Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ζωντανός με ανατροπή

Ζωντανός έμεινε ο Ολυμπιακός με νίκη - ανατροπή επί του Παναιγιαλείου.
Οι ερυθρόλευκοι ,για πρώτο παιχνίδι στην σεζόν , κατάφεραν να ανατρέψουν εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά στο δεύτερο μέρος ,έστω και με...αλλοπρόσαλλο σχηματισμό τα έπαιξε όλα για όλα και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1.




O Σούλης κατέβασε την ομάδα με 4-4-2.Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Στρατηλάτης, ενώ η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Ζέρη, Αρβανίτη, Καραμανλή και Χιντζίδη. Οι Τσιάρας και Πολύζος έπαιξαν στον άξονα, οι Μοράν και Νικολιάς ήταν οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ενώ οι Γουόρντεν και Διαμαντόπουλος αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με την συνήθη πίεσή του που ήταν ουσιαστικά ακίνδυνη αφού δεν υπήρξαν ευκαιρίες.Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι με αιχμή του δόρατος τον Πέριτς ,μπορεί να έφτασαν ελάχιστες φορές κοντά στην εστία του Στρατηλάτη ,αλλά όποτε γινόταν αυτό υπήρχε κίνδυνος για τον Ολυμπιακό.

Ο Σέρβος στο 11' κέρδισε πέναλτι, το οποίο ένα λεπτό μετά έχασε αφού ο πορτιέρο της ομάδας μας αντέδρασε σωστά.
Ο Στρατηλάτης ήταν αυτός που με την κίνησή του να βγει ψηλά απέτρεψε τετ α τετ με τον Σέρβο επιθετικό που είχε κάνει Καραμανλή και Αρβανίτη...άνω κάτω.
Η αδυναμία των αμυντικών του Ολυμπιακού να ανταπεξέλθουν στο μαρκάρισμά του φάνηκε στο 43' όταν με προσωπική προσπάθεια εξέθεσε τον Αρβανίτη, στη συνέχεια κέρδισε την κόντρα από τον Καραμανλή και με την τροχεία που πήρε η μπάλα νίκησε και τον Στρατηλάτη.


Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη έβγαζε πολλά προβλήματα. Έκανε μόνο δύο φάσεις με σουτ των Μοράν και Γουόρντεν, και ήταν σχεδόν ακίνδυνος σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του 45λεπτου. Η μπάλα δεν έφτανε στον Διαμαντόπουλο με τίποτα, Νικολιάς και Μοράν δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες, ενώ οι γηπεδούχοι δεν κυκλοφορούσαν καλά ούτε την μπάλα.




Ωστόσο, τα πάντα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί ο Σούλης Παπαδόπουλος αποφάσισε να ανακατέψει από νωρίς την τράπουλα με τον Καραμανλή και τον Πολύζο να δίνουν την θέση τους σε Σκοπελίτη και Νάστο,ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ.
Μάλιστα στο 67΄η αλλαγή του Τσιλιγκίρη με τον Ζέρη έφερε τον...Νικολιά να καλύπτει το δεξιό άκρο της άμυνας αφού ο Ολυμπιακός έπαιζε ουσιαστικά με 3-5-2!

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως κυριάρχησαν. Ο Παναιγιάλειος τους άφηνε την μπάλα και προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους. Για περισσότερα από 20 λεπτά αυτό έβγαινε, αλλά στη συνέχεια η πίεση του Ολυμπιακού Βόλου αυξήθηκε.



Οι Βολιώτες κέρδισαν διαδοχικά κόρνερ στο 69', στην άμυνα του Παναιγιαλείου επικράτησε τρικυμία και τελικά στο 71' ο Γουόρντεν πήρε πέναλτι. Λόγω αυτού αποβλήθηκε και ο Ιωάννου, ενώ στο 73' ο Διαμαντόπουλος εκτελώντας το ισοφάρισε σε 1-1.

Εκεί τα πάντα άλλαξαν. Με την ψυχολογία στο μέρος τους οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 74' με τον Γουόρντεν και συνέχισαν να πιέζουν. Τελικά στο 84' έγινε η ανατροπή με τον Τσιλιγκίρη να είναι αποδέκτης της μπάλας μετά από σέντρα του Νικολιά και προσποίηση του Διαμαντόπουλου και να καρφώνει με βολέ την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πίτκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ζέρης (67' Τσιλιγκίρης), Χιντζίδης, Αρβανίτης, Καραμανλής (52' Σκοπελίτης), Τσιάρας, Πολύζος (46' Νάστος), Μοράν, Νικολιάς, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Πίτκας, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Φωτιάς (88' Πέρεθ), Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Σπίνουλας, Σκαρτσίλας, Ζουνίνιο (74' Σταμόγιαννος), Μίλιτς, Πέριτς.




Κάρτες: 
   7’ Διαμαντόπουλος, 32’ Ζέρης, 77’ Τσιλιγκίρης , 79' Νικολιάς,93' Σκοπελίτης 94' Χιντζίδης  -  41 Σπινουλας, 44 Πέριτς, 49' Φωτιάς, 71' Ιωάννου , 77' Ομάρ, 


Μας άρεσε.... 
Που ο Ολυμπιακός «έβγαλε νεύρο» και αντέδρασε για πρώτη φορά την φετινή σεζόν σε παιχνίδι που έμεινε πίσω στο σκορ.

Δεν μας άρεσε...

Η κακή κυκλοφορία της μπάλας στο α' ημίχρονο.





Ο «κόραξ» του αγώνα

Πολύ κακός ο Τζοβάρας με εκνευριστικά σφυρίγματα στο α μέρος που εξόργισαν τους φιλάθλους στην κερκίδα.Θα μπορούσε να δείξει την άσπρη βούλα στο τράβηγμα του Γουόρντεν στο 36' αλλά αυτός επέλεξε λανθασμένα να δώσει το πέναλτι στο 71΄σε ένα τζαρτζάρισμα στον Γκανέζο επιθετικό.
Λανθασμένη και η ακύρωση του γκολ του Παναιγιαλείου από τον βοηθό διαιτητή που προήλθε όμως από ανύπαρκτο φάουλ -κάρτα που δόθηκε σε κόψιμο του Τσιάρα.
Υπερβολικό το πέναλτι που δόθηκε στο α΄μέρος στον Παναιγιάλειο σε φάση που η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Αρβανίτη σε σουτ που γίνεται στο...μισό μέτρο.


Είπαν:

Σούλης ΠαπαδόπουλοςΘέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή του Παναιγιαλείου. Επειδή με γνωρίζετε πολλά χρόνια και ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα για τη διαιτησία, θα πω τα γεγονότα, όπως ακριβώς συνέβησαν. Ο διαιτητής στο πρώτο ημίχρονο ήταν τουλάχιστον εκνευριστικός απέναντί μας. Το πέναλτι που δίνεται στο Αίγιο είναι υπερβολικό, καθώς ο Αρβανίτης βρίσκει τη μπάλα με το χέρι στα δύο μέτρα. Το γκολ των φιλοξενούμενων που ακυρώνεται ήταν έγκυρο, αλλά προηγουμένως δεν έχει προηγηθεί φάουλ από το Ζέρη, που δέχτηκε και κίτρινη κάρτα. Ο Παναιγιάλειος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος, αλλά στην επανάληψη υπήρχαμε μόνο εμείς. Στο δικό μας πέναλτι, δεν έχω καθαρή άποψη, αλλά είναι αποδεκτό απ' όλους πως αν υπάρχει πέναλτι, πρέπει να υπάρξει και αποβολή. Μετά την ισοφάριση θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει παραπάνω από δύο τέρματα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που, παρά την κακή εμφάνιση του πρώτου μέρους, μπήκαμε στο δεύτερο με πάθος και πήραμε τους τρεις βαθμούς. Σήμερα αγωνιζόμασταν με πέντε σημαντικές απουσίες και ποδοσφαιριστές που, άλλες φορές, είναι εκτός αποστολής, σήμερα μπήκαν και γύρισαν το παιχνίδι. Είμασταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο από τον αντίπαλο»

Μαραντάς: «Θα ήθελα να δώσω, αρχικά, συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Όσον αφορά το παιχνίδι, κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, δεν πήραμε, όμως, τους βαθμούς ή τον βαθμό. Ξεκινήσαμε ακριβώς όπως είχαμε σχεδιάσει, ο αντίπαλος δε μας απείλησε καθόλου στο πρώτο μέρος, είχαμε την κατοχή της μπάλας και πετύχαμε δύο γκολ, καθώς το ένα ακυρώθηκε λανθασμένα. Δεν ξέρω τί σκεφτόταν ο επόπτης της αναμέτρησης, άλλαξε τον κανονισμό ο συγκεκριμένος κύριος σε εκείνη τη φάση. Στην επανάληψη, ο αντίπαλος μπήκε πολύ δυνατά και προσπάθησε να ισοφαρίσει νωρίς. Παρ' όλα αυτά και πάλι είχαμε καλή αντίδραση, βγάλαμε κάποιες αντεπιθέσεις και ήμασταν επικίνδυνοι. Ώσπου, στο τέλος συνέβη το... μοιραίο. Δε μπορώ να εξηγήσω τί έγινε σε εκείνη τη φάση, ο ποδοσφαιριστής μου, που αποβλήθηκε, επιμένει πως δεν έκανε πέναλτι. Ο αντίπαλος ισοφάρισε, μείναμε με 10 παίκτες και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Εμείς προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος για κάτι θετικό, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε. Από 'δω και πέρα, δεσμευόμαστε πως θα προσπαθήσουμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας»

Σκοπελίτης: «Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα με τον προπονητή μας πάνω σ' ένα πλάνο και δεν περιμέναμε από τον αντίπαλο να προηγηθεί στο σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, παρόλα αυτά ο προπονητής μας στα αποδυτήρια μας έδωσε να καταλάβουμε σε ποια ομάδα είμαστε, πιστέψαμε σ' εκείνον και στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε αυτό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο πιστεύω ότι αδικηθήκαμε, ο διαιτητής έπαιξε εις βάρος μας, παρόλα αυτά καταφέραμε να νικήσουμε και τη διαιτησία και τον αντίπαλο. Πιστεύω, πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη, περιμένουμε να επιστρέψουν με το καλό και οι ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες και οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για μας, έτσι ώστε να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό εκεί που ανήκει.»



Μικρά&πικάντικα
  • Λίγος κόσμος του Ολυμπιακού βρέθηκε στις κερκίδες αφού δεν ξεπέρασε τους 1200 περίπου.


Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...