Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Θυμίζει...πέτρινα χρόνια

Υπάρχει προϊστορία στα παιχνίδια στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λάρισας να θυμίζει...«πέτρινα χρόνια.»
Η ομάδα του Ολυμπιακού συναντούσε την δεύτερη ομάδα της Λάρισας όταν....κατρακυλούσε σε χαμηλές κατηγορίες.

Οι δύο ομάδες πρωτοσυναντήθηκαν στις 23/12/62 στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδας.Ο άσημος τότε Απόλλωνας χάνει με σκορ 3-1 από τον Ολυμπιακό και αποκλείεται από την συνέχεια του Κυπέλλου.

Την χρονιά 64-65 οι δύο ομάδες συναντιούνται στην Β' Εθνική.Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα στον Βόλο με σκορ 5-0 και στην Λάρισα με σκορ 0-1.

Η πλειοψηφία των συναντήσεων των δύο ομάδων όμως πραγματοποιήθηκαν την «δύσκολη» δεκαετία του 90' ,όταν ο Ολυμπιακός βολόδερνε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα «χωράφια» τις Γ Εθνικής για τέσσερις συνεχόμενες σεζόν.

Τότε έγιναν οι εξής συναντήσεις:


  • 94-95  Απόλλων - Ολυμπιακός 0-1
  • 94-95 Ολυμπιακός -Απόλλων 1-1
  • 95-96 Ολυμπιακός - Απόλλων 0-0
  • 95-96 Απόλλων - Ολυμπιακός 3-1
  • 96-97 Ολυμπιακός - Απόλλων 0-0
  • 96-97 Απόλλων - Ολυμπιακός 1-2
  • 97-98 Απόλλων - Ολυμπιακός 1-1
  • 97-98 Ολυμπιακός - Απόλλων 2-2
Οι δύο ομάδες «τράβηξαν» βίους...αντίθετους για να ξανασυναντηθούν μετά από 8 χρόνια σε ακόμα μία τραγική για την ιστορία του Ολυμπιακού στιγμή ,όταν οι ερυθρόλευκοι υποβιβάστηκαν λόγω ελλιπούς φακέλου και έπαιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην ερασιτεχνική Δ' Εθνική. Την συγκεκριμένη χρονιά μάλιστα ο Απόλλωνας πέτυχε την μοναδική στην ιστορία του νίκη στον Βόλο απέναντι στον Ολυμπιακό με 0-1 στο Κιούπι ενώ στην Λάρισα το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Μετά από 12 χρόνια οι δύο ομάδες ξανασυναντιούνται και πάλι όλως...τυχαίως σε μία ιστορικά δύσκολη στιγμή του Ολυμπιακού που εξαναγκάζεται λόγω οικονομικών υποχρεώσεων να αγωνιστεί στην Γ΄Εθνική κατηγορία.Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...