Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η δύναμη του ΕΑΚ!

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο και κέρδισε εύκολα τον Ρήγα με 3-0 στο ΕΑΚ.
Η επιστροφή στο σπίτι του συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση ,τρία γκολ και αρκετές ευκαιρίες να μπούνε κι άλλα.

Σκληρό παιχνίδι από τους παίκτες του Ρήγα ,αποχώρησαν τραυματίες από χτυπήματα οι Κραγιόπουλος και Καραμπάς.





Ο Κώστας Μπράτσος «έστησε» την ομάδα ως εξής:Καραγκιολίδης στο τέρμα , Α.Κόκας στα αριστερά και Καραμπάς στα δεξιά της άμυνας , Κραγιόπουλος και Νόνης αμυντικό κεντρικό δίδυμο , Τόσκας ως αμυντικό χαφ,Δ.Κόκας ως αμυντικός μέσος που κινούταν όμως συχνά στα αριστερά, Βασίλιεβιτς ως επιτελικός μέσος ,Θέος ως αριστερό χαφ και Καράμπελας ως δεξί ,και Σεχολάρι ως φορ.

Το γεγονός που έκανε την διαφορά με τον προηγούμενο παιχνίδι ήταν το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού.Ήταν μία πανέμορφη ενέργεια του Γιώργου Θέου που...άκουσε πολλά στο προηγούμενο παιχνίδι με το που απώλεσε το πέναλτι.
Ο Θέος απέδειξε πως είναι παίκτης κλάσης αλλά και ψυχολογίας.Με μία ατομική προσπάθεια ξεπέρασε δύο παίκτες του Ρήγα και από τα πλάγια και ενώ όλοι περίμεναν πως θα κάνει την παράλληλη μπαλιά ,πλάσαρε πανέμορφα τον Παπαγιάννη και έκανε το 1-0.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου κύλισε με έναν επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού με "ήρωα" τον πορτιέρο του Ρήγα Παπαγιάννη. Αξιοσημείωτο πως στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε 6 κλασσικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τον Ρήγα να μην έχει ούτε μία τελική και τον Καραγκιολίδη να είναι θεατής στο παιχνίδι.
Οι ευκαιρίες πραγματικά ανεπανάληπτες: στο 11' τετ α τετ του Σεχολάρι πάνω στον Παπαγιάννη,στο 14 κεφαλιά του Καράμπελα πάνω από το δοκάρι ,στο 20 σουτ του Καραμπά ενστικτώδης απόκρουση του Παπαγιάννη ,"ριπάουντ" ο Νόνης αλλά από κοντά πλασάρει πάνω στον  πορτιέρο του Ρήγα.

Στο 34' Φάουλ του Κοκα καραμπόλα κεφαλιων και κατά τύχη μπλόκαρει ο Παπαγιάννης ενώ στο τέλος του ημιχρόνου κόρνερ του Κόκα αναμπουμπούλα στην μεγάλη περιοχή όπου ο Παπαγιάννης πραγματοποιεί διπλή απόκρουση σε σουτ του Βασίλιεβιτς.

Ο Ολυμπιακός στο διάστημα 45-65' κατέβασε αλλά και έχασε τον ρυθμό του παιχνιδιού του και ο Ρήγας προσπάθησε να ισορροπήσει πραγματοποιώντας δύο τελικές προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον Καραγκιολίδη.

Ο Μπράτσος "ανακάτεψε τράπουλα" και έβαλε τον Βαρούχα ως σέντερ φορ.Και ενώ η ομάδα μας είχε μία μόλις καλή ευκαιρία στο 58 με σουτ του Σεχολάρι ,η είσοδος του Βαρούχα την έκανε πιο...αποτελεσματική.Στο 77’  από σέντρα του Ανδρέα Κόκα από τ’ αριστερά, ο Σπαθής έκανε κακή εκτίμηση και πάσαρε άθελά του με το στήθος στον αφύλακτο έξω από τη μικρή περιοχή Σεχολάρι, που έκανε το πλασέ, αλλά ο Παπαγιάννης μπλόκαρε.

Στο 81' ο Ευθυμιάδης δεν μπόρεσε να πετύχει από κοντά το δεύτερο τέρμα των «ερυθρόλευκων», έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Δ. Κόκα, ομως, στην εξέλιξη της φάσης ο Βαρούχας με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Με το παιχνίδι να έχει τελειώσει ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 90 88’ όταν ο Ευθυμιάδης πέρασε για τον Βαρούχα, που πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ τον εξερχόμενο Παπαγιάννη, ο οποίος βρήκε την  μπάλα, αλλά αυτή αργά-αργά κατέληξε στα δίχτυα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Ανδρέας Κόκας, Καραμπάς (82’ λ. τρ. Σκανδάλης), Νόνης, Κραγιόπουλος (71’ λ. τρ. Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (57’ Βαρούχας), Σεχολάρι, Θέος (71’ Καρβούνης), Κόκας Δήμος


Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Τσελεπής, Μπόρας (65’ Τζέκα), Τζοβάρας, Τσιώλης (78’ Χατζησταμάτης), Γεωργατζής




Κάρτες:
 45' Νόνης, 47' Σεχολάρι, 72' Θέος - 64' Σπαθής, 76' Τζέκα

Μας άρεσε.... 
Η αγωνιστικότητα των δίδυμων αδερφών Κόκα. 
Δεν μας άρεσε...
Οι πολλές ευκαιρίες που χάνει ο Σεχολάρι.




Ο «κόραξ» του αγώνα
Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Λαρισαίος ρέφερι που φόρτωσε με κίτρινες κάρτες τους παίκτες του Ολυμπιακού χωρίς προφανή λόγο ,ενώ τα σφυρίγματά του μάλλον προστάτευαν τους φιλοξενούμενους.
Αξιοσημείωτο το γεγονός πως το σκληρό παίξιμο των παικτών του Ρήγα που είχε ως αποτέλεσμα δύο τραυματισμούς και αναγκαστικές αλλαγές τιμωρήθηκε με λιγότερες κάρτες από αυτές του Ολυμπιακού!


Είπαν:



Μπράτσος:«Γνωρίζαμε ότι είχαμε δύο παιχνίδια συνεχόμενα, Κυριακή - Τετάρτη, με αντιπάλους  οι οποίοι ανεξαρτήτου έδρας θα μας έπαιζαν αμυντικά, προσπαθώντας να «καταστρέψουν» το παιχνίδι μας. Αυτό το περιμένουμε απ' όλες τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Το κυριότερο, όμως, μέλημά μας, ήταν να τονώσουμε αυτές τις δύο μέρες την ψυχολογία των παικτών και να τους πείσουμε, ότι η εμφάνιση της Κυριακής ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν υπήρξε ουσία, που είναι το γκολ. Έπρεπε να διατηρήσουμε το στοιχείο της καλής κυκλοφορίας της μπάλας, του ποδοσφαίρου κυριαρχίας και να προσθέσουμε κάποια κομμάτια τακτικής, σε σχέση με τον σημερινό αντίπαλο. Αυτό το απέδωσαν οι ποδοσφαιριστές κατά γράμμα και γι' αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ήταν ευεργετικό το πρώτο γκολ που ήρθε γρήγορα, το οποίο «ξεκλείδωσε» το παιχνίδι. Βρήκαμε χώρους, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, οι οποίες όμως, δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Όταν ο αντίπαλος είχε προβλήματα με τα τρεξίματά του, βρήκαμε πιο πολλούς χώρους και πετύχαμε άλλα δύο τέρματα.

Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, θα πρέπει να δούμε τα αρνητικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να διορθώσουμε και να κρατήσουμε τα θετικά, τα οποία έλαβαν χώρα στους δύο τελευταίες αγώνες. Σίγουρα στο παιχνίδι με τον Ρήγα δεν έγιναν όλα σωστά. Οι ομάδες πρέπει να διορθώνονται μέσα από τις νίκες. Υπάρχουν πράγματα στο παιχνίδι μας που πρέπει να διορθώσουμε. Η πεποίθησή μου για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό είναι, όταν παίζει καλά πρέπει να κερδίζει με μεγάλο σκορ, όταν δεν παίζει καλά πρέπει να κερδίζει με κάθε τρόπο»

Σπαθής:«Ο Ολυμπιακός έχει καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.Η ομάδα μου έβγαλε σημάδια κούρασης στο β μέρος.Για εμάς το σκορ είναι λίγο βαρύ αλλά η νίκη του Ολυμπιακού είναι δίκαιη.Ξέρουμε τι ομάδα ήμαστε και ξέρουμε τους στόχους μας.Συνεχίζουμε και διορθώνουμε τα λάθη μας.»
 


Μικρά&πικάντικα
  • Περισσότερο κόσμο είχε το ΕΑΚ από τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό αφού περίπου 1500 με 1800 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Περίπου 200 φίλοι του Ρήγα βρέθηκαν στην θύρα 6.
  • Έξαλλος με τον ρέφερι του αγώνα ήταν ο Γιώργος Θέος από την κάρτα που πήρε.
  • Τραυματισμένοι με χτυπήματα βγήκαν οι Κραγιόπουλος και Καραμπάς ενδεικτικό του σκληρού παιχνιδιού των παικτών του Ρήγα.
  • Χειροκροτήθηκαν στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες της ομάδας.Μάλιστα πήγαν και όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με μερίδα των οργανωμένων οι οποίοι τους θύμισαν πως τους στηρίζουν (φώτο κάτω).
  • Κατάσταση αποσύνθεσης στο ΕΑΚ αφού έχουν ξηλωθεί ακόμα και οι...πάγκοι που είχαν αγοραστεί από τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους παίκτες των δύο ομάδων να αναγκάζονται να πάρουν φελιζόλ για να καθίσουν πάνω στα...σίδερα που έχουν απομείνει.

To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...