Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Και όμως γυρίζει...

Ο Ολυμπιακός «γύρισε» ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο μέχρι το 79' και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα.
Σε κακή μέρα η ομάδα «κοψοχόλιασε» τους 4000 φίλους της που γέμισαν το ΕΑΚ!


Ο Πόνσε στο 79' το γκολ της ισοφάρισης , ο Πινδώνης και ο Μπρέσκα τα γκολ της νίκης.

«Ματ» από Βαζάκα που έστησε πολύ καλά την ομάδα του Μενιδίου που προηγήθηκε στο 28' με τον Νεοόφυτο.





Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3, αλλά στην πορεία του παιχνιδιού και μετά το 20' οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με 4-4-2, με τον Μπρέσκα να πηγαίνει δεξιά, ο Ακόστα δεξιά, με τους Γκούρμα και Γκέσιο να είναι οι δύο επιθετικοί.


Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος.Οι ερυθρόλευκοι δεν δημιούργησαν ούτε μια φάση της προκοπής,καθώς το κέντρο ήταν άφαντο και Καπετάνος και Ρόκας είχαν συνεχώς διεκδικούμενες μπαλιές που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ευκαιρίας.
Ο  Αχαρναικός από την άλλη ,χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο, απλά είχε καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο και δίκαι προηγήθηκε σε μια αναμπουμπούλα της άμυνάς μας μετά από κόρνερ.Ο Αχαρναϊκός απείλησε και πιο νωρίς ,με τις κεφαλιές του Αθανασόπουλου στο 10’ και του Νεόφυτου στο 16’.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μανουέλ Ρόκα έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Πόνσε και Κατσίκη, ωστόσο, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε. 

Στο 57' ο Ολυμπιακός έδωσε σημεία ζωής.Ο προωθημένος Αρβανίτης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσίκη, με τον δεύτερο βοηθό κ. Χατζηνάκο να υποδεικνύει τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ μετά πολλών διαμαρτυριών στο ΕΑΚ.

Η ομάδα μας άρχισε να δείχνει πως σιγά σιγά θα πίεζε για την ισοφάριση η οποία ήρθε στο 79’, με το σουτ του Πόνσε ύστερα από τη σέντρα του Γκούρμα, ενώ η… ολική επαναφορά ήλθε στο 83' όταν ο Πινδώνης  έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπρέσκα, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92' ο Μάριο Μπρέσκα έγραψε με ωραίο διαγώνιο σουτ το 3-1, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και πάσα του Γκούρμα και έστειλε τις καρδιές των 4000 βολιωτών στο ΕΑΚ αλλά και των πολλών χιλιάδων φίλων της ομάδας που δεν μπόρεσαν να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:Γκίτκος, Γιαλούσης (76’ Πινδώνης), Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας, Καπετάνος, Μπρέσκα, Ακόστα (46’ Πόνσε), Γκέσιος (46’ Κατσίκης), Γκούρμα.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Παγούδης, Μωυσιάδης, Αθανασόπουλος (89’ Μακρυγιάννης), Νιάρος, Χριστόπουλος, Ντάλας, Βλάχος (51’ Καλογερόπουλος), Νεόφυτος, Παραράς, Μιρτσέτα, Σάνον
.



Κάρτες: Μελίσσης - Ντάλας, Χριστόπουλος





Μας άρεσε.... 
 Ο τσαμπουκάς του τελευταίου 15λεπτου.Οι αλλαγές που πραγματικά έκαναν την διαφορά στο β μέρος.


Δεν μας άρεσε...

Σε κακή μέρα ο Γιαλούσης αλλά και ο Στάθης Ρόκας.
Ακόστα και Κατσιαρός δεν είχαν καλή συνεργασία.




Ο «κόραξ» του αγώνα:Εκνευριστικός ήταν ο Κοτσάνης από την Δράμα ,χωρίς να κάνει το εξόφθαλμο λάθος.Ελέγχεται ο βοηθός του για το ακυρωμένο γκολ του Αρβανίτη που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε αν ακυρώθηκε σωστά ή όχι.



Είπαν:

Ρόκα: « Συγχαρητήρια στον Γιώργο Βαζάκα. Βρήκαμε απέναντί μας μια ομάδα πολύ δύσκολη με πολύ καλή τακτική, ειδικά στο α' ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε στο χώρο, δεν μας άφηναν στον κέντρο να αναπτυχθούμε όπως θα θέλαμε. Βάλαμε στη συνέχεια δύο επιθετικούς για να παίξουμε με σέντρες.

Έκλεισαν πολύ καλά τους χώρους, ενώ έπρεπε να έχουμε προσοχή στις στημένες φάσιες. Εκεί δεχτήκαμε το πρώτο γκολ. Η εμπειρία που έχει ο Γιώργος Βαζάκας φάνηκε.
Στο β' ημίχρονο, λόγω των πολλών επιλογών που διαθέτουμε, παίξαμε πιο γρήγορα, καλύτερο passing-game και αλλάξαμε τα πάντα.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία ποιανού είναι η ομάδα. Πρωταγωνιστές είναι πάντα οι παίκτες. Αυτοί που μεταφέρουν όσα τους πούμε στο γήπεδο, είναι οι παίκτες. Και ο Μουρίνιο να είσαι, αν δεν έχεις τους παίκτες δεν κάνεις τίποτα.
Οι προπονητές απλά βοηθάνε. Οι παίκτες είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Εμείς τους εξηγούμε απλά πως θα παίξουν.

Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοσή μας ήταν για τα «σκουπίδια» στο β' μέρος, δείξαμε τις δυνατότητές μας. Τους είπα στο ημίχρονο πως αν δεν έχετε θυμό και εγωισμό δεν μπορείτε να κερδίσετε. Και όλα άλλαξαν στην επανάληψη».»

Πινδώνης:««Σήμερα κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Η απόδοσή μας δεν ήταν και τόσο καλή. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας. Όμως αυτές οι νίκες μπορούν να μας δώσουν το πρωτάθλημα. Ομάδα δεν είναι μόνο αυτοί που παίζουν, αλλά όλοι όσοι μετέχουν στην προσπάθεια. Όλοι ενωμένοι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πάμε να πάρουμε το επόμενο ματς με τον Βύζαντα για να κάνουμε καλές γιορτές..»



Bαζάκας:  «Καταρχήν είμαι χαρούμενος γιατί βρίσκομαι σε γνώριμο περιβάλλον. Σε αυτή την πόλη πέρασα πολλά χρόνια, πρόσφερα αυτό που έπρεπε να προσφέρω και χαίρομαι γι αυτό. Όσον αφορά στο παιχνίδι, αυτή είναι η διαφορά των μεγάλων ομάδων με μία ομάδα που φτιάχνεται. Ήξερα ο Ολυμπιακός πως παίζει, κλείσαμε χώρους, αλλά με τέσσερις τελικές ο Ολυμπιακός πήρε το παιχνίδι. Το ξεχνάμε γρήγορα, γιατί είναι μονόδρομος η νίκη την Παρασκευή με τον Πανηλειακό, ώστε η ομάδα να κάνει κινήσεις ενίσχυσης και να δει ο κόσμος έναν διαφορετικό Αχαρναϊκό στη συνέχεια, που θα παίξει διαφορετικό ρόλο στην κατηγορία. 

Ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλοπάτι επάνω από όλες τις άλλες ομάδες και είναι η ομάδα που φτιάχτηκε για να πάρει το πρωτάθλημα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Ολυμπιακός να βγει. Έχει όλα τα εχέγγυα να είναι ομάδα Α’ Εθνικής. Είναι ομάδα Α’ Εθνικής και πρέπει και δικαιούται να βγει. Εμείς όπως είπα θα φτιάξουμε μία ομάδα που δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα του πρώτου γύρου.Ο Μάνουελ Ρόκα ήρθε να με αγκαλιάσει. Όλοι οι παίκτες ήρθαν επάνω μου, όλοι οι συνεργάτες. Ήταν θέμα διοίκησης να φύγω, αλλά δεν μπορεί κανείς να λασπώσει την παρουσία μου. Έβαλα ένα λιθαράκι για να γίνει αυτή η ομάδα. Και χαίρομαι γι αυτή. Ποιος την έκανε αυτή την ομάδα; Ο γείτονας; Λειτούργησε πάνω σε αυτό που σχεδιάσαμε από το καλοκαίρι. Άλλο η πικρία μου πώς έφυγα και γιατί έφυγα. Άλλο όμως η προσφορά και άλλο η πικρία». 


Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 4000 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στις κερκίδες.
  • Χειροκροτήθηκε ο Γιώργος Βαζάκας , ο οποίος είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Μανουέλ Ρόκα.Ο προπονητής του Αχαρναικού δεν πανηγύρισε το γκολ του Νεόφυτου.
  • «Ντου» στην θύρα 1 έκαναν οι austrian boys με την ακύρωση του γκολ του Αρβανίτη. 
  • Έλεγχο έκανε το ΣΔΟΕ στα εισιτήρια του Ολυμπιακού πριν και μετά τον αγώνα χωρίς να βρεθεί παρατυπία.


Το βίντεο του αγώνα και των άλλων αγώνων του ομίλου








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...