Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το έκανε ντέρμπι,αλλά κέρδισε

Σε ένα παιχνίδι που το έκανε μόνος του ροντεό,ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο και βλέπει την τριάδα να πλησιάζει ακόμα περισσότερο.
Η ομάδα μας κυριάρχησε κατά κράτος σε όλο το παιχνίδι,αλλά ακόμα και με τις καλύτερες των προϋποθέσεων ,αφού βρέθηκε τρια γκολ μπροστά, είχε 3 δοκάρια και 5 τουλάχιστον ανεπανάληπτα τετ α τετ για να μεγαλώσει το σκορ, μέσα σε δύο λεπτά δέχτηκε δύο γκολ και «έχυσε» την καρδάρα των...εντυπώσεων,αλλά τουλάχιστον δεν έχασε αυτή την φορά το τρίποντο.





Ο Ολυμπιακός στο α ημίχρονο είχε αντίπαλο τον δυνατό αέρα και αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού,αν και η ομάδα βρήκε τρόπους δημιουργίας ευκαιριών ,από στημένες φάσεις.
 Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 31 με τον Διαμαντόπουλο μόνο του απέναντι από τον Κραβαρίτη να ολιγωρεί και αντί να πλασάρει,να χάνει πολύτιμα δευτερόλεπτα κοιτώντας τον βοηθό διαιτητή και την σημαία του.Αυτός ο χρόνος έφτασε στον πορτιέρο του Εθνικού για να πλησιάσει τον ερυθρόλευκο φορ και να τον αναγκάσει να πλασάρει την μπάλα στο σώμα του.
Προηγήθηκαν 2-3 καλές ευκαιρίες με επικίνδυνες σέντρες του Ρόκα και σουτ του Μπιτάνγκ.
Για να φτάσουμε στο 45' όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Μαρτίνεθ εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί του Εθνικού Γαζώρου έδιωξαν τη μπάλα από την περιοχή, αυτή στρώθηκε στο Νικολιά, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Με τον αέρα του 1-0 ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β μέρος και έχασε ρεσιτάλ ευκαιριών για γκολ.
Στο 48'  Νικολίτσας έπιασε κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, πριν η μπάλα απομακρυνθεί σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Μαρτίνεθ, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σαββίδη ενώ στο 53' ο Μπιτάνγκ μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να γίνει το 2-0 στο επόμενο λεπτό. Ο Ρόκας από τα δεξιά έβγαλε ασίστ στον αμαρκάριστο Διαμαντόπουλο, ο οποίος μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη με πλασέ έγραψε το 2-0.

Στο 56' ο Θέος έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, με τον Διαμαντόπουλο να μη μπορεί μέσα από την περιοχή να πιάσει το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει εκτός περιοχής.

Στο 67' ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Μαρτίνεθ αν σημαδεύει με ωραίο πλασέ το δοκάρι του Κραβαρίτη.
Στην επόμενη φάση ο Μπιτάνγκ εκτέλεσε κόρνερ και ο Διαμαντόπουλος από την μικρή περιοχή με το κεφάλι έκανε το 3-0.

Κι εκεί που το παιχνίδι εξελισσόταν σε πάρτι, η ερυθρόλευκη άμυνα και ο αέρας είχαν άλλα σχέδια.
Μία από τις λίγερς κάθετες πάσες που πραγματοποίησε παίκτης των Σερρών πέρασε με τον Τσιλούλη να πλασάρει σωστά τον Κασμερίδη που δεν είχε ιδιαίτερη ευθύνη.Δεν μπορούμε να πούμε όμως το ίδιο για την επόμενη ακριβώς φάση όταν ένα σουτ «απελπισίας» του Κρεβατά ο αέρας το μετέτρεψε σε γκολ.Η μπάλα πήρε μία περίεργη πορεία και εκεί που έδειχνε πως θα καταλήξει στα «περιστέρια» ο αέρας της κατέβασε απότομα και κατέληξε στα δίχτυα του Κασμερίδη που την ίδια ώρα έκανε...μονόζυγο στο οριζόντιο δοκάρι του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε ακόμα και στο 3-2 να χάνει ανεπανάληπτες ευκαιρίες.Στο 76'ο Διαμαντόπουλος μόνος απέναντι από τον Κραβαρίτη πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Εθνικού Γαζώρου,ενώ στο 83' ο Μαρτίνεθ βρέθηκε τετ α τετ και αυτός,αλλά μακριά από την εστία,αφού ο Κραβαρίτης έπαιζε ψηλά και έκανε εξόδους απελπισίας.Στο 87' ο Νικολιάς έφυγε στην αντεπίθεση, έβγαλε μπαλιά στον Διαμαντόπουλο και αυτός μόνος με τον τερματοφύλακα σούταρε πάνω του, για να χαθεί πολύ σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας, Μαρτίνεθ (84' Μέζα), Μπιτάνγκ, Θέος (73' Κορνελάτος), Διαμαντόπουλος, Νικολιάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΡΡΩΝ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Κραβαρίτης, Δέντσας, Χατζηδημητρίου, Ναστέφσκι (70' Κρεβατάς), Κουκόλης (64' λ.τρ. Λαζαρίδης), Νικολίτσας, Μαρίνου, Τσιλούλης, Σαββίδης, Κοντσίδης, Παναγιωτίδης.



Κάρτες:   
48' Θέος, 90'+3 Κορνελάτος - 54' Παναγιωτίδης, 79' Μαρίνου

Μας άρεσε.... 
Η μαχητικότητα και η ζωντάνια της μεσαίας γραμμής δημιούργησε πάμπολλες ευκαιρίες για γκολ.

Δεν μας άρεσε...

Η αντίδραση του Κασμερίδη στο δεύτερο γκολ του Εθνικού ,δείχνει έλλειψη αντίληψης ,όσο και αν φταίει ο αέρας για την πορεία της μπάλας.
Ίσως να έπρεπε αν γίνουν κάποιες αλλαγές από τον Ελευθερόπουλο πιο γρήγορα...
Ο Διαμαντόπουλος έχασε τα...άχαστα και αν δεν κερδίζαμε θα είχε...«επάξια» τον τίτλο του μοιραίου!



Ο «κόραξ» του αγώνα

Δεν τα πήγαν καθόλου καλά οι βοηθοί του Φώτη.Οι φιλοξενούμενοι παίζαν με την αμυντική γραμμή τους στα όρια του οφ-σάιτ.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλς οι επιθέσεις του Ολυμπιακού να είναι στο όριο.Οι βοηθοί (ιδίως ο Σπανός) έχασε τον έλεγχο και έδειχνε την εντύπωση πως σήκωνε το σημαιάκι στην τύχη.
Ο Φώτης δεν είδε πέναλτι στο χέρι του Σαββίδη στο 48'.



Είπαν:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Είναι τιμή για εμένα να είμαι δίπλα σε ανθρώπους σαν τον Κοκότοβιτς, για τον οποίον έχω μεγάλο σεβασμό. Η ομάδα για 75 λεπτά είχε απόδοση υπέρ του δέοντος καλή, τα παιδιά κάναν αρκετά από αυτά που δουλεύουμε, που θέλουμε. Τα παιδιά ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτά που ζητάω και στην φιλοσοφία παιχνιδιού που έχω. Είχαμε μεγάλο αριθμό τελικών ευκαιριών, βάλαμε την μπάλα στον άξονα, οι εξτρέμ πήραν το πλάτος. Η τετράδα η αμυντική προσπαθεί να παίξει λίγο διαφορετικά και μέρα με τη μέρα αυτό θα φαίνεται στο γήπεδο.Η αμυντική λειτουργία βελτιώνεται και μέρα με την ημέρα θα βελτιώνεται η συμπεριφορά και θα δούμε αποτέλεσμα.Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά είμαστε στην αρχή και δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Χαίρομαι για τη σιγουριά του κ. Κοκότοβιτς ότι θα μπούμε στα πλέι αλλά η βαθμολογία δείχνει άλλα. Εδώ πέρα πρέπει να γίνει σπίτι. Οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα αλλά ο πραγματικός αγώνας κερδίζεται κάθε στιγμή.To EAK πρέπει να γίνει έδρα και να μην περνάει κανένας από το σπίτι μας.».


Κοκότοβιτς: «Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος δίκαια κέρδισε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική φάση, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ. Το τέρμα που δεχθήκαμε στις καθυστερήσεις πιστεύω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στη συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο για 20 λεπτά ήμασταν πολύ κακοί, δεχθήκαμε γκολ από παιδαριώδη λάθη. Το γκολ που πετύχαμε μας ξύπνησε, καταφέραμε και πετύχαμε και δεύτερο τέρμα και στα τελευταία 20 λεπτά παίξαμε σωστό ποδόσφαιρο.
Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική ομάδα και είχα την ευκαιρία να την παρακολουθήσω στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο. Πιστεύω πως είναι μια ομάδα που σίγουρα θα συμμετάσχει στα πλέι οφ και πιστεύω πως θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, εκεί που η ομάδα ανήκει.
Εύχομαι στο συνάδελφό μου να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια».

Κασμερίδης:«Το σημερινό παιχνίδι ήταν για εμάς ένας τελικός, θέλαμε μόνο τη νίκη. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, παίξαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια εντός έδρας. Οι τελικές μας ήταν πολλές και το σκορ θα έπρεπε να είναι 5-1, αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι.

Επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι το δεύτερο γκολ είναι καθαρά προσωπικό μου λάθος, καθαρά λάθος προσωπική μου εκτίμηση και συγνώμη που πιεστήκατε και αγχωθήκατε αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η θέση του τερματοφύλακα.

Έχουμε δύσκολη πορεία, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε καλά παιδιά στα αποδυτήρια, δουλεύουμε πολύ καλά, ο καινούργιος προπονητής μας έχει κάνει πιο συγκεντρωμένους και θέλουμε την βοήθεια του κόσμου. Από την τηλεόραση φαίνονται εύκολα, αλλά ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που παρά τον αέρα και την κακοκαιρία ήρθε στο γήπεδο. Έχουμε τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι με την Καρδίτσα, στόχος μας είναι τα playoff και τουλάχιστον τα αποδυτήρια αυτό θέλουν.
»


Μικρά&πικάντικα
  • Ηρωικοί οι 1200 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο ΕΑΚ ,αφού αέρας και κρύο ήταν ανυπόφορα.
  • Αρκετοί γνωστοί επίσημοι στην κερκίδα VIP με τους Μιτσικό και Χαρμάνη να βρίσκονται στις θέσεις τους.
  • Δεν μπορούσε να αντέξει τον αέρα ο πρόεδρος της ομάδας κος Βαρούτσικος και παρακολούθησε το παιχνίδι μέσα από τα δημοσιογραφικά κουβούκλια.
  • Τα άκουσε ο Κρεβατάς από την κερκίδα ,αφού οι φίλαθλοι δεν ξέχασαν το προκλητικό παρελθόν του οπαδού της Νίκης Νέας Ιωνίας.
  • Στα VIP βρέθηκε ο Μπαλτνοβαλίεφ που δεν...ξεκολλούσε από το κινητό του.



Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της αριστερής στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...