Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ποια είναι τελικά αυτή η Πύδνα;

Πολλά ακούσαμε για αυτήν την....Πύδνα Κίτρους!

Τηλεσχολιαστές πέρσι την...«έδιναν» ως το ακλόνητο φετινό φαβορί για άνοδο .Φέτος κερδίζει το ένα πέναλτι μετά το άλλο...Τελικά ποια είναι αυτή η Πύδνα και που είναι το Κίτρος;

Ας τα πάρουμε από την αρχή...


Το Κίτρος είναι μία κωμόπολη 17 χιλιόμετρα έξω μετά την Κατερίνη.Έχει ένα ανακαινισμένο γήπεδο με μία κερκίδα χωρητικότητας 800 θεατών.Το χωριό έχει 1100 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

Δηλαδή το γήπεδο χωράει ολόκληρο το...χωριό!

Οι κάτοικοι είναι ντόπιοι και πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία και καλλιεργούν καπνά και ακτινίδια, στην εύφορη περιοχή τους. Μάλιστα, το χωριό θεωρείται ένα από τα πρώτα- αν όχι το πρώτο- στην Ελλάδα, όπου άρχισαν να καλλιεργούνται τα ακτινίδια

Η ομάδα της Πύδνας ιδρύθηκε το 1977. Τα χρώματα της είναι το Βιολετί και άσπρο
Έχει κατακτήσει 5 φόρες το πρωτάθλημα Πιερίας και 3 το Κύπελλο. Η μεγαλύτερη της επιτυχία ήταν όταν στο διάστημα 2004 – 2007 αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα Δ Εθνικής.



Από το 2014 τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Γιάννης Ντούμος πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πιερικός και με μια παρέα φίλων τον πρόεδρο κ. Γιανναράκη Τάσο και Γενικό γραμματεα τον κ. Σουλτανιδη Νίκο κάνουν κουμάντο συνεπικουρούμενοι από τον δήμαρχο της ενότητας.

Ο κος Ντούμος είναι....πολυ-επιχειρηματίας. Συνέταιρός του σε όλες του τις προσπάθειες είναι ο κος Ελευθεριάδης.Οι δύο τους ενεπλάκησαν στην πτώχευση της κατασκευαστικής εταιρίας ΔΙΕΚΑΤ η οποία εξαγοράστηκε από ανταγωνιστική εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτες ήταν οι...ίδιοι.Σήμερα έχουν πολλές και διάφορες εταιρίες....ασχολούνται με το εμπόριο ξυλάνθρακα ,με κατασκευή πέλετ ,με τεχνικές κατασκευές, απόβλητα έλαια αλλά και κατασκευή κεραιών.

Ο συνεταίρος λοιπόν του κου Ντούμου είναι ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Πιερίας και ο φημολογούμενος αντι - Γκιριτζίκης για τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ.
Ο εκλεκτός της πλειοψηφικής ομάδας της ΕΠΟ είναι στενός φίλος του Εκτελεστικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παυσανία Παπανικολάου...



Όπως είναι κατανοητό θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνει η Πύδνα η νέα Πλατανο-Καλλονή ή ακόμα καλύτερα η νέα Κερκυρο-Τρίπολη της κατηγορίας. 

Ενώ λοιπόν η συγκεκριμένη ομάδα παρασκηνιακά τα πάει περίφημα ,αφού έχει πάρει τρία τουλάχιστον αμφισβητούμενα πέναλτι σε τρεις αγώνες μέχρι τώρα, σαν ρόστερ μάλλον...δεν λέει πολλά.

Ας δούμε το έμψυχο δυναμικό της:

Τεχνικός της ομάδας είναι ο Απόστολος Στύλλος ,ένας κόουτς από τα τοπικά της Πιερίας.

Η επιθετική της γραμμή αποτελείται από παίκτες επιπέδου Γ' Εθνικής με τον Βραζιλιάνο Ζοάο ,που αποκτήθηκε από ομάδα της Γ Εθνικής της χώρας του, να ξεχωρίζει.Στους γνώστες της περσινής Γ΄Εθνικής ίσως και ο σκόρερ του Θεσπρωτού Στεφανίδης να λέει κάτι σαν όνομα...

Στην μεσαία γραμμή αποκτήθηκαν οι Ιορδανίδης από Νίκη και Μπαλής από...Οικονόμο και ο Πετρουζέλης από τον Δωτιέα.Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν και στο περσινό ρόστερ ,χωρίς να βλέπουμε κάποιο γνωστό όνομα.

Στην αμυντική γραμμή είχαμε μία καλή προσθήκη για την ομάδα με τον Τζιμογιάννη από τον Κισσαμικό .Επίσης υπάρχει ήδη στο ρόστερ και ο Στούμπος που αποκτήθηκε πέρσι από τα Τρίκαλα, με παραστάσεις B' Εθνικής.

Βασικός της τερματοφύλακας είναι ο Αλυσανδράτος που είχε πριν χρόνια αγωνιστεί στον Εθ.Αστέρα.

Όπως βλέπουμε ονοματολογικά τουλάχιστον πρόκειται για ένα ρόστερ μέτριο προς καλό για ομάδα Γ' Εθνικής.Βέβαια υπάρχει το πλεονέκτημα του «δεσίματος»  ,αφού παραπάνω από τους μισούς παίκτες βρίσκονται για πάνω από δύο χρόνια στο ρόστερ της ίδιας ομάδας.
Αν τώρα προστεθούν και οι....«εξωαγωνιστικοί » παράγοντες δεν αμφιβάλλουμε πως η Πύδνα αποτελεί μία υπολογίσιμη αντίπαλο για τον Ολυμπιακό μας ο οποίος ακόμα σε κάποια σημεία του 90λεπτου....«ψάχνεται».

Σε καμία περίπτωση όμως το παιχνίδι της Κυριακής δεν είναι ...ντέρμπι με την αυστηρά ποδοσφαιρική σημασία της λέξεως....Αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο φανέλας.







Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...