Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Καμία αλλαγή ονόματος!

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε μία και καλή τα σενάρια περί αλλαγής ονόματος.
Ο αντιπρόεδρος της ομάδας μας μίλησε στον 9.86 και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον λόγο που η ομάδα έχει άνοιγμα στον προυπολογισμό της.

Ο κύριος Τόρης είπε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Τρόικα των Σπόρ:

«Όσο είμαι εγώ με τον Βαρούτσικο στην διοίκηση της ομάδας δεν πρόκειται να γίνει ούτε συγχώνευση ,ούτε αλλαγή ονόματος της ομάδας.
Προτιμώ να φύγω παρά να συναινέσω στην αλλαγή ονόματος της ομάδας.Ακόμα και να μείνουμε του χρόνου δεν συζητάμε καμία αλλαγή του ονόματος.
Η σκέψη που πέρασε από το μυαλό μας ήταν αν καταφέρναμε να βγούμε στην Α Εθνική μετά από δημόσια διαβούλευση και εύρεση μεγαλοεπενδυτή   .Γνωρίζουμε πως η Νίκη του χρόνου δεν θα υφίσταται και πέρασε σαν σκέψη με ένα όνομα να αγκαλιάσουμε όλον τον Βόλο.Αυτά όμως ήταν σε προσωπικό επίπεδο και κάποιες προσωπικές σκέψεις.Η επιχειρηματική λογική λέει πως δύο ομάδας σε μία πόλη δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Κακώς γίνεται τόσος ντόρος.Η ομάδα έχει βρεθεί εκτός στόχων και η ανακατοσούρα έφερε ένα πανηγύρι.Μπορεί να έχω μία προσωπική άποψη Α και η διοικητική άποψη Β.
Αν δηλαδή βγούμε στην Α' Εθνική και βρεθεί ένας μεγαλοεπενδυτής να μας πει πως βάζω λεφτά στην ομάδα αρκεί να αγκαλιάζει όλη την πόλη ,πρέπει να το συζητήσουμε.Αυτή ήταν όλη η σκέψη μας.Και η Ρεάλ έβγαλε τον σταυρό από το σήμα της γιατί πήρε λεφτά από τα Αραβικά Εμιράτα.Αν εμεις βγάζαμε το στεφάνι από τον Έφηβο θα μας σκότωναν στο λιμάνι.Το ποδόσφαιρο όμως είναι επιχειρήσεις με φορολογικά στοιχεία αμείλικτα.Όμως βγαίνω για να διαβεβαιώσω πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει όσο είμαστε στην διοίκηση.
Το θέμα έχει τελειώσει.

Σε ερώτηση για το οικονομικό «άνοιγμα» της ΠΑΕ ανέφερε:

«Η ομάδα όταν λέμε δεν χρωστούσε σημαίνει πως έχει ρυθμισμένα χρέη στο ΙΚΑ και στην εφορία.Τον Αύγουστο ήρθαν έλεγχοι από ΙΚΑ και Εφορία και έβγαλαν εντελώς έξω την ομάδα από τον προυπολογισμό αφού οι δόσεις αυξήθηκαν σε σημείο που δεν το περιμέναμε.
Πληρώσαμε 40.000 για τον Τικάο στο CAS και ήρθαν προσφυγές από τον Γκούρμα,τον Καρίλ και τον Παπανικόλα.Όλα αυτά μας βγάλαν εκτός.Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει.
Τρως ένα πρόστιμο από την ΕΠΟ και καλείσε να το πληρώσεις μέσα σε ένα μήνα ,αλλιώς δεν ορίζονται αγώνες.
Υπολογίζαμε 1500 διαρκείας και πουλήσαμε 680 από τα οποία ανανεώθηκαν 630.Τα εισιτήρια είναι κάτω από 1000 μέσο όρο ενώ προυπολογίζαμε τα διπλάσια.Η καραμέλα για όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Οποιοσδήποτε ανακινεί θέμα αλλαγής ονόματος από εδώ και πέρα το κάνει για να προκαλεί ανακατωσούρα στην ομάδα.Επί δικής μας θητείας δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Δεν μας αρέσουν τα πολλά λογία.Μίλησα προσωπικά με τους οργανωμένους και τους διαβεβαίωσα πως δεν υπάρχει καμία συγχώνευση ,καμία αλλαγή ονόματος.Το λέω ξεκάθαρα και θεωρώ το θέμα λήξαν!

Για πιθανές μεταγραφές είπε:

«Χρήματα στον αέρα δεν υπάρχουν αφού ο προγραμματισμός εξαντλήθηκε.Σίγουρα κάτι θα γίνει στην ομάδα.Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις.Όλα είναι ανοικτά.Πρέπει να ηρεμήσουμε και έχουμε χρόνο μέχρι τα μέσα Γενάρη.Η ομάδα δεν είναι τόσο κακή όσο κάποιοι νομίζουν.Ασφαλώς και γίναν λάθος κινήσεις.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Βαρούτσικος στο Ράδιο Ένα έκανε και αυτός ανάλυση των οικονομικών του συλλόγου:

« Η ομάδα είχε ρυθμίσει τα χρέη της επί εποχή Βασιλειάδη με το νόμο Ορφανού. Αυτές οι ρυθμίσεις που τηρούνται ευλαβικά ήταν στην εφορία και το ΙΚΑ. Τότε είχαν μειωθεί στα 500-600 χιλιάρικα και έχουν μείνει ακόμη 30 δόσεις, περίπου 150.000 ευρώ. Πέρυσι το καλοκαίρι διατάχθηκε όλες οι ΠΑΕ να ελεγχούν από το ΙΚΑ από το 2004 και μετά. Στον έλεγχο που έγινε που εμείς δεν γνωρίζαμε, προκύψαν κάποιες διαφορές της τάξεως των 150.000 ευρώ και δεχθήκαμε πρόστιμο από το ΙΚΑ γιατί διαπίστωσαν ότι στο πορτοκαλί βιβλίο είχαμε πληρωμένους τους παίκτες την εποχή του Μπέου, αλλά ο λογιστής δεν είχε γράψει τα ονόματά τους. Έτσι, το πρόστιμο ήταν 500 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή. Και δεν πέρασαν λίγοι από την ομάδα σε αυτά τα χρόνια. Πληρώνουμε κανονικά αλλά χάσαμε τη ρύθμιση, αναβίωσε το πρόστιμο που είχαμε ρυθμίσει, κι έγινε 350.000, πηγαίνοντας στην παλιά του μορφή. Εκεί που είχαμε να κλείσουμε στα 150.000 τα χρέη, πήγαμε στα 500.000 όλα μαζί. Κινηθήκαμε με δικηγόρους για να πούμε ότι το πρόστιμο αυτό είναι παράλογο. Έπειτα, ήρθαν κάποιες προσφυγές που δεν περιμέναμε. Όταν διαλύθηκε η ομάδα το 2011, κάποιος παίκτης Τικάο έκανε προσφυγή στη ΦΙΦΑ. Μάς ήρθε το κατοστάρι του Γκούρμα, αμέσως τα 500 γίναν 600 χιλιάρικα.

Οταν πήραμε την ομάδα με τον κ. Τόρη, είπαμε ότι θα μπούμε μπροστά για να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Φούτμπολ Λιγκ. Είπαμε να κάνουμε άνοιγμα προς τους Ολυμπιακούς και τους Βολιώτες επιχειρηματίες, αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει μόνοι μας, όλοι μας γυρνάνε την πλάτη. Θα προτιμούσα να συνασπιστούμε 10-20-30 επιχειρηματίες, να έχουμε ισομερή μερίδια στην ομάδα και να κάνουμε θαύματα. Η δυναμική είναι τεράστια. Αυτό το επιχειρηματικό πλάνο είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη μας. Μόνο όταν επιχειρηματίες της πόλης πάρουμε τα πράγματα στα χέρια τους, τότε θα είναι καλύτερα για την ομάδα.

 Όσον αφορά σε κάποιες δηλώσεις μου που παρερμηνεύτηκαν, αυτό το οποίο είπα είναι αν θέλουμε σαν βολιώτικο ποδόσφαιρο και με τα δεδομένα, ότι η άλλη ομάδα της πόλης εκ των πραγμάτων βρεθεί στο Β' Τοπικό αν δεν βρεθεί κάποιος να αναλάβει, και γιατί η πόλη είναι μία, δεν είμαστε δύο, θα μπορούσε να υπάρχει μία ομάδα.
Εφόσον κι αν έρθει η καταστροφή για τη Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει με νύχια και δόντια στη Β' Εθνική, θα ήταν πάρα πολύ ωραίο για να αλλάξει το μάρκετινγκ της ομάδας, να μετονομαστεί, εάν συμφωνεί η γενική συνέλευση, από Ολυμπιακός Βόλου σε Βόλος FC. Γιατί έτσι θα χαρακτηριστεί άμεσα η ομάδα της πόλης μας. Αυτό ήταν μία σκέψη και τίποτα παραπάνω.»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...