Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Λασπωμένη επικράτηση

Ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο στο Αιγίνιο και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης τριάδας.

Ο Διαμαντόπουλος...«όλα τα λεφτά» πήρε το παιχνίδι με δύο γκολ.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας που ελπίζουν να διατηρήσουν και μετά το ρεπό της επόμενης αγωνιστικής.

Ο Γιώργος Κούτσης παρέταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές.Έτσι ο Χιντζίδης ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας,ενώ Μπάρμπας και Γιαλούσης στο κέντρο με τον Μακρυδημήτρη να προωθείται στα αμυντικά χαφ δίπλα στον Ρόκα.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος που περισσότερο έμοιαζε με οργωμένο χωράφι μετέτρεψε το παιχνίδι αναγκαστικά σε παιχνίδι δύναμης παρά τεχνικής.Οι παίκτες αναγκαστικά προσπαθούσαν να δώσουν ύψος στην μπάλα και χωρίς πολλές πάσες αλλά με γίομες,να κάνουν παιχνίδι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ένα μικρό πλεονέκτημα,αφού γνώριζαν τα «κομμάτια» του γηπέδου που ήταν βατά και προσπαθούσαν να «φέρουν» το παιχνίδι.






Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν το παιχνίδι καταιγιστικά αφού μόλις στο 45' δευτερόλεπτο το οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου τραντάχτηκε από το βολέ του Μπιτάνγκ που έπιασε από το ύψος της μεγάλης περιοχής.Στο 2' ο Θέος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση ,αλλά αντί να κάνει το σούτ έδωσε πάσα στα χαμένα.
O Αιγινιακός απάντησε με σουτ του Πέντα το οποίο δεν ανησύχησε τον Κολίτσι αλλά και με κεφαλιά του Κουτσοσπύρου στο 6' που πήρε φάλτσα και «έγλειψε» το εξωτερικό του δοκαριού του Κολίτσι.
Στο 21΄ο Μπιτάνγκ επιχείρησε να απειλείσει και πάλι χωρίς αποτέλεσμα αφού το δυνατό σουτ του έφυγε άουτ.Ο Αιγινιακός απάντησε με τον Αχαλινόπουλο που βγήκε μόνος του απέναντι στον Κολίτσι μετά από λάθος των αμυντικών της ομάδας,αλλά ο παίκτης των γηπεδούχων τα έχασε και επιχείρησε με ένα ψηλοκρεμαστό πλάσε κάτι ανάμεσα από σουτ και σέντρα.

Στο 40' οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία με σουτ του Πέντα που πέρασε λίγο άουτ,ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Θέος παραλίγο να εκμεταλλευτεί τον κακό αγωνιστικό χώρο σε ένα λάθος γύρισμα στον Τόλιο.
Προς το τέλος του ημιχρόνου ο Αιγινιακός μπόρεσε να αναπτυχθεί καλύτερα από τον Ολυμπιακό και να πιέσει την ομάδα μας εκμεταλλευόμενος την ευκολία που παραχωρούσαν τα κόρνερ οι ερυθρόλευκοι.

Στο 52΄ και ουσιαστικά στην πρώτη φάση του β μέρους ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ.Ο Χιντζίδης έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Διαμαντόπουλο ,ο οποίος όμορφα άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο ,τον Μπάρος και με έυστοχο αριστερό σουτ έκανε το 0-1.
Μάλιστα στην επόμενη φάση ο Μπιτάνγκ βιάστηκε από καλή θέση να κάνει ένα πολύ άστοχο σουτ.
Στο 63' ο Διαμαντόπολος εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του Λόλιου ο οποίος δεν κατάλαβε πως βρισκόταν δίπλα του και άφησε την μπάλα προς τον Τόλιο,αλλά ο επιθετικός των ερυθρολεύκων ήταν εκεί και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά τον πορτιέρο επιδικνύοντας στοιχεία δεινού σκόρερ.
Ο Αιγινιακός ισοφάρισε άμεσα με τον Κουτσοσπύρο να πιάνει την κεφαλιά πριν προλάβει ο Κολίτσι να βάλει τα χέρια του και με τον Μπάρμπα να έρχεται δεύτερος στην μπάλα.
Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ξεκάθαρα πως οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν ή με σέντρες ή με γιόμες να βρούνε το κεφάλι του Κουτσοσπύρου.

Στο 85' το σουτ του Ρόκα ήταν άστοχο και ήταν η τελευταία ευκαιρία του αγώνα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Ζέρης, Γιαλούσης, Μπάρμπας, Χιντζίδης,Ρόκας,  Μπιτάνγκ, Μακρυδημήτρης,  Θέος(83' Κορνελάτος), Νικολιάς (78' Μέζα) , Διαμαντόπουλος (92' Κεσίδης)

Αιγινιακός:Τόλιος, Αραμπατζής, Λιόλιος (70' Ρίκας), Μπάρος, Γιαζιτζόγλου, Πολύζος, Ζούρκος, Φαμπίνιο, Πέντα, Κουτσοσπύρος, Αχαλινόπουλος




Κάρτες:  37' Πέντα, 57' Λιόλιος 67' Κουτσοσπύρος -22'Μακρυδημήτρης 84' Κολίτση

Μας άρεσε.... 
Ο Διαμαντόπουλος με απόλυτη ευστοχία αποδεικνύεται «λίρα εκατό».

Δεν μας άρεσε...

Η κάλυψη στα δεξιά χαφ αφού από εκεί ο Αιγινιακός δημιούργησε όλες τις επικίνδυνες ευκαιρίες του στο πρώτο μέρος.
Η σιγουριά που δεν εμπνέει ο Κολίτσι.



Ο «κόραξ» του αγώνα

Με λάθη η διαιτησία του Φωτιάδη χωρίς βέβαια να καθορίσει κάτι.
Λανθασμένο και προκλητικό το σφύριγμα για δήθεν φάουλ του Μακρυδημήτρη πάνω στον Κουτσοσσπύρο μόλις 2 μέτρα έξω από την περιοχή του Κολίτσι.

Είπαν:

Γιώργος Κούτσης: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για το πάθος την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα που είχαν στις προσωπικές μονομαχίες.Είναι μία σπουδαία νίκη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί ήρθε απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο και δεύτερον γιατί το γήπεδο όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και πιο δύσβατο. Μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στη φάση με το δοκάρι.»

Σταύρος Διαμαντόπολος« Η ομάδα μας ήταν κυρίασρχη αλλά όχι αποτελεσματική.Έμεινα ικανοποιημένος από το ουσιαστικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι παίκτες μου, παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώροΠλην του πρώτου δεκαπενταλέπτου, που πάλι ήταν λάθος και εν συγχύσει, στο υπόλοιπο παιχνίδι ο Αιγινιακός ήταν πρωταγωνιστής της αγωνιστικής μορφής και ήλεγχε το παιχνίδι επί της ουσίας. Και στην κατοχή της μπάλας, αλλά και σαν επίπεδο και ποδοσφαιρική παιδεία. Δείξαμε λοιπόν, μέσα στη λάσπη και οργανωτική δομή, αλλά και ουσιαστικότητα στο παιχνίδι μας

Δημήτρης Διαμαντόπολος: «Σημασία έχουν οι 3 πόντοι αφού ερχόμασταν από δύο ήττες.Συγχαρητήρια σε όλους.Συνεχίζουμε..».


Μικρά&πικάντικα
  • Ο καιρός ήταν καλός, ο αγωνιστικός χώρος όμως ήταν χωράφι.Είχαμε να δούμε χρόνια τέτοιο γήπεδο,αφού το «χορτάρι» μας θύμισε αυτό της Επανωμής.
  • Άδειο ήταν το γήπεδο αφού οι 70 φίλοι του Ολυμπιακού ήταν περισσότεροι από τους 50-60 των γηπεδούχων.
  • Η λάσπη απέτρεψε ακόμα και στον Κούτση να κάνει βόλτες μπροστά από τον πάγκο.
  • Περί του 70΄λεπτού το γήπεδο έμοιαζε πλέον με χωμάτινο.





Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις δύο πρώτες διαφημίσεις της αριστερής στήλης που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...