Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μετονομασία ΕΑΚ προτείνουν οι παλαίμαχοι

Να μετονομαστεί το γήπεδο του ΕΑΚ σε “Τάκης Συνετόπουλος”, πρότεινε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου Αντώνης Παππάς.


Kατά τη διάρκεια εκδήλωσης των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου ποδοσφαιριστή  ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. 

“Πιστεύω ότι ο Τάκης Συνετόπουλος είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει βγάλει ο Βόλος και γι ‘αυτό προτείνω του ΕΑΚ να πάρει το όνομά τουείπε ο Α.Παππάς λίγο μετά το τέλος της προβολής για να λάβει το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. 

Από την πλευρά των παλαιμάχων ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμίχαλος δήλωσε πως θα συσταθεί επιτροπή που θα εισηγηθεί την πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε ότι προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα διοργανωθεί φιλικός αγώνας στην μνήμη του, μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου και του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Αφορμή για την αποψινή εκδήλωση των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου ήταν η δημιουργία ενός dvd διάρκειας περίπου 50 λεπτών το οποίο εξιστορεί την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου από την πρώτη ομάδα του “Μικρού Ολυμπιακού” τα σωματεία “Κεραυνός” και Κένταυρος” τα οποία οδήγησαν το 1937 στην ίδρυση του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι και την πρόσφατη ιστορική πρόκριση των "ερυθρόλευκων" στην Ευρώπη. Το dvd χωρίζεται σε τρεις περιόδους. Η πρώτη περίοδος ξεκινά το 1937 και τιτλοφορείται “Ο Ολυμπιακός του Βόλου”, η δεύτερη περίοδος ξεκινά το 1967 και τιτλοφορείται “Ο Ολυμπιακός της Ελλάδας”, η τρίτη περίοδος ξεκινά το 2011 και φέρει τον τίτλο “Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης” και μένει ανοικτό για νέες προκλήσεις και νέους ορίζοντες το έτος που έρχεται το 2014.

Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” αρκετοί παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου μεταξύ αυτών: Παππάς, Μαντζαφλέρης, Βαρούτσικος, Σταματίου, Μαλάκος, Δελημουχτάρης, Θεοδωρίδης, Βαϊνάς, Πασχαλίδης, Ξηρόφωτος, Κωστούλας, Γάτος, Καραηλιού, Τζίνης, Δημόπουλος, Τσιτσιγιάννης, Μακρής.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος των παλαιμάχων Γ.Καραμίχαλος θεώρησε απαραίτητο να διευκρινίσει ότι όσοι δεν τιμώνται σήμερα δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι τους ξεχνάμε αντιθέτως θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις όπου θα τιμηθούν και άλλοι παλαίμαχοι. Εξέφρασε ωστόσο την πικρία του ότι στην πραγματικότητα άλλοι θα έπρεπε να τιμούν αυτούς τους ανθρώπους και όχι “να βραβευόμαστε μεταξύ μας”, ρίχνοντας το μπαλάκι σε άλλους φορείς αλλά και στην πολιτεία.

Το επόμενο διάστημα επίσης θα δοθεί αγώνας για την ενίσχυση του ποδοσφαιριστή Αλέκου Γεωργιάδη ο οποίος περνάει μια προσωπική δοκιμασία τον τελευταίο καιρό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...