Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Περνάει και έτσι...

Ένας μέτριος Ολυμπιακός κατάφερε να ξεκλειδώσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα Μαγούλας και με γκολ των Δεινόπαππα , Γκούρμα να πάρει σκορ πρόκρισης.
«Σερβιτόρος» και των δύο τερμάτων ο Κατσίκης..





Το χαρακτηριστικό του πρώτου μέρους ήταν ένας «βραχυκυκλωμένος» Ολυμπιακός.

Η διπλή ζώνη άμυνας,τα πολλά μαρκαρίσματα και οι καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τους ερυθρόλευκους σήμερα.Αυτό που χρειαζόταν ήταν ο κακός Ολυμπιακός.Και από..αυτό είχε το σημερινό παιχνίδι αρκετό.

Στο πρώτο μέρος η ανάπτυξη του Ολυμπιακού σκάλωνε συνεχώς.Οι κεντρικοί δοκίμαζαν τα πάντα...γιόμες, κάθετες μπαλιές,σέντρες...τίποτα όμως δεν πετύχαινε.
Οι ευκαιρίες λίγες...η πρώτη στο 7' με τον Γκούρμα να πλασάρει και τον Κασμερίδη αρχικά να αποκρούει με το πόδι και στη συνέχεια να μπλοκάρει και η δεύτερη στο 9'  ξανά με τον Γκούρμα να παίρνει την κεφαλιά και τον Ασλανίδη να διώχνει με το κεφάλι λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Δύο ακόμα αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος, ήταν και αυτές για την ομάδα μας: στο 36' με ένα σουτ του Πόνσε που πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 44' με τον Κατσίκη να μπαίνει στην περιοχή και απέναντι στον Κασμερίδη να σουτάρει διαγώνια άουτ.

Το ημίχρονο τελείωσε έτσι άδοξα με την ετνύπωση πως μάλλον χάσαμε ένα ακόμα 45 λεπτο απέναντι σε μία ομάδα που απλά μας...περίμενε.

Στο β μέρος η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 60' με τον Δεινόπαπα που μόλις είχε μπει αλλαγή. Ωστόσο, αν και βρέθηκε σε καλή θέση και με εξουδετερωμένο τον Κασμερίδη, έστειλε τη μπάλα με προβολή ελάχιστα άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο τελευταίο μισάωρο ανέβασαν ακόμα περισσότερο την πίεση τους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την οπισθοχώρηση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μηδέν. 


Στο 68' λοιπόν, ο Κατσίκης περνά εξαιρετική κάθετη πάσα στον Δεινόπαπα ο οποίος πλασάρει από το μισό μέτρο τον Κασμερίδη για το 1-0. Το δεύτερο... σερβίρισμα του Κατσίκη ήρθε λίγο πριν το φινάλε, όταν αυτή την φορά με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ βρήκε στο δεύτερο δοκάρι εντελώς αμαρκάριστο τον Γκούρμα και εκείνος με άνετη κεφαλιά σημείωσε το 2-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και φέρνει πλέον τον Ολυμπιακό με το... ενάμιση πόδι στους «8» του Κυπέλλου.





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Εμάνουελ Ρόκα): Γεωργίου, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Πινδώνης (80' Ολίσε), Καπετάνος (58' Δεινόπαπας), Πόνσε (71' Καρράς), Κατσίκης, Γκούρμα.

Μαγούλα (Αντώνης Πριόνας): Κασμερίδης, Κοτίτσας, Τριάντος, Σαμαρόπουλος (62' Δημητριάδης), Νόνης, Στρατομήτρος, Αντωνόπουλος, Στρατάκης (71' Έβερετ), Ασλανίδης, Μαρτίνεθ, Κανελλόπουλος (82' Τσακώνης).



Κάρτες:  29' Κατσιαρός, 75' Γιαλούσης - 12' Τριάντος 24' Μαρτίνεθ, 26' Κασμερίδης, 45'+1 Νόνης, 78' Έβερετ 




Μας άρεσε.... 
Ότι ο Ολυμπιακός έκανε μετά από μία σειρά αγώνων την μέτρια εμφάνιση που αναμενόταν και πήρε εύκολα το αποτέλεσμα.
Το ότι η ομάδα διαθέτει ακόμα έναν αμυντικό χαφ...τον Σταμάτη Καρρά.
Ο Κατσίκης που με δύο ασίστ ήταν ο MVP του αγώνα.


Δεν μας άρεσε...

Η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού που έχει πολλές στιγμές αδράνειας.





Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) χωρίς να κάνει κάποιο μεγάλο λάθος εκνεύρισε τον κόσμο με την ανεκτικότητά του στις πολλές καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων.Επίσης έδειξε να θεωρεί πως κάθε παιχνίδι με το χέρι είναι...ακούσιο.Οι βοηθοί  του Σωτηρόπουλος (Αχαΐας) και Κοντιζάς (Πειραιά) δεν είχαν αμφισβητούμενες φάσεις.


Είπαν:

Ρόκα: « Σήμερα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάναμε μία μίνι προετοιμασία στη διακοπή του πρωταθλήματος και δεν έχουμε επανέλθει πλήρως. Υπήρχαν στιγμές που τρέχαμε χωρίς λόγο και πρεσάραμε χωρίς οργάνωση με αποτέλεσμα να βγαίνει περισσότερη κούραση.
Ο Αστέρας έπαιξε πολύ έξυπνα πιέζοντας ψηλά και κατάφερε να μας περιορίσει στο πρώτο ημίχρονο.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε παίκτες που τρέχουν στο χώρο. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να διορθώσουμε αυτό πρόβλημα παίζοντας με εξτρέμ τον Δεινόπαπα ο οποίος δεν ξεκίνησε για λόγους ροτέισον.
Σε κάποιο σημείο του αγώνα η πίεση ψηλά του αντιπάλου έβγαλε κούραση την οποία εκμεταλλευτήκαμε.
Όταν μπήκε το πρώτο γκολ, ο αντίπαλος προσπάθησε να αντιδράσει και γι' αυτό το λόγο γέμισα το κέντρο με τρεις γρήγορους παίκτες αφού στόχος ήταν να μη δεχτούμε γκολ.
Τώρα πρέπει να δούμε το πρωτάθλημα ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με την ίδια ομάδα.

Κι εγώ έχω κάνει καθυστερήσεις εκτός έδρας. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η σκοπιμότητα και αυτό δεν unfair. To κάναμε κι εμείς στον Παναιγιάλειο.Είχαμε το αποτέλεσμα και θέλαμε να το κρατήσουμε.Μέσα στο παιχνίδι είναι αυτά.

Ο Καρράς είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει το ίδιο καλά με τα δύο πόδια. Έχει την ευχέρεια να κρατάει την μπάλα. Μάλιστα στις προπονήσεις του έχω πει πως μου θυμίζει τον Λάμ της Μπάγερν.Μπορεί να παίζει και στην θέση του αμυντικού χαφ και συχνά τον δοκιμάζω στις προπονήσεις. Σήμερα δεν τον δοκίμασα , αλλά τον έβαλα με σκοπό να κρατήσει την μπάλα".

Ο Ιωάννου έκανε προπόνηση και είναι σε καλή κατάσταση. Όταν η διοίκηση μου πει πως όλα είναι εντάξει και μπορώ να τον χρησιμοποιήσω θα τον συμπεριλάβω στα πλάνα μου».

Πριόνας:«Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα της football league.Για εμάς τέτοια παιχνίδια είναι καλές εμπειρίες.Από την αρχή που κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου γνωρίζαμε καλά ποιος είναι το φαβορί.Σταθήκαμε πολύ καλά τηρουμένων των αναλογιών. Σκεφτείτε πως κάνουμε προπονήσεις σε πλαστικό τάπητα με πάνινα παπούτσια. Το σκορ δεν είναι απογοητευτικό όσο και απίθανο μοιάζει το 3-0. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ποδόσφαιρο σκοπιμότητας και σαν ομάδα δεν το κάνουμε αυτό. Οι όποιες καθυστερήσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες.
Γι' αυτό όπως είδατε πιέσαμε ψηλά και είχαμε τρεξίματα. Στο δεύτερο μας βγήκε η κούραση.
Στο πρωτάθλημα θα επιστρέψουμε για να πάρουμε ότι μπορούμε.
Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου που θεωρώ βέβαιο πως θα είναι ο πρωταθλητής του ομίλου»


Μικρά&πικάντικα

  • Για κάποιο περίεργο λόγο η ομάδα του Αστέρα Μαγούλας θα διανυκτερεύσει στην Λάρισα.Φαίνεται τα πολλά ξενοδοχεία του Βόλου ήταν...ακριβά για τους Αθηναίους!
  • Επεισόδια με την αστυνομία έγιναν λίγο μετά την έναρξη του αγώνα περιμετρικά του ΕΑΚ.«Έπεσαν» αρκετές φωτοβολίδες ενώ πληροφορίες μιλάνε για προσαγωγή ενός φιλάθλου στην Αστυνομική Διεύθυνση.
  • Ιωάννου και Μόνχε αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.
  • Μπορεί το ΕΑΚ να μην ήταν ασφυκτικά γεμάτο ,πάντως  οι θεατές ήταν περίπου 3000.
  • Αρκετό κρυαδάκι το βράδυ στον Βόλο με την θερμοκρασία να δείχνει τους 6 βαθμούς.  

Το βίντεο του αγώνα






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...