Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Να αποκρούσουμε τον ξενόφερτο εισβολέα!

Η Έκθεση Αρχειακού υλικού του Ολυμπιακού Βόλου εγκαινίαστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εξωραϊστική Λέσχη...
...από τους κ. Νικόλαο Τσεκούρα , κ. Ιάσονα Χατζή και κ. Φίλωνα Πουργιά. Είχαν προηγηθεί στη αίθουσα εκδηλώσεων οι χαιρετισμοί των κ.κ. Τσεκούρα, Χατζή και Χαρμάνη, που είναι πρόεδρος της Λέσχης Βόλου και μέλος της Επιτροπής Εορτασμού των 80 χρόνων.

Το παρών έδωσαν και οι διοικήσεις αλλά και οι αθλητές και αθλήτριες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που εκτίθεται ανά ενότητα, ενώ παρακολούθησαν βίντεο με ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού Β. κυρίως σε ποδόσφαιρο και γυναικείο μπάσκετ, αλλά και θαύμασαν τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο σύλλογος.

Ο κος Τσεκούρας είπε στην εναρκτήρια ομιλία του.

«Θέλω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή μας εκδήλωσή. Η εκδήλωσή έχει σκοπό την παρουσίαση του αρχειακού υλικού και των τροπαίων του Ολυμπιακού Βόλου και είναι μέρος των εκδηλώσεων του εορτασμού των ογδόντα χρόνων ζωής του.

Έγινε μια προσπάθεια και ένα νέο ξεκίνημα που πιστεύουμε ότι θα ευαισθητοποιήσει στο μέλλον όσους προσφέρουν σ’ αυτόν τον μεγάλο σύλλογο είτε ως παράγοντες είτε ως αθλητές είτε ως φίλαθλοι, ώστε να συγκεντρώνεται το αρχειακό υλικό και τα τρόπαια όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού Βόλου για κάθε αγωνιστική περίοδο, για να υπάρχει η συνεχεία της ιστορίας του.

Ελπίζουμε πολύ σύντομα όλο αυτό το υλικό που συγκεντρώνεται να βρει τη μόνιμη στέγη του. Επιτέλους ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να δημιουργήσει σε μόνιμο χώρο το δικό του Μουσείο που θα στεγάσει την πολύχρονη ιστορία του.

Εάν θα λέγαμε ότι το υλικό που συγκεντρώθηκε μας ικανοποιεί απόλυτα, θα ήταν ψέμα. Πιστεύαμε ότι με την ανακοίνωση της έκθεσης πολλοί παράγοντες αθλητές και φίλαθλοι θα ανταποκρίνονταν, ώστε να συγκεντρώσουμε περισσότερο υλικό αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους του Ολυμπιακού Βόλου.

Η βοήθεια όμως που είχαμε ήταν από πολύ λίγους για το μέγεθος του συλλόγου, κυρίως από παλαιότερους παλαίμαχους και λίγους φίλαθλους και αυτό δεν το λέμε με παράπονο αλλά με προβληματισμό.

Μας ήταν αδιανόητο να το πιστέψουμε, όταν ανακαλύψαμε ότι τα κύπελλα που κατέκτησαν με κόπο και ίδρωτα και για τα οποία πάλεψαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Συνετόπουλος, ο Αντώνης Παππάς, ο Σιγάλας, ο Σάκης Μακρής , ο Γιώργος Βούλγαρης, αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ πανελλήνιας αναγνώρισης, κύπελλα που σηματοδοτούσαν πρωταθλήματα, βρίσκονταν στοιβαγμένα σε κουτιά σε βρώμικες αποθήκες μέσα σε λάσπες, παρατημένα να σκουριάζουν.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι μόνο αυτό το αρχειακό υλικό που συγκεντρώθηκε είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλα. Λείπουν τρόπαια και διακρίσεις από ανόδους της ομάδας μας. Λείπουν στιγμές θριάμβων που στιγμάτισαν την πολύχρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Ίσως η σημερινή μας εκδήλωσή ευαισθητοποιήσει κάποιους παράγοντες αθλητές και φίλαθλους και φέρουν στον σύλλογο που αγαπούν και υπηρέτησαν ό,τι πολύτιμο κατέχουν και έχει σχέση με την ένδοξη ιστορία του.

Άλλωστε, τι παρουσιάζουν οι μεγάλοι σύλλογοι στα μουσεία τους σε όλον τον κόσμο; Τα τρόπαια, τους τίτλους, τους αθλητές, τις αθλήτριες, που αγωνίστηκαν για τα πιστεύω του συλλόγου και έδωσαν δόξα και αίγλη στον σύλλογο.

Τι παραδείγματα θα δώσουμε στα νέα παιδιά του Ολυμπιακού Βόλου και ποιους θα θυμούνται και θα θέλουν να μοιάσουν αύριο, όταν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε το ελάχιστο, δε σεβόμαστε την ιστορία μας, δεν αναδεικνύουμε με τις ενέργειες μας το μεγαλείο του Ολυμπιακού Βόλου, απέχουμε συστηματικά από κάθε προσπάθεια που γίνεται και αδιαφορούμε για τη συνέχεια της λειτουργίας του συλλόγου που όλοι λέμε ότι αγαπάμε;

Τι σημαίνει άλλωστε ότι αγαπώ και υποστηρίζω έναν σύλλογο; Τον αγαπώ μόνο, όταν είναι στη Σούπερ Λιγκ κι όταν από λάθη ή συγκυρίες πέφτει κατηγορία αποφασίζω να υποστηρίξω άλλη ομάδα;

Όχι βέβαια. Έναν σύλλογο τον αγαπάς και τον στηρίζεις ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία παίζει, τον αγαπάς γιατί μ’ αυτόν μεγάλωσες, γέλασες, έκλαψες, γιατί έχεις αναμνήσεις και πρότυπα, γιατί τον έχεις ακολουθήσει για αγώνες, όχι μόνο στα σαλόνια αλλά και στα χωριά της Γ’ Εθνικής, γιατί έχει γίνει ένα κομμάτι από τη ζωή σου.

Αυτό για μας είναι το πρότυπο του αγνού φίλαθλου ενός συλλόγου και όχι αυτός που πηγαίνει από ομάδα σε ομάδα μόνο, όταν είναι σε μεγάλες κατηγορίες. Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ελπίζουμε ότι από σήμερα θα γίνει μια καινούργια αρχή. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τέτοια μεγάλη δυναμική και απήχηση σε όλη την Ελλάδα που για πολλά ακόμη χρονιά θα μεγαλουργεί σε όλα τα επίπεδα.

Πρέπει όσοι επιθυμούν να έχουν την τιμή και την ευθύνη διοίκησης αυτού του μεγάλου σωματείου να συνεχίσουν την προσπάθεια, ώστε να διαφυλάξουν αυτό το υλικό που δείχνει το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου και που αποτελεί το θεμέλιο για ακόμη πιο ένδοξο μέλλον. Εμείς κάναμε την αρχή.

Η επόμενη εκδήλωσή για τα ογδόντα χρόνια του συλλόγου, θα είναι το μνημόσυνό που θα γίνει το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 9.30 στον Άγιο Δημήτριο Βόλου στη Νέα Δημητριάδα, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βόλου και Αλμυρού κ. Ιγνατίου για όλους τους παράγοντες αθλητές προπονητές και φίλαθλους του Ολυμπιακού Βόλου που έφυγαν από κοντά μας.

Θα παρακαλέσω για μια ακόμη φορά όσοι έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα που υπηρέτησαν με οποιαδήποτε ιδιότητα τον Ολυμπιακό Βόλου να παραστούν στο μνημόσυνο και να προσκομίσουν, εάν είναι δυνατόν, μια φωτογραφία του.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της Λέσχης Βόλου και τον πρόεδρό της κ. Αθανάσιο Χαρμάνη για την παραχώρηση αυτής της πανέμορφης αίθουσας. Να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας, να ευχηθούμε κάθε χρόνο να γίνονται περισσότεροι και με περισσότερο υλικό, ώστε στην επόμενη εκδήλωσή για τα ενενήντα χρονιά ζωής του Ολυμπιακού Βόλου όλο το αρχειακό υλικό που θα έχει συγκεντρωθεί να βρίσκεται μόνιμα στο δικό του μουσείο που το δικαιούται».

Τον λόγο έπειτα πήρε ο κος Χαρμάνης ο οποίος άφησε αιχμές για την διαφαινόμενη δημιουργία τρίτης ομάδας στην πόλη και είπε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα ο Ολυμπιακός γυμνάζει 900 παιδιά σε πολύ δύσκολους καιρούς.Η αποστολή αυτή είναι ιερή.Η Λέσχη Βόλου που έδωσε τις αίθουσες για την εκδήλωσε δημιουργήθηκε συγκυριακά 4 χρόνια πριν την ίδρυση του Ολυμπιακού.

Στην μεγάλη συγκέντρωση των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Δημητριάδος το 2012 είχαμε πει πως όποιος έβλαψε τον Ολυμπιακό θα το πληρώσει.
Έτσι και οι τότε πολιτικοί εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο.Αυτή είναι η δύναμη του κόσμου του Ολυμπιακού και το δέσιμο που έχει με την ομάδα.

Εύχομαι νέοι άνθρωποι να πλαισιώσουν την προσπάθεια μας γιατί αξίζει αυτός ο σύλλογος να συνεχίσει την λαμπρή του ιστορία.Ελπίζω ο κόσμος του Ολυμπιακού να αποκρούσει κάθε ξενόφερτο εισβολέα που τους τελευταίους μήνες φημολογείται πως θέλει να παρεμβληθεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης. »


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...