Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Να μην ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα!

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα ο Δήμαρχος Βόλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το 2011 ύστερα από πολιτική παρέμβαση, όπως συνομολογεί η ίδια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, με συνοπτικές διαδικασίες αφανίσατε την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό Βόλου και τιμωρήσατε εμένα προσωπικά με δια βίου αποκλεισμό. Χωρίς να κρατήσετε καν τα προσχήματα.

. Χωρίς να σεβαστείτε το γράμμα του Νόμου, αλλά κυρίως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το τεκμήριο της αθωότητας.

Εδώ και μέρες έρχεται στη δημοσιότητα ένας κύκλος αποκαλύψεων που διερευνά η δικαιοσύνη με απομαγνητοφωνήσεις, αλλά κυρίως με υπαρκτές μαρτυρικές καταθέσεις. Οφείλουμε να σεβαστούμε την εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση χωρίς να προκαταβάλουμε και να επηρεάσουμε δικαστικές συνειδήσεις.

Όμως, υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο την Ποινική Δικαιοσύνη όσο και την Αθλητική. Ας επικεντρωθούμε όμως σε ένα καίριο ερώτημα: 2011 – 2014, δύο φαινομενικά ίδιες υποθέσεις που στην πραγματικότητα όμως διαφέρουν πολύ σύμφωνα με αυτούς που έχουν διαβάσει την δικογραφία. Κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Πρόεδρε Δικαστών και Εισαγγελέων, αθλητικοί δικαστές ποια διαδικασία είναι σωστή; Αυτή του 2011 ή του σήμερα; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Ποιός κώδικας Ποινικής Δικονομίας τηρείται; Γιατί τα λάθη και παραλείψεις δικαστικών λειτουργών επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τα αναγνωρίζει; Που πρέπει να απευθυνθώ ώστε να βρω το δίκιο μου και να μάθει ο κόσμος την αλήθεια;

Προσωπική μου εκτίμηση σήμερα η δικαιοσύνη πράττει σωστά αφού σέβεται τους κατηγορούμενους, τηρεί το γράμμα του Νόμου και δεν δέχεται πολιτικές παρεμβάσεις. Εύχομαι την αδικία που βίωσα εγώ και η οικογένειά μου να μην τη βιώσει κανένας.

Υ.Γ. Στο βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ με τίτλο “ Άκου ανθρωπάκο” αναφέρεται στις διακρίσεις της κοινωνίας, για δύο τύπους ανθρώπων, τους “μεγάλους ανθρώπους” που αναγνωρίζουν τα λάθη τους και έχουν τη δύναμη να επανορθώνουν και να τα αποκαθιστούν και τα λεγόμενα “ανθρωπάκια”. Κλουκίνες και Πετρόπουλοι της Αθλητικής Δικαιοσύνης, εργαλεία του συστήματος όπως τους αποκαλούσαν οι Γερουλάνοι. Ανθρωπάκια. Yπάρχει ηθική και φιλότιμο; Θα παραιτηθεί κανείς; Ή είστε διακοπές, προσηλωμένοι και υποτακτικοί στο σύστημα; Το 2011 συνεδριάζατε δήθεν για μια ειλημμένη απόφαση μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, σήμερα τι γίνεται; Το 2011 στοχοποιήθηκα και θυσιάστηκα για πολιτικές σκοπιμότητες, γιατί δεν ήμουν αρεστός στο σύστημα. Τα εργαλεία μιλούσαν για κάθαρση. Ποια κάθαρση όμως; γελάει ο κόσμος. Εσάς στην Αργοναυτών – όλοι οι εξυγιαντές, αδικημένοι και πικραμένοι – σήμερα σας δίνεται η ευκαιρία να γράψετε ιστορία. Μην ξεκινήσει κανένα αρρωστημένο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου. Διαφορετικά μην ξαναμιλήσετε. Ανθρωπάκια.

Υ.Γ. 2 Συγχαρητήρια στους αθλητικογράφους για τη στάση που κρατάνε σήμερα. Το 2011 ας μας πουν αν ήταν εργαλεία ή δημοσιογράφοι.»



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...