Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ούτε οι φανέλες τον θύμιζαν...

Κατώτερος των περιστάσεων σε ένα ακόμα παιχνίδια αποδείχτηκε ο Ολυμπιακός ο οποίος έχει πλέον σαφές μειονέκτημα έναντι του Απόλλωνα στην υπόθεση "άνοδος"!
Ο Ολυμπιακός παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία στην ομάδα της Λάρισας που αγωνιζόταν από νωρίς με 10 παίκτες.
Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να είχαν και πάλι έναν κακό διαιτητή να αντιμετωπίσουν ,όμως η απώλεια βαθμών σε ένα ακόμα παιχνίδι με ομάδα που πρωταγωνιστεί μόνο τυχαία δεν είναι.
Απογοητευμένοι έφυγαν οι 6.500 και πλέον φίλαθλοι του Ολυμπιακού που σχεδόν γέμισαν την σκεπαστή του Πανθεσσαλικού χωρητικότητας 9.000...





Ο Τίμος Καβακάς παρέταξε την ομάδα με μία πρωτόγνωρη αρχική ενδεκάδα.

Ο Ζώνας ήταν στο κέντρο της άμυνας με τον Στουρνάρα στα δεξιά και τον Χολέβα στα αριστερά, ενώ ο Ιωαννίδης δεν ξεκίνησε.Στον χώρο του κέντρου έπαιξε ο Οικονόμου με τον Στάυρου με τους Δωματά και Μουκάμ στα πλάγια.Ο Μασάδο ήταν ο επιτελικός χαφ ενώ μπροστά ο Σουάνης με τον Φλίγκο αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Όλα άρχισαν «δεξιά» για τον Ολυμπιακό.Αν και ο Κουτσιαύτης έδειξε τις ορέξεις τους από νωρίς στο καταφανέστατο πέναλτι που δεν έδωσε σε ανατροπή του Σουάνη στο πρώτο κατέβασμα του Ολυμπιακού ,οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία.
Ο Μασάδο εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Οικονόμου με κεφαλιά έκανε το 1-0 .Λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Μασάδο απέκρουε με δυσκολία ο Φιρινίδης ,ενώ στο 30' ο Πέντα απείλησε πρώτη φορά την εστία του Κατσούλη με το σουτ του να περνάει άουτ.

Ο Απόλλωνας έμεινε στο 39΄με δέκα παίκτες όταν ο Σάββας χτύπησε από πίσω τον Μουκάμ με τον Κουτσιαύτη να τον βλέπει και να μην μπορεί να του δείξει κάτι λιγότερο από κόκκινη κάρτα.

Και ενώ όλοι οι οιωνοί «έδειχναν» Ολυμπιακό ,ακόμα και αν ο Κουτσιάυτης αρνήθηκε δεύτερο καθαρό πέναλτι στο 45΄σε ανατροπή του Δωματά που έβγαινε τετ α τετ , το παιχνίδι γύρισε.
Όλα ξεκίνησαν από μια ανόητη ενέργεια του Δωματά που πήγε να απομακρύνει την μπάλα μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού σε μία κατά τα λοιπά ακίνδυνη φάση με γυριστό χωρίς να δει τον Σαχινίδη ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.
Ο Κουτσιαύτης έδωσε το πέναλτι και έγινε το 1-1.Από εκεί και πέρα η ομάδα βραχυκύκλωσε και έχασε κάθε «τσαμπουκά».Οι παίκτες του Απόλλωνα έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα με την ομάδα μας να γίνεται απειλητική μόνο μετά τις αλλαγές Καβακά.

Στο 69' σε σουτ του Κέρι, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου λίγο πριν περάσει την γραμμή και κατέληξε κόρνερ. Ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Χολέβα να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Φιρινίδη.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει στο 76' όταν ο Ιωαννίδης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φιρινίδη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια. Η δεύτερη στο 86' όταν ο Φιρινίδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μασάντο.
Στο 87' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν με κεφαλιές να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, πρώτα ο Σταύρου και μετά ο Φλίγκος, για να μπλοκάρει ο Φιρινίδης.

Στο 94' σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Μανθάνο από πλάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσούλη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ζώνας, Χολέβας, Σταύρου, Οικονόμου (58' Ιωαννίδης), Μουκάμ (68' Κέρι), Δωματάς, Μασάντο, Σουάνης (64' Αναστασίου), Φλίγκος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας, Καρακατσάνης (78' Καμπέρης), Σαχινίδης, Πέντα (46' Ιβανίδης), Διβανές (64' Μανθάνο).




Κάρτες: 
  40' Οικονόμου, 51' Δωματάς, 67' Σταύρου , 90' Ιωαννίδης - 39' Σάββας ,41' Καρακατσάνης , 83' Αγροδήμος


Μας άρεσε.... 
Ο κόσμος επέστρεψε μετά από καιρό στο Πανθεσσαλικό αλλά δυστυχώς έφυγε απογοητευμένος.

Δεν μας άρεσε...
Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε αφού οι παίκτες του δεν έδειξαν το απαραίτητο πάθος.Οι αντίπαλοί του ήταν τις περισσότερες φορές πρώτοι στην μπάλα ενώ μετά την ισοφάριση η ομάδα «βραχυκύκλωσε» στην ανάπτυξή της.


Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Κουτσιαύτης ήταν κακός με πολλά λάθη.Τρεις ήταν οι φάσεις που ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι χωρίς να «συγκινηθεί»,ενώ «χάρισε» την δεύτερη κίτρινη στον Κατσαμήτρο.


Είπαν:



Καβακάς:«Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς ποιότητα.Στο πρώτο μέρος εμείς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και είμασταν συγκεντρωμένοι.Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε με μία στατική φάση και νομίζω δικαιούμασταν ακόμα ένα τέρμα.Δεν θα μιλήσω για τα πέναλτι.Μπήκαμε στο δεύτερο μέρος και σε μία στιγμή που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ και από εκεί και πέρα δεν είχαμε το μυαλό να οργανώσουμε το παιχνίδι μας.Παίξαμε ακόμα πιο επιθετικά με σκοπό να δημιουργήσουμε πλεονεκτήματα από τις πλευρές από πίσω ,αλλά εμείς πήγαμε στο διεκδικήσημο κάτι που εκνεύρισε την ομάδα την εγκλώβισε και την ανάγκασε να ελπίζει στην τύχη.Όταν έχεις πλεονέκτημα πρέπει να πλαγιάσεις το παιχνίδι και να παίξεις με τους κεντρικούς αμυντικούς σου.Δεν ξεκινάμε με ένα ελεύθερο λάκτισμα από τον τερματοφύλακα το πλεονέκτημα.Έτσι το χάσαμε.Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεν φάνηκε αριθμητικό πλεονέκτημα.Ρισκάραμε μέχρι εκεί που έπρεπε αφού μια αποτυχία θα μας έθετε εκτός στόχων.Εμείς είμαστε ακόμα εντός στόχων.Η αλλαγή του Οικονόμου είχε να κάνει με την τακτική.Μασάδο και Οικονόμου είναι δημιουργικοί χαφ.Είναι ένα θέμα που το γνωρίζουμε αλλά πήραμε το ρίσκο μας.Δυστυχώς κάποια πράγματα τα σχεδιάζεις αλλά δεν αποτυπώνονται στο γήπεδο.

Για εμάς δεν είναι καλό το αποτέλεσμα αλλά έχουμε ακόμα παιχνίδια μπροστά.Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί εμείς το δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο,δεν το κέρδισε ο αντίπαλός.
Ακόμα και να κερδίζαμε δεν είχε κριθεί το πρωτάθλημα.Είναι παιχνίδι ψυχολογίας που θα περνούσαμε πρώτοι.Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και κάναμε πολύ εύκολα λάθη ειδικά προς το τέλος και θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε.Ο καθένας από την πλευρά του πιστεύει στους ποδοσφαιριστές του και την δουλειά του.Όλοι κάνουνε λάθη.Την συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι να αποδώσουμε τις ευθύνες.Ασφαλώς και όταν η ομάδα δεν παίρνει ακόμα ένα ντέρμπι πρώτα από όλα φταίει ο προπονητής και μετά όλοι οι υπόλοιποι.Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από το δάκτυλό μου.Αλλά συνεχίζω να πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου. »

Θεοδωσιάδης: «Το παιχνίδι είχε ρυθμό και ένταση και για την κρισιμότητά του έγινε σε αθλητικά πλαίσια.Δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά απειληθήκαμε από στημένες μπάλες ενώ με το γκολ και την αποβολη τα πράγματα έγιναν δύσκολα.Εμείς στο δεύτερο δείξαμε το μέταλλο που έχουμε σαν ομάδα ,πίστη ,αφοσίωση και πήραμε κάτι από αυτό το παιχνίδι και ο κόπος τους δικαιώθηκε παίρνοντας έναν βαθμό απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα.Θα μπορούσαμε να χάσουμε ,θα μπορούσαμε και να κλέψουμε το παιχνίδι στο τέλος.Τίποτα δεν κρίθηκε ,έχουμε ακόμα 8 παιχνίδια ,θα οργανωθούμε από αύριο και το μυαλό μας είναι στον Θεσπρωτό. Θέλω να ευχηθώ στον Τίμο καλή συνέχεια,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.Ευχαριστώ την διοίκηση του Ολυμπιακού για την φιλοξενία.Στην πρώτη φάση δεν υπάρχει κανένα πέναλτι.Δεν έχω καθαρή εικόνα πάνω στην ένταση του παιχνιδιού θα τα δούμε τα υπόλοιπα στις κάμερες. ».

Στουρνάρας: «.Οι προπονητές κάναν καλή ανάλυση.Ξέρουμε πως τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε έντονη κριτική και πολλά ,αλλά έχουμε ακόμα 8 μάχες.Είναι πάρα πολύ δύσκολη στιγμή .Έπρεπε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Εγκλωβίσαμε τα ατού του αντιπάλου.Ξεκινήσαμε πολύ καλά ,προηγηθήκαμε και θα μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ. Ίσως η κόκκινη να μας έκανε κακό γιατί με το που φάγαμε το γκολ έπαιξαν με καλή τακτική πίσω και δεν μπορούσαμε να τους διασπάσουμε.Θα ακούσουμε πολλά το ξέρουμε.Αλλά πρέπει να είμαστε παρών.Ξέρουμε πως είμαστε πίσω τρεις πόντους αφού σε ισοβαθμία ο Απόλλωνας είναι μπροστά.Δεν μπορώ να κρίνω αν η εμφάνιση της ομάδας ήταν καλή.Θέλουμε να ξανάρθει ο κόσμος.Έχουμε πιθανότητες δεν χάθηκε 100% κάτι.Δεν μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι.Πείτε μου τώρα τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές; Έχουμε μπροστά μας 8 αγώνες.Δεν είναι εύκολο ;Τι να κάνουμε να σκύψουμε το κεφάλι και το -2 να γίνει -5; Πρέπει να συνεχίσουμε.Δεν χωράνε διπλωματίες στις απαντήσεις μας.Εγώ πιστεύω πως έχουμε ελπίδες.Κοιτάμε την δουλειά μας να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι.Είναι πολύ δύσκολη στιγμή...»




Μικρά&πικάντικα
  • Οι τελικές για τις δύο ομάδες ήταν 13-6 υπέρ του Ολυμπιακού.
  • Περίπου 6500 κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι
  • Μεγάλη η απογοήτευση στο τέλος του παιχνιδιού ενώ κάποιοι φώναζαν στον Καβακά να παραιτηθεί «ρίχνοντάς» του το φταίξιμο για την τακτική της ομάδας.
    To βίντεο του αγώνα:







    Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
    Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...