Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κέρδισε χωρίς να πείσει!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα απέναντι στον Διγενή με 2-1.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με δύο γκολ των Κόκα και Σεχολάρι στο δεύτερο μέρος ενώ δέχτηκαν και πάλι γκολ από μία ομάδα που έκανε ουσιαστικά τρεις τελικές σε όλο το παιχνίδι.



Οι 1000 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού περίμεναν να δούνε μία ομάδα που όχι μόνο θα έχει συνέλθει από το σοκ του Καρπενησίου ,αλλά έναν Ολυμπιακός που να πείθει πως είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο.

Αυτί δυστυχώς δεν το είδαμε.Η ομάδα έχει νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά θέλει ακόμα πολύ δουλεία για να «μπαίνει» στον αγωνιστικό χώρο και αν επιβάλλεται στους αντιπάλους της.

Η ομάδα μας σαφώς ήταν καλύτερη αλλά στο α ημίχρονο δεν είχε τα καλά τελειώματα.Ο Σέττος σε πολλές περιπτώσεις δεν πήρε τις πρωτοβουλίες ,ενώ ο Σεχολάρι προσπαθεί αλλά σεντερ φορ δεν είναι....

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 7ο μόλις λεπτό μετά από ατομική προσπάθεια του Σέττου, που σούταρε από την περιοχή με τον Σταμέλο να αποκρούει με τα πόδια. Ένα λεπτό μετά ο Τόσκας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ.

Στο 23ο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Θέο, ο οποίος μετά από ατομική ενέργεια έβγαλε την μπαλιά που δεν εκμεταλλεύτηκε κάποιος.

Στο 29ο λεπτό, μετά από κόρνερ, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σταμέλος μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ακόμη μία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκαριών μετά το χτύπημα φάουλ του Θέου.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία όμως του πρώτου ημιχρόνου την έχασε ο Σεχολάρι στο 35ο λεπτό. Ο Ανδρέας Κόκας συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Θέο, με τον τελευταίο να βγάζει την μπαλιά στον Σέττο, που βρίσκονταν τετ α τετ με τον Σταμέλο. Ο Σέττος πλάσαρε με την μπάλα να πηγαίνει πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, κάνοντας τους παρευρισκομένους να μην πιστεύουν πως χάθηκε μια τόσο κλασσική ευκαιρία.

Στο β μέρος ο Ζιώγας έπαιξε με έναν αμυντικό μέσο λιγότερο για να περάσει ο Δήμος Κόκας στην θέση του Νόνη.Αυτό βοήθησε την ομάδα .Αφού ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Σεχολάρι ήρθε η αλλαγή ,ο Δ.Κόκας ο οποίος μετά από σέντρα του Καραμπά πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.
Γρήγορα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να «κλειδώσει» το παιχνίδι. Ο Δήμος Κόκας από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα ο Σεχολάρι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σταμέλο, η μπάλα επέστρεψε στον ίδιο παίκτη και με σουτ αυτή τη φορά έγραψε το 2-0 στο 68'.Στο τελευταίο 20λεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει ρυθμό στο παιχνίδι και στο 82' είχε μια σημαντική ευκαιρία με τον Σέττο, όταν ο επιθετικός του Ολυμπιακού σούταρε, με τον Σταμέλο να αποκρούει σωτήρια.
Για να φτάσουμε στο 87' όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ σε 2-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπασιάκας μέσα από την περιοχή με σουτ μείωσε το σκορ σε 2-1 για τον Διγενή.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς (90’ Λούγκος), Νόνης (46’ Δ. Κόκας), Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (84’ Μέμος), Σεχολάρι, Θέος (78’ Σκανδάλης), Σέττος.
 
Διγενής Νεοχωρίου: Σταμέλος, Γκαγκαστάθης, Τζέλης (85' Νικόλαρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας (80' Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Νασιακόπουλος (68' Μπασιάκας), Αμπαδιωτάκης (78' Τσικρικάς)



Κάρτες:
 Κραγιόπουλος, Δ. Κόκας, Τόσκας-Σαρακατσάνος, Μπασιάκας

Μας άρεσε.... 
Ο Δήμος Κόκας ήταν δικαιωματικά ο MVP του παιχνιδιού
Δεν μας άρεσε...
Η άμυνά μας η οποία δέχεται σχετικά εύκολα γκολ.





Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Καρατέρπος δεν είχε την δύσκολη φάση.Ο βοηθός του έκανε λάθος στην ακύρωση του γκολ του Σεχολάρι.



Είπαν:



Ζιώγας:«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί κάνανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Εμείς είχαμε να διαχειριστούμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα γιατί πληγώσαμε τον κόσμο μας, πληγώσαμε τον πρόεδρό μας, πληγώσαμε τον εγωισμό μας. Είμαστε μια ομάδα, η οποία έχει δουλέψει πάρα πολύ και  έπρεπε να βρούμε πάρα πολλά ψυχικά αποθέματα όλη την εβδομάδα, να βοηθήσουμε τα παιδιά γιατί υπάρχουν και νέα παιδιά και παιδιά  τα οποία τώρα συνειδητοποιούν και καταλαβαίνουν τι σημαίνει να παίζεις στον Ολυμπιακό Βόλου. Πόσο δύσκολο είναι, τι πίεση υπάρχει, τι άγχος υπάρχει.

Παρόλα αυτά πιστέψαμε τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, όλη την εβδομάδα δουλέψαμε σ' αυτό το κομμάτι, στο κομμάτι της ψυχολογίας. Ήμουν σίγουρος και στο ημίχρονο αυτό είπα στα παιδιά, ότι στο τέλος θα κερδίσουμε. Δεν μπορεί όλες οι φάσεις, κάποια θα καταλήξει γκολ. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, υπάρχει ταλέντο, απλώς κάποια παιδιά θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε Κυριακή, όταν αγωνίζεσαι στην Ολυμπιακό Βόλου, θα παίζεις με την πίεση. Εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις όπως είπε και ο συνάδελφος, να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ, αλλά όμως όπως ξέρετε στο ποδόσφαιρο έτσι συμβαίνει.

Σε μια στατική φάση ο αντίπαλος μείωσε. Παρόλα αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί παίξαμε σωστά, ορθολογιστικά, βγήκαμε από πλάγια, παίξαμε κάθετα, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, αλλά ένα σημείο το οποίο με απασχολεί και θα δώσουμε περισσότερη  έμφαση, αν κι έχουμε δουλέψει πολύ σ' αυτό, είναι οι στατικές φάσεις, γιατί δε γίνεται εμείς, μ' αυτή την ποιότητα που έχουμε και με τα πολύ δυνατά και ψηλά παιδιά που έχουμε, να μην μπορούμε από στατική φάση να κάνουμε ένα- δυο γκολ. Γιατί και πάλι σήμερα κερδίσαμε πολλά κόρνερ και φάουλ, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Εγώ για μια ακόμη φορά επειδή γνωρίζουμε όλοι τον πολύ μεγάλο αυτό Σύλλογο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, που παρά την μεγάλη πίκρα που του δώσαμε ήρθε σήμερα και στήριξε την ομάδα.»

 


Μικρά&πικάντικα
  • Καθόλου ήρεμος δεν ήταν στον πάγκο ο Μιχάλης Ζιώγας ο οποίος τα έβαλε σε αρκετές περιπτώσεις με τον Σέττο.
  • Ένα μικρό τράβηγμα ένιωσε ο Θέος και για αυτό αντικαταστάθηκε από τον Μ.Ζιώγα.
  • Πολύ μικρή η προσέλευση του κόσμου που θύμιζε την περσινή κερκίδα στους τελευταίους αγώνες της ομάδας.
To βίντεο του αγώνα:







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...