Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Δικαιούταν περισσότερα...

Τον βαθμό της ισοπαλίας πήρε στα Χανιά ο Ολυμπιακός Βόλου με τους ερυθρόλευκους να δικαιούνται κάτι περισσότερο από αυτό το παιχνίδι!
Απαράδεκτο το διαιτητικό τρίο των Παπαγεωργίου,Φωτόπουλου και Γιανουγλίδη,σταματούσε την ομάδα με ανύπαρκτα οφ-σάιτ ενώ ο ανεκδιήγητος ρέφερι ανακάλυψε πέναλτιφάντασμα από αυτά που δεν δίνονται ούτε σε Καραΐσκάκη, Λεωφόρο και ΟΑΚΑ...

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα πάντως δεν αφήνει πολλά περιθώρια πρόκρισης στον Ολυμπιακό που πλέον χρειάζεται απαραίτητα το «διπλό» στο Αγρίνιο την επόμενη αγωνιστική.


Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Παρά ταύτα ,βλέποντας την σύνθεση του Ολυμπιακού ,θα μπορούσε να πει κάποιος πως η αρχική ενδεκάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την «βασική»....

Ο Κασεμερίδης πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα,ενώ θέση βασικού πήραν για πρώτη φορά οι Κεσίδης , Θέος και Διαμαντόπουλος.Ο Κεσίδης χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Μαρτίνεθ, ενώ την ενδεκάδα συμπλήρωναν οι Μαργαρίτης και Ζέρης στα δύο άκρα της άμυνας, Γιαλούσης και Μακρυδημήτρης στο κέντρο της, Νικολιάς στα εξτρέμ και Μέζα σε θέση επιθετικού χαφ.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε ένα κατά τα άλλα παιχνίδι με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις.
Είναι άξιο λόγου πως ο Κασμερίδης δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κανένα σημείο του πρώτου 45΄' με τους γηπεδούχος να δημιουργούν υποψία φάσης με μία κεφαλιά του Οικονομόπουλου στα...«περιστέρια».

Αντίθετα ο Ολυμπιακός είχε αρκετές φάσεις που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ.
Ο Μαρτίνεθ με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ ,μόλις στο 7΄ανάγκασε τον Σικαλιά σε εντυπωσιακή απόκρουση,ενώ στην επόμενη φάση την επικκύνδηνη σέντρα του Νικολιά την έβγαλε με πίεση σε κόρνερ ο Συλιγαρδάκης με την μπάλα να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με αρκετά λάθη εκατέρωθεν,με τις δύο ομάδες να πιέζουν ψηλά και με έναν διαιτητή να διακόπτει εκνευριστηκά με συνεχόμενα σφυρίγματα το παιχνίδι.


Στο β' μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και σε αυτό έβαλε το «χεράκι» του ο Σούλης ,ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι τα δύο βασικά του εξτρέμ.Έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε σε πιο επιθετικό ρόλο,με τους γηπεδούχους να παίρνουν κάποιες πρωτοβουλίες και να δημιουργούν μία -δύο καλές επιθετικές ενέργειες τις οποίες εξουυδετέρωσε ο Κασμερίδης με αποκορύφωμα το πέναλτι-φαντομά που «είδε» ο Παπαγεωργίου και σύμφωνα με τον αθηναίο ρέφερι ο Γιαλούσης το έκανε με την...πλάτη και τα οπίσθία του,αφού την στιγμή που ο Γουέλκαμ έπεφτε θεαματικά μέσα στην περιοχή,ο έλληνας αμυντικός είχα «φάει» την προσποίηση και είχε γυρίσει την πλάτη του όντας εκτός φάσης!
Ο Ολυμπιακός πάντως δεν απείλησε στο β μέρος ,ενώ οι μοναδικές υποψίες φάσεων που δημιούργησε με «στημένα» του Πινάρες, «κόπηκαν» επιμελώς ως οφ-σάιτ από τον Γιανουγλίδη.Αποκορύφωμα το ανύπαρκτο οφ-σάιτ του Διαμαντόπουλο στο 73΄μετά από φάουλ του Πινάρες ,την στιγμή που είχε βγάλει πάσα «πάρε - βάλε» στον Θέο.

Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς άλλες ιδιαίτερες συγκινήσεις.


Ολυμπιακός :Κασμερίδης, Ζέρης, Κεσίδης, Γιαλούσης (65' Σκοπελίτης) , Μαργαρίτης, Μακρυδημήτρης, Μαρτίνεθ, Μέζα (55' Πινάρες), Νικολιάς (46' Ντινόπουλος), Θέος, Διαμαντόπουλος

Χανιά : Σικαλιάς, Παπατζίκος, Γκότοβος, Εσόνο, Σιλιγαρδάκης, Καμινιώτης, Παγώνης, Οικονομόπουλος (80' Καραλής), Μαρτσάκης (46' Πάγκαλος), Γουέλκαμ, Νύκταρης (46' Κρητικός).




Κάρτες:  39
' Γιαλούσης 41'Θέος ,59' Κασμερίδης 92' Κεσίδης - 63' Καμινιώτης 81' Εσόνο


Μας άρεσε.... 
-Ο Κασμερίδης ήταν ο «παίκτης του αγώνα» αφού απέκρουσε το πέναλτι - φάντασμα που ανακάλυψε ο Παπαγεωργίου.Πέρα από αυτή την φάση ο πορτίερο έδειξε να έχει καλή συνενόηση με τους αμυντικούς ενώ χρειάστηκε να δείξει την κλάση του μόλις ακόμα μία φορά.
-Που είδαμε τέσσερις παίκτες από την περσινή ομάδα Νέων να αγωνίζονται με την ανδρική ομάδα.Πρέπει όμως να εκτιμήσουν την ευκαιρία αυτή με ακόμα περισσότερη δουλειά από μέρος τους...

Δεν μας άρεσε...

Ο Ολυμπιακός από πολύ νωρίς δείχνει εικόνα ένδειας στο ρόστερ του.Ο Νίκος Παντέλης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει αρκετούς παίκτες εκτός των φυσικών τους θέσεων ασχέτως με το αν τα πήγαν καλά ή όχι.Έτσι σημειώσαμε τους Κεσίδη, Γιαλούση, Πινάρες, Ντινόπουλο να «παίζουν» σε θέση που δεν...αναγράφεται στο βιογραφικό τους.





Ο «κόραξ» του αγώνα

Πέναλτι φάντσμα είδε ο Παπαγεωργίου πάνω στον Γουέλκαμ.
Εκνευριστηκός ο ρέφερι σταματούσε συνεχώς το παιχνίδι με αχρείαστα σφυρίγματα.Σφύριξε περίπου 1 φάουλ ανα δύο λεπτά...!

Ο βοηθός του «έκοψε» προκλητικά και λανθασμένα ασίστ του Νικολιά στον Διαμαντόπουλο που ήταν τετ α τετ με τον Σικαλιά.

Καθαρό πέναλτι του Γκότοβου πάνω στον Διαμαντόπουλο δεν δόθηκε ενώ ο Πινάρες εκτελούσε φάουλ στο 65'.
Στο 73' ο έτερος βοηθός «σταμάτησε» λανθασμένα και πάλι τον Διαμαντόπουλο ενώ ο Έλληνας επιθετικός είχε ήδη βγάλει με ασίστ τετ α τετ τον Θέο απέναντι στον Σικαλιά.



Είπαν: 

Νίκος Παντέλης: « Ο θεσμός του κυπέλλου δεν είναι ένας θεσμός που ενδιαφέρει άμεσα τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάναμε κάποιες αλλαγές για να δούμε κάποια άλλα παιδιά, ποδοσφαιριστές που μέχρι πέρυσι ενίσχυαν την ομάδα των νέων θέλοντας να τους δώσουμε παραστάσεις και ευκαιρίες. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και από τις αντιδράσεις τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτή τη στιγμή, αλλά και πριν απ’ το παιχνίδι δεν είχαμε πολλές ελπίδες. Θεωρώ ότι έτσι όπως γίνεται  θεσμός δεν είναι σωστός. Το κύπελλο είναι ένας θεσμός εκπλήξεων. Έτσι όπως γίνεται η διοργάνωση, δεν δίνεται η δυνατότητα στις υποτιθέμενα αδύναμες ομάδες να πρωταγωνιστήσουν. Για μένα είναι λάθος αυτή η διαδικασία όπως γίνεται, γιατί κακά τα ψέματα, δεν μπορεί εύκολα μία ομάδα να προκριθεί από τη Β’ Εθνική. Ίσως για εμπορικούς λόγους θέλουν να παίζουν οι ομάδες της Super League. Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αν κερδίσει αυτή θα είναι η μία ομάδα από τον όμιλο»

Σούλης Παπαδόπουλος:«Τα παιχνίδια του Κυπέλλου είναι τελείως διαφορετικά από το πρωτάθλημα και αν θα περάσουν στην επόμενη φάση ομάδες από τη Β' Εθνική θα είναι μία ή δύο. Πιστεύω πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση και θα περιμένουμε και το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Είμαστε σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους, αλλά μετά τη νίκη που είχαμε πετύχει μέσα στο Αγρίνιο ξέραμε πως είχαμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε.
Έπαιξαν σήμερα πέντε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί την περασμένη Παρασκευή με την ΑΕΚ και είναι παίκτες που τους υπολογίζω πολύ. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ρυθμό και ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από μας. Στο δεύτερο ήμασταν πολύ καλύτεροι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, χάσαμε το πέναλτι και για να κερδίζουμε θα πρέπει να βάζουμε την μπάλα στα δίχτυα.
Θέλαμε να κερδίσουμε για να εξασφαλίσουμε από σήμερα την πρόκριση και να γινόμασταν η πρώτη ομάδα από τη Football League και από τη Σούπερ Λιγκ που θα εξασφάλιζε από σήμερα την πρόκριση στους «16». Δεν τα καταφέραμε. Ωστόσο, δεν χάσαμε και πλέον έχουμε το πάνω χέρι.
Στο μυαλό μας έχουμε πλέον το παιχνίδι με τον Πανηλειακό, το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο, σ' ένα κακό αγωνιστικό χώρο».

Κεσίδης: «Μπορεί το Κύπελλο να μην αποτελεί στόχο για την ομάδα, παρόλα αυτά μπήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε και αυτό που δείξαμε είναι ότι ο Ολυμπιακός σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται και πιο δυνατός. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλούς καινούργιους παίκτες και πλέον το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αγρ. Αστέρα στον Εύοσμο. Θέλουμε τη νίκη για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία»


Μικρά&πικάντικα
  • Άτυχος ήταν ο Νικολιάς που υπέστη διάστρεμμα στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.
  • Αντιμέτωπος της ομάδας βρέθηκε ένας παίκτης που με το ένα πόδι μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.Ο Καμινιώτης δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο πάντως!
  • Με τον Γιαλούση τα είχαν οι 20-30 «οργανωμένοι» των Χανίων που δεν ξέχασαν το πέρασμά του για πολλά χρόνια από ομάδα του Ηρακλείου.
  • Με τα βίας 400 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου των Περιβολίων

Η βαθμολογία του ομίλου μας:
  1. Χανιά 4 (1-0)
  2. Παναθηναικός 3 (1-0)
  3. Ολυμπιακός Βόλου 1 (0-1)
  4. Παναιτωλικός 0 (0-1)
Εκκρεμεί ο αγώνας Παναθηναϊκός -Παναιτωλικός για την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...