Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κέρδισε Λαμία και διαιτησία

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί του κερδίζοντας 1-0 την Λαμία ,μπήκε στην τριάδα και περιμένει την ΕΠΑΕ για να "πιάσει" την δεύτερη θέση.
Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη τους ξεπερνώντας τις διακριτικές τρικλοποδιές που του έβαλε ο Ευαγγέλου.



Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με επιθετικό σχήμα, χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ ,ένα σχήμα που στην αρχή το έλεγες και ενδεκάδα με ρίσκο.
Το παιχνίδι πήγε στην δύναμη και φαινόταν πως θα είναι κλειστό.Η ομάδα μας είχε το πάνω χέρι,αλλά θα έλεγε κάποιος πως στιγμές στιγμές γινόταν φλύαρος.
Βέβαια στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν δύο ομάδες με σαφή διαφορετικό αγωνιστικό προσανατολισμό.
Από την μία υπήρχε ο Ολυμπιακός ,που είχε μία σαφή τακτική με δυνατό άξονα ,με συγκεκριμένους συνδυασμούς που άλλοτε έβγαιναν και άλλοτε όχι ενώ η Λαμία αρκούταν στο πρώτο ημίχρονο σε μαζική δυνατή άμυνα και «ξεπετάγματα» του Γιενκά και του Καμαρά ,προσπαθώντας με ατομικές συνήθως ενέργειες να δημιουργήσει φάσεις.
Ουσιαστικά η πρώη φάση έγινε στο 18΄ μετά από ωραίο συνδυασμό και σουτ του Νικολιά που προσπάθησε να στείλει την μπάλα στην κορυφή του τέρματος του ψηλού Μπλάζιτς.
Στο 39' ο Μπαλντοβαλίεφ έβγαλε σέντρα, ο Μπιτάνγκ πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ακόμη πιο άστοχο ήταν το σουτ του Κυζιρίδη στο 43'. Σε όλα αυτά η Λαμία το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν μία άστοχη κεφαλιά το Κωστόπουλου στο 45'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 49' σε ωραία επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού η μπάλα έφτασε στον Μπαλντοβαλίεφ, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Ρεπετσά, στρώθηκε στο Θέο στην καρδιά της άμυνας της Λαμίας και ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με σουτ άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0.
Το γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τη Λαμία η οποία ήταν φανερό πως ήρθε με πρώτο στόχο το μηδέν.Όταν λοιπόν χριεάστηκε να δημιουργήσει, φάνηκαν οι αδυναμίες της και αν δεν βρισκόταν ο Ευαγγέλου να «στήσει» την ομάδα μέσα στην περιοχή για να πάρει κάποιες φάσεις η Λαμία,δεν θα είχε φάσεις.Ουσιαστικά το κόρνερ το οποίο δεν πρόλαβε ο Ρεπετσάς και πέρασε άουτ ήταν η μοναδική ευκαιρία της Λαμίας.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το τρίποντο εύκολα και ακόμα και μετά την αποβολή Κυζιρίδη μετά το θεαματικό «πλονζόν» του Μπλάζιτς, δεν ήταν αρκετή για να κινδυνέψει η ομάδα η οποία πέτυχε δεύτερο γκολ που σωστά ακυρώθηκε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ (84' Μακρυδημήτρης), Νικολιάς, Θέος (72' Ρόκας), Μπαλντοβαλίεφ (87' Διαμαντόπουλος).


ΛΑΜΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κακαράς, Ρεπετσάς, Λεάντρο, Κωστόπουλος (84' Γιαννιτσάνης), Γιενγκά (68' Χαϊκάλης), Ντελέκος, Φατιόν, Α. Καμαρά (55' Πέρεθ), Νεόφυτος.




Κάρτες: 
 Μπάρμπας, Κυζιρίδης, Μπαλντοβαλίεφ, Γιαλούσης, Κυζιρίδης ,Ρόκας, Ρίζος -Κωστόπουλος, Φατιόν, Ρεπετσάς

Μας άρεσε.... 
Το γεγονός πως η ομάδα έδειξε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πως παίζει με πλάνο ,τακτική και βγάζει αυτοματισμούς.
Η συνεχόμενη βελτίωση μας κάνει αισιόδοξους αφού δείχνει πως η δουλειά Ελευθερουπολου δεν βασίζεται στην τύχη.
Ο Μπουτζίκος δείχνει να κερδίζει τον τίτλο της πιο «αθόρυβης» πετυχημένης μεταγραφής του Γενάρη

Δεν μας άρεσε...

Υπήρχαν «θεματάκια» που επιδέχονται διορθώσεων,αλλά μετά από μεγάλες νίκες σε υποτιθέμενα ντέρμπι τα αγνοούμε...



Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Ευαγγέλου μέχρι το γκολ ήταν «50άρης» μέχρι αηδίας.Από εκεί και έπειτα χωρίς να κάνει το σφύριγμα που θα σε βγάλει από τα...ρούχα σου, έδινε έξυπνα στους φιλοξενούμενους οποιοδήποτε αμφίρροπο μαρκάρισμα κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού.H αποβολή του Κυζιρίδη την οποία ουσιαστικά «κέρδισε» ο Μπλάζιτς μπορεί να ήταν δίκαια,αλλά ο διαιτητής έπρεπε να δείξει και την κίτρινη κάρτα στον πορτιέρο της Λαμίας για την «γονατιά»,αλλά και αφού χρησιμοποιεί και αυτός τα χέρια του για τον ίδιο σκοπό.
.


Είπαν:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «.Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα με παίκτες Σούπερ Λιγκ και έναν προπονητή Σούπερ Λιγκ. Τα μηνύματα που είδα ήταν πως το ματς είχε ρυθμό υψηλού επιπέδου, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και σε τέτοια ντέρμπι δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, κάθε εβδομάδα βάζουμε ένα λιθαράκι. Μας είχε διαβάσει ο αντίπαλος, μας έκλεισε τον άξονα που είναι το δυνατό μας κομμάτι. Σε ένα παιχνίδι με τέτοια υψηλά δεδομένα ανταποκρίθηκαν οι παίκτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ματς είχε ρυθμό, είχε ένταση και ο κόσμος το χάρηκε. Οι νίκες δίνουν στον προπονητή χρόνο για να δουλέψει, συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο, ταπεινά για να παίξουμε ένα παιχνίδι που είναι όλη η χρονιά με μια ομάδα που παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο με έναν εξαιρετικό προπονητή της κατηγορίας.
Είμαι ικανοποιημένος, αλλά τα μηνύματα που μου δίνουν οι παίκτες, με κάνουν να ζητάω περισσότερα. Οι ίδιοι οι παίκτες μού δίνουν το ερέθισμα να πηγαίνουμε ένα λιθαράκι μπροστά»

Δερμιτζάκης:«Ξέραμε από την αρχή ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα, ήρθαμε με προβλήματα αλλά ο στόχος ήταν να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι παρότι παίζαμε δύο πολύ καλές ομάδες από τις καλύτερες της κατηγορίας, δεν παίχθηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο και κόσμος από πλευράς θεάματος δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο τακτικό κομμάτι, είχαμε προβλήματα στις ζώνες μας, στις αντεπιθέσεις δεν είχαμε την καλή πάσα. Αλλά ούτε ο αντίπαλος είχε τις προϋποθέσεις να απειλήσει. Στο δεύτερο ημίχρονο, αντιδράσαμε μετά το γκολ, αλλά με τέτοιο τρόπο που δεν μπορέσαμε να γίνουμε απειλητικοί με εξαίρεση μια φάση. Ο Βόλος το ήθελε περισσότερο, το έδειξε, έτρεξε περισσότερο, μας πίεσε και η νίκη του ήταν δίκαιη. Συγχαρητήρια στον Δημήτρη γιατί έχει κάνει μια πολύ καλή ομάδα κι εύχομαι και οι δύο ομάδες να μπούμε στα πλέι οφ. Εμείς δεν πρέπει να μένουμε σε ήττες, επιβάλλεται να σηκώσουμε κεφάλι και κοιτάμε το παιχνίδι της Παρασκευής, να το κερδίσουμε για να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.»

Γιαλούσης:«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είμαστε βελτιωμένοι σε όλες τις γραμμές. Όπως είχα πει και μετά το ματς στην Καλαμαριά, είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας και σιγά σιγά θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί με το προπονητικό τιμ να βγάλουμε αυτό που δουλεύουμε στις προπονήσεις καθημερινά. Σήμερα το βγάλαμε. Νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλοί κόντρα σε μια αξιόλογη ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση και θεωρώ ότι δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για τη μεγάλη του στήριξη, θα ήθελα το γήπεδο να είναι πάντα γεμάτο»




Μικρά&πικάντικα
  • Η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως κόπηκαν 1427 εισιτήρια.Περίπου 3000 θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας.
  • Καλή εικόνα είχαν οι οργανωμένοι αφού δείχνει πως το ρητό «η ισχύς εν τη ενώση» βοήθησε.
  • Η κερκίδα τα είχε με τον Ρεπετσά,αφού ο ποδοσφαιριστής έχει δημιουργήσει με την συμπεριφορά του τα τελευταία χρόνια «βεντέτα» με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.Αντίθετα ο Γιενκά χειροκροτήθηκε παρά τον φανατισμό της στιγμής από την κερκίδα.
  • Ρεσιτάλ ατάκας έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου στην κερκίδα απευθυνόμενος σε μέλος του Δ.Σ Λαμίας όταν τα...«πήρε» από ένα σφύριγμα του Ευαγγέλου:«Καλά ρε τι σφυρίζει αυτός;Τόσο βαριά φανέλα έχει αυτή η Λαμία;Φοβερή παρουσία έχετε σε Γ και Δ' εθνική.Ομάδα μοντέλο....για γίδια και στάνες είστε...»

Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της δεξιάς στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...