας άλλαξε εντελώς το σχήμα της ομάδας και παρέταξε τον Γιδόπουλο στο τέρμα , τον Γραικό στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Μπουτζίκο στο αριστερό και τυς Βοσνακίδη και Φαζό στο κέντρο, τον Τσιάρα ως αμυντικό χαφ .Από εκεί και πέρα Ντούμης , Σκοπελίτης ,Πόζογλου και Κουτσιανικούλης έπαιξαν σε γραμμή ως επιθετικά χαφ με προωθημένο τον Τσίτα.



Όπως είπαμε το παιχνίδι ήταν μετριότατο και οι ευκαιρίες λίγες.Ο Ολυμπιακός έδειξε τις ίδιες παθογένειες που είδαμε και στο παιχνίδι με την Βέροια.
Μία ομάδα που όταν πρέπει να δημιουργήσει και να έχει ένα πλάνο στην επίθεση , δυσκολεύεται ταμάλα.
Ο Απόλλων Πόντου είχε την κατοχή της μπάλας και έκανε πιο πολλές τελικές από τον Ολυμπιακό .Στο β΄μέρος μάλιστα υποχρέωσε τον Γιδόπουλο σε δύο τουλάχιστον εντυπωσιακές αποκρούσεις.



Είναι πάντως αλήθεια πως ο Ολυμπιακός είχε και κάποια διαστήματα με "εκρήξεις".Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρος "βομβάρδισε" κυριολεκτικά το τέρμα του Πολίτη και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί πιο νωρίς.Από την άλλη ο Απόλλωνας δεν έδειξε τόσο αδύναμος ,όσο τουλάχιστον φημιζόταν.Έκανε και αυτός πιο καθαρές ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα.

 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Ντούνης (79’ Λάσκαρης), Πόζογλου (50’ Ρόκας).
Aπόλλων Πόντου: Πολίτης, Γεωργιάδης, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν, Καλογέρης (64’ Πουρτουλίδης), Λουφάκης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαϊτζίδης (64’ Δόρης)..



Κάρτες:  Ρόκας, Κουτσιανικούλης – Ολαϊτάν, Σαμαράς, Πουρτουλίδης, Γεωργιάδης.

 


Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Πανυτσίδης κατάφερε να είναι ένας κακός διαιτητής σε ένα εύκολο παιχνίδι.




Μας άρεσε....
Ο Γιδόπουλος ήταν η έκπληξη του αγώνα με εντυπωσιακές επεμβάσεις
Δεν μας άρεσε...
Η ομάδα μας δεν δημιούργησε ούτε με το 4-1-4-1 που δείχνει πως ο Θωμάς Γράφας ακόμα ψάχνεται για το τι φταίει.


Το LIVE του αγώνα όπως το μετέδωσε το VolosFans



Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Γράφας: «Ήταν ένα παιχνίδι για το θεσμό του Κυπέλλου, ύστερα από το άτυχο παιχνίδι για την ομάδα μας την περασμένη Κυριακή για το πρωτάθλημα. Παίξαμε με έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Απόλλων Πόντου, είναι μία καλή, έμπειρη ομάδα και καλά δουλεμένη. Το παιχνίδι είχε ένα μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Καταφέραμε τακτικά να είμαστε αρκετά καλοί, κυρίως μετά το πρώτο 15λεπτο και πήραμε μία νίκη, η οποία πρώτα απ’ όλα μας τονώνει την ψυχολογία μας και δεύτερον μας δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που έκαναν. Ομολογώ, πως είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι από την ήττα που κάναμε στο παιχνίδι με τη Βέροια. Μπήκαμε σε μία λογική να φρεσκάρουμε την ομάδα, ξεκουράζοντας κάποιους ποδοσφαιριστές, καθώς την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αν και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σας μιλάω υπεύθυνα, δεν υπάρχει στην κατηγορία ένα παιχνίδι που να το χαρακτηρίζεις πιο εύκολο από κάποιο άλλο. Θα είναι ένα ντέρμπι το ματς με τα Τρίκαλα. Πάμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή για να διεκδικήσουμε τη νίκη»


Καλαιτζίδης: «Ο Απόλλων Πόντου είναι αυτή τη στιγμή μία ομάδα που της λείπουν οι αγωνιστικές προσαρμογές. Παρόλα αυτά, διακρίναμε όλοι, πως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τη δυνατότητα που έχει ως ομάδα να κρατά την μπάλα στην κατοχή της, όριζε τον ρυθμό του αγώνα και ήλεγχε το ματς. Οι φάσεις, όμως, που δημιουργήσαμε δεν μας έδωσαν τη δυνατότητα να προηγηθούμε στο σκορ. Τα αβίαστα λάθη που κάναμε, έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους να φτάσουν στη δημιουργία φάσεων με αντεπιθέσεις. Κι αυτό συνέβη αρκετές φορές στην άμυνα μας, σ’ έναν αγώνα που θα έλεγα ότι νιώθουμε, πως δεν πήραμε αυτό που δικαιούμασταν. Εκείνο που με ξενίζει, παρότι το περιβάλλον ήταν φιλικό, είναι ότι είχαμε έναν παράγοντα, ο οποίος δεν βοήθησε καθόλου στο να εξελιχθεί ένας καλός αγώνας. Η δική μου κρίση είναι, ότι τα παιδιά αυτά θέλουν βοήθεια. Αναγνωρίζω ότι είναι στο χορό γιατί επιθυμούν να συνδράμουν, αλλά το έλλειμμα γνώσης που έχουν και ενδεχομένως η έλλειψη ικανότητας, αντί να βοηθήσουν την εξέλιξη ενός αγώνα την εμποδίζουν. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου και στο θεσμό του Κυπέλλου, αλλά και στο πρωτάθλημα.»

Μικρά&πικάντικα
  • Λιγοστοί ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην κεντρική θύρα του Σταδίου Αλκαζάρ αφού δεν ξεπέρασαν τους 100-150.
  • Ανάμεσα στους θεατές και ο Περικλής Αμανατίδης που "κατασκόπευσε" τον επόμενο αντίπαλο της ομάδας του.Μάλιστα είχε και κάποιες εγκάρδιες συναντήσεις με τον Νίκο Τσεκούρα αλλά και άλλους φίλους του Ολυμπιακού.Με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο πάντως δεν αντάλλαξε ούτε ματιά...
  • Το παιχνίδι παρακολούθησαν και οι Λώττας και Ριζογιάννης
  • Πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος του Αλκαζάρ.Μεγάλα κομμάτια του χορταριού έλειπαν και υπήρχε ουσιαστικά κάμμενο χορτάρι και χώμα.
  • Κίτρινες κάρτες στους πάγκους άρχισε να μοιράζει ο Πανυτσίδης προς το τέλος του παιχνιδιού.Μέσα στην μανία του έδειξε κάρτα και στον γενικό αρχηγό της ομάδας που ζήτησε μία αλλαγή (θα έμπαινε ο Δεινόπαπας) που τελικά δεν έγινε αφού ο ρέφερι σφύριξε την λήξη του αγώνα.

To βίντεο του αγώνα
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...