Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Τι σημαίνει μη αδειοδότηση...

Οι ομάδες που δεν απέκτησαν άδεια στην football league δεν θα έχουν τους ίδιους μεταγραφικούς περιορισμούς με αυτές της Σούπερ Λίγκας.
Ουσιαστικά ο νέος κανονισμός της ΕΠΟ που ψηφίστηκε τον Γενάρη ,επιτρέπει στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών ,αλλά θα πρέπει να έχουν 7 Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα.

Οι κύριοι άξονες των «ποινών» θα είναι: 

α) Οι ομάδες της συγκεκριμένης κατηγορίας που δεν θα αδειοδοτηθούν θα μπαίνουν σε «καθεστώς επιτήρησης».

β) Ο έλεγχός τους θα γίνεται ανά τρίμηνο.

γ) Όσες ομάδες εξακολουθούν να έχουν οφειλές θα τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών. Η ποινή αυτή θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις.

δ) Ο έλεγχος και η αξιολόγηση θα γίνεται από το τμήμα αδειοδότησης και οι ποινές θα επιβάλλονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης εντός πέντε ημερών

Αναλυτικά αυτό που θα ισχύει για την επόμενη football league:


A) Υποχρεωτική συμμετοχή επτά (7) ποδοσφαιριστών σε όλη τη διάρκεια του αγώνα που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες για κάθε μη αδειοδοτούμενη ΠΑΕ.

Β) Θα επιτρέπεται ως ανώτατο όριο στη δύναμη κάθε μη αδειοδοτημένης ΠΑΕ, η ύπαρξη οκτώ (8) ποδοσφαιριστών που δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες (αναλογία αλλοδαπών και κοινοτικών σε συμφωνία με τα οριζόμενα  στον ΚΑΠ).

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα είναι ή «ελεύθεροι» ή προερχόμενοι από τα τμήματα υποδομής ή δανεικοί.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται απόκτηση ποδοσφαιριστή μέσω μετεγγραφής (δηλαδή δεν θα καταβληθούν χρήματα για την απόκτησή του), καθώς αυτό θα αποτελεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στις ήδη υπερχρεωμένες ΠΑΕ.

Η Football League θα ελέγχει κάθε Κυριακή ότι τηρείται η προϋπόθεση συμμετοχής επτά (7) ποδοσφαιριστών με τα ως άνω χαρακτηριστικά.

Οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ θα τίθενται αυτόματα σε καθεστώς επιτήρησης κατά τα οριζόμενα παρακάτω!

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στα πρότυπα του Financial Fair Play της UEFA, οι ΠΑΕ υποχρεούνται στις ίδιες ακριβώς ημερομηνίες (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2-15-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015-ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 και ΙΟΥΝΙΟΣ 2015) να υποβάλουν στοιχεία όπως ακριβώς ισχύει για την διαδικασία αδειοδότησης για την ύπαρξη οφειλών. Οι κατηγορίες οφειλών παραμένουν ίδιες με την διαδιακασία αδειοδότησης, ήτοι:

·ΟΦΕΙΛΕΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

·ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2105

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα υπάρχει προειδοποίηση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται απαγόρευση μετεγγραφών για την περίοδο του Ιανουαρίου 2016 ώστε να μην δημιουργηθούν νέες οφειλές. Θα επιτρέπεται αποκλειστικά η εγγραφή ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.

ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα).

ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών (-3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα) συν την αυτονόητη απόρριψη της άδειας με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΣΗ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Σε περίπτωση εκ νέου ύπαρξης οφειλών για οποιαδήποτε προαναφερόμενη κατηγορία θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο στάδιο επιτήρησης παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία. Έτσι όπως είναι δομημένο απευθύνεται στους κατά συρροήν παραβάτες. Δεν μπορεί να προβλεφθεί το πότε μια ΠΑΕ δεν θα είναι συνεπής στις πληρωμές της. Ο μοναδικός τρόπος να λυθεί αυτή η ιδιομορφία είναι να υπάρχει συγκεκριμένη ποινή για έκαστη περίπτωση παραβίασης.

Δηλαδή για την πρώτη φορά που θα μια θα είναι ασυνεπής θα λαμβάνει προειδοποίηση. Την δεύτερη απαγόρευση μετεγγραφών (εάν για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2015 κάποια ΠΑΕ παρουσιάσει οφειλές – και αυτή είναι η 2η παραβίαση, θα γνωρίζει ότι για την μετεγγραφική περίοδο του Αυγούστου δεν θα μπορεί να κάνει μετεγγραφές)

Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιτήρησης θα ισχύει αποκλειστικά για τις ΠΑΕ που δεν θα λάβουν την άδεια το 2015, δηλαδή εξ΄ ορισμού προβληματικές ΠΑΕ και όχι για το σύνολο των ΠΑΕ της Football League. Ο νέος πίνακας ποινών μπορεί να αναμορφωθεί ως εξής:

1η παραβίαση-προειδοποίηση

2η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών-αποκλειστικά εγγραφή ποδοσφαιριστών από ακαδημίες.

3η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς

4η παραβίαση-απογόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς

5η παραβίαση-απαγόρευση μετεγγραφών και -3 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα

Με το κλείσιμο του κύκλου (ΙΟΥΝΙΟΣ 2015-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016) η διαδικασία θα αρχίζει από την αρχή από το βήμα 2 (απαγόρευση μετεγγραφών) καθώς μειώνονται κατά μια οι ημερομηνίες ελέγχου.


ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Ο.Α. ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΝΤΟΣ  5 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ  ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...