Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Και τώρα οι δυο τους!


O Ολυμπιακός ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Πιερικού και τώρα περιμένει τον Απόλλωνα Λάρισας στο παιχνίδι που ίσως καθορίσει τον τίτλο.
Με πέναλτι που κέρδισε ο Σουάνης και εκτέλεσε εύστοχα ο Οικονόμου οι ερυθρόλευκοι που είχαν πολλές κλασσικές ακόμα ευκαιρίες ,πήραν το τρίποντο απέναντι σε μία καλοστημένη ομάδα που ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.





Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε το αναμενόμενο 3-5-2 όπως φάνηκε από την τελευταία προπόνηση της ομάδας.


Ο Ολυμπιακός άρχισε δυνατά και πιεστικά το παιχνίδι.Μάλιστα σκόραρε μόλις στο 6' αλλά ο βοηθός υπέδειξε άουτ σε γύρισμα της μπάλας και μάλλον είχε δίκιο αν και η φάση είναι δύσκολη και θέλει ριπλέι.
Στο 8' με την πρώτη τελική που έκαναν οι ερυθρόλευκοι έχασαν κλασσική ευκαιρία όταν ο Σουάνης έκανε όμορφο «μπάσιμο» έβγαλε ασίστ ψηλά στον Κέρι αλλά ο βολιώτης παίκτης πλάσαρε πάνω στον καλύτερο παίκτη του Πιερικού ,Σολεϊμέζογλου ενώ μετά από τρία λεπτά και πάλι το σουτ του Κέρι πέρασε λίγο άουτ.


Στο 13΄ο Φλίγκος σούταρε άουτ ενώ στο 15 ο Σουάνης μπήκε από τα αριστερά ,ο Σολεϊμέζογλου έκανε έξοδο με τον παίκτη του Ολυμπιακού να προλαβαίνει να «τσιμπήσει» την μπάλα και τον πορτιέρο του Πιερικού να τον ανατρέπει.
Ο Οικονόμου από την λευκή βούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 23' ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία κλασσική ευκαιρία με τον Σουάνη να μπαίνει στην περιοχή να κάνει το σουτ και τον πορτιέρο του Πιερικού να αποκρούει και πάλι ενώ πέντε λεπτά αργότερα ένας υπέροχος συνδυασμός τεσσάρων παικτών δεν δημιούργησε τελική αφού η μπάλα απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Ο Δωματάς στο 30' έχασε το τρίτο ουσιαστικά τετ α τετ ενώ το πρώτο ημίχρονο κύλισε με δευτερεύουσες ευκαιρίες.


Ο Ολυμπιακός στο β' μέρος δεν έπαιξε το πιεστικό ποδόσφαιρο κατοχής του πρώτου 30 λέπτου.Αντίθετα έδωσε χώρο και μπάλα στους αντιπάλους οι οποίοι πάντως δεν έγιναν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πάλι κλασσικές ευκαιρίες και δεν έχασαν τα...άχαστα.
Ο Φλίγκος από κοντά στο 55' σούταρε άουτ,ενώ στο 66' γυριστό σουτ του πρώτου σκόρερ του Ολυμπιακού επίσης πέρασε άουτ.
Στο χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Σταύρου να βγαίνει μετά από όμορφη ασίστ μόνος με τον Σολεϊμέζογλου.Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε όλο τον χρόνο μπροστά του να σκεφτεί τι θέλει να κάνει ,αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στα πόδια του Σολεϊμέζογλου.

Ο Πιερικός έκανε αισθητή την παρουσία του στον Κατσούλη στο 75' με ένα σουτ του Παπαδόπουλου που δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της ομάδας μας.

Ο Αναστασίου με το που μπήκε έδωσε μία ζωντάνια μπροστά και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες.Την πρώτη μπλόκαρε ο Σολεϊμέζογλου,ενώ στην δεύτερη έκανε όμορφο μπάσιμο στην περιοχή αλλά στο πέμπτο τετ α τετ ήταν νκητής και πάλι ο τερματοφύλακας του Πιερικού.

Στο 84' χάθηκε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία με τον Σολεϊμέζογλου να κάνει την επέμβαση του αγώνα.Ο Μουκάμ βρέθηκε μόνος του μετά από όμορφη ασίστ του Αναστασίου αλλά το καλό πλασέ του στην γωνία πετάχτηκε και έβγαλε με υπερένταση σε κόρνερ ο πορτιέρο του Πιερικού.

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Χολέβας, Ζώνας, Ιωαννίδης, Μουκάμ, Δωματάς, Οικονόμου, Σταύρου, Κέρι (54’ Στουρνάρας), Σουάνης (82’ Πότσι), Φλίγκος (68’ Αναστασίου)

Πιερικός: Σολεϊμέζογλου, Γελαδάρης, Κραγιόπουλος, Ντατίνης,  Τσιώμης, Καρτσαμπάς, Λούγκος, Λαζόπουλος (90’ Τριανταφύλλου), Σ. Παπαδόπουλος, Σεχολάρι (71’ Κοκονόζι), Συμεωνίδης





Κάρτες: 
  45' Φλίγκος, 53' Μουκάμ, - 25' Κραγιόπουλος ,15Σολεϊμέζογλου


Μας άρεσε.... 
Κάποιες φανταζί τρίπλες και μπασίματα του Μουκάμ που μας θύμιζε στιγμές άλλης κατηγορίας.

Δεν μας άρεσε...
Το γεγονός ότι ο Καμερουνέζος παίκτης δεν έχει ακόμα αποδείξει πως μπορεί να «τελειώνει» φάσεις με την ίδια ευκολία που τις δημιουργεί.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Τζοβάρας δεν ήταν πολύ καλός αλλά οι βοηθοί του ήταν μάλλον χειρότεροι ,χωρίς πάντως ο ρέφερι να έχει πρόθεση να αδικήσει κάποιον εσκεμμένα.



Είπαν:



Καβακάς:«Εμείς από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε τα 25 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και τους τρεις πόντους. Δεν κρατάμε τίποτα άλλο. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό. Καλώς ήρθε η σημερινή εμφάνιση για να μας προβληματίσει, γιατί είχαμε εφησυχαστεί το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάσαμε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, δεν ήμασταν πειθαρχημένοι στο παιχνίδι μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε προβλήματα από μόνοι μας στον εαυτό μας.

Η αναποτελεσματικότητα για πέμπτο-έκτο συνεχόμενο παιχνίδι καταντάει, πλέον, εκνευριστική. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους παίκτες από αύριο κιόλας, γιατί την Κυριακή παίζουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και το γνωρίζουν παρά πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές και εμείς οι ίδιοι. Καλώς ήρθε αυτή η εμφάνιση τώρα, για να διορθώσουμε κάποια πράγματα.

Συγχαρητήρια στο Μιχάλη και στην ομάδα του Πιερικού, για την πολλή καλή δουλειά που γίνεται και η οποία φαίνεται. Είναι μια ομάδα πειθαρχημένη, με νέα παιδιά που στόχο έχουν τη διάκριση και τη σταδιοδρομία μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι από κάπου ξεκίνησαν, έτσι ξεκινούν και αυτά τα παιδιά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχει παιχνίδι, τη στιγμή που είμαστε δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή, που να μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε. Το έχουμε πληρώσει σε παιχνίδια στο τελευταίο λεπτό. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία και δεν μπορούμε να παίζουμε με τη φωτιά. Εμείς σήμερα παίξαμε με τη φωτιά. Χάσαμε πέντε κλασικότατες ευκαιρίες - με μέτρια εμφάνιση - και δεν καταφέραμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Και όταν χάνεις ευκαιρίες από τα τρία μέτρα είναι εκνευριστικό για όλους. Και για σας που το παρακολουθείτε και για μας που το ζούμε και δουλεύουμε σ' αυτό το κομμάτι

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι ένα παιχνίδι, το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό. Με διαφορετική προσέγγιση και από τις δύο ομάδες. Ασφαλώς και είναι το παιχνίδι που έχουμε ρίξει όλο μας το βάρος εδώ και αρκετό καιρό. Θα πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και πολύ καλά διαβασμένοι».»

Ζιώγας: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Εμείς γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήρθαμε χωρίς να κλειστούμε πίσω, να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Νομίζω πως προσπαθήσαμε. Ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Οι δικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται από την αρχή του πρωταθλήματος, στερούνται εμπειριών. Τους είπα να δουν το σημερινό παιχνίδι ως μία γιορτή. Προσπαθείστε, διεκδικείστε και ότι κι αν καταφέρετε στο τέλος, εσείς θα είστε που θα έχετε κερδίσει πάρα πολλά από αυτό το παιχνίδι.Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νίκη. Εμείς φέτος στον Πιερικό θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον κι αυτό πραγματικά το πιστεύω. Σήμερα στην 18αδα τα 14 παιδιά ήταν από το νόμο, μέσα από την Κατερίνη και νομίζω πως ο Πιερικός του χρόνου, κρατώντας τον κορμό και κάνοντας ορισμένες προσθήκες να διεκδικήσει κάτι το καλύτερο.
Εύχομαι στον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους στόχους του».

Στουρνάρας: «Κρατάω τα λόγια του προπονητή μας. Ήμασταν σοβαροί στα πρώτα 25 λεπτά και πειθαρχημένοι, βάλαμε το γκολ. Αυτό που μου έχει διδάξει η πείρα, όταν την επόμενη αγωνιστική υπάρχει ένα ντέρμπι, παρατηρείται μια καθίζηση στον οργανισμό, στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή και είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχει μια τέτοια εμφάνιση. Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές. Ίσως υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία για το ντέρμπι, ίσως υπάρχει περισσότερο άγχος. Εμείς αυτή την εβδομάδα που έρχεται θα δουλέψουμε για το παιχνίδι της χρονιάς μέχρι το επόμενο. Εύχομαι την άλλη Κυριακή να είμαστε πάλι εδώ τέτοια ώρα και να έχουμε κερδίσει. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με τίποτα άλλοΘέλει πολύ ηρεμία αυτή η εβδομάδα, πολλή δουλειά, η έκφραση σκύβω το κεφάλι και δουλεύω, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει ως ομάδα. Θέλουμε τη στήριξη από τον κόσμο. Το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να το πάρει ο ίδιος. Κι αν δεν μπορεί να το πάρει, να μας σπρώξει για να το πάρουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές.»




Μικρά&πικάντικα
  • Περίπου 3000 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.
  • Λάθος σκόρερ ανακοίνωσε ο Μίλτος Μαργαρός από τα μεγάφωνα κατά την επίτευξη του γκολ με τον Οικονόμου να του...κάνει σήμα από τον αγωνιστικό χώρο.
  • Με τον...Καβακά τα είχαν και πάλι δύο τρεις φίλαθλοι ειδικά μετά την χαμένη ευκαιρία του Μουκάμ δύο μέτρα από το τέρμα.Βέβαια ο...Καβακάς δεν μπορούσε να σηκωθεί να βάλει ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα.
  • 17 τελικές έκανε ο Ολυμπιακός συνολικά στο παιχνίδι  από τις οποίες 10 ήταν εντός στόχου

    To βίντεο του αγώνα:







    Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
    Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...