Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Είναι βαριά η φανέλα...

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να ηττήθηκε από την ΑΕΚ ,αλλά απέδειξε πως η φανέλα παίζει κάποιες φορές μεγαλύτερο ρόλο από τον προϋπολογισμό.
Η ομάδα μας στάθηκε επάξια στο ΟΑΚΑ και αντιμετώπισε σαν ίσο προς ίσο την ΑΕΚ των επιδοτήσεων ,των σβησμένων ΑΦΜ ,των λαθρεμπόρων πετρελαίου και διαπλεκομένων κρατικών συμφερόντων.
Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά πραγματοποιώντας μία απλά καλή εμφάνιση,  έχασε με ένα γκολ από ελεγχόμενη θέση από από μία ποιοτικότερη σε «μπάτζετ» ομάδα με τους ερυθρόλευκους να μην «πιάνουν» το μέγιστο της απόδοσής τους και να αποδεικνύουν στο τερέν πως η φανέλα «μετράει»....





Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ προέκυψε στο 15΄μετά από μία ακόμα «άτσαλη» έξοδο του Ρίζου ,κάτι που αντιλήφθηκε ο Σοιλέδης και που πλάσαρε από μακριά χωρίς να βρει στόχο.Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός απάντησε όταν ο Διαμαντόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Βούρα μετά από γέμισμα του Ρόκα και αμυντικό λάθος,αλλά ο ερυθρόλευκος στράικερ ξαφνιασμένος πλάσαρε ψηλά άουτ.
Στο 21' ο Διαμαντό είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία όταν το πλασέ σουτ σε πρώτο χρόνο και χωρίς κοντρόλ απέκρουσε θεαματικά με ένταση ο Βούρας.
Στο 23΄η ΑΕΚ απάντησε όταν η αμφιλεγόμενη έξοδος του Ρίζου αποδείχτηκε πολύτιμη όταν εκμεταλλεύτηκε τηην αδράνεια του Πλατέλα που βγήκε απέναντί του και «βουτώντας» μπλόκαρε την μπάλα μέσα από τα πόδια του.
Στο 31' ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μετά από μία δουλεμένη κομπίνα από εκτέλεση κόρνερ ο Μπιτάνγκ έκανε δυνατό σουτ που έδειχνε να καταλήγει στην γωνία του Βούρα,αλλά ο Μπακάκης έβαλε σωτήρια το πόδι του και απομάκρυνε την μπάλα.
Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία στο 45' όταν σε σέντρα του Μπακάκη ο Μπουτζίκος έκανε ένα άστοχο γύρισμα το οποίο απομάκρυνε ο Ρίζος.

Το β μέρος άρχισε με γκολ για την ΑΕΚ.Ο Μπαρμπόσα από εμφανή θέση οφ σάιτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Παστορμάς δεν σήκωσε την σημαία και ο Γροντής στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Ο Ολυμπιακός απάντησε με νέα ευκαιρία στο 51΄όταν ο Μπακάκης έκανε λάθος και ο Διαμαντόπουλος κέρδισε την διεκδίκηση μέσα στην περιοχή,έστρωσε στον Μπιτάνγκ ο οποίος έπιασε το ευθύβολο σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βούρα.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ευκαιρίες και να ξοδεύουν την ενέργειά τους στο κέντρο.Στο 76΄η ΑΕΚ απείλησε με ένα μπάσιμο του Πλατέλα που το τελειώμά του μάλλον απέκρουσε εύκολα ο Ρίζος .Στο απέναντι στρατόπεδο ο Ολυμπιακός δεν είχε στο κέντρο την «δημιουργία» του α ΄μέρους με αποτέλεσμα να μην μπορεί αν γίνει απειλητικός για την εστία της ΑΕΚ εκτός από κάποια γεμίσματα του Γιαλούση είτε από στημένα είτε από σέντρες που δεν βρήκαν τους επιθετικούς.

Στο 85΄η ΑΕΚ έχασε μία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Γιόχανσον βρήκε ένα τεράστιο κενό από το κέντρο μέχρι το τέρμα του Ρίζου,προχώρησε ,αλλά κουρασμένος έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 87΄ο Κυζιρίδης έκανε ένα από τα συνήθη άστοχα μακρινά σουτ του,ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία με τους Διαμαντόπουλο και Μπαλτοβαλίεφ να συνδυάζονται όμορφα έξω από την περιοχή και τον Μπιτάνγκ να κάνει το σουτ το οποίο μπλόκαρε με υπερένταση ο Βούρας.

AEK:(Δέλλας) Βούρας , Κολοβέτσιος, Σαρρής, Μπακάκης (57' Γεωργέας) ,Σοιλέδης , Γιόχανσον , Φάγιεμ (Ανάκογλου) , Πλατέλας, Αραβίδης ,Μπαρμπόσα, Γρόντης(Ανάκογλου)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης ,Ρόκας (46' Τριανταφυλλάκος) , Κυζιρίδης ,Σκοπελίτης (69' Μπαλντοβαλίεφ) , Θέος ,Διαμαντόπουλος, Μπιτάνγκ


Κάρτες: 
  9' Ρόκας, 36' Μπάρμπας ,77' Τριαναταφυλλάκος


Μας άρεσε.... 
-Το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού.

Δεν μας άρεσε...

-Εξαφανισμένος ο Θέος ιδιαίτερα στο β ημίχρονο.


Ο «κόραξ» του αγώνα:
Ο Στυλιάρας δεν είχε δύσκολες φάσεις.Οι βοηθοί του όταν χρειάστηκε βοήθησαν το φαβορί.

Είπαν:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Αυτό το ποδόσφαιρο που παίχτηκε είναι όμορφο για όλους.Σε αυτή την ζηώ ότι σου αξίζει έχεις....Η Ελλάδα αυτή την στιγμή έχει το ποδόσφαιρο που της αξίζει.Πριν μιλήσω αγωνιστικά για εμάς θέλω νa ευχαριστήσω τον γυμναστή της ομάδας τον Γιάννη τον Γκιόκα που εγκαταλείπει γιατί δεν αντέχει οικονομικά αφού η πείνα δεν αντέχεται....έχει τα συμπτώματα του φασισμού, δεν μπορείς να κάνεις διάλογο και δεν είχε νόημα να τον μεταπείσω. Είπα τους παίκτες πως όλα μπορούν να μας τα πάρουν,αυτό που δεν μπορεί να ακουμπήσει κανένας είναι ο ενθουσιασμός που έχουμε...που είναι μία μαγική ελληνική λέξη.Έχουμε στην προπόνηση μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνουμε και μεγάλη πίστη για την αυτοεξέλιξη και αυτοβελτίωση. Αυτά που μπορούμε να κάνουμε από τη μεριά μας, τα κάνουμε καθημερινά με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τον ενθουσιασμό που μου δίνουν τους παίκτες μου. Στην ζωή υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις και άλλα που δεν μπορείς.Ευχαριστώ τους παίκτες μου που μου δίνουν την δυνατότηα να πηγαίνω με ενθουσιασμό καθημερινά στην δουλειά μου.Όταν έρχεσαι μέσα στο ΟΑΚΑ και κάνεις 3 κλασσικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ,μόνο κέρδος είναι...Συνεχίζουμε...κίνητρο είναι η αυτοεξέλιξη και η αυτοβελτίωση»


Δέλλας: «Θα ξεκινήσω μιλώντας για τον Δημήτρη (σ.σ. Ελευθεροπόπουλο), με τον οποίο γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά. Είχε πει κάτι πέρσι που το κράτησα: Δεν είναι ευγενικός, είναι ευγενής. Ευγενικοί μπορεί να είμαστε όλοι, ευγενείς λίγοι... Τον ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Χωρίς να θέλω να... ανταποδώσω, πραγματικά έχει δείξει και στον Πανιώνιο τι μπορεί να κάνει. Η δικιά μας γενιά προπονητών μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα. Νομίζω, η δουλειά του έχει φανεί από τη στιγμή που έχει αναλάβει τον Βόλο. Ξέρει τι θέλει η ομάδα του μέσα στο γήπεδο, τι ζητάει και πως θα το πάρει. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ανοιχτό. Δημιουργήθηκαν ευκαιρίες. Δεν μπήκε κάποιο γκολ όμως. Στην επανάληψη και μετά το γκολ που βάλαμε, δώσαμε χώρο στον Βόλο για να βρούμε εμείς χώρο μπροστά. Είχαμε πάλι κάποιες δυσκολίες, αλλά στα παιδιά είχα ζητήσει τη νίκη. Σίγουρα η εικόνα μπορεί να είναι καλή, κακή, μέτρια, αλλά στόχος είναι πάντα η νίκη. Και τον στόχο δεν πρέπει να τον χάνεις ποτέ. 
Για μένα τους παίκτες πρέπει να τους βελτιώνεις και σαν ανθρώπους. Δεν σας κρύβω ότι είμαι πολύ στεναχωρημένος σήμερα. Είχαμε έναν νέο σοβαρό τραυματισμό. Εύχομαι οι φόβοι μας να μην επιβεβαιωθούν, αλλά... 
Αυτή η κακοτυχία έχει κάποιους λόγους, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πρέπει να συνεχίσουμε στο στόχο μας, που είναι η πρωτιά και η άνοδος. Να προσπαθήσουμε να παίζουμε, αν και τέλος περιόδου, όσο γίνεται καλύτερο ποδόσφαιροΟ στόχος είναι η πρωτιά,η άνοδος στην κατηγορία και να παίζουμε καλή μπάλα .Να ευχυθώ στον Δημήτρη καλή επιτυχία,αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρό και κάμια στιγμή πρέπει να αλλάξει.»

Mπουτζίκος: «Δεν έφταιξε κάτι που χάσαμε...ξέραμε ότι παίζουμε με μια από τις ποιοτικότερες ομάδες της κατηγορίας, εμείς παίξαμε το παιχνίδι μας, αυτό που δοελυέουμε στις προπονήσεις. Ήμασταν άτυχοι στον πρώτο μέρος, η ΑΕΚ έχει ποιότητα και το εκμεταλλεύτηκεΚάθε παιχνίδι είναι ένα κίνητρο να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και η ομάδα μας το αποδεικνύει αυτό, δουλεύουμε πολύ σκληρά»



Μικρά&πικάντικα
  • Άδειο ήταν το ΟΑΚΑ αφού δεν βρέθηκαν παραπάνω από 2000 θεατές στις κερκίδες.
  • Ο Γιώργος Μελισσανίδης ήταν στην πρώτη σειρά των επισήμων, έχοντας δίπλα του τους Ασλανίδη, Αλεξίου, αλλά και τον Γιώργο Μητσικώστα.
  • Δύο παιχνίδια θα χάσει ο Στάθης Ρόκας εξαιτίας της γρήγορης κίτρινης κάρτας που δέχτηκε.
  • Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε πως κόπηκαν 1830 εισητήρια."
  • Όπως πήγε να καθίσει στην καρέκλα για τις δηλώσεις του, ο "Ελέ  έπεσε και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ξέσπασαν σε γέλια. Δεν έχασε όμως το χιούμορ του ο 41χρονος τεχνικός δείχνοντας να το διασκεδάζει... “Ο φίλος μου είπε να καθίσω εδώ (δείχνοντας τον Δέλλα και γελώντας), ο κολλητός μου. Αρέσει στον Τράι να με βλέπει να πέφτω” και στη συνέχεια όταν έφθασε η ώρα να αλλάξουν θέση, τού είπε χαρακτηριστικά: “Έλα κι εσύ εδώ να πέσεις”


Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της δεξιάς στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...