Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Όλοι κατά εκτός...Μπέου

Ομαδικά πυρά κατά Βασιλειάδη και αναδιάρθρωσης εξαπέλυσαν τόσο οι θεσμικοί φορείς της πόλης όσο και ο Ολυμπιακός.


Μοναδικός ένθερμος υποστηρικτής της ο...Αχιλλέας Μπέος ,ο οποίος άλλωστε προσπαθεί μανιωδώς εδώ και καιρό να αφανίσει τον Ολυμπιακό Βόλου από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.


Με ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα δηλώνει ότι η αναδιάρθρωση θα πλήξει τις δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου -την Νίκη και τον Ολυμπιακό- που παλεύουν να παλεύουν για την άνοδο στην κατηγορία. Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης τονίζει ότι «αντί ο Δήμαρχος να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να πιέζει με σκοπό να μην γίνει αναδιάρθρωση αιφνιδιαστικά με αυτόν τον τρόπο, εκείνος βγαίνει επίσημα και τη στηρίζει. Ο στόχος είναι φανερός, να τελειώσει τις δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου».

«Η άμεση ισχύς της αναδιάρθρωσης θα είναι καταστροφική για της ομάδες του Δήμου μας, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αφού θα παραμείνουν στην ίδια κατηγορία» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Παπαδούλης.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Βόλος -Έξυπνη Πόλη»:

Όπως πληροφορούμαστε υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, εδώ και μερικές ημέρες επιμένει στην αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, στο παρά πέντε της λήξης των διοργανώσεων κι ενώ οι δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου, Ολυμπιακός και Νίκη, παλεύουν για την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία.
Είναι χρέος όλων μας σε αυτή την πόλη, να αντιταχθούμε σε τέτοιου τύπου στρατηγικές, που θα πλήξουν ευθέως τις δύο ιστορικές ομάδες της πόλης οι οποίες όλο το χρόνο, έδωσαν τη μάχη τους και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες, μιας και όλοι γνωρίζουμε το αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχθηκαν υπόγεια από τους γνωστούς ξενόφερτους.

Είναι φανερό στην πόλη πλέον ποιος στηρίζει την ιστορία της και ποιος τα προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα.
Ενημερώνουμε τον κ. Βασιλειάδη και τους πρωίμους υποστηρικτές του, ότι η πόλη μας είναι ενωμένη και σύσσωμη απαντά τους σχεδιασμούς που προσπαθούν ετσιθελικά να περάσουν, στεκόμενοι στο πλευρό των ιστορικών μας ομάδων μας, της Νίκης και του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο»:

Έπειτα από την πρόσφατη ραδιοφωνική παρέμβαση του δημάρχου Βόλου σε μέσο της Αθήνας, σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έπεσαν οι μάσκες και κατέρρευσαν όλες οι ψεύτικες και υποκριτικές δηλώσεις «αγάπης» για τον αθλητισμό της πόλης μας.
Αντί να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης, πιέζουν για την αναδιάρθρωση, η οποία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με το πρωτάθλημα σε πλήρη εξέλιξη (με μια προκήρυξη που άλλα προέβλεπε για την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία) αδικεί τις ομάδες του Βόλου.

Ο άνθρωπος που ευθύνεται και για την περιπέτεια και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, που ευλόγησε τον ερχομό μιας ξένης ομάδας στην πόλη και ανταγωνιστικής στα σωματεία μας, την οποία αβαντάρει συνεχώς μέσω του Δήμου, παίρνει θέση ξεκάθαρα! Είναι ενάντια στα δύο ιστορικά σωματεία της πόλης μας. Αντί ο Δήμαρχος να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να πιέζει με σκοπό να μην γίνει αναδιάρθρωση αιφνιδιαστικά με αυτόν τον τρόπο, εκείνος βγαίνει επίσημα και τη στηρίζει. Ο στόχος είναι φανερός, να τελειώσει τις δύο ιστορικές ομάδες του Βόλου.
Η απάντηση της πόλης μας θα είναι ξεκάθαρη.

Η δήλωση του κ. Παπαδούλη:

«Είναι πλέον σίγουρο πως εντός των επόμενων ωρών ή ημερών πρόκειται να κατατεθεί η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου.
Η αναδιάρθρωση πρόκειται να ισχύσει από την σεζόν που διανύουμε και αλλάζει όλες τις κατηγορίες, κάτι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δεδομένα.
Η άμεση ισχύς της αναδιάρθρωσης θα είναι καταστροφική για της ομάδες του Δήμου μας, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, αφού θα παραμείνουν στην ίδια κατηγορία, αν και αγωνίζονται σκληρά για την άνοδο.
Οι εμπνευστές της αναδιάρθρωσης αγνόησαν το αυτονόητο, δηλαδή αυτοί που θα ανέβουν φέτος από τη Γ’ εθνική, θα παίξουν του χρόνου… πάλι στη Γ’ Εθνική, δηλαδή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, που θα λέγεται πλέον Φούτμπολ Λιγκ και όχι στη Λίγκα 2, η οποία θα είναι ουσιαστικά η Β’ Εθνική και θα λέγεται πλέον Λίγκα 2.
Αυτή η παράλογη απόφαση που πλήττει τις δύο μοναδικές ιστορικές ομάδες μας, πετώντας στα σκουπίδια την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ισχύσει για τη φετινή περίοδο, αλλά τουλάχιστον από την επόμενη, όπως συμβαίνει σε όλες τις ποδοσφαιρικά πολιτισμένες χώρες.
Δεν είναι δυνατόν οι ομάδες να ξεκινούν το πρωτάθλημα με άλλα δεδομένα και στον δεύτερο γύρο να μαθαίνουν ότι δεν μπορούν να ανέβουν κατηγορία.
Καλώ τους εμπνευστές του σχεδίου αναδιάρθρωσης να σκεφτούν πολύ σοβαρά, τι πρόκειται να πράξουν απέναντι στους φιλάθλους του Βόλου και να μην υλοποιήσουν τις καταστροφικές επιλογές τους»

Ο Ολυμπιακός εξέδωσε και αυτός ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ήταν, είναι και θα είναι πάντα υπέρ της εξυγίανσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή η εξυγίανση όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας βιαστικής αναδιάρθρωσης η οποία πλήττει καίρια τα συμφέροντα του Συλλόγου μας. Η ομάδα μας έχει βιώσει μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και κατόπιν ωμής πολιτικής παρέμβασης – κάτι που παραδέχθηκε εγγράφως τόσο η Ε.Π.Ο. όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας – εξαφανίστηκε εν μία νυκτί από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Η ζημία (όχι μόνο οικονομική) που υπέστη η ομάδας μας ήταν τεράστια καθώς κατά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν ανάμεσα στις πιο αγαπητές ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρά την άδικη αυτή απόφαση επανήλθε και μέσα από μεγάλο αγώνα και τρομερή προσπάθεια πολλών ανθρώπων, τα τελευταία 3 χρόνια, κατάφερε και βρίσκεται μία ανάσα από το να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Η διαφαινόμενη αναδιάρθρωση είναι πέρα για πέρα άδικη, κατά τη χρονική διάρκεια καθώς και κάτω από τις συνθήκες που προσπαθεί να εφαρμοστεί.

Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη, του οποίου δεν αμφισβητούμε τις αγαθές προθέσεις για την εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (καθώς και τα μέλη αυτών), ώστε μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα εξυγιάνει τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και θα δίνει τον απαραίτητο χρόνο, τουλάχιστον μίας αγωνιστικής περιόδου στα σωματεία ώστε να εναρμονιστούν στις ανάγκες της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης χωρίς τα προβλήματα που θα προκύψουν από την βιαστική και άμεση εφαρμογή της.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...