Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Δεν εξαργύρωσε την ανωτερότητά του!↻

Ήταν καλύτερος ,άξιζε το τρίποντο αλλά τόσο η ατυχία όσο και οι κακές επιλογές Μπράτσου συντέλεσαν στο να χαθούν ακόμα δύο βαθμοί. (βίντεο)

Αντιμέτωπος με μία τραγελαφική διαιτησία ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα την ψυχρολουσία του δύσκολου γκολ της Νίκης ,ισοφάρισε με γκολάρα του Θέου και πίεσε την αντίπαλό του αλλά τελικά δεν ήρθε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική το τρίποντο.
Ασφαλώς η ισοπαλία βόλεψε την πρωτοπόρο ομάδα του Αχιλλέα Μπέου η οποία απομακρύνθηκε από τους διώκτες της ακόμα περισσότερο.






Ο Κώστας Μπράτσος «έστησε» την ομάδα ως εξής:Καραγκιολίδης στο τέρμα , Α.Κόκας στα αριστερά και Καραμπάς στα δεξιά της άμυνας , Κραγιόπουλος και Νόνης αμυντικό κεντρικό δίδυμο  ,Σκανδάλης και Τόσκας ως αμυντικοί μέσοι .Στα φτερά ήταν οι Κόκας και Θέος ενώ επιτελικός μέσος ήταν ο Βασίλιεβιτς με τον Βαρούχα σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να δεχτεί γκολ από μία στημένη φάση μόλις στο 3' λεπτό.
Σε ένα μάλλον ακούσιο χέρι του Βασίλιεβιτς ο Τσιτσανούδης έδωσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού το οποίο εκμεταλλεύτηκε με άριστο τρόπο ο Ντόλγκι.Η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη που δεν μπορούσε να κάνει κάτι.

Μετά το γκολ και για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι ερυθρόλευκοι έδειχναν σαστισμένοι και δεν μπορούσαν να αλλάξουν μπαλιά στην κυριολεξία.Έγιναν πολλά αμυντικά λάθη με απόρροια αυτών μία ακόμα ευκαιρία για την Νίκη στο 9' όταν ο Γιάκοβλεφ πέρασε τον Καραγκιολίδη με τον Καραμπά να σώζει το αδύναμο σουτ του Μέτσε.

Στο 18' τραυματίστηκε ο Σκανδάλης και στη θέση του πέρασε ο Σεχολάρι με τη διάταξη του Ολυμπιακού να αλλάζει σε 4-4-2.Ο Ολυμπιακός μετά το 20΄άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και φάνηκε πως δεν θα αργούσε να «χτυπήσει».Στο 20' ο Θέος προειδοποίησε με σέντρα που δεν πρόλαβε να βάλει καλά το κεφάλι ο Σεχολαρι για να έρθει στο 25' η ισοφάριση. Μετά από ωραία ασίστ του Βαρούχα ο Θέος έκανε πολύ όμορφο σουτ και έγραψε το 1-1.

Από εκεί και έπειτα η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν εμφανής στο παιχνίδι.Ο Ολυμπιακός είχε την πλήρη κατοχή αλλά δεν μπορούσε να βγάλει τελική προσπάθεια είτε λόγω...αδυναμίας είτε λόγω Τσιτσανούδη (βλ.παρακάτω)

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο πιεστικός.Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν πολύ στον χώρο για να πάρουν το παιχνίδι και κινδύνεψαν μία φορά να την πατήσουν κόντρα στην ροή του αγώνα ,αφού «έφαγαν» μία αντεπίθεση.

Στο 56' ο Ολυμπιακός είχε την πιο κλασσική ευκαιρία στο παιχνίδι.Ο Βαρούχας κινήθηκε κατά μέτωπο, πέρασε όποιον βγήκε μπροστά του και βγήκε απέναντι από τον Θεολόγη, ο οποίος με τα πόδια έσωσε την ομάδα του .Η μπάλα μετά την απόκρουση ξαναεπέστρεψε στον Βαρούχα ο οποίος πλάσαρε και την έστειλε λίγο άουτ.
Κατά την επιστροφή της μπάλας από τον Κόκα υπάρχει πεντακάθαρη ανατροπή του παίκτη του Ολυμπιακού την οποία αγνόησε ο ρέφερι του αγώνα.

Στο 61' ο Ολυμπιακός «έφαγε» την αντεπίθεση που αναφέραμε με τον Γαρυφαλλίοπουλο αλλά ο Καραγκιολίδης απέκρουσε το πλασέ του.

Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι παιζόνταν από το κέντρο και προς την περιοχή της Νίκης με τον Ολυμπιακό να μην έχει την καθαρή κλασική ευκαιρία .
Εμφανής πάντως ήταν η έλλειψη του Βασίλιεβιτς μετά το 65' όταν ο Ολυμπιακός έχασε την επικίνδυνη κάθετη μπαλιά στον άξονα.

Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν για να ανακόψουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού να πέφτουν κάτω αλλά και να φυλάνε αλλαγές για μετά το 87΄για να καθυστερήσουν και να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίες ,κάτι που στο τέλος το κατάφεραν.


Νίκη : Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μπάιριτς (57' Ιορδανίδης), Γαρυφαλλόπουλος (83' Ματθαίου), Μέτσε (94' Βουρδάκης), Γιάκοβλεφ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Καραμπάς, Α. Κόκας, Νόνης, Κραγιόπουλος, Σκανδάλης (7' λ.τρ. Σεχολάρι, 58' Καράμπελας), Τόσκας, Βασίλιεβιτς (65' Ευθυμιάδης), Δ. Κόκας, Θέος (70' Μέμος), Βαρούχας.




Κάρτες: 
 Μέτσε, Βέργος-Τόσκας, Ευθυμιάδης

Μας άρεσε.... 
Οι αδερφοί Κόκκα ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του αγώνα.
Σε καλή ημέρα ήταν ο Θέος.Αρκετά καλός και ο Βασίλιεβιτς ,φάνηκε η απουσία του μετά το 60'.
Δεν μας άρεσε...
Ο Μπράτσος έκανε πολλά λάθη που έπαιξαν ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα.Η πρώτη αλλαγή με τον Σεχολάρι πήγε...«άκλαφτη» αφού η απόδοση του παίκτη ήταν κάτω του μετρίου και αποτέλεσμα να βγει σε 50 λεπτά.
Ο Βασίλιεβιτς δεν έπρεπε να βγει αφού ήταν ο κινητήριος μοχλός στο κέντρο του γηπέδου.
Επίσης λανθασμένη ήταν και η τέταρτη αλλαγή όταν βγήκε ο Θέος ο οποίος έδειχνε να έχει πολλές δυνάμεις αντί του Βαρούχα που στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα έδειχνε «σκασμένος».



Ο «κόραξ» του αγώνα
Πολύ κακός τόσο ο Τσιτσανούδης ,όσο και οι βοηθοί του.Ο ρέφερι είτε έκοβε τις επιθέσεις του Ολυμπιακού επί τούτου είτε δεν έχει μάθει το νόημα του πλεονεκτήματος.Μετρήσαμε τουλάχιστον 5 κομμένες αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού με καλές προϋποθέσεις για να σφυριχτεί φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού πίσω από το κέντρο του γηπέδου.
Στην φάση του 56' υπάρχει πεντακάθαρο πέναλτι στον Κόκα.
Εξίσου κακός ο βοηθός που έλεγχε την περιοχή του Ολυμπιακού στο β ημίχρονο έκοψε λανθασμένα δύο τουλάχιστον φάσεις.Οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές για φάουλ μέσα στην περιοχή αλλά οι φάσεις χρήζουν χρήση βίντεο.


Είπαν:

Μπράτσος:«Ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για την πόλη. Ερχόμασταν σε μία έδρα και ξέραμε πως οι φίλαθλοι της Νίκης θα στηρίξουν την ομάδα τους, όπως και έγινε. Είχαμε το πλάνο μας, ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και γνωρίζαμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουμε παιχνίδι κυριαρχίας, να κερδίσουμε μέτρα μέσα στο γήπεδο και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της Νίκης. Αλλά ήταν καθοριστικό το πρώτο τέταρτο του αγώνα, όπου στην αναμενόμενη πίεση του αντιπάλου, ίσως δεν είχαμε την αυτοσυγκέντρωση να βγάλουμε τη μπάλα από την περιοχή μας και από μια στατική φάση, από μια εκτέλεση φάουλ, δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό μας χάλασε τον σχεδιασμό και έπρεπε να ανεβούμε πιο ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο αφήνεις εκτεθειμένα τα νώτα σου και μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.
Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν αποφασιστικότητα, θάρρος σε μια δύσκολη έδρα και ανταπεξήλθαν μετά το γκολ που δέχθηκαν και ήρθε η ισοφάριση με μια πολύ ωραία φάση με τον Γιώργο. Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό που είπαμε ήταν να παίξουμε το ποδόσφαιρο που είχαμε προγραμματίσει και να θεωρήσουμε πως το παιχνίδι τώρα αρχίζει. Δείξαμε, πιστεύω, στο δεύτερο μέρος, πως ήμασταν η ομάδα που ήθελε πιο πολύ τον αγώνα. Η μπάλα ήταν πιο πολύ ώρα στα πόδια μας και προσπαθήσαμε να λύσουμε ένα γρίφο στην άμυνα του αντιπάλου. Αυτό, ωστόσο, εγκυμονεί κινδύνους να δεχθείς επιθέσεις από μακρινές μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας. Εκεί ίσως σταθήκαμε λίγο τυχεροί και καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Θεωρώ καθοριστική φάση στο δεύτερο ημίχρονο το τετ α τετ του Βαρούχα, το οποίο θα καθόριζε το παιχνίδι υπέρ μας.
Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, τους ευχαριστώ γι' αυτό που έδειξαν, διατηρώ, όμως, ένα μικρό παράπονο για το πρώτο 15λεπτο, στο οποίο χάσαμε τη αυτοσυγκέντρωσή μας. Δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα και το δείξαμε αυτό, κυνηγώντας τη νίκη μέχρι το 94'.Μπήκαμε μ' ένα συγκεκριμένο πλάνο. Το γκολ μας άλλαξε τον προγραμματισμό και έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το plan B' και το κάναμε γρήγορα. Ίσως μας ωφέλησε ο τραυματισμός του Σκανδάλη , για να γίνει η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού μας»

Ξηροφώτος
: «Ήταν το κλασικό ντέρμπι της πόλης. Δύο ιστορικές, μεγάλες ομάδες της πόλης βρέθηκαν αντιμέτωπες, έχοντας και οι δύο την πλάτη στον τοίχο. Είναι ένα ντέρμπι που ενδιαφέρει όχι μόνο την πόλη αλλά όλη την ποδοσφαιρική χώρα. Πιστεύω ότι έγινε ένα καλό παιχνίδι. Εμείς μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και στο πρώτο 20λεπτο έπρεπε να έχουμε βάλει και δεύτερο και τρίτο τέρμα. Φτάσαμε να χάσουμε ευκαιρία με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα δυο μέτρα από τη γραμμή.

Ότι σχεδιάσαμε έπιασε. Τοποθετήσαμε ένα πολύ γρήγορο ποδοσφαιριστή που έχουμε, τον Γιάκοβελεφ, στην κορυφή και δεν το περίμενε ο αντίπαλος. Δημιουργήσαμε μια αναστάτωση, η οποία όμως δεν μας απέδωσε αυτά που δικαιούταν η ομάδα. Έμεινε το παιχνίδι στο 1-0, ο αντίπαλος ξέραμε ότι έχει κάποιους γρήγορους παίκτες, ενώ είναι μια δουλεμένη ομάδα. Σε μια αντεπίθεση ενώ έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας, έβαλε ένα όμορφο γκολ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Από εκεί και πέρα για εμάς ήταν σημαντική η απουσία του Τζιώρα, γιατί δεν είχαμε έναν παίκτη να μετουσιώσει την υπεροχή σε αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο το παιχνίδι. Είχε ο αντίπαλος μια ευκαιρία σε ένα τετ - α - τετ, είχαμε κι εμείς μια με τον Γαρυφαλλόπουλο. Πιο πολλές ευκαιρίες είχαμε εμείς για γκολ, πιο πολλή κατοχή είχε ο αντίπαλος. Προς το τέλος ήταν επικίνδυνο η μπάλα να μας τιμωρήσει και γι' αυτό κρατήσαμε τον πόντο, .Την αλλαγή την έκανα γιατί ο αντίπαλος υπερείχε και μπορούσε να πάρει το παιχνίδι .

Το γεγονός ότι είναι μικρό το πρωτάθλημα μας βολεύει. Γιατί έχουμε λιγότερα παιχνίδια να παίζουμε με ''άλλες ομάδες τρίτες''. Καλύτερα να ήταν όλα ντέρμπι. Εμείς τις ζημιές τις παθαίνουμε εκεί που είμαστε μόνοι μας, που γίνονται πράγματα που δεν βλέπει ο κόσμος και δεν είναι ο κόσμος κοντά να μας βοηθήσει. Καλύτερα για εμάς να ήταν το πρωτάθλημα τρία - τέσσερα παιχνίδια. Θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να βγούμε κατηγορία».

Σε κάποιους δεν άρεσε η αλλαγή. Εμείς έχουμε το δικό μας πλάνο, το δικό μας σκεπτικό και κοιτάμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Εκείνη την στιγμή θα ήταν δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες, αν είχαμε εμείς την κατοχή, αν εμείς πιέζαμε για γκολ και κόβαμε την ομάδα με μια αλλαγή. Ο αντίπαλος πήγαινε να κλέψει το ματς. Έπρεπε να κρατήσουμε τον πόντο. Ο κόσμος δίκιο έχει, εκφράστηκε έτσι, δεν το έκανε από κακία. Ο κόσμος έρχεται για να μας βοηθήσει και τον ευχαριστούμε. Έτσι το είδε, έτσι έκανε.

Τα ντέρμπι ξεκινούν από το "Χ". Όμως εμείς δείξαμε αν θέλαμε την ισοπαλία ή τη νίκη. Στόχος ήταν το τρίποντο. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι οι μεγάλες ζημιές γίνονται στα μικρά παιχνίδια. Ξέραμε ότι εκεί θα αντιμετωπίζαμε τις δυσκολίες. Τα παιχνίδια με τις μικρότερες θεωρητικά ομάδες τα φοβόμασταν από την αρχή περισσότερο. Αυτά τα ματς δεν εκμεταλλευτήκαμε και διαφορά, πλέον, από την κορυφή είναι στους επτά βαθμούς.»

Θέος :«Ο κόσμος είδε ποια είναι η καλύτερη ομάδα.Δεν πήγαμε να κλέψουμε κανένα παιχνίδι.Βάλαμε την μπάλα κάτω να το γυρίσουμε.Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στον όμιλο.Τρώμε γκολ από μία στατική φάση στο 3.' Εγώ ξέρω πως σε όλα τα παιχνίδια ,μέχρι τώρα κάνουμε ευκαιρίες και η μπάλα δεν μας θέλει.
Για την διαιτησία δεν μιλάω αλλά σήμερα όλοι είδαν τι έγινε.Στην φάση του τετ α τετ του Βαρούχα υπάρχει πεντακάθαρο πέναλτι.Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.Η διοίκηση είναι δίπλα μας παρά τα όσα λένε κάποια παπαγαλάκια σε συγκεκριμένο ραδιόφωνο που βγάζουν διάφορες ανυπόστατες φήμες.Θα συνεχίσουμε και κάνουμε ταμείο στο τέλος.Εγώ δεν τα παρατάω ποτέ.Γι'αυτό ήρθα εδώ.»

Μωυσίδης: «Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο.Ο Ολυμπιακός μας πίεσε αρκετά στο β' ημίχρονο.Ανοιχτήκαμε και έγινε ένα πολύ γρήγορο παιχνίδι.Τα ντέρμπι ξεκινάνε από Χ .Η ομάδα μας τα έδωσε όλα.»



Μικρά&πικάντικα
  • Περίπου 2500 κόσμος βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό. Ανάμεσά τους στο πέταλο ήταν και 100 περίπου φίλοι του Ολυμπιακού.
  • 100 ακόμα φίλοι του Ολυμπιακού πήραν εισιτήρια και πήγαν να μπούνε κανονικά από την δεύτερη πεζογέφυρα.Η αστυνομία παρά ταύτα τους απομάκρυνε καθώς έφεραν διακριτικά και κασκόλ.Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Νίκης τους επέστρεψε το τίμημα.
  • Παράπονα για τις...αλλαγές του Μπράτσου άκουσε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Παναγιώτης Μποτσιβάλης που βρέθηκε με την γυναίκα του και τον γιο του στην κερκίδα των φιλάθλων του Ολυμπιακού.



Το βίντεο του αγώνα:






Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...