Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Το δούλεμα πάει σύννεφο....

Η διοίκηση της Νίκης Νέας Ιωνίας προσπαθεί με εξωφρενικά επιχειρήματα να συνεχίσει να λαθροβιώνει εις βάρος του βολιώτικου λαού που τους φιλοξενεί σε αυτόν το τόπο εδώ και χρόνια.
Τα επιχειρήματα που ανέπτυξε η διοίκηση του Ερασιτεχνικού συλλόγου είναι σαν ένα «χαστούκι» στα μούτρα του βολιώτη πολίτη που επί χρόνια πληρώνει τον συγκεκριμένο σύλλογο για να δυσφημεί την  πόλη του Βόλου και να περιγελά τους κατοίκους του που πληρώνουν φόρους.

Έτσι ,ούτε λίγο ούτε πολύ , η διοίκηση της ομάδας της Νέας Ιωνίας υποστηρίζει πως η υδρόδοτηση του πολεοδομικού τετραγώνου που ανήκει στον σύλλογο γίνεται από....πηγάδια που είχαν ανοιχτεί την δεκαετία του 20' με τον ερχομό των προσφύγων ,ενώ για τους επί δεκαετιών λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνει ο βολιώτης πολίτης για να ηλεκτροδοτούνται οι σύνδεσμοι φιλάθλων και ο ραδιοφωνικός σταθμός , απλώς παραθέτουν....το απόλυτο τίποτα.

Διαβάστε την επιστολή που απέστειλε ο ερασιτεχνικός σύλλογος στα ΜΜΕ και η οποία αποτελεί τουλάχιστον προσβολή στον βολιώτη πολίτη που επί χρόνια επιβαρύνεται περίπου με το ποσό των 5 ευρώ στα μηνιαία τέλη του έτσι ώστε να παρέχεται τζάμπα νερό και ρεύμα στον συγκεκριμένο σύλλογο:

 Ως προς την παροχή ύδατος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας που διεξήχθη από εμάς στο σύνολο του εμβαδού του Γηπέδου, δεν ανευρέθη κανένα απολύτως υδρόμετρο, που να πιστοποιεί την παροχή ύδατος στις εγκαταστάσεις. Οι υφ’ υμών απεσταλμένοι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης δεν αντιστοιχούν σε κάποια ενεργή σύνδεση. Οι κωδικοί των υδρομέτρων που αναγράφονται στους λογαριασμούς αυτούς, αφορούν σε συνδέσεις που έχουν διακοπεί από μακρόν, ήτοι πλέον των δέκα (10) ετών. Οι εγκαταστάσεις του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» υδροδοτούνται επί σειρά δεκαετιών από πηγάδι - γεώτρηση που είχε τοποθετηθεί προ αμνημονεύτων ετών από τους ανθρώπους που διέμεναν στην περιοχή αυτή και εξασφάλιζαν κατά τον τρόπο αυτό το πότισμα των καλλιεργειών τους. Ουδείς άλλος τρόπος υδροδότησης των εγκαταστάσεων υφίσταται και Σας καλούμε όπως ανασκευάσετε τις αιτιάσεις Σας. Η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Γηπέδου του ιστορικού Συλλόγου μας είχε προβλεφθεί και εξασφαλιστεί από παλαιότερες γενιές διοικούντων και φιλάθλων και ασφαλώς δεν αναμένουμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή να γνωρίζει την ιστορία του πολύπαθου αυτού τόπου. 

 Ως προς την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων του Γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς», Σας επισημαίνουμε μετ’ επιτάσεως ότι από το έτος 1994, επί Προδρείας του Συλλόγου μας του κ. Γεωργίου Τσιντσίνη και επί Δημαρχίας του τότε Δήμου Νέας Ιωνίας, είχε ήδη καταρτισθεί συμφωνία όπως παραχωρηθεί από τον Σύλλογό μας προς τον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας προς χρήση ένας χώρος τριάντα (30) τ.μ. επί των κτισμάτων του Γηπέδου, με σκοπό την εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ, ώστε να εξυπηρετηθεί η υπογείωση των δικτύων και καλωδίων ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Σε αντάλλαγμα της παραχώρησης του ως άνω χώρου, ο τότε Δήμος Νέας Ιωνίας ανέλαβε την πληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Γηπέδου, διαμορφώνοντας το υφιστάμενο καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή ηλεκτροδότησης πρέπει να εδράζει σε κάποια έννομη σχέση μεταξύ των συμβαλλομένων και στην προκείμενη επίδικη περίπτωση εδράζει στην παραχώρηση χρήσης των ως άνω τετραγωνικών στον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας. Εφόσον η παρούσα Δημοτική Αρχή επιθυμεί να μεταβάλει το υφιστάμενο καθεστώς, η Διοίκηση του Συλλόγου μας προτίθεται ευχαρίστως να εξετάσει μεθ’ Υμών μία νέα συμφωνία μίσθωσης ή παραχώρησης των τετραγωνικών, όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα ο υποσταθμός της ΔΕΗ.
Τέλος, δεν Σας αποκρύπτουμε την έκπληξή μας για την ειδοποίηση διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Βόλου, καθώς εξ όσων γνωρίζουμε η ΝΟΜΙΜΗ διακοπή ρεύματος πραγματοποιείται από την ΔΕΗ και τους υπαλλήλους της και όχι από τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές.


Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε για τους ατυχείς και παντελώς άστοχους χαρακτηρισμούς περί παρανόμων συμπεριφορών. Καλόπιστα σκεπτόμενοι, αποδίδουμε το επιθετικό και κακόβουλο ύφος των επιστολών Σας σε άγνοια των ιστορικών δεδομένων της υπόθεσης.


Η παραπάνω επιστολή που αποτελεί προσβολή για τον βολιώτη δημότη έχει εξαγριώσει τους βιοπαλαιστές της καθημερινότητας που απαιτούν από την Δήμο όχι μόνο την διακοπή των παροχών στους συλλόγους του "τίποτα" αλλά και την αποζημίωση για τα διαφυγόντα δημοτικά τέλη δεκάδων ετών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...