Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

"Μαγική"....τριάρα!

Μαγική εικόνα σήμερα στην Καρδίτσα όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-3 τον σκληροτράχηλο ΑΟ Σελλάνων.
Η ομάδα μας «κατάφερε» να δεχτεί δύο γκολ σε σύνολο τεσσάρων συνολικά επιθέσεων των γηπεδούχων και έκανε το απόγευμά μας αγχωτικό από το..πουθενά.

Αν αναλογιστεί κανείς πως ο ΑΟ Σελλάνων είχε συνολικά πέντε τελικές προσπάθειες με δύο από αυτές να είναι εντός εστίας (τα δύο γκολ δηλαδή) κατανοεί καλύτερα γιατί το παιχνίδι χαρακτηρίζεται ως «μαγική εικόνα» από την στιγμή που η ομάδα μας είχε 16 συνολικά τελικές προσπάθειες.

Σερτζίνιο ,Ζγκούρη και Ναζίμ ήταν οι σκόρερ της ομάδας μας η οποία δέχτηκε δύο γκολ στον...ύπνο και πιο συγκεκριμένα στο 2' και στο 94'.





Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Παλιούρα στο τέρμα , τους Παπουτσογιαννόπουλο και Μπουτζίκο στα άκρα της άμυνας και τους  Οικονομόπουλο και Πίντο στο κέντρο της άμυνας , τους Κόλα και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά τον Λώττα ως επιτελικό μέσο στα άκρα τους Σερτζίνιο και Ζγκούρη και μοναδικό προωθημένο τον Φλίγκο.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην πρώτη επίθεση του παιχνιδιού όταν ο Παπουτσογιαννόπουλος έχασε τον Τσιρογιάννη ο οποίος πλαγιοκόπησε έκανε το σουτ και έγραψε το 0-1.
Το αναπάντεχο αυτό γκολ δημιούργησε στον Ολυμπιακό μία πρωτόγνωρη κατάσταση αφού ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε πίσω στο σκορ σε αγώνα πρωταθλήματος που όμως αντιπαρήλθε εύκολα.
Η ομάδα μας έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού ,έχασε αρκετές ευκαιρίες και η ισοφάριση ήρθε από τον Σερτζίνιο με πέναλτι όταν η κεφαλιά του Ζγκούρη έδωσε την μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα και ο Χάδιαρης με το χέρι του την έβγαλε σε κόρνερ.
Οι παίκτες των Σελλάνων διαμαρτυρήθηκαν προβάλλοντας την αιτίαση πως η φάση έγινε με τους δύο παίκτες πολύ κοντά όμως εφόσον ο Χάδιαρης δεν έβαζε το χέρι του η μπάλα θα κατέληγε γκολ ούτως ή άλλως.

Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει και με υποδειγματική αντεπίθεση στο 44' ο Λώττας έβγαλε ασίστ στον Ζγκουρη και αυτός πλάσαρε εύστοχα ανατρέποντας από νωρίς την αρχική κατάσταση.

Στο β μέρος η ομάδα μας έριξε ρυθμό και περίμενε τον ΑΟ Σελλάνων λίγο πιο πίσω με την προϋπόθεση να σιγουρέψει το τρίποντο πετυχαίνοντας τρίτο γκολ σε κάποια αντεπίθεση.Αυτό παραλίγο να γίνει και στο 64΄με τον Ζγκούρη αλλά και στο 68΄ με τον Φλίγκο να χάνει «άχαστο» τετ α τετ αλλά τελικά το γκολ να έρχεται με στημένο και κεφαλιά του Ναζίμ στο 81'.
Πάντως ο Ολυμπιακός κατάφερε να μετριάσει το μέγεθος της νίκης του αφού δέχτηκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις στην δεύτερη εντός εστίας τελική των παικτών της γηπεδούχου ομάδας.


AO Σελλάνων: Ράντος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Κουρκούλης, Χάδιαρης, Τσιρογιάννης, Μπιτέλης, Τζέκος (58’ Πατσαρούχας), Υφαντής, Κόκκινος (58’ Μπακρατσάς)

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λέαντρο, Οικονοπόπουλος, Κόλα, Ναζίμ, Σερτζίνιο (82’ Καμπλιώνης), Ζκούρη, Λώττας (73’ Σκοπελίτης), Φλίγκος (76’ Ρόκας)




Κάρτες:  39
’ Τσιρογιάννης, 69’ Τζανής -  37' Ναζιμ . 72’ Παπουτσογιαννόπουλος.


Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Πολυχρόνης ήταν πολύ καλός.Άδικα διαμαρτυρήθηκαν οι φίλοι του ΑΟ Σελλάνων για το πέναλτι που δόθηκε το οποίο ήταν καταφανέστατο.


Μας άρεσε.... 
Η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και η αντίδρασή της ήταν ώριμη και άμεση αφού κατάφερε στο ίδιο ημίχρονο να κάνει την ανατροπή.
Δεν μας άρεσε...
Η αμυντική λειτουργία της ομάδας πιάστηκε στον ύπνο δύο φορές ,κάτι που συμβάινει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.Τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης και αυτό φάνηκε από το χρονικό σημείο...


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Θα ήθελα να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθείς στην κορυφή. Η ομάδα βελτίωσε πολύ την εικόνα της, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο του περασμένου παιχνιδιού στην Ιτέα, παρόλο που δεχθήκαμε ένα… κρύο γκολ στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε σωστά και ορθολογικά, όπως θέλουμε να τη βλέπουμε. Με επιθέσεις και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα. Νομίζω ότι το γκολ που δεχθήκαμε ήταν ένα τυχαίο περιστατικό και έτσι το διαχειρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι τους, ανάπτυξη, ενώ την κατάλληλη στιγμή ήταν και αποτελεσματικοί.Στα αποδυτήρια είπαμε, ότι το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά σαν να είναι το σκορ 0-0. Ωστόσο, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στον αντίπαλο. Είναι πραγματικά πολύ σκληρή ομάδα και τώρα καταλαβαίνω γιατί και η Νίκη άφησε εδώ βαθμούς και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ. Απέναντι σε αντιπάλους μαχητές, οι οποίοι σε κάποια λεπτά – στο δεύτερο ημίχρονο – ισορρόπησαν το παιχνίδι. Η ομάδα μας, όμως, ήταν αρκετά καλή και αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι η ήρεμη και σωστή αντίδραση, μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό πρέπει να αποτελέσει μία βάση για τις επόμενες αγωνιστικές Το δεύτερο γκολ που δεχόμαστε είναι ευεργετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Για να καταλάβουν οι παίκτες μας, πως για να παραμείνεις στην κορυφ,ή να κατακτάς νίκες, να επιτυγχάνεις στόχους, θέλει πολύ σκληρή δουλειά και πολύ μεγάλη συγκέντρωση, την οποία εμείς δεν την είχαμε για 90 λεπτά. Αυτή είναι μία αλήθεια και έχουμε μάθει να ζούμε με την αλήθεια.Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΑΟ Σελλάνων, η οποία έχει ένα καταπληκτικό γήπεδο. Πολλά  συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, γιατί ο αγωνιστικός χώρος έγινε πολύ δύσκολος από μία νεροποντή δύο ώρες πριν από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει την προσπάθεια και αν παίζει, όπως ξέρει, δεν θα σταματήσει πουθενά»

Σταματίου: «Η απόδοση των δικών μας παικτών θεωρώ ότι είναι η βάση γι’ αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε εδώ και 25 μέρες. Οι ποδοσφαιριστές, απέναντι σε μία επαγγελματική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες – γι’ αυτό και Ολυμπιακός Βόλου είναι πρωτοπόρος – κατάλαβαν πόσο έχουν αδικήσει μέχρι τώρα τους εαυτούς τους. Σήμερα πραγματικά ήμασταν μία καλή ομάδα, όπως πρέπει να είναι ο Α.Ο. Σελλάνων, με βάση το ποιοτικό υλικό που διαθέτει. Ως προπονητής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είδα μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία των παικτών μας. Έμεινε, ωστόσο, κάτι από την παλιά νοοτροπία και θα σταθώ στη φάση του δεύτερου γκολ. Ενώ βρισκόμαστε στο 44’, ζητάω από τον αμυντικό χαφ να βγει ήρεμα το ημίχρονο και δυστυχώς κάποιοι παίκτες αποφασίζουν η ομάδα να πάει μπροστά. Ελπίζω να μην ξαναγίνει αυτό και δεν θα ξαναγίνει.
Παίζαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου.Μετά το 1-0 έπρεπε να μείνουμε πίσω.Μια φορά βγήκαμε ψηλά και φάγαμε γκολ.Παίζαμε λάθος στα προηγούμενα παιχνίδια.Δεν μπορούμε να παίζουμε μονότερμα τον Ολυμπιακό Βόλου.Αν ανεβαίναμε ψηλά θα τρώγαμε πέντε γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και είχαμε καλή απόδοση. Για μας, πλέον, αρχίζει μία σειρά παιχνιδιών όπου πρέπει να διεκδικήσουμε βαθμούς για να ανακάμψουμε βαθμολογικά, γιατί ήδη έχουμε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Δεν με φοβίζει αυτή η ομάδα. Είδα πράγματα θετικά στο σημερινό παιχνίδι, είχαμε καλή τοποθέτηση στον αγωνιστικό χώρο και μία πολύ καλή παρουσία, απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό με γεμίζει με αισιοδοξία. Το παιχνίδι, πλέον, ανήκει στην ιστορία και κοιτάζουμε το επόμενο με τον Πιερικό. Να ευχηθώ στον κ. Αμανατίδη καλή συνέχεια και στον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του»








Μικρά&πικάντικα
  • Βροντερό παρόν του κόσμου του Ολυμπιακού αφού 500 με 600 περίπου άτομα κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου του Προαστείου.
  • Οι γηπεδούχοι και αυτοί με την σειρά τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης και βρέθηκαν 500 άτομα στην κερκίδα του γηπέδου.
  • Οι τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού ήταν 16 συνολικά με 7 από αυτές να είναι εντός εστίας.Οι γηπεδούχοι είχαν 5 τελικές με 2 εντός εστίας.

To βίντεο του αγώνα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...