Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Ομάδα με..."μέταλλο" !

Ο Ολυμπιακός ανώτερος από την Καλλιθέα την κέρδισε με 1-0 στο Πανθεσσαλικό!
Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να αποκτούν «μέταλλο» και νοοτροπία νικητή αφού ,αν και ήταν πολύ καλοί μόνο στο α' μέρος του παιχνιδιού , δεν κινδύνεψαν από την Καλλιθέα που είναι ομάδα football league και πήραν σχετικά εύκολα την φιλική νίκη.

Με πραγματικό ηγέτη τον Βαρούχα ,ο οποίος όχι μόνο έβαλε το γκολ ,αλλά έδειξε πως θα είναι από τους κορυφαίους παίκτες σε μαχητικότητα , ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ενθουσίασε τους 500 περίπου φίλους του.

Πάντως έδειξε να έχει και αδυναμίες καθώς και ελλείψεις.Είναι χαρακτηριστικό πως τα πέντε γκολ του Ολυμπιακού στα τρία φιλικά με ομάδες Β' και Γ΄Εθνικής τα έχουν πετύχει μέσοι ,αν και δεν πρέπει να αδικήσουμε τον Σέττο που «μπήκε» καθυστερημένα στην προετοιμασία λόγω τραυματισμού.
Επίσης ο Ολυμπιακός δεν έχει το γκολ από στημένες φάσεις (εκτός της απευθείας εκτέλεσης φάουλ του Θέου με το Βελούχι) ,κάτι στο οποίο οι περισσότερες ομάδες της Γ΄Εθνικής βασίζονται...

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης, ενώ ο Γελαδάρης αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ, με τον Καραμπά να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Νόνης και Παπαϊωάννου ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Λούγκος και επιτελικός μέσος ο Βασίλιεβιτς. Στις «φτερά» της επίθεσης ήταν ο Μέμος από τα δεξιά και ο Βαρούχας από τα αριστερά, με τον Καράμπελα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Σέττο.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος ήταν κυρίαρχος και δικαιούταν κάτι παραπάνω από το γκολ που πέτυχε.

Μόλις στο 6' ο Βαρούχας απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ,ενώ στο 17΄σουτ του Μέμου αποκρούστηκε από σώματα αμυντικών.Στο 18΄στην πρώτη μεγάλη κλασσική ευκαιρία ο Βαρούχας έβγαλε την σέντρα αλλά την καρφωτή κεφαλιά του Καράμπελα απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κοτουγλίδης.
Στην επόμενη φάση ο Σέττος ανατράπηκε , ο ρέφερι δεν έδειξε κάτι και ο Βαρούχας με την μαχητικότητά του κέρδισε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 25' ο Βασίλιεβιτς δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Μέμου ενώ αντίστοιχη φάση έγινε και στο επόμενο λεπτό.

Η Καλλιθέα έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 37΄όταν ο Πάμπλο σέντραρε και ο Χοτζάλι δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα με το πόδι.Είχε προηγηθεί στο 36' επίθεση με τον Σέττο να ανοίγει το κοντρόλ της μπάλας και τον Κοτουγλίδη να πέφτει στα πόδια του και να απομακρύνει.Στο 42' και πάλι ο Πάμπλο που ταλαιπώρησε και κούρασε τον Γελαδάρη από την στιγμή που μπήκε,έβγαλε την σέντρα αλλά ο Καραγκιολίδης μπλόκαρε.

Στο 44' ο Μέμος έκανε ένα από τα συνήθη «μπασίματά» του από την δεξιά πτέρυγα αλλά το σουτ δεν ήταν καλό αφού στο τελευταίο κοντρόλ άνοιξε την μπάλα.

Στο 45΄ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια κλασσική ευκαιρία όταν ο Βασίλιεβιτς βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτίερο της Καλλιθέας.Ο ερυθρόλευκος μέσος επέλεξε να «σκάψει» την μπάλα και αυτή πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 46' ακόμα ένα σουτ του Μέμου απέκρουσε με γροθιές ο Κουτογλίδης.

Στο β΄ μέρος ο ρυθμός των ερυθρολεύκων έπεσε και η Καλλιθέα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο ,χωρίς όμως να είναι επικίνδυνη.

Μόλις στο 46' έγινε μια ωραία σέντρα από τον Θέο ,ο Σεχολάρι έπιασε απευθείας το σουτ που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.Η Καλλιθέα είχε τρεις τελικές που πάντως δεν δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον Κουτσικό. Η απώλεια του ελέγχου στον χώρο του κέντρου πάντως ήταν εμφανής με τους μεσοεπιθετικούς παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν όλοι στα «φτερά» και ο Ευθυμιάδης ο οποίος μόνος του ήταν στον άξονα να μην έχει βοήθειες. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους ,ενώ και οι μεταβιβάσεις τους ήταν λανθασμένες.

Πάντως στο 91' ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Σεχολάρι βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής και πλάγια με αντίπαλο τον Κουτογλίδη που έπεσε στα πόδια του και έβγαλε την μπάλα κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης (46' Κούτσικος), Γελαδάρης (84' Αγγελής), Καραμπάς (89' Πατσής), Νόνης (90' Χατζόγλου), Παπαϊωάννου, Λούγκος (62' Δ. Κόκας), Βασίλιεβιτς (46' Τόσκας), Καράμπελας (46' Θέος), Σέττος (46' Σεχολάρι), Μέμος (46' Ευθυμιάδης), Βαρούχας (58' Α. Κόκας).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κουτογλίδης, Σενάι, Ζεζάι, Καντέ, Κερασίδης (32' Πάμπλο), Λίπι, Μάκο (37' Μίγγος), Σμυρλής, Συριόπουλος, Ταμπάκης (40' Σόκο), Χοτζάλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Γαρδικιώτης, Γκέτσι, Κατσικάς, Κυριζάκης, Τσουρούκης, Σχίζας, Οικονόμου, Γκέζος, Μπιμάι, Βασιλείου, Ράιαν, Κορωνάκης.


Μικρά&πικάντικα


  • Μικροεπεισόδειο δημιουργήθηκε στην αρχή του παιχνιδιού ,όταν στις κερκίδες εντοπίστηκε ο γενικός αρχηγός και ο διευθυντής της ομάδας του Αχιλλέα Μπέου κύριοι Πέτρου και Τσιτσιμπής. Φίλαθλοι κινήθηκαν εναντίον τους ,αναγκάζοντάς τους να κλειστούν στην αρχή σε ένα δημοσιογραφικό μπουθ και έπειτα να αποχωρήσουν.Μαζί τους ήταν και πέντε παίκτες του Ν.Π.Σ αλλά και ο Ισπανός προπονητής της ομάδας.
  • Στις κερκίδες εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο Γιάννης Κουφιδάκης.
  • Περίπου 500 φίλαθλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Στις κερκίδες βρέθηκε και ο Ολλανδός προπονητής της Νίκης.

Tο βίντεο του αγώνα....





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...