Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ο Καζαμίας του Τσιπουρόγατου


Διαβάστε τον  σατιρικό καζαμία του Τσιπουρόγατου.

Αποσαφηνίζουμε πως το κείμενο είναι σατιρικό,για να μην προκύψουν παρεξηγήσεις.Ιδού ο Καζαμίας του 2015:

Ιανουάριος

Η διοίκηση των Γιώργηδων ανακοινώνει πως το μπάτζετ των μεταγραφών θα εξαρτηθεί από τα έσοδα των αγώνων με Γαζωρό και Καρδίτσα,αφού τα υπόλοιπα χρήματα ξοδεύτηκαν στο ενοίκιο του ΕΑΚ που ανέβηκε από τον Δήμαρχο μόλις αντίκρισε τον λογαριασμό της ΔΕΗ από τα μπλε φωτάκια.Στα παιχνίδια που γίνονται Δευτέρα κόβονται από 1200 εισιτήρια και έτσι τέλος Γενάρη ανακοινώνεται ο Σωκράτης Μπουντούρης , ο Τσιμπανάκος, o Κωστούλας και ο Βαλιαννάτος.

Φεβρουάριος

Ανεβασμένος από τις μεταγραφές ο κόσμος του Ολυμπιακού ανταποκρίνεται και κάνει έδρα την Καλαμαριά.Το γήπεδο είναι γεμάτο με πανό από Ηρακλείδεις υπέρ του Μαζιώτη και του Πρωθυπουργού Τσίπρα και κατά του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόλου. "Όχι για σκι στο Πήλιο" το κύριο πανό το οποίο ξεσκίζει με μανία ο Θανάσης Σταυρίδης που βρέθηκε και αυτός στην Θεσσαλονίκη για το ΕXPO 2015.
O Ολυμπιακός κερδίζει και τον Αγροτικό Αστέρα και όλα τα λεφτά είναι το ντέρμπι στο Αλκαζάρ.Ο Πλεξίδας αλλάζει για καλό και για κακό τον έβδομο προπονητή ,ενώ ο Λάζαρος στον Άστρα προαναγγέλλει τον ερχομό του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου ο οποίος επιτέλους θα βάλει την ομάδα της Λάρισας σε ευρωπαϊκά πρότυπα και όλες οι μετακινήσεις της ,ακόμα και στο Αιγίνιο θα γίνονται  με τσάρτερ της Easy Jet.
Ο Ολυμπιακός κερδίζει ,όπως συνήθως , με γκολ του Νικολιά και ο Εξαρχάκης το βράδυ δεν εμφανίζεται στην εκπομπή ενώ ο Γαλάτης κρατάει διάγνωση από το Πανεπιστημιακό που γράφει "λουμπάγκο λόγω συνεχών επικύψεων"...και τον δικαιολογεί.
Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός κερδίζει με γκολ του Κούτση και περιμένει στο ντέρμπι την Λαμία.

Μάρτιος

Στο παιχνίδι με την Λαμία εκτός των φιλάθλων υπάρχουν και μέλη του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχουν μάθει πως ο Γκούρμα «την βγάζει» με 370 ευρώ τον μήνα μισθό.Στα επίσημα και η Κωσταντοπούλου με πανό "Οι Αλβανοί είναι αδέρφια μας" .Όταν ο Γκούρμα εμφανίζεται με την νέα Χ5 που κονόμησε από την αποζημίωση του Ολυμπιακού, οι διαδηλωτές  μένουν μαλάκες και αποχωρούν στο Ματσάγγου για σουβλάκια,ενώ οι Austrian Boys σε κάθε κόρνερ πετάν στον Αλβανό φέτες ψωμί του τοστ και 50λεπτα.Η ομάδα παραχωρεί ισοπαλία με την Λαμία και ο Πανουργιάς Παπαιωάννου βγάζει οργισμένη ανακοίνωση για την διαιτησία ,αφού φέρει ακράδαντες αποδείξεις πως οι διαιτητές ταξίδεψαν στον Βόλο μέσα στο ίδιο ταξί!
Την επόμενη Κυριακή η ομάδα χάνει στον Τύρναβο χαλαρά και ακολουθεί αναβολή του πρωταθλήματος αφού οι πρόεδροι της football league διαμαρτύρονται στον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ κο Μελισσανίδη ο οποίος τους είχε υποσχεθεί αφορολόγητο πετρέλαιο για αυτούς και τα γήπεδα των ομάδων τους.Μάλιστα πολλές μεταγραφές έχουν γίνει με υποσχετικές θέρμανσης.Ο Μελισανίδης κάνει τον "μαλάκα" και καταφέρνει να μεταπείσει τους προέδρους με δωρεάν κουπόνια Κινο και Ξυστό καθώς και διαρκείας της ΑΕΚ.
Το πρωτάθλημα ξαναξεκινάει και ο Ολυμπιακός κερδίζει με γκολάρα του Σκοπελίτη τον Αγινιακό και πιάνει την τρίτη θέση.

Απρίλιος

Ο Ολυμπιακός κερδίζει Φωκικό και Γαζωρό και γίνεται κόκκινη εκστρατεία στην Καρδίτσα.Ο πρόεδρος της ομάδας πριν το μεγάλο αγώνα διαλέγει την στιγμή να αναφέρει σε συνέντευξη πως σκέφτεται να ονομάσει τον Ολυμπιακό ,Οίκος Ανοχής -Σούλα Βόλου αφού εξασφάλισε τεράστια χορηγία σε λεφτά και είδος...Ο κόσμος ξενερώνει, στην Καρδίτσα πάνε μόνο 2000 φίλαθλοι και παρά την νίκη και πρόκριση το βράδυ ο Γαλάτης τα " σέρνει" στους φιλάθλους λέγοντας "Αυτοί είμαστε ούτε το γήπεδο της Καρδίτσας δεν μπορούμε να γεμίσουμε..."
Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στα play off μαζί με Ηρακλή και Λαμία ,ενώ ο Τύρναβος ξεπερνάει την Λάρισα και γίνεται ο...βασιλιάς του κάμπου.
Η ομάδα πραγματοποιεί σαρωτική πορεία στα play off και τερματίζει δεύτερη με θριαμβευτικό 0-2 μέσα στο ΟΑΚΑ .
Ο Μακρίδης στο facebook αναρτά δημοσίευμα του tzatziki.blogspot που αναφέρει πως ο Σκόκο ήταν "στημένος" ενώ μετά από παρέμβαση του φίλου του με προφίλ "blue hooligans sto topiko" που αναφέρει πως η ανάρτηση του έγκριτου blog έχει ημερομηνία περσινή και ο Σκόκο δεν παίζει πλέον στην ΑΕΚ,το κατεβάζει με διστακτικότητα.

Ενώ ο Βόλος πανηγυρίζει, η Σούπερ Λίγκα ανακοινώνει πως φέτος θα προβιβαστεί μόνο μία ομάδα ,ενώ ως ασφαλιστική δικλείδα θέτει τον όρο η συγκεκριμένη ομάδα να έχει στην επίσημη ονομασία της μέχρι 4 γράμματα και να φορά μαύρο σορτσάκι.
Η ΑΕΚ προβιβάζεται ως πρώτη που πληρεί τις προϋποθέσεις ενώ δικαιωμένος δηλώνει ο Βαρούτσικος σε ανακοίνωσή του αφού αν μετονομαζόταν τον Φλεβάρη η ομάδα σε "Volo FC" και φορούσε κοκκινόμαυρα θα είχε ελπίδες για να ανέβει αυτή.
Ο Τσιτσιρίγκος σε τηλεφώνημα του στον Γαλάτη λέει πως αυτά όλα είναι βλακείες αφού η ομάδα πρέπει να έχει δηλώσει  στο Υπουργείο Ανάπτυξης επίσημο όνομα στην ονομαστική και όχι στην Αιτιατική ενώ ακολουθεί δήλωση του προέδρου πως παραιτείται αφού κάποιος τον πληροφόρησε πως γράφτηκε στο ίντερνετ σχόλιο που τον προσβάλλει.
Ο Πέγιος ανασύρει τροπολογία του 1982 που αναφέρει πως οι ομάδας ΠΑΕ μπορούν να φέρουν επίσημο όνομα σε οιαδήποτε πτώση εκτός της κλητικής.

Μαίος

Η ομάδα δεν προβιβάζεται τελικά ,ενώ λαμβάνει ως αποζημίωση 30.000 ευρώ και μεταχειρισμένα κουβούκλια δημοσιογραφικών θεωρείων από το παλαιό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.Ο Μποροβήλος δηλώνει πως ο Συνεταιρισμός ξεπέρασε τον εαυτό του και η βοήθεια της football league την επόμενη χρονιά θα περικοπεί.
Η διοίκηση του Ολυμπιακού παραιτείται ενώ Πέγιος και Γαλάτης ανακοινώνουν σε εκπομπή πως η ομάδα δωρίζεται και δίνεται ένας μήνας διορία σε κάθε ενδιαφερόμενο.Επίσης ανακοινώνεται πως λόγω ενός νέου λογιστικού λάθους το έλλειμμα της ομάδας ανέβηκε στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης υπάρχουν νέες προσφυγές των Κρίστοβιτς και Αμπράμοβιτς που τελεσιδίκησαν στο CAS και πρέπει να αποπληρωθούν αν και αφορούν τον παλαιό Ολυμπιακό.
Έτσι η μοναδική λύση είναι να βρεθεί νέος επιχειρηματίας.

Ιούνιος

Ο Δήμαρχος της πόλης κος Μπέος ανακοινώνει πως η πρόσβαση στην Αγία Παρασκευή αποκαταστάθηκε αφού το χιόνι του χειμώνα έλιωσε λόγω ζέστης.Παράλληλα καλεί τους οργανωμένους να πάρουν την ομάδα αφού δεν θέλαν την διοίκηση.
Οι οργανωμένοι απαντούν πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την παλαιά διοίκηση αρκεί να μην άλλαζε το όνομα της ομάδας.
Ακολουθεί ανακοίνωση των  διοικήσεων του Ολυμπιακού το τελευταία 5 ετία που αναφέρει πως δεν μπορούν να διοικούν ομάδα που οι οπαδοί της, ενίοτε τους βρίζουν.Από την ανακοίνωση διαφοροποιείται ο Μποτσιβάλης ο οποίος μάλιστα στην ανακατωσούρα υπόσχεται μεταστέγαση των Austrian Boys σε σουίτα με ιδιωτική πισίνα αν βοηθήσουν να ξαναπάρει την ομάδα.

Ιούλιος

Σε έκτακτη εκπομπή στον Γαλάτη αποκαλύπτει πως υπάρχει μεγάλος ξένος επενδυτής που θέλει την ομάδα υπό δύο όρους.
Να φύγει το Ολυμπιακός αφού η κουμπάρα του μπατζανάκη του είχε σπάσει το ποδάρι της στον Όλυμπο και το όνομα της ομάδας του θυμίζει την τρισκατάρατη εκείνη ημέρα.
Ο δεύτερος να μπει λίγο μπλε στην επίσημη στολή ,αφού ο γιος του έχει μπλε μάτια και θέλει να τα βλέπει όταν παρακολουθεί την ομάδα του.Επίσης ο μεγαλοεπενδυτής προαναγγέλει πρωταθλητισμό με 15 σουπερλιγκάτους ποδοσφαιριστές και τρελή ευρωπαική πορεία.
Ο κόσμος αντιδρά ,ενώ δίνεται διορία 15 ημερών ,αφού αν δεν έρθει Βόλο ο μεγαλοεπενδυτής θα πάρει τον Οδυσσέα Κορδελιού να τον οδηγήσει στην Ευρώπη.
Δύο ημέρες πριν λήξει η διορία και ενώ ο Χαρμάνης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την σωτηρία της ομάδας,ανακοινώνεται πως ο λογιστής του Ολυμπιακού την κοπάνησε για τα Μπαρμπέιντος με  λεφτά και το χρέος της ομάδας ανέβηκε στα 2,5 μύρια.
Η πρωτοβουλία ναυαγεί και η μόνη λύση πριν την Γ΄Εθνική είναι ο μεγαλοεπενδυτής από την Αμερική.

Αύγουστος

Μετά από πολλές αντιδράσεις αποφασίζεται το εξής.Θα μείνει το Ολυμπιακός ,θα προστεθεί το Νίκη και επειδή είναι η τρίτη φορά που η ομάδα της Νίκης αλλάζει ΑΦΜ θα μπει το γράμμα "Γ" τιμής ένεκεν.Επίσης θα προστεθεί μπλε στο πίσω μέρος του παντελονιού ενώ η ομάδα της Νέας Ιωνίας  δηλώνει Β ' τοπικό.
Τα χαρτιά στο Υπουργείο Ανάπτυξης τα αναλαμβάνει ο Πέγιος ,ο οποίος....«κατά λάθος» βάζει το "Γ" στην μέση του νέου ονόματος και ολογράφως.Έτσι το επίσημο όνομα της νέας ομάδας είναι "Ολυμπιακέ Γάμα την Νίκη Βόλου".
Ο νέος μεγαλοεπενδυτής ο οποίος ακόμα δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά του,βγαίνει στον Γαλάτη αποκλειστικά μέσω Skype και με το ψευδώνυμο "Long Tool - 7" δηλώνει θυμωμένος με το λάθος και αποχωρεί ενώ ταυτόχρονα ο Πέγιος καθαιρείται από αντιδήμηρχος.
Ο Δήμαρχος βάζει μέσο να ξανα αλλάξει το όνομα ,αλλά φαίνεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υιοθετήσει από την εποχή του Μνημονιού και υπό εντολές Τρόικας τους κανόνες λειτουργίας του facebook και πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 χρόνια για να γίνει νέα αλλαγή ονόματος.

Σεπτέμβριος

Λύση στο διοικητικό αδιέξοδο δίνει ο Καραγιάννης ο οποίος επανέρχεται στην προεδρία της ομάδας.Σαφώς και το μπάτζετ είναι περιορισμένο με αποτέλεσμα η μισή ομάδα να αποτελείται από πρώην παίκτες της ομάδας Νέων.
Πάντως στο σορτσάκι υπάρχει μπλε στοιχείο ενώ η Ερασιτεχνική Νίκη με ανακοίνωσή της θεωρεί το όλο ζήτημα εμπαιγμό αφού χαρακτηρίζει την νέα φανέλα ως Ολυμπιακή με στρουμφο-διάρροια και καλεί τον κόσμο της ομάδας να στηρίξει την νέα προσπάθεια στο Β τοπικό.
Στο τέλος του μήνα υπάρχει γραπτή δήλωση και των 351 φιλάθλων της Νίκης πως δεν πρόκειται να πατήσουν στο γήπεδο και να υποστηρίξουν την νέα ομάδα.Ο Καραγιάννης στην προσπάθειά του να τους μεταπείσει ανακοινώνει την μετακόμιση στο Πανθεσσαλικό.
Λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου η οποία έχει παραταθεί αφού το πρωτάθλημα αρχίζει τον Νοέμβριο,η Ευρωπαική Ένωση μας πετάει εκτός ευρώ ,ενώ ο πρωθυπουργός κος Τσίπρας κάνει διάγγελμα λέγοντας πως οι Ευρωπαίοι παραμιλάνε από το πεντοζάλη που τους χόρεψε.
Η ομάδα εκμεταλεύεται την επιστροφή ενός παραβόλου του CAS ύψους 30.000 ευρώ από την δικαστική υπόθεση του Τικάο.Αυτό μεταφράζεται σε 2 δίς Νέων Δραχμών και ξαφνικά η ομάδα του Βόλου είναι η πλουσιότερη της football league και κάνει μεταγραφάρες.

Οκτώβριος

Ο Ολυμπιακός Γ' έχει μεγάλα ονόματα στο ρόστερ του ,αλλά τα εισιτήρια διαρκείας δεν «περπατάνε».Στις ραδιοφωνικές αθλητικές εκπομπές καθίσταται φανερό πως η αιτία είναι η έδρα του Πανθεσσαλικού.«Σιγά μην ανεβαίνουμε εκεί πάνω τώρα που ακρίβυνε και το εισιτήριο του Κτελ....»,παραπονιέται ο κόσμος.
Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου το Αστικό ανακοινώνει πως η μετακίνηση από Βόλο προς Πανθεσαλικό θα περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου.Ο κόσμος αναθαρρεί ,αλλά τέλος του μήνα ανακοινώνεται πως το πετρέλαιο που αγόρασε ο Τσίπρας από την Βενεζουέλα,τελείωσε και τα λεωφορεία ακινητοποιούνται.  
Απελπισμένος ο Καραγιάννης ανακοινώνει πως η ομάδα θα παίζει στην Νεάπολη για να μοιράσει την απόσταση και να προσελκύσει τους 351 νικιώτες οι οποίοι παραμένουν αμετανόητοι.

Νοέμβριος 

Η Νίκη απογοητεύει στο Β' τοπικό και ο Άκης Μπούκλας αποκαλύπτει πως από τους 351 φίλους της ομάδας οι 230 γράφτηκαν σε σύνδεσμο της ΑΕΚ ,οι 25 σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ,ενώ οι υπόλοιποι παίζουν μπάλα στους Νέους Αθλητές.
Το πρωτάθλημα της football league αρχίζει και το πρώτο μήνα o "Oλυμπιακός Γάμα" χάνει 5 ποδοσφαιριστές από χιαστούς λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα της Νεάπολης.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ομάδα πάει στο Ολύμπικο πίσω από το Καρφούρ.

Δεκέμβριος

Η Football League μένει με 10 ομάδες λόγω αποχωρήσεων.Η Γ' Εθνική και αυτή μένει με 20 ομάδες και η ΕΠΟ παίρνει την γενναία απόφαση αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος εν μέση περιόδου.Η Νίκη από τις καραμπόλες που γίνονται ανεβαίνει στην Γ Εθνική και ο σύνδεσμος της ΑΕΚ βάφεται μπλε και ανεβαίνει στην Μαιάνδρου όπου ετοιμάζεται μεγάλο φαγοπότι με σκατζόχοιρους και αρουραίους. 
Την επόμενη ημέρα οι ορκωτοί λογιστές αναφέρουν πως η εκκαθάριση δεν έχει γίνει από τον Πάτση και ξεσπά πυρκαγιά στην Εφορία της Νέας Ιωνίας.
Ο "Long Tool - 7" επιστρέφει σε τηλεοπτική εκπομπή και αποκαλύπτει πως η επένδυση του στον Οδυσσέα Κορδελιού ναυάγησε και ίσως να σκεφτεί να ρίξει τα εκατομμύριά του στον Βόλο το καλοκαίρι αν όλα γίνουν όπως πρέπει.
Ο Δήμαρχος ανακοινώνει πως ο Δήμος Βόλου ανοίγει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών στην Κυρά Παναγιά απέναντι από την Αλόννησο και διορίζει τον Πέγιο ως προϊστάμενο.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...