Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χαμένο έδαφος

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Αγροτικού και έχασε πολύτιμο έδαφος για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η ομάδα μας παραχώρησε λευκή ισοπαλία στο ΕΑΚ απογοητεύοντας τους 2500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.





O Σούλης κατέβασε την ομάδα με πορτιέρο τον Στρατηλάτη ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ζέρης,Νάστος, Ντάσιος , Μπουτζίκος .Στα αμυντικά χάφ ήταν ο Φερνάντες με τον Τσιάρα , στα εξτρέμ έπαιξαν ο Γκουγκούδης δεξιά και αριστερά ο Ντεπέτρις ,στον άξονα ως επιτελικός μέσος ήταν ο Λεόν και φουνταριστός έπαιξε ο Γουόρντεν.

Ο ελεύθερος ρόλος του Ντιέγκο Λεόν πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν...περίεργος.Ο παίκτης ξόδεψε πολύ ενέργεια και ώρα στα εξτρέμ και όχι στον άξονα ,όπου ανέβαινε συχνά πυκνά ο Φερνάντες.Αυτό στο πρώτο ημίχρονο ιδιαίτερα δημιούργησε αρκετές...παράδοξες επιθέσεις μόνο από τα πλάγια ενώ όταν η μπάλα ερχόταν στον άξονα για ...τελική οι παίκτες του Αγροτικού έδιωχναν με σχετική ευκολία.
Αποτέλεσμα των παραπάνω η ομάδα μας στο πρώτο να έχει μεν την απόλυτη υπεροχή ,όπως και σε όλον τον αγώνα ,αλλά να δημιουργεί μία καλή φάση στο 39' σε μία από τις λίγες φάσεις που ο Λεόν βρέθηκε στον άξονα ,έκανε ένα ωραίο σουτ σημαδεύοντας την δεξιά γωνιά του Γιακουμή με τον πορτιέρο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.


Στο β μέρος ο Σούλης πέρασε τον Νικολιά στα εξτρέμ γυρνώντας τον Γκουγκούδη πίσω.Ο Ολυμπιακός έφτασε πολλές φορές στην μεγάλη περιοχή ,αλλά τα τελειώματα ήταν άσχημα με τον Γουόρντεν να βρίσκεται σε κακή ημέρα και να μην κερδίζει καμία από τις μονομαχίες με τους κεντρικούς αμυντικούς του Αγροτικού.
Μόνο στο 49' ο Γκανέζος επιθετικός ξέφυγε αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. 
Στην τελευταίο δεκαπεντάλεπτο η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη με την ομάδα να φτάνει πολλές φορές σε απόσταση...βολής με τον Γκογκούδη από τα δεξιά ,αλλά η τελική πάσα να απομακρύνεται την τελευταία στιγμή.
Στο 90' ο Λεόν έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία αφού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τσιάρα ,αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Ζέρης (46' Νικολιάς), Μπουτζίκος, Ντάσιος, Νάστος, Τσιάρας, Φερνάντες (62' Τσιλιγκίρης), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις (74' Σκοπελίτης), Λεόν, Γουόρντεν.

ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Γιακουμής, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Καπίας, Σαρακατσάνος, Τσεμπερίδης, Μακρυδημήτρης, Γέσιτς (65' Ντόσης), Καραμπάς (65' Καθάριος), Τοπούζης (85' Σαμουηλίδης), Γιάντσης.







Κάρτες:
 Τσιάρας  - Γέσιτς ,Καπίας, 

Μας άρεσε.... 
Ο Ντιέγκο Λεόν είναι ο παίκτης ηγέτης που περνούν σχεδόν τα...πάντα από τα πόδια του.
Ντάσιος και Νάστος δεν κινδύνεψαν.
Δεν μας άρεσε...
Η αδυναμία για την καλή τελική πάσα προήλθε από τον εγκλωβισμό των παικτών μας στον άξονα ,γεγονός που έκανε όλες τις επιθέσεις να γίνονται από τα πλάγια.
Στην μετριότητα Ντεπέτρις και Γουόρντεν δεν βοήθησαν.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Εκνευριστικός σε κάποιες φάσεις ο Σημαιάκης και ανεκτικός στις καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων χωρίς πάντως να κάνει το μεγάλο λάθος.
Είπαν:

Σούλης ΠαπαδόπουλοςΉταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε για να πλησιάσουμε στην πρώτη θέση. Χάσαμε ένα ημίχρονο. Παρόλο που ήμασταν πιο επιθετικοί, δεν ήμασταν αυτοί που θα θέλαμε να είμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί, βγήκαμε ψηλά. Ο αντίπαλος έχει πολύ καλούς παίκτες που αμύνονταν πάρα πολύ καλά. Ξέραμε ότι θα μπορούσε να μας χτυπήσει στην κόντρα με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί και στη Σούπερ Λιγκ. Χτίζαμε την επίθεση μας από πίσω, μπήκαμε πολλές φορές από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε την κατάλληλη πάσα για να πετύχουμε το γκολ. Στο ποδόσφαιρο όσο καλά κι αν παίξεις, αν δεν βάλεις γκολ, δεν μπορείς να κερδίσεις. Τρέξαμε και ρισκάραμε πάρα πολύ, αλλά δεν κερδίσαμε και είμαστε στεναχωρημένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι.

Σίγουρα κάναμε και λάθη. Είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά και στεναχωρημένος, επειδή οι ίδιοι και ο κόσμος είναι στεναχωρημένοι. Ο κόσμος έχει αρχίσει να πιστεύει στην ομάδα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Νικολιάς μπήκε τελευταία στιγμή στην αποστολή, ενώ είχαμε και πρόβλημα με τα στόπερ. Ο Αρβανίτης ήταν τιμωρημένος και ο Νικολόπουλος τραυματίας. Δεν ήθελα να αλλάξω την άμυνα της περασμένης εβδομάδας, γιατί θα αλλάζαμε πολλά πρόσωπα. Ρισκάραμε στο δεύτερο ημίχρονο. Τα δικά μας τα παιδιά τρέξανε πάρα πολύ. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε».

Στεφάνοβιτς: «Σήμερα ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ποιότητα και υψηλούς στόχους. Προτεραιότητα μας ήταν να μην επιτρέψουμε ελεύθερους χώρους και διαδρόμους προς την περιοχή μας. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε πάρα πολύ καλά, όμως στο δεύτερο νιώσαμε μεγαλύτερη πίεση, που ίσως οφείλεται και στη φυσιολογική κόπωση των ποδοσφαιριστών μας. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για τη μαχητικότητα τους στο σημερινό παιχνίδι και γιατί γενικότερα δουλεύουν σκληρά για να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία και τις μεθόδους του νέου προπονητή»




Μικρά&πικάντικα
  • Οι πρώτες αποδοκιμασίες ακούστηκαν από τις κερκίδες προς το πρόσωπο του Σούλη από μεμονωμένους πάντως φιλάθλους.
  • 2000 με 2500 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες του ΕΑΚ που ήταν μισογεμάτο.
  • Μικροεπεισόδια έγιναν στο πέταλο της Αγ.Δημητρίου όταν μικρή ομάδα φίλων της Νίκης προσπάθησε να προσεγγίσει το κλειστό του ΕΑΚ όπου θα γινόταν το παιχνίδι μπάσκετ.Η επέμβαση της αστυνομίας εκτός γηπέδου πρόλαβε τα χειρότερα.
  • Δύο κροτίδες πετάχτηκαν μετά από καιρό στο ΕΑΚ.Μάλιστα η μία παραλίγο να χτυπήσει τον Ντιέγκο Λεόν την ώρα που προσπαθούσε να εκτελέσει κόρνερ!Μυαλό κουκούτσι...

Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει! Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...