Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Δεν βγαίνει ο λογαριασμός...

Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου για μία ακόμη φορά αισθάνεται απογοητευμένος τόσο από το νέο στραβοπάτημα στο πρωτάθλημα....
...όσο και από τη συνολική αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Και έως ένα σημείο θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει όλα τα δίκια με το μέρος του. Μπορεί να πιστεύει και να υποστηρίζει ότι θέλει. Να θεωρεί ότι έγινε λάθος σχεδιασμός το καλοκαίρι. Να θεωρεί ότι ο προπονητής δεν είναι καλός, οτι οι μεταγραφές είναι για τα πανηγύρια, ότι η διοίκηση τον κοροϊδεύει, ότι…, ότι…

Αλήθεια όμως. Υπάρχει έστω ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου που να θεωρεί ότι αυτή η ομάδα με τα τόσα οικονομικά προβλήματα μπορεί να πρωταγωνιστήσει με 318 εισιτήρια;

Από την αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν η άνοδος η οποία όμως θα μπορούσε να επιτευχθεί με μία βασική προϋπόθεση. Τη συσπείρωση του κόσμου. Τι σημαίνει συσπείρωση; Να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το ΕΑΚ. Να διατεθούν 2000 εισιτήρια διαρκείας και να πωλούνται άλλα τόσα εισιτήρια σε κάθε αγώνα. Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες υπήρχε μέλλον γι αυτή την ομάδα, διότι πολύ απλά μόνο με την στήριξη του κόσμου θα μπορούσε να βγει ο λογαριασμός.

Αυτό άλλωστε ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου με το σλόγκαν «ή τώρα ή ποτέ».

Δεν ξέρω πόσο εφικτός ήταν αυτός ο στόχος που έθεσε η διοίκηση. Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ουτοπικώς.

Και μην πει κανείς ότι ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο γιατί η ομάδα δεν παίζει μπάλα. Αυτό θα μπορούσε να το επικαλεστεί κάποιος, αν στην αρχή της χρονιάς γέμιζε το ΕΑΚ, αλλά στην πορεία ο κόσμος  σταμάτησε να έρχεται στο γήπεδο διότι απογοητεύτηκε με αυτό που έβλεπε. Ομως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Αντίθετα από τις πρώτες αγωνιστικές έβλεπες από 108 μέχρι 517 εισιτήρια στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Ε λοιπόν, με τόσα εισιτήρια είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός Βόλου των χιλίων οικονομικών προβλημάτων, δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Οταν κάθε μήνα τα πάγια έξοδα είναι κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ και σου σκάει και η τιμωρία του Τικάο, είναι δεδομένο ότι χωρίς την οικονομική ένεση που μπορεί να σου προσφέρει ο κόσμος μέσω ενός απλού εισιτηρίου, ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Και επειδή είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα πουν «μα καλά πάλι ο κόσμος φταίει», θα τους απαντήσω το εξής:

ΟΧΙ δεν φταίει ο κόσμος που έχει γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, αλλά η διοίκηση που δεν κατάφερε να συεσπειρώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Η διοίκηση φταίει που δεν κατόρθωσε να τον σηκώσει από τον καναπέ. Η διοίκηση ευθύνεται που δεν κατάφερε να του δώσει όραμα, που δεν κατόρθωσε να τον πείσει για το αυτονόητο. Οτι φέτος ήταν η μεγάλη ευκαιρία για επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Από τη στιγμή λοιπόν που η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου δεν κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την ομάδα, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να συζητάει όλη η πόλη για τον Ολυμπιακό Βόλου και που δεν κατάφερε να τον φέρει στο γήπεδο, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο…

Διότι με 318 εισιτήρια, δεν πας πουθενά.


Πηγή: volosday.gr


Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει! Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...