Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Τον «χαβά» του ο Δήμαρχος!

Ο Αχιλλέας Μπέος μέσω συνέντευξης του έφερε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της δημιουργίας μίας ομάδας στο Βόλο.
Μίλησε ανοιχτά για μία ομάδα που θα λέγεται "Βόλος" και έγινε και δημοσκόπος αφού πως  το 71% της πόλης θέλει αυτή την εξέλιξη!
 Μιλώντας στο novasports ξεκαθάρισε οτι όλα θα γίνουν με τις ευλογίες του, αλλά δεν είναι δική του απόφαση.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του:

-Δήμαρχε, ένα ποδοσφαιρικό δράμα εκτυλίσσεται στη Ν. Ιωνία, η Νίκη Βόλου αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Θέλουμε την άποψή σας, διότι παρ΄ ότι προέρχεστε από τον συντοπίτη Ολυμπιακό, το θέμα ''ακουμπά'' όλη την πόλη στην οποία είστε ο πρώτος πολίτης:

« Εγώ εκτός από δήμαρχος Βόλου, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και θεωρώ πολύ σημαντικό το πρόβλημα που προέκυψε. Νομίζω ότι η Νίκη Βόλου δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Την ευθύνη την έχουν όλοι αυτοί που χειρίζονται τις τύχες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Διότι, ούτε η Superleague, ούτε η ΕΠΟ, έβαλαν την παραμικρή ασφαλιστική δικλείδα, ώστε να μην δυσφημείται το ποδόσφαιρο. Εγώ δεν το περιορίζω στη Νίκη Βόλου, το παρομοιάζω με την υπόθεση εξόδου ή μη της Ελλάδας από το ευρώ, πριν από λίγα χρόνια! Λέω, λοιπόν, ότι τη μεγάλη ζημιά δεν την παθαίνει η Νίκη Βόλου, αλλά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο δεν έχει τις προδιαγραφές, διασφαλίζοντας, τουλάχιστον, την ομαλή διεξαγωγή και τους ίσους όρους μεταξύ των ομάδων. Ξέρετε τι γίνεται τώρα; Το 40% των ομάδων έχουν παίξει με τη Νίκη, κάποιες χάσανε βαθμούς και κάποιες άλλες θα τους πάρουν στα χαρτιά».

-Δηλαδή, μιλάτε για αλλοίωση του πρωταθλήματος; 

«Μόνο αλλοίωση; Και καθόμαστε τώρα και μιλάμε, λέγοντας τι; Ακούστε να δείτε, η πλειοψηφία των παραγόντων, για να μην τους αδικώ όλους, δεν έχει μία πρόταση για το ποδόσφαιρο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα πάρουν μια χορηγία, πως θα κερδίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο από τα τηλεοπτικά, χωρίς να προστατεύουν το προϊόν».

-Πάντως, παρόμοιο προηγούμενο δεν υπάρχει στη Superleague. 

« Δεν υπάρχει, αλλά εγώ θα πάω λίγο παρακάτω. Δεν είναι μόνο η Νίκη Βόλου, υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Υπάρχουν ομάδες που συμμετέχουν στη Superleague με πλάγιο τρόπο, με την ανοχή κάποιων ανθρώπων. Είναι ντροπή, διότι πρόκειται για ομάδες οι οποίες μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς και σε κάποιες στιγμές τις υπηρέτησα κιόλας. Και επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, εννοώ τον Πανιώνιο. Ομάδες που είναι επί σειρά ετών στην ''εντατική'', συνεχίζουν να τις κρατάνε στη ζωή με ασπιρίνες. Δεν γίνεται. Αν ήμουν στο ποδόσφαιρο, ως ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, θα ξεκινούσα ένα δικαστικό αγώνα, εναντίον όλων αυτών που επέτρεψαν σε ομάδες όπως η Νίκη Βόλου και άλλες που θα σκάσουν σύντομα να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αφαιρώντας αυτό το δικαίωμα από υγιείς ΠΑΕ».

-Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, μήπως έφτασε η ώρα ν΄ ανοίξει μια σοβαρή κουβέντα για μία ομάδα στο Βόλο; 

« Αυτό, πράγματι, είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό και πολύ σωστό. Δεν είμαι όμως εγώ αυτός ο οποίος θα καθορίσει αυτή την απόφαση. Αν θέλετε, να δώσω τις ευλογίες μου, θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν μπορώ να πάρω την απόφαση. Αυτό αφορά τους ιδιοκτήτες και τους παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου. Θεωρώ όμως ότι είναι άδικο μια μερίδα ατόμων, γιατί δεν είναι παραπάνω, 100-200 απ΄ τη μία πλευρά και 100-200 απ΄ την άλλη, να στερούν την δυνατότητα στο νομό Μαγνησίας να έχει μια υπερομάδα, δίνοντας χαρά σ΄ όλο το Βόλο».

-Εχει αξία που το λέτε, διότι στο παρελθόν κάνατε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. 

« Είχα κάνει μια προσπάθεια, ξεκινώντας από μια δημοσκόπηση η οποία έδειξε πως το 71% των φιλάθλων του Βόλου ήταν υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης. Και όταν λέω μία ομάδα, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ συγχώνευση, διότι οι ιστορίες δεν παραγράφονται. Η ιστορία της Νίκης Βόλου θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως και του Ολυμπιακού. Και οι δύο θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ασχολούμενοι με τις υποδομές, όμως σε επαγγελματικό επίπεδο η πόλη θα έχει μία ομάδα η οποία θα λέγεται ''Βόλος''. Αυτό είναι το σωστό και αυτό πρέπει να γίνει».



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...