Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αλληλο-εξουδετερώθηκαν...

Ολυμπιακός Βόλου και Απόλλωνας έμειναν στην λευκή ισοπαλία και έχασαν έδαφος στην μάχη της ανόδου.
Οι δύο ομάδες ουσιαστικά αλληλοεξεδουτερώθηκαν και σε έναν ισσοροπημένο αγώνα έμεινα στο στείρο και δίκαιο 0-0.
"Όλα τα λεφτά" στον αγώνα ήταν το τέλος των δύο ημιχρόνων ,οπότε και οι δύο ομάδες δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη.





Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα από τους γηπεδούχους ,αφού είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας.Η αποχή πάντως φαίνεται πως έπαιξε ρόλο στον ρυθμό των ομάδων αφού η πρώτη υποψία ευκαιρίας έγινε στο 22' από τον Ανγκούλο που γέμισε επικίνδυνα αλλά ο Ρίζος απομάκρυνε με τα πόδια χωρίς πρόβλημα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έφτανε πολύ πιο συχνά έξω από την μεγάλη περιοχή του Ταίρη ,αλλά δεν είχε την τελική.

Η κακή ημέρα του Μπαλτοβαλίεφ, ο Νικολιάς που ήταν «εξαφανισμένος» και οι ελλείψεις συντέλεσαν στο να μην φάινεται η ομάδα επιθετικά.Τις ίδιες και χειρότερες αδυναμίες έδειχναν βέβαια και οι γηπεδούχοι.
Στο 37' ο Απόλλωνας είχε την πρώτη καλή ευκαιρία μετά από κάθετη του Πινέιρο, ο Σουάνης έπιασε την άμυνα του Ολυμπιακού στον ύπνο,διαμαρτυρόμενη για οφσάιτ,αλλά το πλασέ του ευτυχώς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ρίζου.
Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι αλλά ο Κυζιρίδης ,ενώ έμπαινε κατα μέτωπο απέναντι από το Ταίρη ,έπεσε...«εύκολα» σε μαρκάρισμα με το χέρι και έχασε την ευκαιρία.
Στο 41' ο Απόλλωνας έκανε ένα σουτ με τον Ανγκούλο που άλλαζε θέσεις με τον Σουάνη με τον Ριζό εκτός θέσης να στέκεται τυχερός που περνά η μπάλα άουτ.Στην αντεπίθεση ο Μπιτάνγκ προπσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να αιφνιδιάσει,χωρίς επιτυχία με τον Μπαλτροβαλίεφ να κάνε φάση «καρμπόν» στο 43'.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλισε σαν το πρώτο και...χειρότερο με τις δύο ομάδες «σφιχτές» από το κέντρο και πίσω ,το Απόλλωνα ελαφρά πιο απειλητικό να κερδίζει κάποια κόρνερ και τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να κάνει εύκολα διαχείριση του παιχνιδιού στην ισοπαλία, αλλά να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει απειλιτικός.

Μπροστά στις δύο εστίες δεν έγιναν ουσιαστικές ευκαιρίες παρά τα 3-4 "στημένα" που κέρδισε ο Απόλλωνας.
Το τελευταίο 5λεπτο πάντως ήταν και πάλι...όλα τα λεφτά.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 84' για τον Ολυμπιακό,όταν ο Διαμαντόπουλος έκανε το γυριστό σουτ ,μετά από κάθετη μπαλιά που πέρασε λίγο άουτ.
Ο Σκοπελίτης που μπήκε με όρεξη θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα αλλά το ωραίο σουτ που έπιασε απέκρουσε με δυσκολία ο πορτιέρο της γηπεδούχου.
Ο Απόλλωνας ουσιαστικά απείλησε μία και μοναδική φορά στο β μέρος με τον Τζιώρα να πιάνει κατά...λάθος την μπάλα με την ώμο και τον Ρίζο να αποκρούει δύσκολά την μπάλα.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.: Ταϊρης, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Γεωργίου, Ηρακλής, Πινέιρο (57' Βασιλαντωνόπουλος), Ανγκούλο (57' Φαρινόλα), Σουάνης, Λαγός (62' Καραδέμητρος), Τζιώρας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου : Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Μαρκυδημήτρης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (74' Σκοπελίτης), Νικολιάς (88' Καρράς), Μπιτάνγκ, Μπαλντοβαλίεφ (60' Διαμαντόπουλος).



Κάρτες: 
  16' Πινέιρο , 30' Γεωργίου- 28' Μακρυδημήτρης 33' Τριανταφυλλάκος,


Μας άρεσε.... 
Η «ενέργεια» του Σκοπελίτη και ο σταθέρός Ρίζος


Δεν μας άρεσε...

Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Μπαλτοβαλίεφ και Νικολιάς.



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Παπαπέτρου χάρισε την κίτρινη κάρτα στον Σουάνη στο 13' και στο 55'.
Από εκεί και έπειτα δεν είχε δύσκολ έργο.
.


Είπαν:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Μετά τα σημερινά αποτελέσματα φαίνεται πως η άνοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη.Ηρακλής και ΑΕΚ δίκαια βρίσκονται στην πρώτη θέση.Εγω είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τα παιδιά του Ολυμπιακού.Με την τακτική που παίξαμε μπορέσαμε να εξοδετερώσουμε το δυνατά σημεία που υπερείχε ο Απόλλωνας και δημιουργήσαμε τις προυποθέσεις να πάρουμε το παιχνίδι.Επαναλαμβάνω, πως όλο το τεχνικό επιτελείο της ομάδας είναι πάρα πολύ χαρούμενο που δουλεύει τους τελευταίους τέσσερις μήνες μ' αυτά τα παιδιά, τα οποία αποδεικνύουν καθημερινά στις προπονήσεις πως είναι πολύ καλοί παίκτες.»

Tριανταφυλλάκος:«Έγινε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι, είχαν ρυθμό και οι δύο ομάδες, εμείς κάναμε τις φάσεις, αλλά δεν μας βγήκαν. Είμαστε ικανοποιημένοι με το θετικό αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε δύο εντός έδρας αγώνες, πάμε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις, είμαστε ικανοποιημένοι κι από τα γήπεδα που έχουμε πλέον και συνεχίζουμε».

Βοσνιάδης: ««Επειδή θα κάνω μια τοποθέτηση εξωαγωνιστική και για αυτό στο τέλος δεν θα δεχθώ και ερωτήσεις… Είμαι ένας προπονητής που σε αυτή την ηλικία δεν κρίνεται. Μπορεί να κριθεί βέβαια, να γίνει κριτική, αλλά δεν δίνω εξετάσεις, έχω πετύχει πράγματα. Ήρθα στον Απόλλωνα να δουλέψω με την ψυχή μου, με μια ομάδα που δεν ήταν ξεκάθαρο φαβορί. Μια ομάδα που, όταν είχα έρθει, ήταν τέταρτη με τα Χανιά πιο πάνω και ο κόσμος φοβόταν μην μπλέξει στα πλέι άουτ. Με δίπλα την Ερμιονίδα με τρεις πόντους και τον Παναιγιάλειο με έναν. Δώσαμε τη μάχη μας μπήκαμε στα πλέι οφ και εκεί που θέλουμε τη στήριξη του κόσμου από το πρώτο παιχνίδι, γιατί ξεκινούσε ένας καινούργιος θεσμός, ένα μίνι πρωτάθλημα.
Ξαφνικά είχαμε ανεξήγητα τον κόσμο απέναντί μας. Αυτό είναι φυσιολογικό να περνά στην ομάδα και αν η ομάδα είναι σε μια κατάσταση να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Ο κόσμος θα μπορούσε να κάνει υπομονή να τελειώσει το παιχνίδι, να είναι δίπλα μας, να εμψυχώσει την ομάδα για να της δώσει και την τελευταία ελπίδα και ευκαιρία για να πετύχει το αποτέλεσμα. Δεν γίναμε ξαφνικά η ομάδα που θα βάλει τον αντίπαλο μέσα στα δίχτυα και θέλουμε τη συμπαράσταση και από τον τελευταίο οπαδό μας. Αν ο ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται από το δεκάλεπτο, το τέταρτο ότι έχει κόσμο απέναντί του, έστω αυτούς τους 30-50, δεν βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Αυτόματα ξέρετε πού πάει το άγχος και πού πάει η κακιά μέρα. Επειδή λοιπόν, δεν θέλω να τοποθετηθώ και να πω κάτι παραπάνω για αυτό και δεν θα δεχθώ ερωτήσεις. Ας αφήσουμε την ομάδα ήσυχη να διεκδικήσει την καλύτερη θέση που μπορεί να πετύχει. Δεν μπήκε με πλεονέκτημα, δεν ήταν φαβορί.
Αν εμείς θέλουμε να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας, να τα βγάλουμε. Έχουμε περάσει στην καριέρα μας και πιο δύσκολες καταστάσεις. Βέβαια, θα πεις ότι ο κόσμος έχει το κριτήριο, έχει τα πάντα. Έχει απαιτήσεις, αλλά και εμείς κάθε μέρα δουλεύουμε και πεθαίνουμε για αυτή την ομάδα. Προσπαθούμε να την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες. Γιατί, αν ξέραμε τι θα συμβεί μετά, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτόν το χώρο. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Έχω ξαναπεράσει από τον Απόλλωνα και ξέρω πώς λειτουργούν τα πράγματα και έχω πάρει και πρωτάθλημα. Άρα η αντιμετώπιση όλων αυτών δεν είναι δίκαιη και στο πρόσωπο το δικό μου και στα παιδιά. Τα περιμέναμε, τους 10, 20, τους 30 να έχουν λίγο υπομονή. Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε, θα παλέψουμε και με αυτό. Και θα κοιτάξουμε για την καλύτερη δυνατή θέση».
Αρχικά ο κόουτς του Απόλλωνα για το ματς είχε πει: «Σε ένα κλειστό ματς χωρίς πολλές φάσεις, δεν ευτυχήσαμε να προηγηθούμε στη φάση του Σουάνη, γιατί ξέραμε ότι θα είναι παιχνίδι κλειστό και με λίγες φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη μέση μας με την είσοδο Φαρινόλα και Βασιλαντωνόπουλου. Δεν κάναμε τις μεγάλες φάσεις, με εξαίρεση στο τέλος, και από τη στιγμή που δεν ανοίγει το σκορ, τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής πηγαίνουν έτσι. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μας. Οι παίκτες είχαν διάθεση, αλλά πολλές φορές το άγχος κάνει τις φάσεις δύσκολες. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο συνάδελφο και τον Ολυμπιακό Βόλου»



Μικρά&πικάντικα
  • Μπροστά σε άδειες κερκίδες έγινε το παιχνίδι στην Ριζούπολη αφού ο κόσμος δεν ξεπέρασε τα 500 άτομα.Ανάμεσά τους βρέθηκαν και 70 περίπου ερυθρόλευκοι φίλαθλοι που ακολούθησαν την ομάδα.



Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της δεξιάς στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...