Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Μπροστάρης ο Καραγιάννης!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Δημήτρης Καραγιάννης απέστειλε νέα επιστολή στον πρόεδρο της Football League, κ. Καλογιάννη,
η οποία κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Σαρρή. 

Aντικείμενο της επιστολής είναι ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν στη Super League

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Κύριε πρόεδρε, Απευθυνόμαστε προς εσάς με την ιδιότητά σας ως προέδρου του δεύτερου τη τάξει συνδέσμου επαγγελματικών συλλόγων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, και ex officio αρμόδιου για την διαφύλαξη και την διασφάλιση των συμφερόντων της Ένωσης μας και την προάσπιση του κύρους της.
Εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει με την πρωτοβουλία της Superleague μια «συζήτηση» αναφορικά με τον αριθμό των ομάδων που με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2013/2014 θα υποβιβαστούν από το πρωτάθλημα της Superleague στην Football League και αντιστοίχως αυτών που θα προβιβαστούν από την δεύτερη στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Δηλαδή, μια «συζήτηση» αναφορικά με θέματα που ρυθμίζονται από τις προκηρύξεις των εν εξελίξει πρωταθλημάτων των δυο ενώσεων.

Οι «συζητήσεις» αυτές, στις οποίες άνευ λόγου και αιτίας συρθήκατε καθόσον τα σχετικά θέματα έχουν λυθεί από το περασμένο καλοκαίρι, συνοδεύονται από διαρροές για μυστικές συναντήσεις μεταξύ «παραγόντων» για την «διευθέτηση» του θέματος, πιθανή «παραπομπή του θέματος στο Διαιτητικό Δικαστήριο» για την επίλυσή του με δικαστική απόφαση , και άλλα πολλά αναλόγου περιεχομένου και προς την ίδια κατεύθυνση.

Για άλλη μια φορά εκφράζουμε ευθαρσώς την άποψή μας ότι η συζήτηση ανάγεται στη σφαίρα της φαιδρότητας, στην οποία –επαναλαμβάνουμε – μετά λύπης μας βλέπουμε ότι συμμετέχετε.
Επειδή όλη αυτή η διαδικασία έχει οδηγήσει σε αδιανόητα επίπεδα γελοιοποίησης των πρωταθλημάτων, αλλά παράλληλα διεξάγεται υπό την γενική πεποίθηση ότι «η Football League είναι αυτή που δεν θέλει την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου» και ότι εν τέλει «θα υποχωρήσει», σας καλούμε όπως άμεσα προβείτε στην διακοπή του πρωταθλήματος της Football League έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της περιόδου 2013/ 2014 τόσο της Football League όσο και της αντίστοιχης της Superleague (που έχουμε στα χέρια μας) ,και όπου το υπό συζήτηση «θέμα» έχει ήδη ρυθμιστεί κατά τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο: με την ολοκλήρωση της τρέχουσας περιόδου, τρεις (3) ομάδες θα υποβιβαστούν από την πρώτη στην δεύτερη κατηγορία για το πρωτάθλημα της περιόδου 2014/2015, και αντιστοίχως τρεις (3) θα ανέλθουν.

Σε περίπτωση που «συμμετάσχετε» σε οποιαδήποτε απόφαση σε διαφορετική κατεύθυνση, θα είστε συνυπεύθυνος σε μια (ακόμα) πραξικοπηματικού χαρακτήρα απόφαση εναντίον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της Ένωσής μας. Εάν συνεχίσετε να δέχεστε τις ίδιες παράλογες απαιτήσεις , τότε θα πρέπει παράλληλα να τεθεί ζήτημα συνολικής αναδιάρθρωσης όλων των κατηγοριών του ποδοσφαίρου με άμεση μεταβολή των προκηρύξεων της Football League και των πρωταθλημάτων της ΕΠΟ που να αφορούν ταυτόχρονα και τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν στο τέλος της τρέχουσας περιόδου από την Football League στην Γ’ Εθνική και των αντίστοιχων που θα ανέλθουν. Προκειμένου το πρωτάθλημα της Football League να διατηρήσει ένα επίπεδο ανταγωνιστικότητας και να υπάρξουν βιώσιμες ομάδες, θα πρέπει στο τέλος της χρονιάς να υποβιβαστούν από τους δυο ομίλους της τέσσερις (4) ομάδες (2+2) και αντίστοιχος αριθμός ομάδων να ανέβει από την Γ’ Εθνική , μετά από την διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ των πρώτων των έξι (6) ομίλων. Παράλληλα, να υπάρξει πρόβλεψη και αυτό να ισχύσει και σε βάθος κάποιων ετών, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερες από τις σημερινές ομάδες της κατηγορίας – που μπορεί να βρέθηκαν σ’ αυτήν αιφνιδιαστικά πέρυσι το καλοκαίρι και υποβλήθηκαν σε μεγάλες πιέσεις για να ανταπεξέλθουν – αλλά και σε όσες ανέβουν στο τέλος του έτους , να ορθοποδήσουν. Διαφορετικά, εάν κάθε χρόνο ανεβοκατεβαίνουν έξι και οχτώ ομάδες, που ούτε τα κριτήρια της υποδομής πληρούν ούτε ως Εταιρείες μπορούν να σταθούν διότι διοικητικά δεν έχουν την απαιτούμενη οργάνωση, με μαθηματική ακρίβεια σε δυο χρόνια θα έχουμε μια ερασιτεχνική εν τοις πράγμασι κατηγορία και μια διοργάνωση παντελώς αδιάφορη που θα διεξάγεται με όρους τοπικού πρωταθλήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλύτερα να παραδώσετε τα κλειδιά από τώρα στην Ε.Π.Ο.

Κύριε Πρόεδρε, από την πλευρά μας, σας καλούμε να βάλετε ένα τέλος σε όλη αυτή την κωμωδία, άμεσα και εμφατικά. Η λύση δεν θα δοθεί ούτε μέσα από «αμοιβαίες υποχωρήσεις» ούτε μέσα από «διάλογο». Η λύση ενυπάρχει στις ίδιες τις προκηρύξεις και τους Κανονισμούς. Τελειώστε την συζήτηση τώρα και μην ανέχεστε οποιαδήποτε παρέκβαση εκ της νομιμότητας, και διακόψτε το πρωτάθλημα έως ότου αυτό γίνει σεβαστό και κατανοητό από όλους. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι και παράνομη και μη ανεκτή , και αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, πέρα από ποδοσφαιρική ομάδα και φορέας των φίλαθλων συναισθημάτων μιας ολόκληρης πόλης, είναι μια ανώνυμη εταιρεία που απασχολεί εργαζομένους, έχει μετόχους, κύκλο εργασιών και οικονομικά συμφέροντα. Μια αυθαίρετη, παράνομη, αντίθετη με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας τροποποίηση των προκηρύξεων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων εν τω μέσω της περιόδου και με εφαρμογή για την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2014/2015 (ακόμα και υπό τον μανδύα μια «δήθεν» απόφασης του Τ.Δ.Δ./ΕΠΟ), δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να καταγγείλουμε τις συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ενώπιον της F.I.F.A. και της U.E.F.A., και παράλληλα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον κάθε αρμοδίου δικαστηρίου για την προάσπιση των συμφερόντων μας.

Ελπίζουμε ότι από την πλευρά σας δεν θα αποτελέσετε μέρος του προβλήματος και ότι ως Πρόεδρος που απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Π.Α.Ε. της Football League της ΕΠΟ θα πράξετε το αυτονόητο και θα υπερασπιστείτε τα συμφέροντα της Ένωσής μας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...