Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δύο στο...Ψαχνό!

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με γκολ των Γκούρμα και Πινδώνη τα Ψαχνά και «κλείδωσε» την πρωτιά.
Οι εικοσιένα τελικές προσπάθειες ,τα δύο γκολ και το ένα δοκάρι μιλάνε από μόνα τους για τον αγώνα...
Ντέρμπι το παιχνίδι για ένα ημίχρονο.Αδικαιολόγητες «φωνές» διαμαρτυρίας από τους φιλοξενούμενους...




Ο Μαουέλ Ρόκα παρέταξε την ομάδα με το αγαπημένο του 4-2-3-1.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικός.Ουσιαστικά οι επιθετικές του ενέργειες περιορίστηκαν στις επελάσεις του Κατσιαρού από το αριστερό «φτερό».Από την αποβολή των φιλοξενούμενων και έπειτα ο Ηρακλής κλείστηκε περαιτέρω ,ενώ μέχρι τότε είχε κάποια δραστηριότητα στο κέντρο με τον Μπουμάλ.


Η παράδοση του να φλερτάρει με το...κυνήγι συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό αφού με λάθος της μεσαίας γραμμής μόλις στο πρώτο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα.

Ο Κατσιαρός στο 7' απάντησε με μία σέντρα σουτ που δεν βρήκε στόχο,ενώ ο Μπρέσκα στο 13' σε μία κόντρα -επέλασή του  από τα δεξιά ,δοκίμασε να παραβιάσει την εστία χωρίς επιτυχία.
Ο Καπετάνος στο 17 με ένα άστοχο σουτ έκανε αισθητή και πάλι την ερυθρόλευκη πίεση στην εστία του Αθανασόπουλου,ενώ ο Γκούρμα στο 21΄προσπάθησε χωρίς επιτυχία μία κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπρέσκα με την μπάλα να καταλήγει ψηλά,άουτ.
Στο 32΄η κούρσα του Κατσιαρού τον υποχρέωσαν σε ένα σχετικά εύκολο σουτ που μπλόκαρε ο Αθανασόπουλος.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χάθηκε η καλύτερη ουσιαστικά ευκαιρία του Ολυμπιακού,όταν η επιμονή του Κατσιαρού του επέτρεψαν να βγάλει την απειλητική σέντρα που ο Γκούρμα πρόλαβε,αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ ,από πολύ κοντά.

Ο Ολυμπιακός με το «καλημέρα» στο β ημίχρονο σκόραρε.Ο Μπρέσκα πέρασε με την βοήθεια του Καρίλ ένα παίκτη και έβγαλε «συστημένη» σέντρα στον έτερο Μάριο ο οποίος με καταπληκτικό σουτ «έγραψε» το 1-0.

Στο 56' ο Καρράς λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ από τα 30 μέτρα,αλλά το όμορφο ψιλοκρεμαστό σουτ του,πέρασε πάνω από το δοκάρι.
Στο 59΄τα Ψαχνά απάντησαν μετά από ένα λάθος του Καρίλ στο χώρο του κέντρου με τον Μπουμάλ να πιάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και η η μπάλα να καταλήγει άουτ.Ο Μπρέσκα απάντησε άμεσα,αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και εύκολη λεία για τον Αθανασόπουλο.Στο 62΄και πάλι ο Μπρέσκα προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με ένα απευθείας σουτ χωρίς να το καταφέρει.

Ο Μάριο ξαναχτύπησε στο 67΄αλλά και πάλι ήταν άτυχος.Μετά από όμορφη ασίστ του Γκούρμα ο Μπρέσκα έκανε ένα από κλασικά του τσιμπήματα με το «μυτάκι» πριν τον κλείσει ο τέως ερυθρόλευκος Παλαιολόγος ,αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Ο Καρίλ ,που έδειχνε σχετικά τρακαρισμένος, απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72΄αλλά ο πορτιέρο των Ψαχνών μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός στο β μέρος ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού  (20 περίπου τελικές) και έψαχνε τον τρόπο να σιγουρέψει την νίκη του.Το σουτ του Μπρέσκα στο 80΄το σταμάτησε η συμβολή των δοκαριών,ενώ στο 83 ευκαιρία ήρθε στο με τον Πινδώνη να «κρεμάει» τον Αθανασόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάνουελ Ρόκα): Γεωργίου, Καρράς,Κατσιαρός ,Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας,Μπρέσκα , Κατσίκης (69' Πινδώνης) ,Καπετάνος (46' Καρίλ) ,Νικολιάς, Γκούρμα (85' Ντινόπουλος).

Ηρακλής Ψαχνών: Αθανασόπουλος, Τζανής, Μπακομήτρος, Χρ. Πατσατζόγλου, Παλαιολόγος, Τσιμότζι, Καλαϊτζίδης (68' Γκεμίσης), Μπουμάλ (89'Ντελέκος), Στάγιτς (41' Γκμπαγκουιντί), Τσούτσης, Σταματής.



Κάρτες: 29' Κατσίκης 50' Γκούρμα 55' Καρίλ- 18' Μπουμάλ 28' Τσούτσης 34' Τσούτσης , 42' Καλαιτζίδης, 71΄Πατσατζόγλου, 



Μας άρεσε.... 
Ο Μπρέσκα δείχνει να ξαναβρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του.
Οι σταθερές αξίες στο σκοράρισμα...Γκούρμα και Πινδώνης


Δεν μας άρεσε...

Ο Μελίσσης πρέπει να δουλέψει λίγο την πάσα του.
Η ανόητη κίτρινη του Κατσίκη.
Η σπατάλη των «στημένων» με παρωχημένες κομπίνες






Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Ζούγρας δεν ξεγελάστηκε από το θέατρο του Μπουμάλ στο 18'.
Λανθασμένη η κίτρινη κάρτα στον Γκούρμα λόγω του χαρακτηριστικού πανηγυρισμού του.
Λανθασμένη η υπόδειξη οff-site στον Γκούρμα στο 53'.Επίσης λανθασμένη υπόδειξη του Τζιμόντζι στο 93'.


Είπαν: 


Ρόκα: « Σήμερα είχαμε ένα παιχνίδι πάνω κάτω όπως το περιμέναμε.
Τα Ψαχνά δουλεύουν για μια ιδέα. Είναι πολύ καλή ομάδα. Η δουλειά που γίνεται στα Ψαχνά φαίνεται και δεν είναι τυχαίο που είναι σ' αυτή τη βαθμολογική θέση. Μέχρι ν' αποβληθεί ο παίκτης των Ψαχνών, υπήρχαν ευκαιρίες και από τον αντίπαλο κι από μας.
Θέλω να στείλω ένα μήνυμα για όλους εμάς που αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Αν όμως ο παίκτης δεν είναι στη μέρα του δεν μπορούμε να τον αποδοκιμάζουμε. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις για το ποιος ποδοσφαιριστής θα παίξει
Ούτε ακούω τον πρόεδρο, ούτε τη διοίκηση, ούτε κανένα. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τη διοίκηση, αλλά βάζω τους παίκτες που θεωρώ πως πρέπει να παίξουν.
Το πρεστίζ μου βρίσκεται στα χέρια των 11 παιδιών που παίζουν.
Δεν βοηθάει να τους αποδοκιμάζουμε, αφού πρέπει να έχουν καθαρή σκέψη. Όχι αποδοκιμασίες από το πρώτο λάθος. Αν και η ομάδα έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις, δεν υπάρχει ανάλογη συμπεριφορά. Πρέπει να έχουμε υπομονή με κάποιους παίκτες.
Θέλω να έχω καθαρό μυαλό και να χρησιμοποιώ τους καλύτερους. Ο Πινδώνης ήρθε από πάγκο και έκανε ένα εξαιρετικό γκολ. Πρέπει να έχουμε υπομονή με τα παιδιά. Είναι άνθρωποι. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά. Πρέπει να τα βοηθήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου.
Μετά την κόκκινη κάρτα, το ματς ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού Βόλου. Είπαμε να κόψουμε την κόντρα επίθεση και το πετύχαμε. Καλή συνέχεια στα Ψαχνά. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Εύχομαι να βρούμε τα Ψαχνά και στη συνέχεια μπροστά μας»



Γράφας « Θα δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, θεωρώ ότι είναι μια ομάδα Σούπερ Λιγκ. Εμείς από τη μεριά μας είχαμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία ακόμα και με αριθμητικό μειονέκτημα. Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας. Κοιτάμε το επόμενο ματς ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι και να πετύχουμε το στόχο μας. Συγχαρητήρια στο Βόλο και τον κόουτς για τη σημερινή τους νίκη. Ο κόσμος πράγματι χειροκρότησε τον Μπουμάλ που είχε πολύ καλή παρουσία, όπως όλη η ομάδα, κι αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του Βόλου έχει ποδοσφαιρική παιδεία και μπράβο του »

Παλαιολόγος:«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι ξεκάθαρο πως είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο. Ήρθαμε να παίξουμε και να το ευχαριστηθούμε και πιστεύω πως το πετύχαμε ως ένα βαθμό. Μέχρι την αποβολή παίξαμε πολύ καλά. Μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ από τον Ολυμπιακό Β. τελείωσαν όλα. Ο κόσμος του Βόλου έχει αθλητική παιδεία και ξέρει να εκτιμά την ομάδα που παίζει καλά. Σήμερα είδα πρόσωπα που περάσαμε μαζί πολλά την περσινή χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό»

Kaρράς:«Συγχαρητήρια στην ομάδα των Ψαχνών. Διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και άξια είναι εκεί που βρίσκεται. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την εξαιρετική τους εμφάνιση. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το επόμενο ματς με τον Πανηλειακό. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά προκειμένου να πάρουμε, το μεγαλύτερο μπόνους για τα πλέι-οφ. Συγχαρητήρια σε όλους και στον φίλο μου τον Σάκη (Θανάση Παλαιολόγο) που περάσαμε πολλά μαζί πέρυσι.»


Μικρά&πικάντικα


  • Περίπου 4.000 κόσμος βρέθηκε στις κερκίδες του ΕΑΚ.
  • Αδικαιολόγητες οι διαμαρτυρίες των Ψαχνιωτών για πέναλτι στον Μπουμάλ αφού το ριπλέι στην τηλεόραση δικαιώνει τον ρέφερι που τον τιμώρησε για θέατρο.
  • Μάλλον σε παρανόηση οφείλεται το γεγονός πως κάποιοι δημοσιογράφοι θεώρησαν πως οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν τον Μπουμάλ. Η «αποθέωση» άρχισε με το «θέατρο» στην φάση του 18' και συνεχίστηκε αφού το όνομα του παίχτη των Ψαχνών κάνει...ρίμα με τα «γαλλικά» κατά της Λάρισας που ακουγόταν.Χαβαλές να γίνεται...
  • Ο Κριστομπάλ είχε μία μικρή ενόχληση στο ζέσταμα και ο Μανουέλ Ρόκα δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του.
Το βίντεο του αγώνα






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...