Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Ούτε μία...παράγκα!

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.
Η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Αντιπροσωπεία του  Δ.Σ. του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 συναντήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου κατόπιν αιτήματος  του, με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα και σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του αρμοδίου για θέματα αθλητισμού, υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, όπως και οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεικόπουλος και Μάκης Μπαλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερωθεί ο κ. Βασιλειάδης από την διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για θέματα που αφορούν όλα τα τμήματα του  συλλόγου μας, τα αθλητικά δρώμενα της πόλης, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γενικώς τα σωματεία της περιοχής μας, που ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ήταν ιδιαιτέρως τιμητική η αποδοχή του αιτήματος μας για συνάντηση  του υφυπουργού Αθλητισμού με τη διοίκηση ενός ερασιτεχνικού σωματείου, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους του συλλόγου μας να παραθέσουν τις απόψεις, σε μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και γενικότερα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι εκπρόσωποι του συλλόγου Νίκος Τσεκούρας, Ιάσων Χατζής και Δημήτρης Μουρτζίνος ζήτησαν από τον υφυπουργό πρωτίστως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του έργου ανακαίνισης του ΕΑΚ Βόλου «Τάκης Συνετόπουλος» στον προϋπολογισμό του υπουργείου, ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι εργασίες και να αποδοθεί στην νεολαία και στα σωματεία της πόλης ένα σύγχρονο και λειτουργικό στάδιο.

Τονίστηκε στον υφυπουργό η σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό Βόλου η όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών στο ΕΑΚ, που φέρει το όνομα ενός ποδοσφαιριστή σύμβολο για τον σύλλογο μας, του Τάκη Συνετόπουλου, που τίμησε τα Εθνικά και ερυθρόλευκα χρώματα, καθώς και η τήρηση της ισονομίας μεταξύ των συλλόγων στη χρήση του μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ΕΑΚ, ώστε η ποδοσφαιρική ομάδα μας να επιστρέψει στην φυσική και ιστορική της έδρα, από την οποία είναι τώρα αποκλεισμένη.

Επίσης, ζητήθηκε να εξεταστούν οι δυνατότητες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στο θέμα της περαιτέρω αναβάθμισης και αξιοποίησης του αθλητικού κέντρου της Άλλης Μεριάς, το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό Βόλου για δεκαετή χρήση.

Ο κ. Βασιλειάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι ήταν ενήμερος για τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός μας σύλλογος και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί και δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου θα επιταχύνουν τις διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου του ΕΑΚ στο κομμάτι που αφορά  το υπουργείο που προΐσταται, ώστε αυτό να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν στην κοινωνία του Βόλου.

Ο κ. Βασιλειάδης, επίσης, αποδέχθηκε πρόσκληση του Ολυμπιακού Βόλου να παραστεί και να είναι ομιλητής σε ημερίδα που προτίθεται να οργανώσει ο σύλλογος μας, που θα αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα διεξαχθεί στην πόλη μας.

To Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, υπουργούς και βουλευτές και πιστεύει ότι από τέτοιες συναντήσεις θα προκύψουν μόνο θετικά αποτελέσματα για την πόλη του Βόλου και για το σύλλογο μας».

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Αχιλλέας Μπέος Δήμος Βόλου εξέδωσε  ανακοίνωση, σχολιάζοντας την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Αναλυτικά:

«Θλιβερό θέαμα και απογοητευτικές πρακτικές από ένα τσούρμο αποτυχημένων και ανύπαρκτων πολιτικών και αθλητικών παραγόντων της συμφοράς, που μόλις χθες θυμήθηκαν ότι πλησιάζουν εκλογές και κάτι πρέπει να παρουσιάσουν και για το θέμα του ΕΑΚ, παραγνωρίζοντας σκοπίμως ότι αυτό ανήκει στο Δήμο Βόλου. Ετσι επισκέφθηκαν και προσπάθησαν να παγιδεύσουν σε ένα παλαιοκομματικό και φαύλο παιχνίδι τον υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να προωθήσουν τους ιδιοτελείς και ανομολόγητους σκοπούς τους, που μόνο το συμφέρον των πολιτών του Βόλου δεν λαμβάνουν υπόψη.

Επειδή ουδείς είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται έστω, τέτοιες αναχρονιστικές και απαράδεκτες συμπεριφορές που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αποσκοπούν στην εξαπάτηση των πολιτών, σημειώνουμε εμφατικά ότι το έργο της ανακατασκευής (Συντήρηση, Βελτίωση και Αναβάθμιση) του ΕΑΚ έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δήμο Βόλου και την παρούσα Δημοτική αρχή και προβλέπει εργασίες προϋπολογισμένης δαπάνης 2, 65 εκατομμυρίων ευρώ και πραγματικό τελικό κόστος 1,8 εκατομ. ευρώ.

Από αυτά τα 250.000 ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για ποσό 650.000 ευρώ ήδη με το υπ. Αριθμόν πρωτοκόλλου 81122/28-9-2018 έγγραφό μας έχουμε υποβάλλει, κατόπιν συνεχούς συνεννόησης του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου με τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδη, τρία τεχνικά δελτία και για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η ρητή δέσμευση του Δήμου να το καλύψει εξ ιδίων πόρων.

Συνεπώς η κουτοπόνηρη και αήθης πρακτική της ιδιοποίησης, που αποσκοπεί στην εξαπάτηση των πολιτών, έργων και δράσεων είναι απολύτως καταδικαστέα και μη ανεκτή. Ας το καταλάβει και όλος αυτός ο αχταρμάς των αποτυχημένων και των άλλων, καιροσκόπων και τυχοδιωκτών, ότι ο Βόλος έχει μια ικανή και άκρως αποτελεσματική δημοτική αρχή, που δεν απεμπολεί ούτε τις υποχρεώσεις, ούτε τα δικαιώματα της να λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των πολλών και μόνο.

Στη συλλογική συνείδηση όλοι μας έχουμε τη θέση που μας αξίζει και θα το συνειδητοποιήσουν πλήρως στις εκλογές που έρχονται, το αποτέλεσμα των οποίων δεν αλλάζει με τέτοιες μεθοδεύσεις “μαυρογιαλούρου”. Τουλάχιστον ας μην επιχειρούν να εμπλέξουν και να εκθέσουν τον αποδεδειγμένα καλών προθέσεων αρμόδιο υπουργό, που έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο και στον τομέα της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην χώρα.

Και σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον για συμμετοχή των συγκεκριμένων αθλητικών “παραγόντων” ακούγεται αστείο, όταν με δική τους συνεισφορά το μέγιστο που μπορεί κανείς να υπολογίσει είναι η ανέγερση ενός…περιπτέρου, αν και γι αυτό υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες».

Άμεση ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού:

Για ακόμη μία φορά βιάστηκαν οι επαγγελματίες συγγραφείς ανακοινώσεων σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου να εκδώσουν αναίτια και απρόκλητα ένα  ηθικοπλαστικό πόνημα για την εκπαίδευση των νέων.

Αυτή τη φορά χαρακτήρισαν τσούρμο, αποτυχημένους, ανύπαρκτους, ιδιοτελείς, κουτοπόνηρους, τυχοδιώκτες, αχταρμά και φυσικά απατεώνες τα μέλη του ΔΣ που επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον υφυπουργό Αθλητισμού για να του εκθέσουν μία σειρά θεμάτων που απασχολούν τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου.

Φυσικά απορούμε από πού αντλούν αυτές τις πληροφορίες για τα άτομα μας, μια και δεν είχαμε την τιμή να συναναστραφούμε, τουλάχιστον κοινωνικά μαζί τους.

Πέρα από το κολάσιμο των χαρακτηρισμών, που να ευχαριστούν τον Θεό ότι δεν είμαστε συνηθισμένοι να κατοικοεδρεύουμε στα Δικαστήρια, τους απαντάμε επί της ουσίας.

O ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 είναι ένας ιστορικός αθλητικός σύλλογος του Βόλου, με βαθιές ρίζες στη κοινωνία και ως εκ τούτου ένα μέγεθος για τη πόλη αυτή και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται από τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού, ένας εκ των οποίων ανταποκρίθηκε στην αίτηση μας και εστίασε στις αγωνίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός συνολικά σε όλα τα τμήματα του και στο ποδόσφαιρο φυσικά, που το μοναδικό πρόβλημα του, με υπαιτιότητα του Δήμου, είναι ότι δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη φυσική του έδρα, ακόμη και για έναν Αγιασμό.

Αυτά που αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δήμου ανάγονται στις ανασφάλειες αυτών που αντιμάχονται στα λόγια το σύστημα και στις πράξεις, φέρονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» και τα αντιμετωπίζουμε με κατανόηση.

Όλα τα άλλα είναι να’ χαμε να λέγαμε, να βγάλουμε και καμιά ανακοίνωση, ως προσφιλής μαζί με τις μηνύσεις, αντισυστημική συνήθεια.

Το έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες απαξιωτικές ανακοινώσεις, δυστυχώς για σας:

Μπορούμε να πάμε και παρακάτω από τη Λαμία
Δεν δίνουμε σε κανέναν σας διαπιστευτήρια, περπατάμε στη πόλη με το κεφάλι ψηλά. Δεν μας κρατά κανείς και για τίποτε.
Δεν ζητάμε από κανέναν την άδεια για να εκπροσωπήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, που τα εκατοντάδες μέλη του μας έχουν κάνει την τιμή να τα εκπροσωπούμε.
Ο όρος παράγοντας με την έννοια που του δίνουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν μας εκφράζει σε καμιά περίπτωση και τους τον χαρίζουμε.
Εν κατακλείδι, θα κάνουμε όποιες συναντήσεις θέλουμε, θα μιλάμε με όποιον θέλουμε και έχει ευήκοα ώτα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα το επικοινωνούμε στα μέλη μας και στους χιλιάδες φιλάθλους μας, που είναι και οι μοναδικοί κριτές του έργου μας.


Στο μόνο σημείο που θα συμφωνήσουμε με τους συντάκτες της ανακοίνωσης, είναι ότι οι φορολογικές μας δηλώσεις που περιλαμβάνουν ποσά προερχόμενα από τον καθημερινό μας μόχθο, πραγματικά δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να κτίσουμε μία πολυκατοικία, ένα  περίπτερο ή έστω μία απλή παράγκα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...