Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Να νιώσω την ζεστασιά των φιλάθλων...

"Ήρθα σε μία από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες" ,ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σουάνης.

Ο 31χρονος επιθετικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» μίλησε για τη νέα του ομάδα, τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά και ποια είναι η ικανοποίησή του μετά από κάθε παιχνίδι. Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Σουάνης:

Πως προέκυψε η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ήταν η πρώτη ομάδα, όταν έμεινα ελεύθερος από τη Δόξα Δράμας, που με πλησίασε. Μου άρεσε πάρα πολύ η προσέγγιση των ανθρώπων του Ολυμπιακού και από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποια πρόταση που να με καλύπτει από ομάδα που αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, επέλεξα να έρθω στον Ολυμπιακό Βόλου».

Στον Ολυμπιακό αγωνίζονται παίκτες με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχεις συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς στο παρελθόν;

«Με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές έχουμε παίξει ως αντίπαλοι, καθώς συμπαίκτης δεν υπήρξα με κανέναν. Ήρθα σε μια καινούργια ομάδα, αλλά πιστεύω πως πολύ γρήγορα θα προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον.
Οι γηπεδικές εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και ήταν ένα από τα στοιχεία που με ενδιέφεραν, για να πω το «ναι» στον Ολυμπιακό. Σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί οι συνθήκες προπόνησης ήταν πολύ καλές, όσον αφορά τα γήπεδα και ήθελα αυτό να συνεχιστεί και στη νέα μου ομάδα».

Με τον Ολυμπιακό έχεις αγωνιστεί ως αντίπαλος. Ποια γνώμη έχεις σχηματίσει για την ομάδα;

«Είναι μια από τις μεγαλύτερες επαρχιακές ομάδες στην Ελλάδα. Έχει κόσμο που γνωρίζει από ποδόσφαιρο και ήταν πάντα ευχάριστη η επίσκεψή μου στο Βόλο. Όλα αυτά τα χρόνια που ερχόμουν, ως αντίπαλος, εκλάμβανα κάτι θετικό και ελπίζω να νιώσω τη ζεστασιά των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι - όπως γνωρίζω - στηρίζουν την ομάδα με τη δυναμική τους παρουσία στο γήπεδο».

Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που έχεις ζήσει την πίεση του πρωταθλητισμού, τόσο με τον Πανθρακικό και την Κέρκυρα, αλλά και με την ΑΕΛ και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είσαι έτοιμος να υποστείς την ίδια πίεση και στον Ολυμπιακό;

«Αν η ομάδα στην οποία αγωνίζομαι δεν έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό, δεν μπορώ να αποδώσω αυτό που θέλω, ως ποδοσφαιριστής. Κι αυτό, για να μπορεί να δει ο κόσμος τον Δημήτρη Σουάνη που έχει γνωρίσει, όλα αυτά τα χρόνια, με την παρουσία μου μέσα στα γήπεδα. Ζω με το άγχος της νίκης, την πίεση της προπόνησης και θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι ένα από τα στοιχεία που με διακρίνουν, ως ποδοσφαιριστή, όλα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο».

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Αυτό βοηθά και εσένα να μπορείς να αποδώσεις καλύτερα;

«Ειδικά ένας επιθετικογενής παίκτης χρειάζεται ακόμη περισσότερο την ποιότητα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, γιατί στηρίζεται στη συνεργασία. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δυνατό ρόστερ, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να είναι καλά δομημένη η ομάδα, έτσι ώστε οι νέοι παίκτες που ήρθαμε να μπορέσουμε να μπούμε αμέσως στο κλίμα της ομάδας και να δημιουργήσουμε ένα ακόμη πιο ισχυρό σύνολο.
Ήρθα στον Ολυμπιακό να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το στόχο της και τον Μάιο, εφόσον όλα πάνε καλά, να πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Football League».

Παρότι πέρυσι έκαναν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με την Κέρκυρα στη Σούπερ Λιγκ, εντούτοις αποφάσισες να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Γ' Εθνική. Με ποιο σκεπτικό;

«Είχα μία πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λιγκ, όμως από την πλευρά μου δεν θέλω να είμαι απλά σε μια ομάδα Α' Εθνικής ή σε μια μικρομεσαία ομάδα της Football League. Θέλω να αγωνίζομαι σε ομάδες που έχουν στόχους, θέλω τα χρήματά μου να είναι διασφαλισμένα, γιατί έχω οικογένεια. Το ότι δεν έμεινα στην Κέρκυρα ήταν τυχαίο. Είχαμε συμφωνήσει να παραμείνω στην ομάδα, ωστόσο, με την έλευση του νέου προπονητή, μου ανακοινώθηκε ότι δεν ήμουν στα πλάνα του. Όταν δεν με χρειάζεται κάποιος, δεν κάθομαι. Δεν μπορώ να έχω δεύτερο και τρίτο ρόλο σε μια ομάδα. Έτσι έχω μάθει. Θέλω να είμαι χαρούμενος και πρωταγωνιστής σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας, παρά να βρίσκομαι σε μια ομάδα που δεν θα χαίρομαι το ποδόσφαιρο.
Στη Δόξα Δράμας ο κ. Μπίρος μου έδωσε ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, για την κατηγορία, πολλά προνόμια για να αγωνιστώ εκεί, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η σύζυγός μου είναι από τη Δράμα. Περιμέναμε τη γέννηση της κόρης μας και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο. Ήταν ο πιο σημαντικός ρόλος που επέλεξα να αγωνιστώ στη Δόξα Δράμας. Αλλά ήταν και θέμα χρόνου να συμφωνήσω με τη ομάδα, καθώς όπως προανέφερα, τα χρήματα που μου πρόσφερε η Δόξα ήταν πολύ καλά».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό;

«Έχω τεράστια φιλοδοξία και δεν σταματώ ποτέ να ονειρεύομαι. Είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα ξαναπαίξω στη Σούπερ Λιγκ και μακάρι να είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Το πιστεύω πάρα πολύ, γιατί νιώθω, πλέον, πιο ώριμος, πιο ικανός, πιο σοφός και καλύτερος από ποτέ. Απλά είναι έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, που θα πρέπει να είσαι απίστευτα τυχερός για να βρεθείς κάπου καλά. Κι αυτό καθώς δεν υπάρχει αξιοκρατία...».

Σ' έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Που σ' αρέσει περισσότερο να παίζεις;

«Μ' αρέσει πιο πολύ να παίζω μπροστά. Έχω μάθει, ωστόσο, να αγωνίζομαι στα «φτερά», γιατί παίζοντας εκεί κάνω ικανοποιημένους τους συμπαίκτες μου. Μ' αρέσει πάρα πολύ να δημιουργώ, να είμαι μέσα στις φάσεις, να δίνω την τελική πάσα, όμως η αίσθηση του γκολ είναι κάτι το διαφορετικό. Μου έχει λείψει μια χρονιά να βάλω πολλά γκολ. Όταν έπαιζα μπροστά έβαζα περισσότερα τέρματα. Άλλα, πραγματικά δεν με απασχολεί που θα παίξω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να τελειώνει το παιχνίδι και να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την παρουσία μου».

Τι γνωρίζεις για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου;

«Γνωρίζω πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου εκτός από απαιτητικοί, έχουν μέσα τους βαθιά την αδικία που είχε υποστεί η ομάδα το 2011, όταν ο Ολυμπιακός διαλύθηκε, παίζοντας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα ήταν αήττητος. Πιστεύω πως η πίεση που ασκεί ο κόσμος στην ομάδα, η κριτική που γίνεται από πλευράς τους, είναι γιατί θέλει να δει ξανά τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.
Αυτό που θέλω να τους πω, είναι πως θα πρέπει να έχουν υπομονή. Αυτό που εισέπραξα από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους συμπαίκτες μου, είναι πως όλοι επιθυμούν το καλό της ομάδας. Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά γι' αυτό. Προέχει να ανέβει η ομάδα στη Β' Εθνική, γιατί δεν αξίζει ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αλλά, ήταν έτσι η κατάσταση, που δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αποκλειστικός στόχος είναι η άνοδος, και το ιδανικό θα είναι η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι».




Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...