Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Οι Λατίνοι αιχμή του δόρατος

Η συντακτική ομάδα του VolosFans παρακολούθησε την προπόνηση του Ολυμπιακού και σας μεταφέρει την πρώτη εικόνα και εκτιμήσεις.

Αδιαμφισβήτητα ο φετινός Ολυμπιακός είναι σε πολλά πράγματα διαφορετικός.

Το πρώτο και κυριότερο που «χτυπάει» άμεσα στα μάτια ακόμα και όσων δεν έχουν «βαθιά» ποδοσφαιρική παιδεία ,είναι πως ο Ολυμπιακός επιτέλους απέκτησε επιτελικό μέσο ή αν θέλετε επιτελικούς μέσους.

Η παρουσία του βραχύσωμου Μέζα ,μπροστά από τους κεντρικούς χαφ της ομάδας δίνει μία διαφορετικά ταχύτητα στην ομάδα ,αλλά και αλλάζει ολόκληρο τον τρόπο παιχνιδιού που γνωρίζαμε.
Ο περσινός Ολυμπιακός είχε μία μεγάλη «τρύπα» μπροστά από τα χαφ το οποίο με φιλότιμο προσπαθούσαν να καλύψουν Ρόκας και Κριστόμπαλ σε έναν ρόλο άχαρο γι'αυτούς.
Πλέον η ύπαρξη του Μέζα στον κέντρο δίνει την δυνατότητα οι μπαλιές προς τους επιθετικούς να έχουν πολύ καλύτερο ποσοστό επιτυχίας και ακρίβειας.

Μάλιστα το «πολυεργαλείο» όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε ο Πινάρες από το ιστολόγιο ανήμερα της απόκτησής του ,είναι μία ακόμα αιχμή στο επιθετικό δόρυ του φετινού Ολυμπιακού.

Ο Νίκος Παντέλης προς το παρών , ελλείψη δεύτερου καθαρόαιμου αμυντικού χαφ, χρησιμοποιεί τον Πινάρες σε αυτή την θέση.Μπορεί το βιογραφικό του παίκτη στο transfermarkt να τον δηλώνει ως πλάγιο μεσοεπιθετικό,ουσιαστικά όμως η θέση του βρίσκεται κεντρικά στον άξονα.Σε αυτή την θέση παίζει τα τελευταία χρόνια στην Χιλή ,είτε ως κεντρικός χαφ ,είτε ως αμυντικός χαφ που όμως με την πρώτη ευκαιρία προωθείται.Σε αυτό το σημείο του γηπέδου θα τον χρησιμοποιήσει ο Παντέλης.Είναι όμως άξιο λόγου πως ο παίκτης μπορεί να προωθηθεί και να «παίξει» τον ρόλο του "δεκαριού" σε περίπτωση απουσίας του Μέζα.

Οι δύο Λατίνοι του Ολυμπιακού με την πρώτη επιφανειακή ματιά δίνουν στην ομάδα την κίνηση που χρειαζόταν και σίγουρα θα αποτελέσουν την «αιχμή» του δόρατος του φετινού Ολυμπιακού.Άλλωστε πρέπει να δικαιολογήσουν τα αρκετά ακριβά συμβόλαιά τους που πιστέψτε μας ,αρκετές ομάδες την φετινής Σούπερ Λίγκας δεν διαθέτουν.....












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...