Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Λεάντρο ο..."κλειδαράς"

Ο Λεάντρο Πίντο με κεφαλιά στο 75' «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι στην Ιτέα από όπου «πέρασε» ο Ολυμπιακός με 0-2.
Ο Σερτζίνιο πέτυχε στο 83' το 0-2 ενώ η ομάδα μας θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο.
150 φίλοι του Ολυμπιακού που πήγαν στην Ιτέα παρά την απαγόρευση έκαναν έδρα το μικρό γήπεδο και πανηγύρισαν στο τέλος μαζί με τους παίκτες.




Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Παλιούρα στο τέρμα , τους Παπουτσογιαννόπουλο και Μπουτζίκο στα άκρα της άμυνας και τους  Οικονομόπουλο και Πίντο στο κέντρο της άμυνας , τους Κόλα και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά τον Λώττα ως επιτελικό μέσο στα άκρα τους Σερτζίνιο και Σκοπελίτη και μοναδικό προωθημένο τον Φλίγκο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε σχετικά ορεξάτος στην αρχή του παιχνιδιού αλλά πολύ γρήγορα η ομάδα της Ιτέας ισορρόπησε το παιχνίδι.Η ομάδα μας δεν κατάφερε να παίξει το γνωστό παιχνίδι κυριαρχίας που την είχε χαρακτηρίσει σε όλα τα μέχρι στιγμής παιχνίδια.Οι λανθασμένες μεταβιβάσεις ιδίως πριν την τελική μπαλιά ουσιαστικά δημιούργησαν μία κλασσική ευκαιρία με τον Σκοπελίτη στο 14'.
Από την άλλη ο άτεχνος Αστέρας Ιτέας έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα μέτρα του και είχε και αυτός την ευκαιρία του από στημένο με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού μετά από εκτέλεση φάουλ στο 28΄από τον Πρέντι.

Τα πρώτα λεπτά του β' μέρους κύλισαν όπως και το πρώτο με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει ουσιαστικά κυρίαρχο ρόλο από το 70 και έπειτα και μετά τις αλλαγές του Αμανατίδη.Στο επόμενο 5λεπτο από στατική φάση και με εκτέλεση φάουλ του Λώττα και κεφαλιά του Πίντο έγινε το 0-1.Ο Αστέρας είχε και αυτός την ευκαιρία του με τον Παλιούρα να έχει σωστή αντίδραση και έπειτα το παιχνίδι ανήκε στους ερυθρόλευκους που εκτός από το γκολ του Σερτζίνιο θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα.



Αστέρας Ιτέας: Πάπος, Κουτσούμπας (46’ Ρέλλας), Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Μπογκντάνι, Μαυρόπουλος, Γεωργουσόπουλος, Μαλισσόβας (80’ Νικολόπουλος), Κακάβας (66’ Αλεξίου), Πρέντι, Σεΐτι.

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Κόλα (69’ Ρόκας), Ναζίμ, Σερτζίνιο, Φλίγκος (69’ Καμπλιώνης), Λώττας (87’ Νόνης), Σκοπελίτης (54’ Ζγκούρι).



Κάρτες:  
28’ Φλίγκος, 45’+1’ Οικονομόπουλος, 52’ Κόλα, 58’ Ζγκούρι, 92’ Παπουτσογιαννόπουλος.


Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Βλάχος έδωσε...«ρεσιτάλ» κίτρινων καρτών εντελώς μονόπλευρα ,αφού κιτρίνισε πέντε παίκτες του Ολυμπιακού ,τους τρεις για...διαμαρτυρία!



Μας άρεσε.... 
Ο Πίντο δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του man of the match αφού το γκολ που πέτυχε σε καίριο χρονικό σημείο «ξεκλείδωσε» τον αγώνα.
Δεν μας άρεσε...
Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μέχρι το 75' πραγματοποίησε ίσως την χειρότερη φετινή εμφάνισή του!


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια και στους 22 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, καθώς και στις αλλαγές, γιατί έπαιξαν σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο και έκαναν ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό παιχνίδι. Νομίζω ότι η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει. Δεν ήταν πάρα πολύ καλή και έτσι μπορώ να πω ότι ο Αστέρας Ιτέας πατούσε πιο δυνατά στο γήπεδο.
Νομίζω, όμως, ότι βρήκαμε ξανά τους εαυτούς μας στο δεύτερο ημίχρονο και δείξαμε όλα αυτά τα στοιχεία που μας κάνει να διαφέρουμε από τις υπόλοιπες ομάδες. Κάναμε αυτό που έπρεπε και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη, σε μία δυνατή έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε με αυταπάρνηση και στα 90 λεπτά. Αυτή η νίκη μας αποκτά μεγαλύτερη αξία, γιατί ήρθε μετά από μία όχι και τόσο καλή εμφάνιση.
Αν δεν δούμε πραγματικά την αλήθεια, το ταξίδι μας δεν θα είναι πολύ μακρινό. Έχω πείσει όμως τα παιδιά, πως η αντιμετώπιση της αλήθειας και η επίλυση αγωνιστικών θεμάτων, θα κάνει το ταξίδι του Ολυμπιακού Βόλου ακόμη πιο μακρινό. Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα το κάνουμε.
Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας με τα Σέλλανα και σε αυτό το ματς θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας.
Θέλω να κάνω, επίσης, μία αναφορά και να πω, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τρεις τερματοφύλακες. Ο Αστέριος Γιακουμής είναι ένας άξιος τερματοφύλακας και κοσμεί την ομάδα μας. Το ίδιο όμως είναι ο Κώστας Παλιούρας και ο Χρήστος Πορής και το απέδειξαν και οι δύο μέσα σε πέντε μέρες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πραγματικά, ότι έχει ένα μεγάλο βάθος στο ρόστερ του και αυτό είναι που θα του δώσει διάρκεια για την επίτευξη του στόχου »

Ανδράλας: «Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτός ήταν ο Αστέρας Ιτέας. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Έκαναν επιθετική άμυνα, δημιούργησαν ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και θεωρώ ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη φάση πέναλτι, που δεν μας δόθηκε, σε ανατροπή του Αντωνόπουλου από αμυνόμενο του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό βέβαια είναι θέμα και του διαιτητή, το οποίο ωστόσο επηρέασε τη συνολική εικόνα του αγώνα.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα από τον Ολυμπιακό Βόλου. Κλείσαμε τους χώρους και δεν μας δημιούργησε ο αντίπαλος ιδιαίτερες ευκαιρίες. Από μία στατική φάση, που είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης, δεχόμαστε το πρώτο γκολ. Στο 0-1 χάσαμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ηλιάδη να ισοφαρίσουμε και να έχει άλλη μορφή το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο γκολ με χτύπημα πέναλτι, για το οποίο δεν έχω άποψη γιατί ήμουν μακριά από τη φάση και στη συνέχεια οι δικοί μου ποδοσφαιριστές έχουν βγει μαζικά μπροστά και Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες, έχοντας μία ποιοτική ομάδα, να πετύχει και τρίτο τέρμα. Θεωρώ «μαγική εικόνα» το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.
θα πω και πάλι, ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Αξίζαμε να πάρουμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Έχω όμως μεγάλη εμπιστοσύνη στο Θεό και πιστεύω ότι αυτό που χάσαμε σήμερα με τον Ολυμπιακό, θα το κερδίσουμε στην πορεία του πρωταθλήματος»








Μικρά&πικάντικα
  • 150 φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Ιτέας παρά την απαγόρευση μετακίνησης.
  • Μικρο-αντεγκλήσεις υπήρξαν μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.
  • Ο τραυματισμός του Οικονομόπουλου στο 72' ανησύχησε σφόδρα φιλάθλους και τεχνική ηγεσία αλλά τελικά ,μέχρι την τελευταία ενημέρωση που υπήρξε ,δεν ήταν κάτι το σοβαρό.
  • Ο Περικλής Αμανατίδης προτίμησε την συμμετοχή του Παλιούρα που μπήκε στις προπονήσεις το τελευταίο διήμερο.
  • Ο Αστέρας διαμαρτύρεται από την πλευρά του για την διαιτησία αφού οι παράγοντες του αναφέρουν πως δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στην γηπεδούχο ομάδα ,χωρίς όμως να τους δικαιώνει το βίντεο του παιχνιδιού.
  • 12 τελικές προσπάθειες είχε ο Ολυμπιακός με 9 από αυτές να είναι εντός στόχου.Οι γηπεδούχοι είχαν 3 τελικές προσπάθειες με 2 από αυτές να είναι εντός στόχου.

To βίντεο του αγώνα





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...