Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στο Βόλο να αποδείξουν όσα έγραψαν...

O Αχιλλέας Μπέος επανήλθε στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Επισκοπή με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Σπορ-ΦΜ Βόλου.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Αυτό που είναι αλητεία, είναι όταν βγάζει κάποιος μία ανακοίνωση και θίγει κάποιον, είτε είναι εταιρία είτε φυσικό πρόσωπο, και το αντίπαλο δέος απαντάει, τότε η δημοσιογραφική δεοντολογία και υποχρέωση προς την ενημέρωση είναι να δημοσιεύσουν και τις δύο επιστολές.

Ο σταθμός ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, έβγαλε την ανακοίνωση της Επισκοπής αλλά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου που ήταν απάντηση σ' αυτή της Επισκοπής δεν την αναφέρανε πουθενά. Αυτό είναι δημοσιογραφική αλητεία.Πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να πω κάτι για το περιστατικό αφού τη στιγμή εκείνη, στο χώρο ήταν τουλάχιστον 250-300 άτομα. Φίλαθλοι, Αστυνομικοί, δημοσιογράφοι. Απορώ με το θράσος τους, γιατί η φιλοξενία του Ολυμπιακού Βόλου απέναντί τους ήταν άψογη.
Λόγω της έντασης του παιχνιδιού και λόγω του τραυματισμού του Καρρά και λόγω της εξέλιξης του αποτελέσματος, που ενώ έπρεπε να ήταν ένα εύκολο 4-0 στο πρώτο ημίχρονο, ήταν 1-1, κάποιοι φίλαθλοι δημιούργησαν μία λεκτική ένταση. Εκεί που τα έλεγα με τον κόσμο πέρασε ο κ. Ανυφαντάκης και είναι αλήθεια πως άρχισαν να τον βρίζουν, χωρίς όμως η κατάσταση να ξεφύγει. Και για να μην βρεθεί κάποιος που θα μπορούσε να παρεκτραπεί, τον συνόδεψα μέχρι το χώρο της συνέντευξης Τύπου.

Το λάθος μου ήταν στην επιστροφή, περνώντας μέσα από το μπαρ του γηπέδου, ο κ. Ανυφαντάκης ήθελε να ανοίξει διάλογο με τον κόσμο και του είπα "δεν χρειάζεται τώρα να ανοίξεις διάλογο με τον κόσμο, άντε πήγαινε και καλό ταξίδι να έχεις" και συνέχιζε αυτός. Και συνέχισα: "Δεν φταίς όμως εσύ, φταίει το άμοιρο το ποδόσφαιρο που βρήκες μία πόρτα και μπήκες μέσα, γιατί αν κρεμάγανε τους προπονητές θα πήγαινες χαμένος. Εσύ και ο βοηθός σου. Ο κάθε πικραμένος γίνεται προπονητής εδώ στην Ελλάδα". Γι' αυτόν τον διάλογο έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση – ντροπή.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ψευδής και συκοφαντική. Είμαι 100% σίγουρος πως αυτό ήταν μεθοδευμένο και στοχευμένο και δεν καταλαβαίνω με τι όφελος το έκανε αυτό η ΠΑΕ Επισκοπή. Βέβαια, αυτό δεν θα περάσει έτσι γιατί έχω ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να καταθέσουν μήνυση κατά της Επισκοπής και αυτή η μήνυση θα την καταθέσω στο Βόλο, ώστε να αναγκαστούν να έρθουν στο Βόλο οι κύριοι αυτοί και να αποδείξουν τα όσα έγραψαν.
Είναι αλητεία. Στον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν διαιτητές, παρατηρητές, Αστυνομικοί και ορίζουν ποιοι μπορούν να βρίσκονται εντός. Εγώ το μόνο που κάνω, είναι να παρακολουθώ τους αγώνες της αγαπημένης μου ομάδας, σε μία γωνία του γηπέδου με δέκα φίλους. Τώρα αν εγώ σε κάποια φάση διαμαρτυρηθώ ή πανηγυρίσω, όπως κάνουν όλοι οι φίλαθλοι, αυτό δεν αφορά ούτε τους διαιτητές, ούτε τους παρατηρητές αλλά αυτούς που είναι δίπλα μου.

Προφανώς κάποιος τους έβαλε για να μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Πως όμως μπορείς να πεις κάτι διαφορετικό απ' αυτό που είδαν 200-300 άτομα που ήταν μπροστά. Ήσασταν κι εσείς μπροστά και είμαι σίγουρος πως αν βλέπατε κάτι διαφορετικό θα το λέγατε, γιατί είστε επαγγελματίας δημοσιογράφος.
Εγκαλώ οποιονδήποτε ήταν μπροστά στο περιστατικό να πουν αν εγώ προστάτεψα τον κ. Ανυφαντάκη ή του έκανα αυτά που ισχυρίζεται μέσω της ανακοίνωσης».

Σχετικά με τα νέα «ύποπτα» παιχνίδια που βγήκαν στην επιφάνεια ανέφερε:

« Είπα μπράβο στον κ. Μώραλη, αλλά γιατί κάνανε αυτή την τοποθέτηση μετά από 2,.5 χρόνια; Τώρα θεωρώ ότι και ο πιο δύσπιστος κατάλαβε πως όλο αυτό ήταν μια πολιτική βούληση, μια δίωξη προς το πρόσωπο μου. Υπήρχαν πολιτικές σκοπιμότητες και προσπάθησαν να εκβιάσουν τους δικαστές. Ευτυχώς που υπάρχουν δικαστές που υπηρετούν τη δικαιοσύνη, με αξίες κι εάν πάω στις δικαστικές αίθουσες θέλω να εκδικάσουν την υπόθεσή του τέτοιοι δικαστές, με αξία. Εγώ πήγα φυλακή χωρίς στοιχεία. Θέλω τα παιδιά μου να μάθουνε γιατί πραγματικά πήγα φυλακή. Έχω υποχρέωση να μάθουν γιατί πήγε ο πατέρας τους φυλακή. Κι αυτό είναι το απάνθρωπο και το άδικο»

Για τον Ολυμπιακό Βόλου και τα playoff είπε:

«Παρόλο που η ομάδα είχε χάσει το ρυθμό της, είχα πει πως αυτή η ομάδα θα είναι άλλη ομάδα στα πλέι οφ. Η ομάδα έχει περιθώρια βελτίωσης, να έχει διάρκεια πάνω από 70-80 λεπτά. Αυτό θέλει ο Ολυμπιακός, αυτόν τον Ολυμπιακό θα δούμε τα πλει οφ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει με 6 βαθμούς, γιατί δεν πήρε έστω μια ισοπαλία στα παιχνίδια που έκανε τρεις συνεχείς ήττες. Η Κέρκυρα με 5 ή 6 βαθμούς μάξιμουμ. Από τις υπόλοιπες ομάδες θα υπάρχει μία διαφορά 4 βαθμών τουλάχιστον.
Είναι ένα πρωτάθλημα που θα βγει αυτός που είναι πιο προετοιμασμένος, που θα έχει βάθος στον πάγκο και δεν θα έχει πολλές κάρτες. Μιάμιση νίκη δεν είναι μεγάλη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Οι ομάδες από τον Νότιο όμιλο θεωρώ είναι καλύτερες από αυτές του Βορείου. Ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είχε πιο πολλά ντέρμπι.

Δεν πιστεύω πως ο Ηρακλής μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Δεν πιστεύω τα Ψαχνά ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι. Προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν, να διεκδικήσουν όμως κάτι πιστεύω πως δεν μπορούν. Μία ομάδα του Νοτίου ομίλου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όταν βρεθεί στην καλή της μέρα, να πρωταγωνιστήσει όμως δεν μπορεί για πολλούς και διαφόρους λόγους: το ειδικό βάρος της φανέλας, την ετοιμότητα, τα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, ομάδες που δεν έχουν κόσμο, που δεν έχουν συνηθίσει την πίεση του πρωταθλητισμού.

Την Κέρκυρα την "βλέπω". Για τη Νίκη Βόλου, επιτρέψτε μου να έχω κάποιες επιφυλάξεις, γιατί είχε πολλές αναλαμπές σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Είχε παιχνίδια που με εξέπληξε, έπαιξε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ παιχνίδια, μ' αρέσει το ποδόσφαιρο. Είχα δει αρκετά παιχνίδια της Νίκης. Με εντυπωσίασε σε κάποια παιχνίδια με τον τρόπο ανάπτυξης. Σε άλλα και ήταν αρκετά αυτά, ήταν πλήρη απογοήτευση. Μακάρι κι εύχομαι οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, οι δύο να είναι οι βολιώτικες. Θα είναι καλό για τον τόπο μας και για την πόλη μας. Τον Ολυμπιακό τον θεωρώ με τον ένα πόδι στη Super League, με την εικόνα που παρουσίασε χθες. Έδειξε ότι μπορεί»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...