Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Κοινό μέτωπο με...Νίκη!

Και όμως ο ερχομός του Βόλος Ν.Π.Σ κατάφερε ότι δεν κατάφεραν εδώ και χρόνια οι θεσμικοί παράγοντες του Βόλου.
Το κοινό μέτωπο ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και της ομάδας της Νέας Ιωνίας είναι κάτι πρωτοφανές για τα αθλητικά δεδομένα της πόλης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη συμφώνησε με τον αντίστοιχο της Ερασιτεχνικής Νίκης για κοινό μέτωπο κατά της εγγραφής του Βόλος Ν.Π.Σ στα μητρώα της ΕΠΣΘ.

Μάλιστα οι δύο σύλλογοι κατέθεσαν εξώδικα τα οποία θα διαβιβαστούν στη ΕΠΟ για να μην πραγματοποιηθεί η εγγραφή της ομάδας του Α.Μπέου στην ΕΠΣΘ.
Βέβαια αν αναλογιστεί για το ποιος έχει τον έλεγχο της ΕΠΣΘ , επιτυχία του εγχειρήματος φαντάζει μάλλον δύσκολη.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο πως από το "Βέροια -Βέροια" και το " Εργοτέλης - Εργοτέλης"οι δύο σύλλογοι έρχονται τόσο...κοντά ,έστω και εφήμερα! 

Το εξώδικο που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ως εξής:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937» και το διακριτικό τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937», με έδρα το Βόλο, και Α.Φ.Μ. 997897053 Δ.Ο.Υ. Βόλου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

Την Ένωση Αθλητικών Σωματείων με την επωνυμία «Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.)», που εδρεύει στο Βόλο, οδός Ροζού 17, όπως εκπροσωπείται νόμιμα .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), που εδρεύει στην Αθήνα, πάρκο Γουδή, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.                                                                                                                             Βόλος 14.7.2017Τυγχάνω ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με έδρα το Βόλο και διατηρώ σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού μου μεταξύ άλλων και αθλητικό τμήμα ποδοσφαίρου. Σκοπός μας  είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από διοργανώσεις αθλητικών δράσεων με την συμμετοχή μικρών αθλητών στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση. Στόχος μας είναι  προώθηση αθλητών σε επαγγελματικές ομάδες  με ενίσχυση και διδαχή της  ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι» . Η οποιαδήποτε εγγραφή νέων ποδοσφαιρικών σωματείων πάντα πρέπει να επιδιώκεται, διότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται για την περιοχή μας όλα τα ανωτέρω.

Μας κοινοποιήσατε πρόσκληση με το εξής περιεχόμενο:

«Κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Καταστατικό της Ενώσεώς μας συγκαλείται ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση για την 17/07/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ενώσεως (Ροζού 17 – Ερμού – Βόλος) και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας την ίδια ημέρα και τόπο και ώρα 18.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεως στα κάτωθι  θέματα της ημερήσιας διάταξης :


1.  Επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών.
2.  Επικύρωση πρακτικών Γενικής Συνελεύσεως ΕΠΣΘ της 22/02/2017.
3.  Επικύρωση αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΠΣΘ για την εγγραφή των νέων Σωματείων -Μελών Α.Σ.Β. ΝΕΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ και ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Η παρούσα αποτελεί πρόσκληση συμμετοχής σε ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση και καλούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία-μέλη να παραστούν νομίμως, προσκομίζοντας ή αποστέλλοντας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή FAX έως την Παρασκευή 14/07/2017 και ώρα 21:00 στη γραμματεία της Ε.Π.Σ.Θεσσαλίας έγγραφο, με το οποίο θα ορίζουν ένα φυσικό πρόσωπο-μέλος τους ως τακτικό και ένα ως αναπληρωματικό για την περίπτωση αδυναμίας ή κωλύματος του πρώτου, που θα εκπροσωπήσει το σωματείο στην ως άνω Συνέλευση.»

Το τρίτο θέμα της έκτακτης Γενικής συνέλευσης  και ειδικότερα η εγγραφή νέου σωματείου με την επωνυμία «ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» το οποίο προτίθεστε να το συμπεριλάβατε να αγωνιστεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 στη Γ' Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, είναι μη σύννομη και οποιαδήποτε θετική απόφαση είναι παντελώς άκυρη και αντιβαίνει στις διατάξεις του ΝΟΜΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του ισχύοντος κανονισμού ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων (εφεξής Κ.Ε.Π.Σ) « … Η εγγραφή ποδοσφαιρικού σωματείου σε πανελλήνια ή  τοπική Ε.Π.Σ., γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) αυτής η οποία επικυρώνεται από την επόμενη γενική συνέλευση της.» Περαιτέρω  σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ανωτέρου άρθρου «Κάθε ποδοσφαιρικό σωματείο, είναι, υποχρεωτικά, μέλος μίας μόνο Πανελλήνιας η τοπικής Ερασιτεχνικής  Ε.Π.Σ., ανάλογα με την μορφή του ποδοσφαίρου που ασκεί ή την έδρα του και συμμετέχει αποκλειστικά στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η τελευταία, με μόνη εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 37 παρ.1 εδ. β του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 1 του Κανονισμού Αγώνα πρωταθλημάτων Ερασιτεχνικών Ομάδων (εφεξής Κ.Α.Π)   «1. Όλοι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων διεξάγονται μέσα στην περιοχή που καθορίζεται από το Καταστατικό της κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Κατ’ εξαίρεση, η Ε.Π.Ο. μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας και γνώμη των αρμοδίων Ε.Π.Σ. και μόνον αν συντρέχουν σοβαροί γεωγραφικοί λόγοι, έχει το δικαίωμα να ζητήσει, με αιτιολογημένη απόφασή της, την ένταξή της ομάδας σε άλλη Ε.Π.Σ. η οποία υποχρεούται να τη δεχθεί…».

Στην προκείμενη περίπτωση η απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Θ  για την εγγραφή του σωματείου με την επωνυμία « ΒΟΛΟΣ- ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» η όποια φέρεται προς επικύρωση ενώπιον της έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης την 17.7.2017 είναι άκυρη, παράνομη κα ως εκ τούτου ανυπόστατη. Όταν υφίσταται θέμα εγγραφής σωματείου σε οποιαδήποτε Ε.Π.Σ, η απόφαση λαμβάνεται από την εκτελεστική επιτροπή και όχι από το Δ.Σ. Ακόμα και σε μια υπόθεση εργασίας που η ανωτέρω απόφαση εγγραφής σωματείων στην Ε.Π.Σ.Θ είχε ληφθεί με απόφαση της Ε.Ε. αυτής, η ομάδα αυτή θα πρέπει να αγωνιστεί στη Β' τοπική ερασιτεχνική κατηγορία καθώς αποτελεί  εγγραφή το πρώτον στη Ε.Π.Σ.Θ.

Επιπρόσθετα η απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Θ  δεν μπορεί να επικυρωθεί σε καμία περίπτωση καθότι το «Νέο» αθλητικό σωματείο με την επωνυμία « ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ» είναι εν τοις πράγματι το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία  «ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ». Σε καμία όμως περίπτωση δεν συντρέχουν σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι νόμιμες προϋποθέσεις άλλα ούτε έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, προκειμένου το σωματείο «ΒΟΛΟΣ-ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ» να αγωνιστεί στη Γ' εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Εξάλλου, ο Κ.Α.Π εναρμονίζεται πλήρως με το πνεύμα του νομοθέτη καθότι ακόμα και στην περίπτωση συγχώνευσης δυο αθλητικών σωματείων τίθενται γεωγραφικοί περιορισμοί.

Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι στην Ε.Π.Ο. συμμετέχουν ήδη 4 ομάδες στη Γ' εθνική ερασιτεχνική κατηγορία ( Α.Σ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-Γ.Σ ΑΛΜΥΡΟΣ-Γ.Σ ΒΟΛΟΥ Η ΝΙΚΗ  και Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-1937) και οποιαδήποτε άλλη ομάδα είναι ευπρόσδεκτη εφόσον τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, κάτι το οποίο δεν έχει λάβει χώρα εν προκειμένω.

Για τους λόγους αυτούς

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Διαμαρτυρόμαστε για την ανωτέρω παράνομη και καταχρηστική σας συμπεριφορά.
Σας Δηλώνουμε ότι δε θα συμμετάσχουμε στην Έκτακτή Γενική  Συνέλευση την 17.7.2017, καθώς δεν έχουμε την πρόθεση να νομιμοποιήσουμε οποιαδήποτε παράνομη απόφαση θα ληφθεί.
Σας Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση λήψης οποιαδήποτε παράνομης  απόφασης θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προσφεύγοντας σε όλα τα αρμόδια όργανα και αρχές.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματος μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, σε εκείνην προς την οποία απευθύνεται, προς γνώση της, και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το κείμενο της στην έκθεση επίδοσης.                                                                                        Για το εξωδίκως αθλητικό σωματείο

                                                                      Ο Νόμιμος Εκπρόσωπος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...