Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σταματήστε την μιζέρια

Ο Δήμαρχος Βόλου κος Αχιλλέας Μπέος κάλεσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να σταματήσει την γκρίνια και να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα.
«Κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής από την 1η αγωνιστική.Αυτή η γκρίνια που ακούγεται από το πρώτο μόλις παιχνίδι είναι φοβερή.Στην Ζάκυνθο ήμασταν καλύτεροι και χάσαμε από ένα λάθος.Όμως ήταν απλά ένας εκτός έδρας αγώνας που χάθηκε.»

Ο Δήμαρχος μίλησε στον Sport Fm για την ανατροπή των δεδομένων στην δικαστική του περιπέτεια ενώ δεν παρέλειψε να αφιερώσει μεγάλο μέρος της συνέντευξης για την ομάδα του Ολυμπιακού.

«Είμαι οπαδός αυτής της ομάδας και θα προσπαθήσω να μην χάσω κανένα παιχνίδι ούτε εντός ,ούτε εκτός.Καλό θα κάνουν και όσοι κριτικάρουν να κάνουν το ίδιο.Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και να δώσει ένα κίνητρο σε αυτούς τους 10-20 επιχειρηματίες που βάζουν τα λεφτά τους.Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι πως πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα συσπειρώσει τον κόσμο.

Χάσαμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας που δεν μας δόθηκαν δύο πέναλτι και χάσαμε 2-3 τετ α τετ και όλοι γκρινιάζουνε.Φάγαμε το γκολ και αποδιοργανωθήκαμε αφού μόνο ο Νικολιάς παίζει από την περσινή ομάδα.Πρέπει να δώσουμε χρόνο σε ομάδα και προπονητήΗ ομάδα είναι δύο κλάσεις ανώτερη από την περσινή και θα πρωταγωνιστήσει ...»

Ο Δήμαρχος επίσης αποκάλυψε πως ο Δήμος Βόλου είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με τα Τουριστικά Ακίνητα για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού.

«Το Πανθεσσαλικό θα το αναλάβει ο Δήμος και από εκεί και πέρα θα το παραχωρήσει σε όποια ομάδα πληρεί τις προϋποθέσεις για το πάρει.Αν καταθέσει η Νίκη εγγυητική επιστολή ας το πάρει αυτή για να αγωνίζεται.Οι χώροι γύρω από το στάδιο θα παραχωρηθούν στην κοινωνία του Βόλου.»

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη. Το έχω ξαναπεί και θα το πω και τώρα ότι αυτή η ομάδα για να έχει τύχη και να διεκδικήσει την άνοδο στην Α΄ Εθνική, πρέπει να στηριχθεί από τον κόσμο. Δυστυχώς, επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, δεν υπάρχει ένας φυσικός ηγέτης που να λέγεται Μπέος, Μαρινάκης, Πατέρας ή όποιο άλλο όνομα θέλετε, ο οποίος να ελέγχει την κατάσταση από μόνος του, να χρηματοδοτεί την ομάδα, να είναι πρόεδρος και επενδυτής και να μην υπολογίζει τίποτα, όπως εγώ το 2008 τους είπα να πάρουν τα διαρκείας τους πίσω και μην ξανάρθουν στο γήπεδο. Έτσι, θέλουν αυτοί εδώ. Είναι λυπηρό».

Για τους φιλάθλους της ομάδας:

 «Αυτό το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει από 35-45 άτομα, μέσα σε αυτά κι εγώ συμβάλω σύμφωνα με τις δυνατότητες μου και μέχρι εκεί, υπάρχει και μία ακολουθία. Οι φίλαθλοι που είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Μέσα από τους φιλάθλους υπάρχουν χορηγοί, δυναμική και έσοδα. Αν οι φίλαθλοι δεν ακολουθήσουν και την Κυριακή η ομάδα κόψει 200 - 300 εισιτήρια, τότε θα μιλάμε για πλήρη αποτυχία. Καλό θα κάνουν τότε αυτοί οι 45 κι εγώ μέσα σε αυτούς, να μην ασχοληθούμε ποτέ ξανά. Δεν θα υπάρχει λόγος να βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου σε επαγγελματικές κατηγορίες. Θα υπάρχει λόγος ύπαρξης σε ερασιτεχνικό επίπεδο, όπως η Νίκη και να φωνάζουν 100, 200 ή 300 για να κάνουν το χαβαλέ τους. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλες υποχρεώσεις και απέναντι σε αυτές πρέπει να είσαι σωστός. Δεν πρέπει να εκτεθείς, ώστε να μπορέσεις να διεκδικήσεις από τους παίκτες και τους προπονητές το μέγιστο των δυνατοτήτων για να υλοποιήσουν αυτό το στόχο».

Για το «καφενειακό» επίπεδο που επανήλθε: 

«Αν οι φίλαθλοι ή αυτοί που ενισχύουν οικονομικά τον Ολυμπιακό, θεωρούν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν από την πέμπτη αγωνιστική αν θα βγει ή δεν θα βγει η ομάδα, ή ποιος θα βγει πρωταθλητής, ανήκουν σε ένα καφενειακό επίπεδο. Οφείλω να πω ότι πριν το 2008 ήταν καφενείο ο Ολυμπιακός Βόλου. Επί ημερών μου άλλαξε ρότα, νοοτροπία και λογική. Δυστυχώς, όμως τα τελευταία χρόνια επανήλθε αυτό το επίπεδο και συζητούν στο καφενείο 50, 100 ή 200 γελοίοι. Ενωθείτε όλοι μαζί και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια, γιατί το ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει μέλλον με αυτή τη λογική και τη φιλοσοφία».

Για τον προγραμματισμό της ομάδας:

 «Ο Ολυμπιακός Βόλου από την περσινή ομάδα είναι δύο σκάλες καλύτερος. Σαν μονάδες δεν υπάρχουν σε όλο το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα έχει κάνει ένα προγραμματισμό και οφείλει ο φίλαθλος κόσμος να καταλάβει ότι αυτός ο προγραμματισμός δεν βγαίνει την πρώτη αγωνιστική. Τις πρώτες δύο αγωνιστικές το 2009 είχαμε χάσει εδώ μέσα με 3-1, πήγαμε έξω και φέραμε 22 και μετά άρχισε και πήρε μια ροή η ομάδα. Παρόλα αυτά, την έβδομη αγωνιστική ήμασταν όγδοοι. Υπήρχε όμως ο Αχιλλέας Μπέος και δεν μίλαγε κανένας. Τώρα υπάρχουν 7-8 άτομα από του δημοτικό συμβούλιο που έβγαλε το πρωτοδικείο, αφιερώνουν καθημερινά χρόνο και χρήμα. Να τους φτύσουμε; Όταν φτάσει τον Ιανουάριο η ομάδα και χρειαστεί 4-5 μεταγραφές, θα δούμε ποια θα είναι η στάση των φιλάθλων μέχρι τότε. Αν θέλουν να είναι απέξω και να κάνουν μόνο κριτική, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης».

Για την πρεμιέρα με τη Ζάκυνθο:

 «Στα πρώτα 50 λεπτά μέχρι να δεχθεί ο Ολυμπιακός το γκολ, επειδή ήμουν εκεί, ο Στρατηλάτης δεν έπιασε τη μπάλα, δεν δέχτηκε σουτ και δεν πάτησε η αντίπαλη ομάδα στην περιοχή. Ο Ολυμπιακός Βόλου δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή του Πολύζου και δεν της έδωσαν 2 πέναλτι. Δέχθηκε γκολ στο 50 και αποδιοργανώθηκε. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρουμε εκ των πραγμάτων ποιος θα είναι ο νικητής. Αν το ξέραμε, δεν θα ήταν το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Και οι έντεκα παίκτες, έπαιζαν μπάλα για πρώτη φορά μαζί. Ο μόνος που ήταν και πέρσι στην ομάδα, ήταν ο Νικολιάς, αλλά έπαιζε με δέκα καινούριους. Παρόλα αυτά δημιούργησε δύο εκπληκτικές ευκαιρίες, που αν ξαναγίνουν, στις 10 οι 8 θα μπουν γκολ. Η μία ήταν του Ντεπέτρις και η άλλη του Ζέρη, ο οποίος έκανε μία μαγική ενέργεια που μόνο σε ευρωπαϊκά γήπεδα μπορείς να τη δεις. Τσίμπησε τη μπάλα, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ. Γίνονται αυτά. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν αστείο. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια καινούρια ομάδα, την οποία οφείλει ο κόσμος του Βόλου να τη στηρίξει. Αν δεν το κάνει, εγώ προσωπικά δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή και ποιοτικά και αγωνιστικά. Μην ξεχνάτε ότι έπαιζε χωρίς τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, χωρίς τον Λεόν που τον πήρε για να κάνει τη διαφορά και χωρίς τον Ντάσιο που είναι ένας φοβερός παίκτης. Επίσης, ο Χαραλαμπίδης έβαλε σε λάθος θέση τον Ντεπέτρις, σε θέση επιθετικού. Έπαιξε κατ' ανάγκη εκεί και με την ενέργεια που έκανε στο γήπεδο, απέδειξε ότι είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Να σταματήσει λοιπόν τη γκρίνια και τη μουρμούρα από την πρώτη αγωνιστική, ο κόσμος. Εγώ θα δώσω ό,τι μπορώ, είτε πέντε, είτε δέκα και θα στηρίξω την προσπάθεια μέχρι το τέλος. Θα είμαι δίπλα και θα προσπαθήσω να μη χάσω και εκτός έδρας παιχνίδι».

Για το Πανθεσσαλικό Στάδιο: 

«Έχουμε έρθει σε επαφή με τα Τουριστικά Ακίνητα για να έρθει στην κατοχή του Δήμου Βόλου το Πανθεσσαλικό με μία σύμβαση κάτω από προϋποθέσεις που πιστεύω ότι είναι συμφέρουσες και για τα Τουριστικά Ακίνητα και για την πόλη του Βόλου. Το Πανθεσσαλικό, όμως δεν είναι ιδιοκτησία του Ολυμπιακού Βόλου. Θα κοιτάξουμε να το αξιοποιήσει κάποια ομάδα. Μπορεί να έρθει η Νίκη Βόλου να το ζητήσει. Αν τηρεί της προϋποθέσεις και αν πληρώνει, γιατί εκεί στη Νίκη Βόλου έχουν μάθει να ξυρίζονται χωρίς αφρό χρόνια τώρα και πάντα φταίνε οι άλλοι. Μπορούν πάλι να το πάρουν και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη, αρκεί να τηρούν τις προϋποθέσεις, να δώσουν μια εγγυητική στην αρχή για τυχόν ζημιές και να πληρώνουν κανονικά, εφόσον περάσει το Πανθεσσαλικό στο Δήμο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι χώροι θα δοθούν στα παιδάκια, στους πολίτες στους συλλόγους. Για μένα ας πάει και στο φεγγάρι ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει, αρκεί να κερδίζει τα παιχνίδια. Εγώ θα πάω να τον δω, όπου κι αν παίξει».

Για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο:

 «Ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Απόλλων Σμύρνης και η Λάρισα θα είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α΄ Εθνική. Ίσως να αδικώ και την Κέρκυρα. Βέβαια, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα σε ότι αφορά τη συσπείρωση του κόσμου. Πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα συσπειρώσουν την οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό».

Για τη συσπείρωση του κόσμου:

 «Όταν μια ομάδα κάνει πρωταθλητισμό, είναι η μεγαλύτερη στην πόλη και διεκδικεί την άνοδο, οι προοπτικές ξεκινούν από τον κόσμο. Η συσπείρωση του κόσμου είναι το σημαντικότερο. Είμαστε σε μια μικρή κοινωνία. Τη γνώμη του για την ομάδα ας την κρατήσει ο καθένας για τον εαυτό του ή ας τη συζητήσει με το φίλο του. Το να βγαίνουν στο ράδιο ή στις εκπομπές και να σχολιάζουν είναι απαγορευτικό. Είμαστε σε μια μικρή κοινωνία και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου ακούν και επηρεάζονται. Αυτή η εικόνα μεταφέρεται μετά και στο γήπεδο. Συμφωνώ με όσα είχε πει και ο κ. Θεοδώρου. Το σημαντικό είναι η συσπείρωση και το αγκάλιασμα του κόσμου. Όλα ξεκινούν από αυτό. Δεν μπορούν να ακυρώνουν τους επιχειρηματίες που έβαλαν λεφτά από το υστέρημα τους. Είναι υποχρεωμένοι να τους στηρίξουν μέχρι τέλους και μετά να κάνουμε τη σούμα».


Για την άνοδο που έχασε ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2013-2014:

 «Εκεί συνεργάστηκε ο διάολος με το θεό. Ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε τρίτος εκείνη τη χρονιά με μείον τέσσερις βαθμούς. Η δεύτερη Κέρκυρα από τον Ολυμπιακό Βόλου είχε απόσταση τεσσάρων βαθμών. Εάν ένα από όλα τα πέναλτι που χάσαμε, είχε μπει ή αν είχε κάνει ακόμα μία νίκη η ομάδα σε εκείνο το μίνι πρωτάθλημα των Play Off, θα είχε βγει με περίπατο. Μέσα σε ενάμιση μήνα είχαμε 5 κατάγματα, μηνίσκους, αστραγάλους και 5 χειρουργεία. Αυτή είναι όμως η ομορφιά του ποδοσφαίρου.Και η Νίκη που βγήκε βέβαια εγκατέλειψε την 7η αγωνιστική...την ξέρασε το ποδόσφαιρο.».Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις της που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...